open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Нечинна
                             
                             
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Мінагрополітики

України

12.10.2011 N 538

( z1256-11 )
Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

2 листопада 2011 р.

за N 1260/19998
{ Перелік втратив чинність на підставі Наказу Міністерства

аграрної політики та продовольства

N 130 ( z0366-18 ) від 07.03.2018 }
N 130 ( z0366-18 ) від 07.03.2018 }
ПЕРЕЛІК

питань для здійснення державними

органами ветеринарної медицини планових заходів

державного нагляду (контролю) за дотриманням

законодавства у галузі ветеринарної медицини

на агропродовольчих ринках

Пояснення до позначень, використаних у переліку питань для
перевірки: "Так" - позитивна відповідь на поставлене запитання; "Ні" - негативна відповідь на поставлене запитання; "НВ" - дотримання питання не вимагається від даного
(конкретно узятого) об'єкта контролю; "НП" - питання не перевірялося на даному об'єкті контролю.
I. Перелік питань, що підлягають перевірці
------------------------------------------------------------------ |N з/п| Питання |Так | Ні | НВ | НП | Нормативне | | | | | | | |обґрунтування| |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.1 |Проведення експертизи і| | | | |Стаття 7 | | |узгодження проектів | | | | |ЗУ 2498-XII, | | |планування та | | | | |пункт 1.2 | | |будівництва | | | | |глави 1 ВСП | | |агропродовольчого ринку| | | | |для ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.2 |Наявність дозволу | | | | |Стаття 7 | | |органу державного | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |ветеринарно-санітарного| | | | |пункт 3 | | |нагляду на введення | | | | |Порядку | | |потужності в | | | | |видачі ЕД | | |експлуатацію | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.3 |Дотримання санітарних | | | | |Пункт 2.1 | | |вимог до розмежування | | | | |глави 2 ВСП | | |території ринку на | | | | |для ринків | | |торговельну і | | | | | | | |господарську зони | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.4 |Територія ринку має | | | | |Пункт 6 | | |відокремлену та | | | | |Правил | | |відгороджену від | | | | |торгівлі на | | |проїжджої частини, | | | | |ринках, | | |житлового та | | | | |пункт 3.6 | | |комунального секторів | | | | |глави 3 ВСП | | |ділянку землі | | | | |для ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.5 |Територія та споруди | | | | |Пункт 6 | | |ринку забезпечені | | | | |Правил | | |штучним освітленням, | | | | |торгівлі на | | |електро- та | | | | |ринках | | |водопостачанням | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.6 |Підключення споруд | | | | |Пункт 7 | | |ринку до систем | | | | |Правил | | |теплопостачання | | | | |торгівлі на | | | | | | | |ринках, | | | | | | | |пункт 3.2 | | | | | | | |глави 3 ВСП | | | | | | | |для ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.7 |Наявність та розміщення| | | | |Пункт 1.1 | | |на території ринку | | | | |глави 1 | | |державної лабораторії | | | | |Положення | | |ветеринарно-санітарної | | | | |про ДЛВСЕ на | | |експертизи | | | | |ринку | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.8 |Відповідність | | | | |Пункти 1.11, | | |приміщення лабораторії,| | | | |1.12, 1.13, | | |наданого адміністрацією| | | | |1.14 | | |ринку, вимогам | | | | |глави 1 | | |Положення про ДЛВСЕ на | | | | |Положення | | |ринку | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | | |ринку, | | | | | | | |пункт 9.2 | | | | | | | |глави 9 ВСП | | | | | | | |для ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| | 1.9 |Забезпечення державної | | | | |Пункт 1.15 | | |лабораторії | | | | |глави 1 ВСП | | |ветеринарно-санітарної | | | | |для ринків, | | |експертизи на ринку | | | | |пункти 1.13, | | |необхідним спеціальним | | | | |1.15 глави 1 | | |лабораторним | | | | |Положення | | |обладнанням, | | | | |про ДЛВСЕ на | | |інструментами, фарбами,| | | | |ринку | | |хімічними реактивами, | | | | | | | |мийними і | | | | | | | |дезінфекційними | | | | | | | |засобами, лабораторним | | | | | | | |посудом, спецодягом, | | | | | | | |лабораторними меблями, | | | | | | | |інвентарем та іншими | | | | | | | |допоміжними матеріалами| | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.10 |Наявність позначення | | | | |Пункт 8 | | |лабораторії | | | | |Правил | | |ветеринарно-санітарної | | | | |торгівлі на | | |експертизи на | | | | |ринках | | |графічному плані | | | | | | | |території ринку | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.11 |Наявність облаштованого| | | | |Пункт 2.7 | | |майданчика для | | | | |глави 2 ВСП | | |встановлення | | | | |для ринків | | |сміттєзбірників (на | | | | | | | |відстані 20 м від місць| | | | | | | |торгівлі харчовою | | | | | | | |продукцією) | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.12 |Контроль за щоденним | | | | |Пункт 3.14 | | |вивезенням сміття з | | | | |глави 3 ВСП | | |території ринку та | | | | |для ринків | | |проведенням дезінфекції| | | | | | | |сміттєзбірників | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.13 |Наявність обладнаних на| | | | |Пункт 3.4 | | |території ринку | | | | |глави 3 ВСП | | |санітарних вузлів (на | | | | |для ринків | | |відстані не менше 25 м | | | | | | | |від місць торгівлі | | | | | | | |харчовою продукцією, | | | | | | | |санітарних вузлів з | | | | | | | |водонепроникними | | | | | | | |вигрібними ямами - на | | | | | | | |відстані не менше | | | | | | | |50 м). Санітарні вузли | | | | | | | |повинні мати зручні, | | | | | | | |вимощені і освітлені | | | | | | | |підходи | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.14 |Утримання санітарних | | | | |Пункти 3.15, | | |вузлів та умивальників | | | | |3.16 глави 3 | | |у належному санітарному| | | | |ВСП для | | |стані з проведенням | | | | |ринків | | |щоденної дезінфекції | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.15 |Проведення 1 разу на | | | | |Пункт 3.7 | | |місяць санітарного дня | | | | |глави 3 ВСП | | | | | | | |для ринків, | | | | | | | |пункт 5.2 | | | | | | | |глави 5 | | | | | | | |Положення | | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | | |ринку | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.16 |Реалізація товарів у | | | | |Пункт 12 | | |спеціалізованих | | | | |розділу І | | |(позначених) зонах з | | | | |Правил | | |продажу окремих видів | | | | |торгівлі на | | |продукції: овочів і | | | | |ринках | | |фруктів, м'яса і битої | | | | | | | |птиці, яєць, молочних | | | | | | | |продуктів, риби, меду, | | | | | | | |олії тощо | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.17 |Відповідність торгових | | | | |Пункт 13 | | |місць, з яких | | | | |розділу І | | |здійснюється продаж | | | | |Правил | | |продукції, вимогам | | | | |торгівлі на | | |законодавства | | | | |ринках | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.18 |Дотримання | | | | |Пункт 3.7 | | |періодичності | | | | |глави 3 ВСП | | |прибирання ринку | | | | |для ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.19 |Дотримання | | | | |Пункт 3.7 | | |періодичності миття та | | | | |глави 3 ВСП | | |дезінфекції холодильних| | | | |для ринків | | |камер | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.20 |Наявність обладнаних на| | | | |Пункт 3.10 | | |території ринку | | | | |глави 3 ВСП | | |фонтанчиків для питної | | | | |для ринків | | |води, умивальників | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.21 |Наявність обладнаного | | | | |Пункт 3.10 | | |на території ринку | | | | |глави 3 ВСП | | |приміщення для миття | | | | |для ринків | | |торговельного | | | | | | | |інвентарю, фруктів, | | | | | | | |овочів | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.22 |Відповідність води, яка| | | | |Пункт 3.10 | | |використовується для | | | | |глави 3 ВСП | | |господарсько-побутових | | | | |для ринків | | |і питних потреб, | | | | | | | |вимогам ГОСТ 2874-82 | | | | | | | |"Вода питна. Гігієнічні| | | | | | | |вимоги і контроль за | | | | | | | |якістю" | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.23 |Забезпечення | | | | |Пункт 3.11 | | |адміністрацією ринку в | | | | |глави 3, | | |достатній кількості | | | | |пункт 4.1 | | |прибиральним | | | | |глави 4 ВСП | | |інвентарем, матеріалами| | | | |для ринків | | |для миття, мийними | | | | | | | |засобами, спецодягом, | | | | | | | |торговельно- | | | | | | | |технологічним | | | | | | | |обладнанням та | | | | | | | |дезінфікуючими, | | | | | | | |дератизаційними | | | | | | | |засобами, умови їх | | | | | | | |зберігання | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.24 |Наявність обладнаних | | | | |Пункт 3.12 | | |гардеробів для | | | | |глави 3 ВСП | | |зберігання особистих | | | | |для ринків | | |речей працівників ринку| | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.25 |Наявність виділеного | | | | |Пункт 3.12 | | |спеціального приміщення| | | | |глави 3 ВСП | | |для зберігання | | | | |для ринків | | |торговельного інвентарю| | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.26 |Контроль за | | | | |Пункт 3.13 | | |короткочасним | | | | |глави 3 ВСП | | |зберіганням продукції з| | | | |для ринків | | |обмеженим строком | | | | | | | |зберігання в | | | | | | | |холодильних камерах | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.27 |Наявність відповідно до| | | | |Пункт 1.12 | | |ветеринарно-санітарних | | | | |глави 1, | | |вимог на ринку | | | | |пункт 5.2 | | |ізольованої холодильної| | | | |глави 5 | | |камери для тимчасового | | | | |Положення | | |зберігання м'яса, яке | | | | |про ДЛВСЕ на | | |підлягає лабораторному | | | | |ринку, пункт | | |дослідженню, до | | | | |3.13 глави 3 | | |вирішення питання про | | | | |ВСП для | | |можливість його | | | | |ринків | | |реалізації | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.28 |Проведення щоденної | | | | |Пункт 3.14 | | |дезінфекції санітарних | | | | |глави 3 ВСП | | |вузлів, сміттєзбірників| | | | |для ринків | | |та урн для сміття | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.29 |Відповідність | | | | |Пункт 4.2 | | |ветеринарно-санітарним | | | | |глави 4 ВСП | | |вимогам столів для | | | | |для ринків | | |продажу | | | | | | | |сільськогосподарської | | | | | | | |продукції | | | | | | | |(м'ясопродуктів, | | | | | | | |молокопродуктів, меду),| | | | | | | |обладнаних матеріалами,| | | | | | | |що допущені | | | | | | | |Міністерством охорони | | | | | | | |здоров'я України | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.30 |Відповідність | | | | |Пункти 4.3, | | |ветеринарно-санітарним | | | | |4.4, 4.5 | | |вимогам торговельного | | | | |глави 4 ВСП | | |інвентарю, колоди для | | | | |для ринків | | |розрубки м'яса | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.31 |Забезпечення дирекцією | | | | |Пункт 9.2 | | |ринку проведення | | | | |глави 9 ВСП | | |систематичних заходів з| | | | |для ринків, | | |дезінфекції, | | | | |пункт 5.2 | | |дезінсекції, | | | | |глави 5 | | |дератизації, | | | | |Положення | | |проходження | | | | |про ДЛВСЕ на | | |працівниками медичних | | | | |ринку, пункт | | |обстежень, | | | | |21 розділу I | | |централізованим пранням| | | | |Правил | | |і ремонтом спецодягу | | | | |торгівлі на | | | | | | | |ринках | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.32 |Наявність відповідних | | | | |Стаття 16 | | |ветеринарних | | | | |ЗУ N 2498-12,| | |документів, виданих у | | | | |стаття 5 | | |встановленому порядку | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |на продукцію, що | | | | |пункт 5.1 | | |надходить для | | | | |глави 5 ВСП | | |реалізації | | | | |для ринків, | | | | | | | |пункти 1.16, | | | | | | | |1.19 глави 1 | | | | | | | |Положення | | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | | |ринку, | | | | | | | |Порядок | | | | | | | |видачі | | | | | | | |ветеринарних | | | | | | | |документів | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.33 |Надання адміністрацією | | | | |Стаття 35 | | |ринку місць для | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |торгівлі продукцією | | | | |пункт 5.15 | | |домашнього виготовлення| | | | |глави 5 ВСП | | | | | | | |для ринків, | | | | | | | |пункт 1.19 | | | | | | | |глави 1 | | | | | | | |Положення | | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | | |ринку | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.34 |Надання адміністрацією | | | | |Стаття 16 | | |ринку місць для продажу| | | | |ЗУ 2498-XII, | | |живих тварин та птиці | | | | |пункт 5.5 | | | | | | | |глави 5 ВСП | | | | | | | |для ринків, | | | | | | | |пункт 1.19 | | | | | | | |глави 1 | | | | | | | |Положення | | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | | |ринку | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.35 |Відповідність | | | | |Пункт 5.5 | | |встановленим | | | | |глави 5 ВСП | | |ветеринарно-санітарним | | | | |для ринків | | |вимогам місць для | | | | | | | |продажу живих тварин і | | | | | | | |птиці (територія не | | | | | | | |пов'язана з | | | | | | | |торгівельною зоною та | | | | | | | |відстані від неї до | | | | | | | |житлових будинків не | | | | | | | |менше 200 м) | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.36 |Дотримання | | | | |Пункти 5.6, | | |ветеринарно-санітарних | | | | |5.7, 5.10, | | |вимог при реалізації | | | | |5.11 глави 5 | | |молока, молочних | | | | |ВСП для | | |продуктів | | | | |ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.37 |Дотримання | | | | |Пункти 5.2, | | |ветеринарно-санітарних | | | | |5.3 глави 5 | | |вимог при реалізації | | | | |ВСП для | | |м'яса | | | | |ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.38 |Дотримання | | | | |Пункти 5.9, | | |ветеринарно-санітарних | | | | |5.10 глави 5 | | |вимог при реалізації | | | | |ВСП для | | |овочів, зелені, свіжих | | | | |ринків | | |грибів, фруктів | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.39 |Дотримання | | | | |Пункт 5.11 | | |ветеринарно-санітарних | | | | |глави 5 ВСП | | |вимог при реалізації | | | | |для ринків | | |квашених, солених, | | | | | | | |маринованих овочів та | | | | | | | |фруктів | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.40 |Наявність санітарного | | | | |Пункт 8.3 | | |журналу | | | | |глави 8, | | | | | | | |пункт 9.2 | | | | | | | |глави 9 ВСП | | | | | | | |для ринків | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.41 |Забезпечення з боку | | | | |Пункт 9.2 | | |адміністрації ринку | | | | |глави 9 ВСП | | |контролю за санітарним | | | | |для ринків | | |станом місць торгівлі в| | | | | | | |критих ринках, | | | | | | | |павільйонах і на | | | | | | | |відкритих площадках | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.42 |Наявність у продавців | | | | |Стаття 16 | | |харчових продуктів при | | | | |ЗУ 2498-XII, | | |собі відповідних | | | | |стаття 35 | | |документів, що | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |засвідчують якість та | | | | |пункти 5.2, | | |безпеку харчових | | | | |5.3 5.16 | | |продуктів | | | | |глави 5 ВСП | | | | | | | |для ринків, | | | | | | | |пункт 40 | | | | | | | |розділу II | | | | | | | |Правил | | | | | | | |торгівлі на | | | | | | | |ринках | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.43 |Забезпечення | | | | |Пункт 1.12 | | |адміністрацією ринку | | | | |глави 1, | | |ізольованого приміщення| | | | |пункт 5.2 | | |з встановленням | | | | |глави 5 | | |автоклава (інших | | | | |Положення | | |засобів) для | | | | |про ДЛВСЕ на | | |знезараження м'яса, | | | | |ринку | | |м'ясопродуктів та | | | | | | | |конфіскатів | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.44 |Проведення огляду і | | | | |Стаття 35 | | |ветеринарно-санітарної | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |експертизи на ринку | | | | |пункт 5.16 | | |усіх тварин, продукції | | | | |глави 5 ВСП | | |тваринного і рослинного| | | | |для ринків, | | |походження, що | | | | |пункт 1.16 | | |надходять для продажу | | | | |глави 1, | | |або зберігаються у | | | | |пункт 3.5 | | |приміщеннях ринку | | | | |глави 3 | | |(складах, базах, | | | | |Положення | | |холодильниках, | | | | |про ДЛВСЕ на | | |павільйонах, палатках | | | | |ринку, глава | | |тощо) | | | | |17 Правил | | | | | | | |ПВОіВСЕ | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.45 |Клеймування туш | | | | |Інструкція | | |відповідно до | | | | |із | | |Інструкції із | | | | |застосування | | |застосування позначки | | | | |ППтВШ, пункт | | |придатності та | | | | |3.8 глави 3 | | |ветеринарних штампів, | | | | |Положення | | |затвердженої наказом | | | | |про ДЛВСЕ на | | |Державного комітету | | | | |ринку | | |ветеринарної медицини | | | | | | | |України від 02.02.2010 | | | | | | | |N 46, зареєстрованої в | | | | | | | |Міністерстві юстиції | | | | | | | |України 07.04.2010 за | | | | | | | |N 278/17573 | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.46 |Проведення | | | | |Стаття 35 | | |знезараження, | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |знешкодження | | | | |пункти 3.12, | | |(утилізації) м'яса та | | | | |3.13 глави 3 | | |м'ясопродуктів, | | | | |Положення | | |продукції рослинного | | | | |про ДЛВСЕ на | | |походження, які згідно | | | | |ринку | | |з правилами | | | | | | | |ветеринарно-санітарної | | | | | | | |експертизи визнані | | | | | | | |непридатними для | | | | | | | |споживання людиною | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.47 |Дотримання правил | | | | |Пункти 1.1, | | |перевезення тварин, | | | | |1.2, 1.6 | | |птиці та інших | | | | |глави 1, | | |вантажів, які | | | | |пункт 3.5 | | |підлягають державному | | | | |глави 3 | | |ветеринарно-санітарному| | | | |Правил | | |контролю | | | | |перевезення | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.48 |Надання юридичними і | | | | |Стаття 35 | | |фізичними особам, | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |діяльність яких | | | | |пункт 1.22 | | |пов'язана з торгівлею | | | | |глави 1, | | |тваринами, а також з | | | | |пункт 3.7 | | |реалізацією та | | | | |глави 3 | | |зберіганням продукції | | | | |Положення | | |тваринного і рослинного| | | | |про ДЛВСЕ на | | |походження, зразків | | | | |ринку | | |продукції для | | | | | | | |проведення | | | | | | | |ветеринарно-санітарної | | | | | | | |експертизи | | | | | | |-----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| |1.49 |Дотримання | | | | |Стаття 35 | | |адміністрацією | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| | |(власником) ринку вимог| | | | |пункт 1.18 | | |щодо приймання | | | | |глави 1 | | |продукції тваринного | | | | |Положення | | |походження (надання | | | | |про ДЛВСЕ на | | |місця для торгівлі | | | | |ринку | | |після одержання | | | | | | | |висновків лабораторії | | | | | | | |про їх епізоотичне, | | | | | | | |ветеринарно-санітарне | | | | | | | |благополуччя та якість)| | | | | | ------------------------------------------------------------------
II. Нормативні документи,

на підставі яких складено та яким відповідають

питання, передбачені цим Актом перевірки
------------------------------------------------------------------ |N з/п| Скорочення | Назва документа | | | документа | | |-----+----------------------------------------------------------| |2.1 | Закони України | |-----+----------------------------------------------------------| |2.1.1|ЗУ 771/97-ВР |Закон України від 23.12.97 N 771/97-ВР | | | |( 771/97-ВР ) "Про безпечність та якість | | | |харчових продуктів" | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.1.2|ЗУ 2498-XII |Закон України від 25.06.92 N 2498-XII | | | |( 2498-12 ) "Про ветеринарну медицину" | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.1.3|ЗУ 877-V |Закон України від 05.04.07 N 877-V | | | |( 877-16 ) "Про основні засади державного | | | |нагляду (контролю) у сфері господарської | | | |діяльності" | |-----+----------------------------------------------------------| |2.2 | Постанови Кабінету Міністрів України та накази органів | | | виконавчої влади | |-----+----------------------------------------------------------| |2.2.1|Порядок видачі |Порядок видачі експлуатаційного дозволу | | |ЕД |для потужностей (об'єктів) з виробництва, | | | |переробки або реалізації харчових | | | |продуктів, затверджений постановою | | | |Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 | | | |N 712 ( 712-2007-п ) | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.2|ВСП для ринків |Ветеринарно-санітарні правила для ринків, | | | |затверджені наказом Головного державного | | | |інспектора ветеринарної медицини України | | | |від 04.06.96 N 23 ( z0314-96 ), | | | |зареєстровані в Міністерстві юстиції | | | |України 19.06.96 за N 314/1339 | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.3|Правил торгівлі|Правила торгівлі на ринках, затверджені | | |на ринках |наказом Міністерства економіки та з питань| | | |європейської інтеграції України, | | | |Міністерства внутрішніх справ України, | | | |Державної податкової адміністрації | | | |України, Державного комітету | | | |стандартизації, метрології та сертифікації| | | |України від 26.02.2002 N 57/188/84/105 | | | |( z0288-02 ), зареєстровані в Міністерстві| | | |юстиції України 22.03.2002 за N 288/6576 | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.4|Положення про |Положення про державну лабораторію | | |ДЛВСЕ на ринку |ветеринарно-санітарної експертизи на | | | |ринку, затверджене наказом Державного | | | |департаменту ветеринарної медицини | | | |Міністерства аграрної політики України від| | | |15.04.2002 N 16 ( z0404-02 ), | | | |зареєстроване в Міністерстві юстиції | | | |України 29.04.2002 за N 404/6692 | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.5|Правила ПВОіВСЕ|Правила передзабійного ветеринарного | | | |огляду тварин і ветеринарно-санітарної | | | |експертизи м'яса та м'ясних продуктів, | | | |затверджені наказом Державного | | | |департаменту ветеринарної медицини | | | |Міністерства аграрної політики України від| | | |07.06.2002 N 28 ( z0524-02 ), | | | |зареєстровані в Міністерстві юстиції | | | |України 21.06.2002 за N 524/6812 | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.6|Порядок видачі |Порядок видачі ветеринарних документів, | | |ветеринарних |затверджений наказом Державного комітету | | |документів |ветеринарної медицини України від | | | |13.04.2009 N 85 ( z0519-09 ), | | | |зареєстрований в Міністерстві юстиції | | | |України 16.06.2009 за N 519/16535 | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.7|Інструкції із |Інструкція із застосування позначки | | |застосування |придатності та ветеринарних штампів, | | |ППтВШ |затверджена наказом Державного комітету | | | |ветеринарної медицини України від | | | |02.02.2010 N 46 ( z0278-10 ), | | | |зареєстрована в Міністерстві юстиції | | | |України 07.04.2010 за N 278/17573 | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.8|Інструкція з |Інструкція з діагностики, профілактики та | | |трихінельозу |ліквідації трихінельозу тварин, | | | |затверджена наказом Державного | | | |департаменту ветеринарної медицини | | | |Мінагрополітики від 03.08.2007 N 79 | | | |( z0951-07 ), зареєстрована в Міністерстві| | | |юстиції України 17.08.2007 за N 951/14218 | |-----+---------------+------------------------------------------| |2.2.9|Правила |Правила перевезення тварин, птиці та інших| | |перевезення |вантажів, які підлягають державному | | | |ветеринарно-санітарному контролю, | | | |затверджені наказом Міністерства | | | |транспорту України від 09.12.2002 N 873 | | | |( z1032-02 ), зареєстровані в Міністерстві| | | |юстиції України 29.12. 2002 за N 1032/7320| ------------------------------------------------------------------
Директор Департаменту
тваринництва А.А.Гетя

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: