ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н А К А З
N 80 від 08.07.99 Зареєстровано в Міністерствім.Київ юстиції України
2 вересня 1999 р.
vd990708 vn80 за N 594/3887
Про введення в дію норм належності майна продовольчої служби
установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальнихзакладів Державної кримінально-виконавчої служби
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державногодепартаменту України з питань виконання покарань
N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003
N 249 ( z1126-07 ) від 18.09.2007 }
На виконання Указу Президента України від 12 березня 1999
року N 248/99 "Про виведення Державного департаменту України з
питань виконання покарань з підпорядкування Міністерству
внутрішніх справ України" та з метою впорядкування забезпечення
майном продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих
ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої
служби Н А К А З У Ю: Преамбула із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
департаменту України з питань виконання покарань N 249
( z1126-07 ) від 18.09.2007 }
1. Затвердити та ввести в дію такі документи (додаються): 1.1. Норму належності майна продовольчої служби слідчих
ізоляторів, установ виконання покарань і лікувально-трудових
профілакторіїв. ( Пункт 1.1 в редакції Наказу Держдепартаменту
вик. покарань N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003 ) 1.2. Норму належності майна продовольчої служби навчальних
закладів ( z0595-99 ). 1.3. Норму належності майна продовольчої служби дитячих
закладів ( z0596-99 ). 1.4. Норму належності майна продовольчої служби для кухонь
розплідників службових собак ( z0596-99 ). 1.5. Інструкцію про застосування норм належності майна
продовольчої служби ( z0597-99 ).
2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту
України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим
та областях, начальникам установ виконання покарань, слідчих
ізоляторів, лікувально-трудових профілакторіїв, навчальних та
дитячих закладів: ( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Держдепартаменту вик. покарань N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003 ) 2.1. Організувати вивчення норм належності працівниками
інтендантських і господарчих служб. 2.2. Забезпечити дотримання норм належності, організацію
експлуатації та утримання майна. 2.3. При проектуванні і будівництві нових їдалень керуватись
нормами належності технологічного і холодильного устаткування.
3. Накази МВС України від 13 червня 1995 року N 438 "Про
введення в дію Норм забезпечення майном продовольчої служби", від
6 березня 1996 року N 144 "Про внесення змін до наказу МВС України
від 13.06.95 N 438" та від 19 травня 1997 року N 316 "Про внесення
змін до наказів МВС України від 13.06.95 N 438 та від 06.03.96 N
144" в органах та установах Державного департаменту України з
питань виконання покарань не застосовуються.
Директор генерал-лейтенант
внутрішньої служби І.В.Штанько
ЗатвердженоНаказ Державного департаменту
України з питань виконання
покарань 08.07.99 N 80
Норма належності майна продовольчої служби слідчих
ізоляторів, установ виконання покарань і лікувально-трудовихпрофілакторіїв
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- N | Найменування | Оди-| Їдальні засуджених | Їдальні лікувально- | з/п | виду майна | ниця|----------------------------------------------------| трудових профілакторіїв | | |вимі-|загальні |їдальні | виховні колонії | | | | ру |їдальні вип-|обласних |--------------------------+-------------------------| | | |равних цент-|лікарень | загальні | їдальні |на 10-місні |на 4-місні | | | |рів,арештних|та стаціона-| їдальні | стаціо- |столи |столи | | | |домів, ви- |рів медчас- | | нарів | | | | | |правних ко- |тин | | медчастин | | | | | |лоній, слід-| | | | | | | | |чих ізолято-| | | | | | | | |рів | | | | | | | | |------------+------------+-------------+------------+------------+------------| | | |кіль-| на |кіль-| на | кіль-| на |кіль-| на |кіль-| на |кіль-| на | | | |кість|скіль-|кість|скіль-| кість|скіль-|кість|скіль-|кість|скіль-|кість|скіль-| | | |пред-| ки |пред-| ки | пред-| ки |пред-| ки |пред-| ки |пред-| ки | | | |метів| осіб |метів| осіб |метів | осіб |метів| осіб |метів| осіб |метів| осіб | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.1.|Бачки алюмінієві | | | | | | | | | | | | | | |литі: | | | | | | | | | | | | | | |- ємністю 8,0 л | шт. | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - | |- ємністю 5,0 л | | | | | | | | | | | | | | |або з пластичних | " | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | 2 | 4 | |мас ємністю 4,0 л| | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.2.|Кухлі питні: | | | | | | | | | | | | | | |- алюмінієві | | | | | | | | | | | | | | |ємністю 0,35 л | | | | | | | | | | | | | | |або з пластичних | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | | | | | |- емальовані | " | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |ємністю 0,4 л | | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.3.|Клейонка столова | м | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.4.|Ложки розливальні| | | | | | | | | | | | | | |алюмінієві | | | | | | | | | | | | | | |ємністю 0,2 л | | | | | | | | | | | | | | |або з пластичних | шт. | 1 | 10 | - | - | 2 | 4 | - | - | 2 | 10 | 2 | 4 | |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.5.|Ложки столові - | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |алюмінієві або з | | | | | | | | | | | | | | |пластичних мас | | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.6.|Ложки чайні | " | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |алюмінієві | | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.7.|Миски алюмінієві | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | |або з пластичних | | | | | | | | | | | | | | |мас | | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.8.|Миски емальовані | " | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 | - | - | - | - | |або з пластичних | | | | | | | | | | | | | | |мас | | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.9.|Ножі столові з | " | - | - | - | - | - | - | - | - | 2 | 10 | 1 | 4 | |нержавіючої сталі| | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.10.|Підставки під | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4 | |бачки і чайники | | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.11.|Солонки | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4 | |пластмасові | | | | | | | | | | | | | | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.12.|Тарілки алюмініє-| | | | | | | | | | | | | | |ві або з пластич-| | | | | | | | | | | | | | |них мас діаметром| | | | | | | | | | | | | | |200 мм: | | | | | | | | | | | | | | |- для других | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |страв | | | | | | | | | | | | | | |- для хліба | " | 2 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | 2 | 10 | 1 | 4 | -----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------| 1.13.|Чайники | | | | | | | | | | | | | | |алюмінієві литі: | | | | | | | | | | | | | | |ємністю до 5 л | " | 1 | 10 | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 10 | - | - | |ємністю до 3,5 л | " | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 | -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Примітки. 1. При подаванні їжі в мисках і тарілках бачки і ложкирозливальні не видаються. У цих випадках дозволяється
мати підноси для подачі їжі з розрахунку один піднос
на 20 осіб.
2. Для роздачі готової їжі у слідчих ізоляторах і
приміщеннях камерного типу виправних колоній
максимального рівня безпеки на кожний поверх належить
мати: ложки розливальні ємністю 0,2 і 0,5 л; ємність
для доставки хліба; візки вантажні вантажністю
130 - 400 кг за фактичною потребою.
3. Клейонка столова застосовується за відсутності на
столах обідніх гігієнічного покриття. Розділ 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту
вик. покарань N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003 )
Розділ 2. ОБЛАДНАННЯ, ПОСУД ТА ІНВЕНТАР ДЛЯ КУХОНЬ ІПРОДОВОЛЬЧИХ СКЛАДІВ
------------------------------------------------------------------------------ N |Найменування виду |Одиниця | Кількість предметів на число осіб | з/п | майна | виміру |---------------------------------------| | | | до 300 |від 301|від 501|від |більше| | | | осіб |до 500 |до 1000|1001 до| 2001 | | | | |осіб |осіб |2000 |особи | | | | | | |осіб | | -----+---------------------+--------+--------+-------+-------+-------+------| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ----------------------------------------------------------------------------- 2.1. Ваги настільні цифер-блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 2 2 б) обробних приміщень " 1 1 1 2 2 в) приміщень для " 1 1 1 1 1 нарізання хліба
г) продовольчих скла- " 1 1 1 1 1 дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
ґ) готової продукції " 1 1 1 2 2
2.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 1 від 100 до 200 кг длякухонь
2.3. Ваги товарні шкальнівід 500 до 1000 кг
для:
- продовольчих скла- " 1 1 1 1 1 дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
- хліборізок " - - - - 1
2.4. Кип'ятильники безпе-рервної дії для при-
готування окропу для:
- чаю " з розрахунку див. пункт 2.5. "г" 0,5 л води на "окропу для чаю" одну людину на
добу
- миття посуду і " з розрахунку забезпечуються столових приборів 10,0 л води на посудомийними машинами одну людину на і гарячим добу водопостачанням
2.5. Котли стравоварильніелектричні або,
при наявності, парові
для приготування:
а) перших страв з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину б) других страв з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину в) третіх страв з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину г) окропу для чаю з розрахунку 0,5 л води на одну людину
ґ) для виварювання шт. - - 1 1 2 кісток (котлиємністю 250-400 л)
2.6. Картоплечисткимеханічні на:
- 150-200 кг/год " 1 1 - - - - 250-350 кг/год " - - 1 2 1 - 600 кг/год " - - - - 1
2.7. Машини шаткувальні " - - 1 1 1 потужністю від10000 кг/год і
більше
2.8. Машини для різання " - - 1 1 1 варених овочів
2.9. Машини для різання " - - 1 1 2 сирих овочів
2.10. Приводи універсальні компл. 1 1 - - - з комплектами зміню-ваних механізмів
загального призна-
чення або універса-
льні кухонні машини
2.11. Машини посудомийніна:
- 700 тарілок на шт. - 1 - - - годину
- 1000 тарілок на " - - 1 - - годину
- 2200 тарілок на " - - - 1 1 годину
2.12. М'ясорубки електро-механічні на:
- 150-200 кг/год " - - 1 - - - 250-350 кг/год " - - - 1 1
2.13. М'ясорубка ручна " 1 2 1 1 1 побутова
2.14. Хліборізки " - 1 - - - електромеханічні
2.15. Плити кухонні зповерхнею розігрі-
ву до:
- 1 кв.м " 1 1 3 1 - - 2 кв.м " - - - 2 3
2.16. Камери холодильнідля продовольчих
складів:
- об'ємом 6 куб.м " - 1 - - - - об'ємом 12-18 " 1 1 - - - куб.м
2.17. Холодильники стаціо- шт. - - 1 1 1 нарні ємністю 5-25 т
2.18. Шафи холодильнідля кухонь:
- об'ємом 0,32-0,4 " 1 - - - - куб.м
- об'ємом 0,56-0,8 " 1 2 - - - куб.м
- об'ємом 1,2-1,4 " - - - 2 3 куб.м
2.19. Візки вантажні ван- " - 1 1 2 2 тажністю 130-400 кг
2.20. Візки для перевезення " - 1 1 1 1 діжок
2.21. Ванни мийніметалеві:
- трисекційні " 1 1 1 2 2 - двосекційні " 1 1 1 2 2 - односекційні " 1 1 1 2 2
2.22. Столи виробничі " 3 5 7 10 15
2.23. Столи обробні " 3 5 7 10 15 металеві
2.24. Колоди длярозрубування м'яса:
- для кухонь " 1 1 1 1 1 - для продовольчих " 1 1 1 1 1 складів
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.25. Відра оцинкованіабо з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 5 8 10 - для продовольчих " 1 2 2 3 3 складів
2.26. Відра емальованіабо з пластичних
мас:
- для кухонь " 2 3 4 5 7 - для продовольчих " 1 2 2 3 3 складів
2.27. Виделки кухарські " 1 1 2 2 2 котлові
2.28. Виделки транжирні " 1 1 2 2 2
2.29. Каструлі алюмінієві " 5 7 10 12 15 глибокі ємністювід 1,5 до 12 л
2.30. Каструлі (сотейники) " 1 2 3 4 5 алюмінієвіємністю 10 - 15 л
з довгими ручками
2.31. Котли наплитні шт. 5 7 10 15 20 алюмінієві ємністю20-40 л
2.32. Ложки розливальні " 2 3 4 5 5 алюмінієвіємністю 0,2 л
2.33. Ножі жолобкові, " 10 15 20 30 50 корінчасті длячищення картоплі
і овочів
2.34. Ножі консервні " 2 2 3 5 7 або пристрої длявідкриття
консервних банок
2.35. Ножі м'ясні для " 1 1 1 2 2 продовольчих складів
2.36. Ножі "Кухарська один комплект на кожного штатного кухаря, але не трійка" менш 4 комплектів на кухню
2.37. Ножі кухонні для:а) обробки м'яса шт. 2 2 4 6 6 б) обробки риби " 2 2 4 6 6 в) обробки овочів " 4 5 7 10 10 г) нарізання масла " 1 1 1 2 2
2.38. Ножі хліборізні " 2 2 3 3 3
2.39. Ножі-сікачі " - 1 2 3 4 (рубаки)
2.40. Сокири для розрубу-вання м'яса для:
- кухонь " 1 1 1 1 1 - продовольчих " 1 1 1 1 2 складів
2.41. Черпаки кухарські " 2 2 3 4 5 алюмінієві литіабо з пластичних
мас ємністю 2,0 л
2.42. Фляги для молока " 5 7 9 11 14 ємністю 36 - 38 л
2.43. Цідилки (друшляки) " 1 1 2 2 3 алюмінієвіємністю 7,0 л
2.44. Термоси алюмінієвіабо з нержавіючої
сталі зі стаканами:
- ємністю 12 л " 4 6 8 10 12 - ємністю 36 л " 2 4 6 8 10
2.45. Стелажі металеві шт. 1 2 3 4 5 для зберіганняпосуду
2.46. Термометри складські " 2 2 2 2 2 для продовольчихскладів на кожне
окреме приміщення
(комору) зберігання
2.47. Насоси ручні для " 1 1 1 1 1 олії рослинної
2.48. Психрометри для " 2 2 2 2 2 продовольчих скла-дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
Примітки. 1. Їдальні виправних колоній на правах лікувальних для:- лікування і тримання інфекційно хворих засуджених;
- стерилізації посуду повинні мати додатково до норми
котли стравоварильні належної ємності.
2. Приводи універсальні та хліборізки механічні
передбачаються лише для їдалень лікувально-трудових
профілакторіїв і виправних колоній на правах
лікувальних.
3. Їдальні будинків дитини і кімнати тривалих побачень
засуджених забезпечуються належним обладнанням,
посудом, приборами та інвентарем за фактичною
потребою.
4. Термоси призначені для доставки їжі в приміщення
камерного типу виправних колоній максимального рівня
безпеки, камери слідчих ізоляторів, арештних домів,
дисциплінарних ізоляторів виправних колоній,
виховних колоній та лікувально-трудових
профілакторіїв, у стаціонари
лікувально-профілактичних закладів та інфекційні
ізолятори медичних частин колоній. Розділ 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту
вик. покарань N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003 )
Розділ 3. Технологічне обладнання і столово-кухоннийпосуд та інвентар для кімнат приготування і приймання
їжі у відділеннях соціально-психологічної служби
--------------------------------------------------------------- N |Найменування виду майна | Одиниця | Норма | п/п | | виміру | належності на | | | |одне відділення| | | |соціально-пси- | | | |хологічної | | | |служби | -------------------------------------------------------------- 3.1. Холодильники побутові шт. 1 - 2ємністю 100 - 250 л
3.2. Електрокип'ятильники " 1безперервної дії
3.3. Електроплити з поверхнею " 1розігріву до одного м
3.4. Ножі столові " 2
3.5. Ножі консервні " 2
3.6. Тарілки алюмінієві або з " 3пластичних мас для
хліба, діаметром 200 мм
3.8. Солянки пластмасові " 2
( Розділ 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту
вик. покарань N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003 )
Розділ 4. Комплект посуду, столових приборів таінвентарю для обідніх залів їдалень особового складу
------------------------------------------------------------------ N | Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл| з/п | майна |виміру | | | | |---------------------| | | | кількість|на скільки| | | |предметів | осіб | ----------------------------------------------------------------- 4.1. Вази скляні для хліба або шт. 1 4тарілки фарфорові діаметром
140 мм
4.2. Виделки столові з " 1 1нержавіючої сталі
4.3. Ложки столові з нержавіючої " 1 1сталі
4.4. Ложки чайні з нержавіючої " 1 1сталі
4.5. Ножі столові з нержавіючої " 1 1сталі
4.6. Підстаканники (підсклянни- " 1 1ки) з нержавіючої сталі
4.7. Прибори скляні для води компл. 1 на обідню(графин або глечик, два залу
стакани, підніс)
4.8. Судки для спецій з трьох " 1 4предметів в оправі і на
підставках з нержавіючої
сталі
4.9. Стакани скляні видувні шт. 1 1для чаю
4.10. Стакани (вази) форфорові, " 1 4скляні або пластмасові
для серветок паперових
4.11. Серветки паперові з " 2 1розрахунку на день
4.12. Тарілки фарфорові:- глибокі - діаметром " 1 1
240 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
200 мм
- неглибокі - діаметром " 1 1
175 мм
4.13. Чайники алюмінієві " 1 12штамповані поліровані
або емальовані ємністю
від 2 до 4 літрів
4.14. Чайники фарфорові для " 1 - 2 на обіднюзаварювання чаю залу
4.15. Холодильник " 1 "електричний побутовий
Примітка. Їдальні окремо розташованих установ указаним майном,крім холодильників електричних побутових, забезпечуються
з розрахунку на 12 осіб.
Начальник управління матеріально-технічного
забезпечення полковник внутрішньої служби В.М.Романенко
Джерело:Офіційний портал ВРУ