open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст
Нечинна
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н А К А З
N 80 від 08.07.99 Зареєстровано в Міністерстві

м.Київ юстиції України

2 вересня 1999 р.

за N 594/3887
{ Наказ втратив чинність на підставі Наказу

Міністерства юстиції

N 848/5 ( z0964-12 ) від 08.06.2012 }
Про введення в дію норм належності майна продовольчої служби
установ виконання покарань, слідчих ізоляторів і навчальних

закладів Державної кримінально-виконавчої служби
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного

департаменту України з питань виконання покарань

N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003

N 249 ( z1126-07 ) від 18.09.2007

N 258 ( z1177-09 ) від 10.11.2009 }

На виконання Указу Президента України від 12 березня 1999
року N 248/99 "Про виведення Державного департаменту України з
питань виконання покарань з підпорядкування Міністерству
внутрішніх справ України" та з метою впорядкування забезпечення
майном продовольчої служби установ виконання покарань, слідчих
ізоляторів і навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої
служби Н А К А З У Ю:{ Преамбула із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
департаменту України з питань виконання покарань N 249
( z1126-07 ) від 18.09.2007 }
1. Затвердити та ввести в дію такі документи (додаються): 1.1. Норму належності майна продовольчої служби слідчих
ізоляторів, установ виконання покарань.{ Пункт 1.1 в редакції Наказу Держдепартаменту вик. покарань N 228
( z1226-03 ) від 02.12.2003; із змінами, внесеними згідно з
Наказом Державного департаменту України з питань виконання
покарань N 258 ( z1177-09 ) від 10.11.2009 } 1.2. Норму належності майна продовольчої служби навчальних
закладів ( z0595-99 ). 1.3. Норму належності майна продовольчої служби дитячих
закладів ( z0596-99 ). 1.4. Норму належності майна продовольчої служби для кухонь
розплідників службових собак ( z0596-99 ). 1.5. Інструкцію про застосування норм належності майна
продовольчої служби ( z0597-99 ).
2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту
України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим
та областях, начальникам установ виконання покарань, слідчих
ізоляторів, навчальних та дитячих закладів:{ Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
департаменту України з питань виконання покарань N 228
( z1226-03 ) від 02.12.2003, N 258 ( z1177-09 ) від 10.11.2009 } 2.1. Організувати вивчення норм належності працівниками
інтендантських і господарчих служб. 2.2. Забезпечити дотримання норм належності, організацію
експлуатації та утримання майна. 2.3. При проектуванні і будівництві нових їдалень керуватись
нормами належності технологічного і холодильного устаткування.
3. Накази МВС України від 13 червня 1995 року N 438 "Про
введення в дію Норм забезпечення майном продовольчої служби", від
6 березня 1996 року N 144 "Про внесення змін до наказу МВС України
від 13.06.95 N 438" та від 19 травня 1997 року N 316 "Про внесення
змін до наказів МВС України від 13.06.95 N 438 та від 06.03.96 N
144" в органах та установах Державного департаменту України з
питань виконання покарань не застосовуються.
Директор генерал-лейтенант
внутрішньої служби І.В.Штанько
Затверджено

Наказ Державного департаменту

України з питань виконання

покарань 08.07.99 N 80

Норма належності майна продовольчої служби слідчих

ізоляторів, установ виконання покарань
{ Назва Норми із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
департаменту України з питань виконання покарань N 258
( z1177-09 ) від 10.11.2009 }
Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень
------------------------------------------------------------------------------------ | N | Найменування | Оди-| Їдальні засуджених | | з/п | виду майна | ниця|----------------------------------------------------| | | |вимі-|загальні |їдальні | виховні колонії | | | | ру |їдальні вип-|обласних |--------------------------| | | | |равних цент-|лікарень | загальні | їдальні | | | | |рів,арештних|та стаціона-| їдальні | стаціо- | | | | |домів, ви- |рів медчас- | | нарів | | | | |правних ко- |тин | | медчастин | | | | |лоній, слід-| | | | | | | |чих ізолято-| | | | | | | |рів | | | | | | | |------------+------------+-------------+------------| | | | |кіль-| на |кіль-| на | кіль-| на |кіль-| на | | | | |кість|скіль-|кість|скіль-| кість|скіль-|кість|скіль-| | | | |пред-| ки |пред-| ки | пред-| ки |пред-| ки | | | | |метів| осіб |метів| осіб |метів | осіб |метів| осіб | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.1.|Бачки алюмінієві | | | | | | | | | | | |литі: | | | | | | | | | | | |- ємністю 8,0 л | шт. | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - | | |- ємністю 5,0 л | | | | | | | | | | | |або з пластичних | " | 3 | 10 | - | - | 3 | 10 | - | - | | |мас ємністю 4,0 л| | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.2.|Кухлі питні: | | | | | | | | | | | |- алюмінієві | | | | | | | | | | | |ємністю 0,35 л | | | | | | | | | | | |або з пластичних | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | | |- емальовані | " | 1 | - | - | 1 | 1 | - | - | 1 | | |ємністю 0,4 л | | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.3.|Клейонка столова | м | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.4.|Ложки розливальні| | | | | | | | | | | |алюмінієві | | | | | | | | | | | |ємністю 0,2 л | | | | | | | | | | | |або з пластичних | шт. | 1 | 10 | - | - | 2 | 4 | - | - | | |мас ємністю 0,3 л| | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.5.|Ложки столові - | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | |алюмінієві або з | | | | | | | | | | | |пластичних мас | | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.6.|Ложки чайні | " | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | |алюмінієві | | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.7.|Миски алюмінієві | " | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | | |або з пластичних | | | | | | | | | | | |мас | | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.8.|Миски емальовані | " | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 | | |або з пластичних | | | | | | | | | | | |мас | | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| | 1.9.|Ножі столові з | " | - | - | - | - | - | - | - | - | | |нержавіючої сталі| | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| |1.10.|Підставки під | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | | |бачки і чайники | | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| |1.11.|Солонки | " | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | | |пластмасові | | | | | | | | | | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| |1.12.|Тарілки алюмініє-| | | | | | | | | | | |ві або з пластич-| | | | | | | | | | | |них мас діаметром| | | | | | | | | | | |200 мм: | | | | | | | | | | | |- для других | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | | |страв | | | | | | | | | | | |- для хліба | " | 2 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | |-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------| |1.13.|Чайники | | | | | | | | | | | |алюмінієві литі: | | | | | | | | | | | |ємністю до 5 л | " | 1 | 10 | - | - | 1 | 8 | - | - | | |ємністю до 3,5 л | " | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 | ------------------------------------------------------------------------------------
Примітки. 1. При подаванні їжі в мисках і тарілках бачки і ложки

розливальні не видаються. У цих випадках дозволяється

мати підноси для подачі їжі з розрахунку один піднос

на 20 осіб.

2. Для роздачі готової їжі у слідчих ізоляторах і

приміщеннях камерного типу виправних колоній

максимального рівня безпеки на кожний поверх належить

мати: ложки розливальні ємністю 0,2 і 0,5 л; ємність

для доставки хліба; візки вантажні вантажністю

130 - 400 кг за фактичною потребою.

3. Клейонка столова застосовується за відсутності на

столах обідніх гігієнічного покриття.
{ Розділ 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
департаменту України з питань виконання покарань N 228
( z1226-03 ) від 02.12.2003, N 258 ( z1177-09 ) від 10.11.2009 }
Розділ 2. ОБЛАДНАННЯ, ПОСУД ТА ІНВЕНТАР ДЛЯ КУХОНЬ І

ПРОДОВОЛЬЧИХ СКЛАДІВ
------------------------------------------------------------------------------ | N |Найменування виду |Одиниця | Кількість предметів на число осіб | | з/п | майна | виміру |---------------------------------------| | | | | до 300 |від 301|від 501|від |більше| | | | | осіб |до 500 |до 1000|1001 до| 2001 | | | | | |осіб |осіб |2000 |особи | | | | | | | |осіб | | |-----+---------------------+--------+--------+-------+-------+-------+------| | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ------------------------------------------------------------------------------ 2.1. Ваги настільні цифер-

блатні до 10 кг для:

а) кухонних комор шт. 1 1 1 2 2 б) обробних приміщень " 1 1 1 2 2 в) приміщень для " 1 1 1 1 1 нарізання хліба

г) продовольчих скла- " 1 1 1 1 1 дів на кожне окреме

приміщення (комору)

зберігання

ґ) готової продукції " 1 1 1 2 2
2.2. Ваги товарні шкальні " 1 1 1 1 1 від 100 до 200 кг для

кухонь
2.3. Ваги товарні шкальні

від 500 до 1000 кг

для:

- продовольчих скла- " 1 1 1 1 1 дів на кожне окреме

приміщення (комору)

зберігання

- хліборізок " - - - - 1
2.4. Кип'ятильники безпе-

рервної дії для при-

готування окропу для:

- чаю " з розрахунку див. пункт 2.5. "г" 0,5 л води на "окропу для чаю" одну людину на

добу

- миття посуду і " з розрахунку забезпечуються столових приборів 10,0 л води на посудомийними машинами одну людину на і гарячим добу водопостачанням
2.5. Котли стравоварильні

електричні або,

при наявності, парові

для приготування:

а) перших страв з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину б) других страв з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину в) третіх страв з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину г) окропу для чаю з розрахунку 0,5 л води на одну людину
ґ) для виварювання шт. - - 1 1 2 кісток (котли

ємністю 250-400 л)
2.6. Картоплечистки

механічні на:

- 150-200 кг/год " 1 1 - - - - 250-350 кг/год " - - 1 2 1 - 600 кг/год " - - - - 1
2.7. Машини шаткувальні " - - 1 1 1 потужністю від

10000 кг/год і

більше
2.8. Машини для різання " - - 1 1 1 варених овочів
2.9. Машини для різання " - - 1 1 2 сирих овочів
2.10. Приводи універсальні компл. 1 1 - - - з комплектами зміню-

ваних механізмів

загального призна-

чення або універса-

льні кухонні машини
2.11. Машини посудомийні

на:

- 700 тарілок на шт. - 1 - - - годину

- 1000 тарілок на " - - 1 - - годину

- 2200 тарілок на " - - - 1 1 годину
2.12. М'ясорубки електро-

механічні на:

- 150-200 кг/год " - - 1 - - - 250-350 кг/год " - - - 1 1
2.13. М'ясорубка ручна " 1 2 1 1 1 побутова
2.14. Хліборізки " - 1 - - - електромеханічні
2.15. Плити кухонні з

поверхнею розігрі-

ву до:

- 1 кв.м " 1 1 3 1 - - 2 кв.м " - - - 2 3
2.16. Камери холодильні

для продовольчих

складів:

- об'ємом 6 куб.м " - 1 - - - - об'ємом 12-18 " 1 1 - - - куб.м
2.17. Холодильники стаціо- шт. - - 1 1 1 нарні ємністю 5-25 т
2.18. Шафи холодильні

для кухонь:

- об'ємом 0,32-0,4 " 1 - - - - куб.м

- об'ємом 0,56-0,8 " 1 2 - - - куб.м

- об'ємом 1,2-1,4 " - - - 2 3 куб.м
2.19. Візки вантажні ван- " - 1 1 2 2 тажністю 130-400 кг
2.20. Візки для перевезення " - 1 1 1 1 діжок
2.21. Ванни мийні

металеві:

- трисекційні " 1 1 1 2 2 - двосекційні " 1 1 1 2 2 - односекційні " 1 1 1 2 2
2.22. Столи виробничі " 3 5 7 10 15
2.23. Столи обробні " 3 5 7 10 15 металеві
2.24. Колоди для

розрубування м'яса:

- для кухонь " 1 1 1 1 1 - для продовольчих " 1 1 1 1 1 складів
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
2.25. Відра оцинковані

або з пластичних

мас:

- для кухонь " 2 3 5 8 10 - для продовольчих " 1 2 2 3 3 складів
2.26. Відра емальовані

або з пластичних

мас:

- для кухонь " 2 3 4 5 7 - для продовольчих " 1 2 2 3 3 складів
2.27. Виделки кухарські " 1 1 2 2 2 котлові
2.28. Виделки транжирні " 1 1 2 2 2
2.29. Каструлі алюмінієві " 5 7 10 12 15 глибокі ємністю

від 1,5 до 12 л
2.30. Каструлі (сотейники) " 1 2 3 4 5 алюмінієві

ємністю 10 - 15 л

з довгими ручками
2.31. Котли наплитні шт. 5 7 10 15 20 алюмінієві ємністю

20-40 л
2.32. Ложки розливальні " 2 3 4 5 5 алюмінієві

ємністю 0,2 л
2.33. Ножі жолобкові, " 10 15 20 30 50 корінчасті для

чищення картоплі

і овочів
2.34. Ножі консервні " 2 2 3 5 7 або пристрої для

відкриття

консервних банок
2.35. Ножі м'ясні для " 1 1 1 2 2 продовольчих складів
2.36. Ножі "Кухарська один комплект на кожного штатного кухаря, але не трійка" менш 4 комплектів на кухню
2.37. Ножі кухонні для:

а) обробки м'яса шт. 2 2 4 6 6 б) обробки риби " 2 2 4 6 6 в) обробки овочів " 4 5 7 10 10 г) нарізання масла " 1 1 1 2 2
2.38. Ножі хліборізні " 2 2 3 3 3
2.39. Ножі-сікачі " - 1 2 3 4 (рубаки)
2.40. Сокири для розрубу-

вання м'яса для:

- кухонь " 1 1 1 1 1 - продовольчих " 1 1 1 1 2 складів
2.41. Черпаки кухарські " 2 2 3 4 5 алюмінієві литі

або з пластичних

мас ємністю 2,0 л
2.42. Фляги для молока " 5 7 9 11 14 ємністю 36 - 38 л
2.43. Цідилки (друшляки) " 1 1 2 2 3 алюмінієві

ємністю 7,0 л
2.44. Термоси алюмінієві

або з нержавіючої

сталі зі стаканами:

- ємністю 12 л " 4 6 8 10 12 - ємністю 36 л " 2 4 6 8 10
2.45. Стелажі металеві шт. 1 2 3 4 5 для зберігання

посуду
2.46. Термометри складські " 2 2 2 2 2 для продовольчих

складів на кожне

окреме приміщення

(комору) зберігання
2.47. Насоси ручні для " 1 1 1 1 1 олії рослинної
2.48. Психрометри для " 2 2 2 2 2 продовольчих скла-

дів на кожне окреме

приміщення (комору)

зберігання
Примітки. 1. Їдальні виправних колоній на правах лікувальних для:

- лікування і тримання інфекційно хворих засуджених;

- стерилізації посуду повинні мати додатково до норми

котли стравоварильні належної ємності.

2. Приводи універсальні та хліборізки механічні

передбачаються лише для їдалень виправних колоній на

правах лікувальних.

3. Їдальні будинків дитини і кімнати тривалих побачень

засуджених забезпечуються належним обладнанням,

посудом, приборами та інвентарем за фактичною

потребою.

4. Термоси призначені для доставки їжі в приміщення

камерного типу виправних колоній максимального рівня

безпеки, камери слідчих ізоляторів, арештних домів,

дисциплінарних ізоляторів виправних колоній,

виховних колоній у стаціонари

лікувально-профілактичних закладів та інфекційні

ізолятори медичних частин колоній.
{ Розділ 2 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
департаменту України з питань виконання покарань N 228
( z1226-03 ) від 02.12.2003, N 258 ( z1177-09 ) від 10.11.2009 }
Розділ 3. Технологічне обладнання і столово-кухонний

посуд та інвентар для кімнат приготування і приймання

їжі у відділеннях соціально-психологічної служби
--------------------------------------------------------------- | N |Найменування виду майна | Одиниця | Норма | | п/п | | виміру | належності на | | | | |одне відділення| | | | |соціально-пси- | | | | |хологічної | | | | |служби | --------------------------------------------------------------- 3.1. Холодильники побутові шт. 1 - 2

ємністю 100 - 250 л
3.2. Електрокип'ятильники " 1

безперервної дії
3.3. Електроплити з поверхнею " 1

розігріву до одного м
3.4. Ножі столові " 2
3.5. Ножі консервні " 2
3.6. Тарілки алюмінієві або з " 3

пластичних мас для

хліба, діаметром 200 мм
3.8. Солянки пластмасові " 2
( Розділ 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту
вик. покарань N 228 ( z1226-03 ) від 02.12.2003 )
Розділ 4. Комплект посуду, столових приборів та

інвентарю для обідніх залів їдалень особового складу
------------------------------------------------------------------ | N | Найменування виду |Одиниця| На чотиримісний стіл| | з/п | майна |виміру | | | | | |---------------------| | | | | кількість|на скільки| | | | |предметів | осіб | ------------------------------------------------------------------ 4.1. Вази скляні для хліба або шт. 1 4

тарілки фарфорові діаметром

140 мм
4.2. Виделки столові з " 1 1

нержавіючої сталі
4.3. Ложки столові з нержавіючої " 1 1

сталі
4.4. Ложки чайні з нержавіючої " 1 1

сталі
4.5. Ножі столові з нержавіючої " 1 1

сталі
4.6. Підстаканники (підсклянни- " 1 1

ки) з нержавіючої сталі
4.7. Прибори скляні для води компл. 1 на обідню

(графин або глечик, два залу

стакани, підніс)
4.8. Судки для спецій з трьох " 1 4

предметів в оправі і на

підставках з нержавіючої

сталі
4.9. Стакани скляні видувні шт. 1 1

для чаю
4.10. Стакани (вази) форфорові, " 1 4

скляні або пластмасові

для серветок паперових
4.11. Серветки паперові з " 2 1

розрахунку на день
4.12. Тарілки фарфорові:

- глибокі - діаметром " 1 1

240 мм

- неглибокі - діаметром " 1 1

200 мм

- неглибокі - діаметром " 1 1

175 мм
4.13. Чайники алюмінієві " 1 12

штамповані поліровані

або емальовані ємністю

від 2 до 4 літрів
4.14. Чайники фарфорові для " 1 - 2 на обідню

заварювання чаю залу
4.15. Холодильник " 1 "

електричний побутовий
Примітка. Їдальні окремо розташованих установ указаним майном,

крім холодильників електричних побутових, забезпечуються

з розрахунку на 12 осіб.
Начальник управління матеріально-технічного
забезпечення полковник внутрішньої служби В.М.Романенко

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: