ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н О Р М И
N 80 від 08.07.99 Зареєстровано в Міністерствім.Київ юстиції України
2 вересня 1999 р.
vd990708 vn80 за N 595/3888
ЗатвердженоНаказ Державного департаменту
України з питань виконання покарань
08.07.99 N 80 ( z0594-99 )
Норма належності майна продовольчої службинавчальних закладів
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдаленькурсантів і слухачів------------------------------------------------------------------ | N |Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл | |з/п | майна |виміру | | | | | |---------------------------| | | | | загальна |їдальня медич-| | | | | їдальня |ного пункту | | | | |------------+--------------| | | | |кіль- |на |кіль- | на | | | | |кість |кіль-|кість | кіль- | | | | |пред- |кість|пред- | кість | | | | |метів |осіб |метів |осіб | ------------------------------------------------------------------ 1.1. Блюдця фарфорові шт. - - 1 1
(порцелянові) чайні
1.2. Вази скляні (пластса- " 1 4 1 4сові) для хліба
1.3. Каструлі глибокі ема-льовані або алюмінієві
- ємністю 3,5 л " 1 4 - -
для перших страв
- ємністю 2,0 л " 1 4 - -
для других страв
1.4. Виделки столові з " 1 1 1 1нержавіючої сталі
1.5. Ложки столові з " 1 1 1 1нержавіючої сталі
1.6. Ложки чайні з " 1 1 1 1нержавіючої сталі
1.7. Ложки розливальні " 2 4 - -металеві ємністю 0,2 л
1.8. Клейонка столова м 0,35 1 0,35 1
1.9. Чашки фарфорові без шт. 1 1 1 1ручок або склянки
1.10. Миски з нержавіючої шт. 1 1 1 1сталі або тарілки
фарфорові глибокі
діаметром 240 мм
1.11. Тарілки неглибокі з " 1 1 1 1нержавіючої сталі або
фарфорові діаметром
200 мм
1.12. Ножі столові з " 1 1 1 1нержавіючої сталі
1.13. Тарілки фарфоровінеглибокі діаметром
175 мм
- для закусок " 1 1 1 1
- для масла " 1 4 1 4
- для цукру " 1 4 1 4
1.14. Підноси для подавання " 1 20 1 20їжі (при подаванні їжі
у мисках, тарілках)
1.15. Підстаканники з " 1 1 1 1нержавіючої сталі
1.16. Підставки під каструлі " 1 4 2 наі чайники залу
1.17. Прибор скляний для компл. - - 1 наводи (графин або залу
глечик, дві склянки,
піднос)
1.18. Серветки паперові шт. 2 1 2 1з розрахунку на
один день
1.19. Склянки (вази фарфо- " 1 4 1 4рові або пластмасові)
для серветок
1.20. Чайники алюмінієві " 1 8 2 наабо емальовані залу
ємністю 2-4 л
1.21. Чайники фарфорові " - - 2 надля заварювання чаю залу
чаю
Примітка. Замість посуду столового фарфорового, скляного таметалевого може використовуватись посуд із харчових
пластмас, належним чином сертифікований як такий, що
призначений для харчових продуктів відповідних кондицій.
Розділ 2. Обладнання, посуд та інвентар для кухонь іпродовольчих складів------------------------------------------------------------------------------------------- | N | Найменування виду |Одиниця| Кількість предметів на число слухачів | |з/п | майна |виміру |---------------------------------------------------| | | | |до 200 |від 201|від 501|понад | для медпунктів | | | | |осіб |до 500 |до 1000|1000 |--------------------| | | | | |осіб |осіб |осіб |з дос- |при самості-| | | | | | | | |тавкою |йному приго-| | | | | | | | |готової|туванні їжі | | | | | | | | |їжі |------------| | | | | | | | | |до 50 |понад| | | | | | | | | |осіб |50 | | | | | | | | | | |осіб | |-----+-----------------------+-------+-------+-------+-------+------+-------+------+-----| |1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ------------------------------------------------------------------------------------------- 2.1. Ваги настільні цифер-
блатні до 10 кг для:
а) кухонних комор шт. 1 1 1 1 - - 1 б) обробних приміщень " 1 2 3 4 - 1 1 в) приміщень для " 1 1 1 1 - 1 1 нарізання хліба
г) готової продукції " 1 1 1 2 - - 1
2.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 - 1 1 від 100 до 200 кг длякухонь
2.3. Ваги товарні шкальнівід 500 до 1000 кг для:
- продовольчих складів " 1 1 1 1 - - - на кожне окреме примі-
щення (комору) збері-
гання
- приміщень для нарі- " 1 1 1 1 - - - зання хліба
- зважування худоби " 1 1 1 1 - - -
2.4. М'ясорубка електроме- " - 1 1 2 - - - ханічна на 250-350кг/год
2.5. Котли стравоварильніелектричні або, при
наявності, парові
(потреба визначається
з розрахунку ємності
на одну особу) для
приготування:
а) перших страв л 1 1 1 1 - - - б) других страв " 0,6 0,6 0,6 0,6 - - - в) третіх страв " 0,3 0,3 0,3 0,3 - - - г) окропу для чаю " - - 0,5 0,5 - - -
2.6. Котли стравоварильні шт. - - 1 2 - - - електричні або, принаявності, парові
(ємністю 250-400 л)
для варіння кісток
2.7. Картоплечисткимеханічні:
- на 150-200 кг/год " 1 2 - - - - - - на 250-350 кг/год " - - 2 3 - - -
2.8. Машини для різання " - - - 1 - - - варених овочів
2.9. Машини для різання " - - 1 1 - - - сирих овочів
2.10. Приводи універсальні компл. 1 1 1 1 - - 1 з комплектами зміню-ваних механізмів
загального призна-
чення або універса-
льні кухонні машини
2.11. Машини шаткувальні шт. - - - 1 - - - потужністю від10000 кг/год і більше
2.12. Машини посудомийні:- на 700 тарілок на " 1 - - - - - - годину
- на 1000 тарілок " - 1 - - - - - на годину
- на 2200 тарілок " - - 1 1 - - - на годину
2.13. Хліборізки " - 1 1 1 - - - електромеханічні
2.14. Плити кухонні зповерхнею розігріву:
- до 1 кв. м " 1 - - - 1 1 1 - до 2 кв. м " - 1 1 2 - - -
2.15. Сковороди електричніз чашами:
- ємністю до 25 л " 1 - - - - - - - ємністю до 75 л " - 1 2 3 - - -
2.16. Шафи для смажіння " 1 1 1 2 - 1 1
2.17. Камери холодильнідля продовольчих
складів:
- об'ємом 6 куб.м " 1 1 - - - - - - об'ємом 12-18 куб.м " 1 1 - - - - -
2.18. Колоди для розрубу-вання м'яса:
- для кухонь " 1 1 1 1 - - 1 - для продовольчих " 1 1 1 1 - - 1 складів
2.19. Шафи холодильні длякухонь:
- об'ємом 0,32-0,4 шт. 1 1 2 1 - - 1 куб.м
- об'ємом 0,56-0,8 " 1 1 2 2 - - - куб. м
- об'ємом 1,2-1,4 " - 1 2 6 - - - куб.м
2.20. Холодильники побутові " 1 1 - - 1 1 1 електричні
2.21. Візки вантажні ванта- " 1 1 1 2 - - - жністю 130-400 кг
2.22. Візки для перевезення " - 1 1 1 - - - діжок
2.23. Візки для котлів " 1 2 2 3 - - - наплитних
2.24. Візки для збирання " 1 2 2 3 - - - посуду
2.25. Ванни для холодної " 3 4 5 7 - - - обробки продуктів
2.26. Ванни мийні металеві:- трисекційні " 1 1 2 3 1 1 1 - двосекційні " 1 1 1 2 - 1 1 - односекційні " 2 2 2 3 - 1 1
2.27. Столи виробничі " 4 8 12 16 2 3 3
2.28. Столи обробні мета-леві для:
а) м'яса " 1 2 3 4 - 1 1 б) риби " 1 2 3 3 - 1 1 в) овочів " 1 2 2 3 - 1 1 г) готової продукції " 1 2 2 2 - - -
2.29. Стойки для " - - 1 1 - - - підвішування туш
2.30. Стелажі для зберіган- за фактичною потребоюня хліба, посуду
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.31. Сотейники алюмінієві " 2 3 3 5 - 1 1 ємністю 15 л
2.32. Відра оцинкованіабо з пластичних мас:
- для кухонь " 4 5 6 6 - 2 3 - для продовольчих " 1 2 2 3 - - - складів
2.33. Каструлі від 2 до " 5 7 10 15 3 5 7 10 л
2.34. Відра емальованіабо з пластичних мас:
- для кухонь шт. 4 5 6 6 - 2 3 - для продовольчих " 1 2 2 3 - - - складів
2.35. Виделки кухарські " 1 1 2 3 - 1 1 котлові
2.36. Виделки транжирні " 1 1 2 3 1 1 1
2.37. Котли наплитні " 7 10 15 20 - 6 9 алюмінієві ємністю20-40 л
2.38. Ножі жолобкові, " 10 15 25 35 - 3 5 корінчасті длячищення картоплі і
овочів
2.39. Ножі консервні або " 2 3 4 5 1 1 1 пристрої для відкри-вання консервних банок
2.40. Ножі кухонні:а) для обробки м'яса " 2 2 4 6 - 2 2 б) для обробки риби " 2 2 4 6 - 2 2 риби
в) для обробки " 2 2 4 6 - 2 2 овочів
г) для різання масла " 1 1 2 3 1 1 1
2.41. Ножі м'ясні для " 1 1 2 3 - - - продовольчих складів
2.42. Ножі хліборізальні " 1 2 2 3 1 1 1
2.43. Ножі "Кухарська компл. один на кожного кухаря, але не менше трійка" 4 комплектів на кухню
2.45. Ножі-сікачі (рубаки) шт. 1 1 2 2 - 1 1
2.46. Насоси ручні для " 1 1 1 1 - - - олії рослинної
2.47. Психрометри для " 2 2 2 2 - - - продовольчих скла-дів на кожне окреме
приміщення (комору)
зберігання
2.48. Тази овальні " 3 3 5 5 - 1 2 оцинковані
2.49. Рукомийники односос-кові алюмінієві (при
відсутності водопро-
воду):
- для кухонь " 2 2 2 3 1 1 1 - для продовольчих " 1 1 1 2 - - - складів
2.50. Сокири для розрубу-вання м'яса:
- для їдалень шт. 1 1 1 1 - - - - для продовольчих " 1 1 1 1 - - - складів
2.51. Тази круглі оцинко-вані для:
- рукомийників " 2 3 3 5 1 1 1 (див. п. 2.49)
- інших потреб їдалень " 1 2 3 5 1 1 1
2.52. Термометри складські " 2 2 2 2 - - - для продовольчихскладів на кожне
окреме приміщення
(комору) зберігання
2.53. Фляги для молока " 3 7 15 30 - 1 2 ємністю 36-38 л
2.54. Черпаки кухарські " 2 3 4 5 - - 1 ємністю 2 л
2.55. Шумівки алюмінієві " 2 2 3 5 - 2 2
2.56. Цідилки (друшляки) " 2 2 3 4 - 1 1 алюмінієві ємністю7,0 л
2.57. Мішки з тканини для " 2 мішки на 10 осіб зберігання перехіднихзапасів продовольства
до 30 днів
Примітки. 1. Кип'ятильники безперервної дії для приготуванняокропу для чаю встановлюються з розрахунку 0,5 л води
на 1 особу.
2. Кип'ятильники безперервної дії для приготування
окропу для миття посуду і столових приборів для
навчальних закладів з чисельністю до 200 осіб, а
також для лазаретів медичних пунктів, установлюються
з розрахунку 10 л води на 1 особу на добу.
3. Навчальні заклади з чисельністю понад 200 осіб
забезпечуються посудомийними машинами і гарячим
водопостачанням.
Начальник управління матеріально-технічного
забезпечення полковник внутрішньої служби В.М.Романенко
Джерело:Офіційний портал ВРУ