open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Нечинна
                             
                             
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Мінагрополітики

України

12.10.2011 N 538

( z1256-11 )
Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

2 листопада 2011 р.

за N 1260/19998
{ Перелік втратив чинність на підставі Наказу Міністерства

аграрної політики та продовольства N 130 ( z0366-18 ) від 07.03.2018 }
ПЕРЕЛІК

питань для здійснення державними

органами ветеринарної медицини планових заходів

державного нагляду (контролю) за дотриманням

законодавства у галузі ветеринарної медицини

на агропродовольчих ринках

Пояснення до позначень, використаних у переліку питань для
перевірки: "Так" - позитивна відповідь на поставлене запитання; "Ні" - негативна відповідь на поставлене запитання; "НВ" - дотримання питання не вимагається від даного
(конкретно узятого) об'єкта контролю; "НП" - питання не перевірялося на даному об'єкті контролю.
I. Перелік питань, що підлягають перевірці
------------------------------------------------------------------ N з/п| Питання |Так | Ні | НВ | НП | Нормативне | | | | | | |обґрунтування| -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.1 |Проведення експертизи і| | | | |Стаття 7 | |узгодження проектів | | | | |ЗУ 2498-XII, | |планування та | | | | |пункт 1.2 | |будівництва | | | | |глави 1 ВСП | |агропродовольчого ринку| | | | |для ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.2 |Наявність дозволу | | | | |Стаття 7 | |органу державного | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |ветеринарно-санітарного| | | | |пункт 3 | |нагляду на введення | | | | |Порядку | |потужності в | | | | |видачі ЕД | |експлуатацію | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.3 |Дотримання санітарних | | | | |Пункт 2.1 | |вимог до розмежування | | | | |глави 2 ВСП | |території ринку на | | | | |для ринків | |торговельну і | | | | | | |господарську зони | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.4 |Територія ринку має | | | | |Пункт 6 | |відокремлену та | | | | |Правил | |відгороджену від | | | | |торгівлі на | |проїжджої частини, | | | | |ринках, | |житлового та | | | | |пункт 3.6 | |комунального секторів | | | | |глави 3 ВСП | |ділянку землі | | | | |для ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.5 |Територія та споруди | | | | |Пункт 6 | |ринку забезпечені | | | | |Правил | |штучним освітленням, | | | | |торгівлі на | |електро- та | | | | |ринках | |водопостачанням | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.6 |Підключення споруд | | | | |Пункт 7 | |ринку до систем | | | | |Правил | |теплопостачання | | | | |торгівлі на | | | | | | |ринках, | | | | | | |пункт 3.2 | | | | | | |глави 3 ВСП | | | | | | |для ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.7 |Наявність та розміщення| | | | |Пункт 1.1 | |на території ринку | | | | |глави 1 | |державної лабораторії | | | | |Положення | |ветеринарно-санітарної | | | | |про ДЛВСЕ на | |експертизи | | | | |ринку | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.8 |Відповідність | | | | |Пункти 1.11, | |приміщення лабораторії,| | | | |1.12, 1.13, | |наданого адміністрацією| | | | |1.14 | |ринку, вимогам | | | | |глави 1 | |Положення про ДЛВСЕ на | | | | |Положення | |ринку | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | |ринку, | | | | | | |пункт 9.2 | | | | | | |глави 9 ВСП | | | | | | |для ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.9 |Забезпечення державної | | | | |Пункт 1.15 | |лабораторії | | | | |глави 1 ВСП | |ветеринарно-санітарної | | | | |для ринків, | |експертизи на ринку | | | | |пункти 1.13, | |необхідним спеціальним | | | | |1.15 глави 1 | |лабораторним | | | | |Положення | |обладнанням, | | | | |про ДЛВСЕ на | |інструментами, фарбами,| | | | |ринку | |хімічними реактивами, | | | | | | |мийними і | | | | | | |дезінфекційними | | | | | | |засобами, лабораторним | | | | | | |посудом, спецодягом, | | | | | | |лабораторними меблями, | | | | | | |інвентарем та іншими | | | | | | |допоміжними матеріалами| | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.10 |Наявність позначення | | | | |Пункт 8 | |лабораторії | | | | |Правил | |ветеринарно-санітарної | | | | |торгівлі на | |експертизи на | | | | |ринках | |графічному плані | | | | | | |території ринку | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.11 |Наявність облаштованого| | | | |Пункт 2.7 | |майданчика для | | | | |глави 2 ВСП | |встановлення | | | | |для ринків | |сміттєзбірників (на | | | | | | |відстані 20 м від місць| | | | | | |торгівлі харчовою | | | | | | |продукцією) | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.12 |Контроль за щоденним | | | | |Пункт 3.14 | |вивезенням сміття з | | | | |глави 3 ВСП | |території ринку та | | | | |для ринків | |проведенням дезінфекції| | | | | | |сміттєзбірників | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.13 |Наявність обладнаних на| | | | |Пункт 3.4 | |території ринку | | | | |глави 3 ВСП | |санітарних вузлів (на | | | | |для ринків | |відстані не менше 25 м | | | | | | |від місць торгівлі | | | | | | |харчовою продукцією, | | | | | | |санітарних вузлів з | | | | | | |водонепроникними | | | | | | |вигрібними ямами - на | | | | | | |відстані не менше | | | | | | |50 м). Санітарні вузли | | | | | | |повинні мати зручні, | | | | | | |вимощені і освітлені | | | | | | |підходи | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.14 |Утримання санітарних | | | | |Пункти 3.15, | |вузлів та умивальників | | | | |3.16 глави 3 | |у належному санітарному| | | | |ВСП для | |стані з проведенням | | | | |ринків | |щоденної дезінфекції | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.15 |Проведення 1 разу на | | | | |Пункт 3.7 | |місяць санітарного дня | | | | |глави 3 ВСП | | | | | | |для ринків, | | | | | | |пункт 5.2 | | | | | | |глави 5 | | | | | | |Положення | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | |ринку | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.16 |Реалізація товарів у | | | | |Пункт 12 | |спеціалізованих | | | | |розділу І | |(позначених) зонах з | | | | |Правил | |продажу окремих видів | | | | |торгівлі на | |продукції: овочів і | | | | |ринках | |фруктів, м'яса і битої | | | | | | |птиці, яєць, молочних | | | | | | |продуктів, риби, меду, | | | | | | |олії тощо | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.17 |Відповідність торгових | | | | |Пункт 13 | |місць, з яких | | | | |розділу І | |здійснюється продаж | | | | |Правил | |продукції, вимогам | | | | |торгівлі на | |законодавства | | | | |ринках | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.18 |Дотримання | | | | |Пункт 3.7 | |періодичності | | | | |глави 3 ВСП | |прибирання ринку | | | | |для ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.19 |Дотримання | | | | |Пункт 3.7 | |періодичності миття та | | | | |глави 3 ВСП | |дезінфекції холодильних| | | | |для ринків | |камер | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.20 |Наявність обладнаних на| | | | |Пункт 3.10 | |території ринку | | | | |глави 3 ВСП | |фонтанчиків для питної | | | | |для ринків | |води, умивальників | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.21 |Наявність обладнаного | | | | |Пункт 3.10 | |на території ринку | | | | |глави 3 ВСП | |приміщення для миття | | | | |для ринків | |торговельного | | | | | | |інвентарю, фруктів, | | | | | | |овочів | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.22 |Відповідність води, яка| | | | |Пункт 3.10 | |використовується для | | | | |глави 3 ВСП | |господарсько-побутових | | | | |для ринків | |і питних потреб, | | | | | | |вимогам ГОСТ 2874-82 | | | | | | |"Вода питна. Гігієнічні| | | | | | |вимоги і контроль за | | | | | | |якістю" | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.23 |Забезпечення | | | | |Пункт 3.11 | |адміністрацією ринку в | | | | |глави 3, | |достатній кількості | | | | |пункт 4.1 | |прибиральним | | | | |глави 4 ВСП | |інвентарем, матеріалами| | | | |для ринків | |для миття, мийними | | | | | | |засобами, спецодягом, | | | | | | |торговельно- | | | | | | |технологічним | | | | | | |обладнанням та | | | | | | |дезінфікуючими, | | | | | | |дератизаційними | | | | | | |засобами, умови їх | | | | | | |зберігання | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.24 |Наявність обладнаних | | | | |Пункт 3.12 | |гардеробів для | | | | |глави 3 ВСП | |зберігання особистих | | | | |для ринків | |речей працівників ринку| | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.25 |Наявність виділеного | | | | |Пункт 3.12 | |спеціального приміщення| | | | |глави 3 ВСП | |для зберігання | | | | |для ринків | |торговельного інвентарю| | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.26 |Контроль за | | | | |Пункт 3.13 | |короткочасним | | | | |глави 3 ВСП | |зберіганням продукції з| | | | |для ринків | |обмеженим строком | | | | | | |зберігання в | | | | | | |холодильних камерах | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.27 |Наявність відповідно до| | | | |Пункт 1.12 | |ветеринарно-санітарних | | | | |глави 1, | |вимог на ринку | | | | |пункт 5.2 | |ізольованої холодильної| | | | |глави 5 | |камери для тимчасового | | | | |Положення | |зберігання м'яса, яке | | | | |про ДЛВСЕ на | |підлягає лабораторному | | | | |ринку, пункт | |дослідженню, до | | | | |3.13 глави 3 | |вирішення питання про | | | | |ВСП для | |можливість його | | | | |ринків | |реалізації | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.28 |Проведення щоденної | | | | |Пункт 3.14 | |дезінфекції санітарних | | | | |глави 3 ВСП | |вузлів, сміттєзбірників| | | | |для ринків | |та урн для сміття | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.29 |Відповідність | | | | |Пункт 4.2 | |ветеринарно-санітарним | | | | |глави 4 ВСП | |вимогам столів для | | | | |для ринків | |продажу | | | | | | |сільськогосподарської | | | | | | |продукції | | | | | | |(м'ясопродуктів, | | | | | | |молокопродуктів, меду),| | | | | | |обладнаних матеріалами,| | | | | | |що допущені | | | | | | |Міністерством охорони | | | | | | |здоров'я України | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.30 |Відповідність | | | | |Пункти 4.3, | |ветеринарно-санітарним | | | | |4.4, 4.5 | |вимогам торговельного | | | | |глави 4 ВСП | |інвентарю, колоди для | | | | |для ринків | |розрубки м'яса | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.31 |Забезпечення дирекцією | | | | |Пункт 9.2 | |ринку проведення | | | | |глави 9 ВСП | |систематичних заходів з| | | | |для ринків, | |дезінфекції, | | | | |пункт 5.2 | |дезінсекції, | | | | |глави 5 | |дератизації, | | | | |Положення | |проходження | | | | |про ДЛВСЕ на | |працівниками медичних | | | | |ринку, пункт | |обстежень, | | | | |21 розділу I | |централізованим пранням| | | | |Правил | |і ремонтом спецодягу | | | | |торгівлі на | | | | | | |ринках | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.32 |Наявність відповідних | | | | |Стаття 16 | |ветеринарних | | | | |ЗУ N 2498-12,| |документів, виданих у | | | | |стаття 5 | |встановленому порядку | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |на продукцію, що | | | | |пункт 5.1 | |надходить для | | | | |глави 5 ВСП | |реалізації | | | | |для ринків, | | | | | | |пункти 1.16, | | | | | | |1.19 глави 1 | | | | | | |Положення | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | |ринку, | | | | | | |Порядок | | | | | | |видачі | | | | | | |ветеринарних | | | | | | |документів | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.33 |Надання адміністрацією | | | | |Стаття 35 | |ринку місць для | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |торгівлі продукцією | | | | |пункт 5.15 | |домашнього виготовлення| | | | |глави 5 ВСП | | | | | | |для ринків, | | | | | | |пункт 1.19 | | | | | | |глави 1 | | | | | | |Положення | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | |ринку | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.34 |Надання адміністрацією | | | | |Стаття 16 | |ринку місць для продажу| | | | |ЗУ 2498-XII, | |живих тварин та птиці | | | | |пункт 5.5 | | | | | | |глави 5 ВСП | | | | | | |для ринків, | | | | | | |пункт 1.19 | | | | | | |глави 1 | | | | | | |Положення | | | | | | |про ДЛВСЕ на | | | | | | |ринку | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.35 |Відповідність | | | | |Пункт 5.5 | |встановленим | | | | |глави 5 ВСП | |ветеринарно-санітарним | | | | |для ринків | |вимогам місць для | | | | | | |продажу живих тварин і | | | | | | |птиці (територія не | | | | | | |пов'язана з | | | | | | |торгівельною зоною та | | | | | | |відстані від неї до | | | | | | |житлових будинків не | | | | | | |менше 200 м) | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.36 |Дотримання | | | | |Пункти 5.6, | |ветеринарно-санітарних | | | | |5.7, 5.10, | |вимог при реалізації | | | | |5.11 глави 5 | |молока, молочних | | | | |ВСП для | |продуктів | | | | |ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.37 |Дотримання | | | | |Пункти 5.2, | |ветеринарно-санітарних | | | | |5.3 глави 5 | |вимог при реалізації | | | | |ВСП для | |м'яса | | | | |ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.38 |Дотримання | | | | |Пункти 5.9, | |ветеринарно-санітарних | | | | |5.10 глави 5 | |вимог при реалізації | | | | |ВСП для | |овочів, зелені, свіжих | | | | |ринків | |грибів, фруктів | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.39 |Дотримання | | | | |Пункт 5.11 | |ветеринарно-санітарних | | | | |глави 5 ВСП | |вимог при реалізації | | | | |для ринків | |квашених, солених, | | | | | | |маринованих овочів та | | | | | | |фруктів | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.40 |Наявність санітарного | | | | |Пункт 8.3 | |журналу | | | | |глави 8, | | | | | | |пункт 9.2 | | | | | | |глави 9 ВСП | | | | | | |для ринків | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.41 |Забезпечення з боку | | | | |Пункт 9.2 | |адміністрації ринку | | | | |глави 9 ВСП | |контролю за санітарним | | | | |для ринків | |станом місць торгівлі в| | | | | | |критих ринках, | | | | | | |павільйонах і на | | | | | | |відкритих площадках | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.42 |Наявність у продавців | | | | |Стаття 16 | |харчових продуктів при | | | | |ЗУ 2498-XII, | |собі відповідних | | | | |стаття 35 | |документів, що | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |засвідчують якість та | | | | |пункти 5.2, | |безпеку харчових | | | | |5.3 5.16 | |продуктів | | | | |глави 5 ВСП | | | | | | |для ринків, | | | | | | |пункт 40 | | | | | | |розділу II | | | | | | |Правил | | | | | | |торгівлі на | | | | | | |ринках | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.43 |Забезпечення | | | | |Пункт 1.12 | |адміністрацією ринку | | | | |глави 1, | |ізольованого приміщення| | | | |пункт 5.2 | |з встановленням | | | | |глави 5 | |автоклава (інших | | | | |Положення | |засобів) для | | | | |про ДЛВСЕ на | |знезараження м'яса, | | | | |ринку | |м'ясопродуктів та | | | | | | |конфіскатів | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.44 |Проведення огляду і | | | | |Стаття 35 | |ветеринарно-санітарної | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |експертизи на ринку | | | | |пункт 5.16 | |усіх тварин, продукції | | | | |глави 5 ВСП | |тваринного і рослинного| | | | |для ринків, | |походження, що | | | | |пункт 1.16 | |надходять для продажу | | | | |глави 1, | |або зберігаються у | | | | |пункт 3.5 | |приміщеннях ринку | | | | |глави 3 | |(складах, базах, | | | | |Положення | |холодильниках, | | | | |про ДЛВСЕ на | |павільйонах, палатках | | | | |ринку, глава | |тощо) | | | | |17 Правил | | | | | | |ПВОіВСЕ | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.45 |Клеймування туш | | | | |Інструкція | |відповідно до | | | | |із | |Інструкції із | | | | |застосування | |застосування позначки | | | | |ППтВШ, пункт | |придатності та | | | | |3.8 глави 3 | |ветеринарних штампів, | | | | |Положення | |затвердженої наказом | | | | |про ДЛВСЕ на | |Державного комітету | | | | |ринку | |ветеринарної медицини | | | | | | |України від 02.02.2010 | | | | | | |N 46, зареєстрованої в | | | | | | |Міністерстві юстиції | | | | | | |України 07.04.2010 за | | | | | | |N 278/17573 | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.46 |Проведення | | | | |Стаття 35 | |знезараження, | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |знешкодження | | | | |пункти 3.12, | |(утилізації) м'яса та | | | | |3.13 глави 3 | |м'ясопродуктів, | | | | |Положення | |продукції рослинного | | | | |про ДЛВСЕ на | |походження, які згідно | | | | |ринку | |з правилами | | | | | | |ветеринарно-санітарної | | | | | | |експертизи визнані | | | | | | |непридатними для | | | | | | |споживання людиною | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.47 |Дотримання правил | | | | |Пункти 1.1, | |перевезення тварин, | | | | |1.2, 1.6 | |птиці та інших | | | | |глави 1, | |вантажів, які | | | | |пункт 3.5 | |підлягають державному | | | | |глави 3 | |ветеринарно-санітарному| | | | |Правил | |контролю | | | | |перевезення | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.48 |Надання юридичними і | | | | |Стаття 35 | |фізичними особам, | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |діяльність яких | | | | |пункт 1.22 | |пов'язана з торгівлею | | | | |глави 1, | |тваринами, а також з | | | | |пункт 3.7 | |реалізацією та | | | | |глави 3 | |зберіганням продукції | | | | |Положення | |тваринного і рослинного| | | | |про ДЛВСЕ на | |походження, зразків | | | | |ринку | |продукції для | | | | | | |проведення | | | | | | |ветеринарно-санітарної | | | | | | |експертизи | | | | | | -----+-----------------------+----+----+-----+----+-------------| 1.49 |Дотримання | | | | |Стаття 35 | |адміністрацією | | | | |ЗУ 771/97-ВР,| |(власником) ринку вимог| | | | |пункт 1.18 | |щодо приймання | | | | |глави 1 | |продукції тваринного | | | | |Положення | |походження (надання | | | | |про ДЛВСЕ на | |місця для торгівлі | | | | |ринку | |після одержання | | | | | | |висновків лабораторії | | | | | | |про їх епізоотичне, | | | | | | |ветеринарно-санітарне | | | | | | |благополуччя та якість)| | | | | | -----------------------------------------------------------------
II. Нормативні документи,

на підставі яких складено та яким відповідають

питання, передбачені цим Актом перевірки
------------------------------------------------------------------ N з/п| Скорочення | Назва документа | | документа | | -----+----------------------------------------------------------| 2.1 | Закони України | -----+----------------------------------------------------------| 2.1.1|ЗУ 771/97-ВР |Закон України від 23.12.97 N 771/97-ВР | | |( 771/97-ВР ) "Про безпечність та якість | | |харчових продуктів" | -----+---------------+------------------------------------------| 2.1.2|ЗУ 2498-XII |Закон України від 25.06.92 N 2498-XII | | |( 2498-12 ) "Про ветеринарну медицину" | -----+---------------+------------------------------------------| 2.1.3|ЗУ 877-V |Закон України від 05.04.07 N 877-V | | |( 877-16 ) "Про основні засади державного | | |нагляду (контролю) у сфері господарської | | |діяльності" | -----+----------------------------------------------------------| 2.2 | Постанови Кабінету Міністрів України та накази органів | | виконавчої влади | -----+----------------------------------------------------------| 2.2.1|Порядок видачі |Порядок видачі експлуатаційного дозволу | |ЕД |для потужностей (об'єктів) з виробництва, | | |переробки або реалізації харчових | | |продуктів, затверджений постановою | | |Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 | | |N 712 ( 712-2007-п ) | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.2|ВСП для ринків |Ветеринарно-санітарні правила для ринків, | | |затверджені наказом Головного державного | | |інспектора ветеринарної медицини України | | |від 04.06.96 N 23 ( z0314-96 ), | | |зареєстровані в Міністерстві юстиції | | |України 19.06.96 за N 314/1339 | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.3|Правил торгівлі|Правила торгівлі на ринках, затверджені | |на ринках |наказом Міністерства економіки та з питань| | |європейської інтеграції України, | | |Міністерства внутрішніх справ України, | | |Державної податкової адміністрації | | |України, Державного комітету | | |стандартизації, метрології та сертифікації| | |України від 26.02.2002 N 57/188/84/105 | | |( z0288-02 ), зареєстровані в Міністерстві| | |юстиції України 22.03.2002 за N 288/6576 | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.4|Положення про |Положення про державну лабораторію | |ДЛВСЕ на ринку |ветеринарно-санітарної експертизи на | | |ринку, затверджене наказом Державного | | |департаменту ветеринарної медицини | | |Міністерства аграрної політики України від| | |15.04.2002 N 16 ( z0404-02 ), | | |зареєстроване в Міністерстві юстиції | | |України 29.04.2002 за N 404/6692 | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.5|Правила ПВОіВСЕ|Правила передзабійного ветеринарного | | |огляду тварин і ветеринарно-санітарної | | |експертизи м'яса та м'ясних продуктів, | | |затверджені наказом Державного | | |департаменту ветеринарної медицини | | |Міністерства аграрної політики України від| | |07.06.2002 N 28 ( z0524-02 ), | | |зареєстровані в Міністерстві юстиції | | |України 21.06.2002 за N 524/6812 | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.6|Порядок видачі |Порядок видачі ветеринарних документів, | |ветеринарних |затверджений наказом Державного комітету | |документів |ветеринарної медицини України від | | |13.04.2009 N 85 ( z0519-09 ), | | |зареєстрований в Міністерстві юстиції | | |України 16.06.2009 за N 519/16535 | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.7|Інструкції із |Інструкція із застосування позначки | |застосування |придатності та ветеринарних штампів, | |ППтВШ |затверджена наказом Державного комітету | | |ветеринарної медицини України від | | |02.02.2010 N 46 ( z0278-10 ), | | |зареєстрована в Міністерстві юстиції | | |України 07.04.2010 за N 278/17573 | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.8|Інструкція з |Інструкція з діагностики, профілактики та | |трихінельозу |ліквідації трихінельозу тварин, | | |затверджена наказом Державного | | |департаменту ветеринарної медицини | | |Мінагрополітики від 03.08.2007 N 79 | | |( z0951-07 ), зареєстрована в Міністерстві| | |юстиції України 17.08.2007 за N 951/14218 | -----+---------------+------------------------------------------| 2.2.9|Правила |Правила перевезення тварин, птиці та інших| |перевезення |вантажів, які підлягають державному | | |ветеринарно-санітарному контролю, | | |затверджені наказом Міністерства | | |транспорту України від 09.12.2002 N 873 | | |( z1032-02 ), зареєстровані в Міністерстві| | |юстиції України 29.12. 2002 за N 1032/7320| -----------------------------------------------------------------
Директор Департаменту
тваринництва А.А.Гетя

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: