З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про державне регулювання імпортусільськогосподарської продукції
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1997, N 44, ст.281 )
( Із змінами, внесеними згідно із Законами
N 644/97-ВР від 19.11.97, ВВР, 1998, N 10, ст.37
N 794/97-ВР від 30.12.97, ВВР, 1998, N 18, ст.95
N 32/98-ВР від 16.01.98, ВВР, 1998, N 26, ст.148
N 198/98-ВР від 05.03.98, ВВР, 1998, N 35, ст.238
N 439-XIV ( 439-14 ) від 18.02.99, ВВР, 1999, N 15, ст.87
N 518-XIV ( 518-14 ) від 18.03.99, ВВР, 1999, N 18, ст.141
N 597-XIV ( 597-14 ) від 09.04.99, ВВР, 1999, N 22-23, ст.201
N 771-XIV ( 771-14 ) від 18.06.99, ВВР, 1999, N 34, ст.272
N 1214-XIV ( 1214-14 ) від 04.11.99, ВВР, 1999, N 52, ст.464 -
набирає чинності з 01.01.2000
N 1327-XIV ( 1327-14 ) від 21.12.99, ВВР, 1999, N 3, ст.23
N 1476-III ( 1476-14 ) від 22.02.2000, ВВР, 2000, N 13, ст.108
N 1528-III ( 1528-14 ) від 02.03.2000, ВВР, 2000, N 20, ст.152 )
( У тексті Закону слово "екю" замінено словом "євро" згідно із
Законом N 1214-XIV ( 1214-14 ) від 04.11.99 )
Цей Закон встановлює порядок тарифного і нетарифного
регулювання імпорту сільськогосподарської сировини та продуктів її
переробки (далі - сільськогосподарська продукція) для створення
рівних умов конкуренції між продукцією вітчизняного виробництва та
продукцією нерезидентів, а також деякі методи цінової підтримки
сільськогосподарських товаровиробників України.
Стаття 1. Тарифне регулювання імпорту сільськогосподарськоїпродукції
Ввізні (імпортні) мита на товари, визначені у статті 6 цього
Закону, встановлюються та змінюються Верховною Радою України. Повні ставки ввізного (імпортного) мита на товари першої та
другої груп Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності
(крім підакцизних) встановлюються у подвійному розмірі до розміру
пільгових ставок ввізного (імпортного) мита, визначених у статті 6
цього Закону. ( Частина друга статті 1 в редакції Закону
N 32/98-ВР від 16.01.98 ) Повні ставки ввізного (імпортного) мита на товари третьої -
двадцять четвертої груп Товарної номенклатури зовнішньоекономічної
діяльності, а також на підакцизні товари встановлюються на рівні
пільгових ставок. ( Частина третя статті 1 в редакції Закону
N 32/98-ВР від 16.01.98 ) При ввезенні товарів, зазначених у статті 6 цього Закону, не
дозволяються: відстрочення сплати мита та податку на додану вартість; звільнення від сплати ввізного (імпортного) мита фізичних або
юридичних осіб, які мають пільги зі сплати ввізного мита згідно з
іншими законодавчими актами України.
Стаття 2. Сезонні мита на ввезення сільськогосподарськоїпродукції
Сезонні ввізні (імпортні) мита запроваджуються щорічно у
подвійному розмірі до розміру пільгових ставок ввізного
(імпортного) мита на сільськогосподарську продукцію груп Товарної
номенклатури зовнішньоекономічної діяльності, визначених у частині
п'ятій цієї статті, протягом строку збирання і закладення на
зберігання аналогічної продукції українського виробництва. Частина перша статті 2 в редакції Закону N 32/98-ВР від
16.01.98 ) Сезонні мита вважаються винятком з преференційних або
пільгових режимів, у тому числі з угод про вільну торгівлю, митні
союзи, виробничу кооперацію та інших подібних міжнародних угод,
якщо це передбачено такими угодами. Сезонні мита протягом часу їх
дії заміщують ввізні (імпортні) мита, встановлені статтею 6 цього
Закону. Кабінет Міністрів України встановлює терміни дії сезонних мит
на сільськогосподарську продукцію та оприлюднює свої рішення за 45
днів до дня їх запровадження. Сезонні мита встановлюються на строк, що не може бути меншим
60 та більшим 120 послідовних календарних днів. Сезонні мита встановлюються стосовно товарів, які підпадають
під визначення таких кодів Товарної номенклатури
зовнішньоекономічної діяльності: 07.01-07.08, 08.06.10, 08.07.10,
08.08.10, 08.08.20, 08.09.10000, 08.09.20, 10.01-10.05, 10.08,
12.06-12.08, 12.10, 12.12.91, 12.12.92, 12.13, 12.14 та при цьому
оподатковуються за пільговою ставкою, яка дорівнює або перевищує
30 відсотків згідно з статтею 6 цього Закону ( Частина п'ята
статті 2 в редакції Закону N 32/98-ВР від 16.01.98 )
Стаття 3. Нетарифне регулювання імпорту продукціїтваринництва
З метою підтримання конкурентоспроможності вітчизняних
виробників продукції тваринництва Кабінет Міністрів України
встановлює щорічні квоти (кількісні обмеження) на ввезення
продукції, що підпадає під визначення першої та другої груп
Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності (коди:
01.02, крім 01.02.10.000, 01.03, крім 01.03.10.000, 01.05, крім
01.05.11.000, 01.06.00, 02.01, 02.02, 02.03, 02.04, 02.05.00.000,
02.06, 02.07, крім 02.07.39.130, 02.07.39.230, 02.07.41.510,
02.07.39.130, 02.07.39.230, 02.07.41.510, 02.08, 02.09.00, 02.10)
та оподатковується ввізним митом за пільговою ставкою, яка
дорівнює або перевищує 30 відсотків згідно зі статтею 6 цього
Закону. Квоти у поточному році діють до дня проведення аукціону з їх
продажу на наступний рік та поширюються на імпортні поставки
продукції тваринництва з усіх країн. При цьому
сільськогосподарська продукція, що підлягає квотуванню, не
звільняється від обкладення ввізним (імпортним) митом. Обсяг квоти стосовно окремого виду (типу, сорту) продукції
тваринництва не може перевищувати 10 відсотків від обсягу
виробництва аналогічної продукції в Україні року, що передує
поточному. Конкретний обсяг квоти в межах зазначених 10 відсотків
визначається Кабінетом Міністрів України відповідно до обсягів
вітчизняного виробництва окремого виду продукції тваринництва та
обсягів її споживання (включаючи імпортовану) у році, що передує
поточному. Квоти вважаються винятком з преференційних або пільгових
режимів, у тому числі з угод про вільну торгівлю, митні союзи,
виробничу кооперацію та інших подібних міжнародних угод, якщо це
передбачено такими угодами. Щорічні квоти на ввезення імпортної продукції тваринництва
реалізуються за кошти на аукціонах, які проводяться Міністерством
сільського господарства і продовольства України протягом 60
календарних днів з дня оприлюднення статистичних даних щодо
фактичних обсягів вітчизняного виробництва продукції тваринництва
та обсягів її споживання (включаючи імпортовану) у році, що
передує поточному. Квоти, що залишаються нереалізованими протягом
зазначеного строку, подальшій реалізації або використанню не
підлягають. За проведення аукціону з покупців імпортних квот
стягується державне мито у розмірі, передбаченому законодавством.
Доходи, отримані від продажу квот, зараховуються до Державного
бюджету України. Інформація щодо дати запровадження та розміру квот на
продукцію тваринництва, а також відомості щодо проведення
аукціонів з продажу таких квот оприлюднюються в офіційних
періодичних виданнях Верховної Ради України та Кабінету Міністрів
України не пізніше ніж за 30 календарних днів до дня проведення
відповідного аукціону. Квота вважається реалізованою тільки після повної сплати її
вартості особою, що виграла аукціон. Подальший перепродаж квот не дозволяється, при цьому
вантажоодержувачем імпортної продукції, що підлягає квотуванню,
може бути виключно особа, яка виграла аукціон. Квоти встановлюються на ввезення кожного виду продукції
окремої чотиризначної товарної позиції груп першої та другої,
згідно з Товарною номенклатурою зовнішньоекономічної діяльності, і
підрозділяються на лоти, кожний з яких має становити один відсоток
від загального обсягу квоти на таку товарну позицію. Для проведення аукціону Міністерство сільського господарства
і продовольства України створює з числа своїх працівників, які
мають статус державних службовців, аукціонну комісію, що діє від
імені та за дорученням зазначеного Міністерства. Участь в аукціонах з продажу квот може взяти будь-яка особа,
що подала аукціонній комісії заявку про свою участь за формою,
встановленою Міністерством сільського господарства і продовольства
України, внесла реєстраційну плату та заставний внесок у сумах, що
визначаються Міністерством сільського господарства і продовольства
України. Встановлення додаткових вимог до учасників аукціонів з
продажу квот, обмеження їх кількості або відмова у допуску їх до
участі в аукціоні з інших причин не дозволяється. Реєстраційна плата встановлюється на рівні, достатньому для
покриття витрат Міністерства сільського господарства і
продовольства України з організації та проведення аукціону в
розрахунку на одного учасника. Реєстраційна плата не підлягає
поверненню учасникам аукціону або врахуванню у ціні продажу квоти. Заставний внесок підлягає поверненню учасникам, які не
перемогли в аукціонних торгах, або враховується при зменшенні суми
вартості придбаної квоти для переможців аукціонних торгів.
Заставний внесок не повертається переможцю аукціонних торгів, який
протягом п'яти робочих днів, наступних за днем проведення
аукціонних торгів, не сплачує повну вартість придбаної квоти. При
цьому сума заставного внеску такого учасника спрямовується до
Державного бюджету України. З урахуванням положень цієї статті Кабінет Міністрів України
встановлює порядок проведення аукціонів з продажу квот на ввезення
продукції тваринництва на територію України та оприлюднює його. Спори між покупцями ввізних квот та Міністерством сільського
господарства і продовольства України вирішуються в судовому
порядку. Кабінет Міністрів України подає Верховній Раді України до 1
березня чергового року письмовий звіт про виконання вимог цієї
статті стосовно продажу квот на поточний рік.
Стаття 4. Сертифікація та контроль за ввезенням імпортноїсільськогосподарської продукції
Сільськогосподарська продукція, яка ввозиться на митну
територію України, підлягає обов'язковій сертифікації,
санітарно-епідеміологічному, радіологічному, а в разі ввезення
товарів першої та другої груп Товарної номенклатури
зовнішньоекономічної діяльності - ветеринарному контролю. При
цьому іноземні сертифікати беруться до уваги виключно у випадках,
коли взаємне визнання таких сертифікатів передбачено нормами
відповідних міжнародних договорів. Підставою для перевезення через
митний кордон України продукції першої - двадцять четвертої груп
Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності є сертифікат
відповідності, виданий уповноваженим згідно з чинним
законодавством органом, або свідоцтво про визнання іноземного
сертифіката. Кабінет Міністрів України може тимчасово обмежувати
ввезення сільськогосподарської продукції з країн, де був
оголошений або стосовно яких був оголошений Україною або іншими
країнами карантин. Рішення щодо зазначеного обмеження має бути
оприлюднено. ( Частина перша статті 4 із змінами, внесеними
згідно із Законом N 644/97-ВР від 19.11.97, в редакції Закону
N 32/98-ВР від 16.01.98 ) Продукти, призначені для продажу населенню, що підпадають під
визначення другої - двадцять першої груп Товарної номенклатури
зовнішньоекономічної діяльності, можуть бути випущені з-під
митного контролю на територію України з країн, вільних від
карантину, за умови наявності на тарі (коробах, упаковках,
розфасовках), а у випадках, визначених Кабінетом Міністрів
України, безпосередньо на продукті, відомостей про назву продукту,
масу (об'єм), склад, із зазначенням переліку використаних у
процесі виготовлення інших продуктів харчування, харчових добавок
(консервантів), барвників тощо, вмісту хімічних речовин або
сполук, а також сертифіката походження таких продуктів. Окремо
наводяться відомості про енергомісткість, дату граничного строку
використання, побічні ефекти споживання або про їх відсутність,
назву харчових добавок (консервантів) за їх наявності, місце
виготовлення, найменування й адресу виробника таких продуктів та
посилання на власника торгової марки за його наявності, а по
віднесених до підакцизних товарів - відомості зазначаються згідно
із законами України. Зазначені відомості мають бути виконані
українською мовою, за винятком торгової марки, логотипу компанії
чи її назви або власної назви продукту, що можуть виконуватися
іноземними мовами. ( Частина друга статті 4 із змінами, внесеними
згідно із Законом N 644/97-ВР від 19.11.97 ) Продукти, які продаються населенню із порушенням вимог,
встановлених цією статтею, вважаються такими, що були ввезені в
Україну із порушенням митних правил. Ввезення сільськогосподарської продукції, що підпадає під
визначення першої - двадцять першої груп Товарної номенклатури
зовнішньоекономічної діяльності, громадянами на митну територію
України у межах неторгового (туристичного) обороту у будь-яких
обсягах без сертифіката встановленого зразка не дозволяється. Це
обмеження не поширюється на продукти харчування в упаковці
виробника, що надходять на адресу фізичних осіб у міжнародних
поштових відправленнях вагою до 10 кілограмів. ( Частина четверта
статті 4 із змінами, внесеними згідно із Законом N 597-XIV
( 597-14 ) від 09.04.99 ) Кабінет Міністрів України визначає та оприлюднює перелік
харчових добавок (консервантів), продукти із вмістом яких не
можуть бути ввезені на територію України.
Стаття 5. Захист прав власності на сільськогосподарськупродукцію, прав на вільний вибір переробників та
покупців сільськогосподарської продукції
З метою запобігання створенню штучного дефіциту
сільськогосподарської продукції в Україні та спекулятивного
збільшення цін на продукти першої необхідності забороняється
введення обмежень на вільне переміщення сільськогосподарської
продукції вітчизняного виробництва на всій території України,
визначення сільськогосподарському товаровиробнику конкретних
переробників або споживачів, а також встановлення обов'язкових
мінімальних цін їх реалізації (продажу), крім обов'язкових
мінімальних цін на реалізацію (продаж) цукрових буряків для
виробництва цукру квоти "А" та квоти "В" і цукру квоти "А", які
визначаються відповідно до Закону України "Про державне
регулювання виробництва і реалізації цукру" ( 758-14 ). ( Частина
перша статті 5 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1327-XIV
( 1327-14 ) від 21.12.99 ) Рішення органів виконавчої влади або органів місцевого
самоврядування, прийняті всупереч положенням цієї статті, не
підлягають виконанню. Посадові особи зазначених органів за видання
(підписання) рішень, що суперечать положенням цієї статті, несуть
відповідальність згідно із законами України.
Стаття 6. Розмір ввізних (імпортних) мит насільськогосподарську продукцію
Розділи I-IV (групи перша - двадцять четверта) Єдиного
митного тарифу України ( 4а-93, 4б-93, 4в-93 ), затвердженого
Декретом Кабінету Міністрів України від 11 січня 1993 року N 4-93
"Про Єдиний митний тариф України" (Відомості Верховної Ради
України, 1993 р., N 12, ст.107; 1997 р., N 20, ст. 144) викласти
у такій редакції:
————————————————————————————————————————————————————————————————— Код | Опис товарів | Пільгова ставка мита | | (у відсотках до мит- | | ної вартості та у фік- | | сованих розмірах до | | одиниці ваги або | | кількості) ———————————————————————————————————————————————————————————————— Група 1
Живі тварини
01.01 (крім Коні, віслюки, мули й лошаки 10, але не менше
01.01.11.000) живі 0,2 євро за 1 кгживої ваги 1.01.11.000 Коні, віслюки, мули й лошаки 0
живі чистопородні (чистокровні)
племінні
01.02 (крім Велика рогата худоба жива 30, але не менше
01.02.10.000) 0,2 євро за 1 кгживої ваги 1.02.10.000 Чистопородна племінна велика 0
рогата худоба жива
01.03 (крім Свині живі 30, але не менше
01.03.10.000) 0,3 євро за 1 кгживої ваги 1.03.10.000 Чистопородні племінні тварини 0
(свині)
01.04 (крім Вівці та кози живі 10, але не менше
01.04.10.100) 0,15 євро за 1 кгживої ваги
01.04.10.100 Вівці живі чистопородні 0племінні
01.05 (крім Свійська птиця жива 30, але не менше
01.05.11.000, 0,15 євро за 1 кг
01.05.91.000) живої ваги
01.05.11.000 Свійська птиця жива вагою 0не більш як 185 г: курчата
племінні або на відгодівлю
(виду Gallus domesticus)
01.05.91.000 Тільки кури племінні 0120-денні
01.06.00 Інші тварини живі (кролики, 30, але не меншеголуби, інші), крім тварин, 1 євро за 1 кг
що поставляються для живої ваги
зоопарків
01.06.00 Тільки тварини, що 0поставляються для зоопарків
Група 2
М'ясо та харчові субпродукти
02.01 М'ясо великої рогатої худоби 30, але не меншесвіже або охолоджене 0,5 євро за 1 кг
02.02 М'ясо великої рогатої худоби 30, але не меншеморожене 1 євро за 1 кг
02.03 Свинина свіжа, охолоджена 30, але не меншеабо морожена 1 євро за 1 кг
02.04 Баранина або козлятина 30, але не меншесвіжа, охолоджена або 0,5 євро за 1 кг
морожена
02.05.00.000 М'ясо коней, віслюків, мулів 30, але не меншета лошаків свіже, охолоджене 0,5 євро за 1 кг
або морожене
02.06 Харчові субпродукти великої 30, але не меншерогатої худоби, свиней, 0,5 євро за 1 кг
овець, кіз і цапів, коней,
віслюків, мулів або лошаків
свіжі, охолоджені або
морожені
02.07 (крім М'ясо та харчові субпродукти 30, але не менше
02.07.39.130, свійської птиці, зазначеної 1,5 євро за 1 кг
02.07.39.230, в товарній позиції 01.05,
02.07.41.510) свіжі, охолоджені абоморожені
02.07.39 130, Частини тушок свійської 0,7 євро за 1 кг
02.07.39.230, птиці (окорочки,
02.07.41.510 половинки, четвертинки)свіжі, охолоджені або
морожені
02.08 Інші м'ясо та харчові м'ясні 30, але не меншесубпродукти, свіжі, 3 євро за 1 кг
охолоджені або морожені
(у тому числі зайці, жаб'ячі
лапки та інші)
02.09.00 Свинячий жир, відокремлений 30, але не меншевід м'яса, та жир свійської 0,5 євро за 1 кг
птиці (нетоплені) свіжі,
охолоджені, морожені,
солоні, у розсолі (ропі),
сушені або копчені
02.10 М'ясо та харчові м'ясні 30, але не меншесубпродукти солоні, у розсолі 0,5 євро за 1 кг
(ропі), сушені або копчені;
харчова мука з м'яса або
м'ясних субпродуктів
Група 3
Риби і ракоподібні, молюски (мушлі)та інші водні безхребетні *
______________* Сплата мита за визначені у групі 3 продукти, добуті
суднами, що належать підприємствам риболовецького флоту України,
здійснюється в порядку, встановленому законодавством для сплати
податку на додану вартість.
03.01.10 Жива декоративна риба 20, але не менше0,1 євро за 1 шт.
Інша жива риба: 20, але не менше: 3.01.91.000 форель 0,2 євро за 1 кг
03.01.92.000 вугор 0,5 євро за 1 кг
03.01.93.000 короп 0,5 євро за 1 кг
03.01.99.110 лососеві 1 євро за 1 кг
03.01.99.190 інша прісноводна риба 0,5 євро за 1 кг
03.01.99.900 морська риба 0,2 євро за 1 кг
03.02 Риба свіжа або охолоджена, за 20, але не менше:винятком рибного філе та
іншого м'яса риб, що
підпадають під класифікацію
товарної позиції 03.04 3.02.11.000 форель 0,2 євро за 1 кг
03.02.12.000 лососеві 0,5 євро за 1 кг
03.02.19.000 інші: камбалоподібні 0,5 євро за 1 кг
03.02.21 палтус 0,5 євро за 1 кг
03.02.22.000 камбала морська 0,5 євро за 1 кг
03.02.23.000- морський язик, інші, тунець, 0,2 євро за 1 кг
03.02.65 оселедець, тріска, сардина,кілька, шпроти, пікша, сайда,
скумбрія, акула
03.02.66.000 вугор 0,5 євро за 1 кг
03.02.69 інша риба 0,2 євро за 1 кг
03.02.70.000 печінка, ікра та молочко 0,5 євро за 1 кг
03.03 Риба морожена, за винятком 5рибного філе та іншого м'яса
риб, що підпадають під
класифікацію товарної позиції
03.04
03.03.77.000- інша риба 0,2 євро за 1 кг
03.03.79.810
03.03.79.830, інша риба (риба путасу 0
03.03.79.990 некондиційна для годівліхутрових звірів)
03.03.80.000 печінка, ікра та молочко 0,5 євро за 1 кг
03.04 Філе рибне та інше м'ясо риб(включаючи фарш) свіжі,
охолоджені або морожені 10
03.05 (крім Риба сушена, солона або в 20, але не менше
03.05.10.000, розсолі, риба гарячого або 0,5 євро за 1 кг
03.05.41.000- холодного копчення
03.05.49.900)
03.05.41.000- Риба копчена, включаючи філе 20, але не менше
03.05.49.900 (лосось, оселедець, палтус, 1 євро за 1 кгскумбрія, форель, вугор,
інша)
03.05.10.000 Рибне борошно і гранули з 5риби
03.06 (крім Ракоподібні розібрані або 20, але не менше
03.06.29.900) нерозібрані, живі, свіжі, 1 євро за 1 кгохолоджені, морожені, сушені,
у розсолі (ропі); ракоподібні
нерозібрані варені на пару
або в окропі, охолоджені або
неохолоджені, морожені,
сушені, солоні або в розсолі
(ропі)
03.06.29.900 Борошно і гранули з 5ракоподібних
03.07 (крім Молюски розібрані або 20, але не менше
03.07.10.100- нерозібрані, живі, свіжі, 1 євро за 1 кг
03.07.39.100, охолоджені, морожені, сушені,
03.07.99.900) солоні або в розсолі (ропі);інші водні безхребетні,
відмінні від ракоподібних та
молюсків, живі, свіжі,
охолоджені, морожені, сушені,
солоні або в розсолі (ропі)
03.07.10.100- Тільки устриці, гребінці та 20, але не менше
03.07.39.100 мідії зі стулками 0,2 євро за 1 кг
03.07.99.900 Борошно і гранули з 5безхребетних
Група 4
Молоко і молочні продукти, яйця птиці,мед натуральний, харчові продукти тваринного походження,
в іншому місці не зазначені
04.01 Молоко і вершки незгущені та 20, але не меншебез додавання цукру або 0,1 євро за 1 л
інших підсолоджуючих речовин
04.02 Молоко і вершки згущені або з 20, але не меншедодаванням цукру або інших 0,5 євро за 1 л
підсолоджуючих речовин
04.03 Маслянка, зсідені молочні 30, але не меншепродукти, кефір та інші 0,5 євро за 1 л
ферментовані або квашені
молоко та вершки згущені або
незгущені, з додаванням або
без додавання цукру або інших
підсолоджуючих речовин,
ароматизовані або
неароматизовані, з додаванням
або без додавання фруктів,
горіхів або какао
04.04 Молочна сироватка, згущена 30, але не меншеабо незгущена, з додаванням 0,2 євро за 1 л
або без додавання цукру чи
інших підсолоджуючих речовин,
продукти з натуральних
компонентів молока з
додаванням або без додавання
цукру або інших
підсолоджуючих речовин
04.05.00 Вершкове масло та інші 50, але не меншемолочні жири 1,5 євро за 1 кг
04.06 Сири, крім твердих, із 20, але не меншевмістом жиру менше 48 0,2 євро за 1 кг
відсотків
04.06 Тверді сири 30, але не менше0,8 євро за 1 кг
04.07.00(крім Яйця птиці у шкаралупі свіжі, 30, але не менше
04.07.00.110) консервовані або варені 0,05 євро за 1 шт.
04.07.00.110 Яйця індички та гуски 0(для інкубації)
04.08 Яйця птиці без шкаралупи та 30, але не меншеяєчні жовтки, свіжі, сушені, 1 євро за 1 кг
варені на пару або в окропі,
формовані, морожені або
консервовані іншим способом
з додаванням цукру або без
додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин
04.09.00.000 Мед натуральний 30, але не менше0,8 євро за 1 кг
04.10.00.000 Інші продукти тваринного 20, але не меншепоходження 0,2 євро за 1 кг
Група 5
Продукти тваринного походження,в іншому місці не зазначені
05.01.00.000 Людське волосся необроблене, 5, але не меншемите чи немите, очищене або 0,4 євро за 1 кг
неочищене, його відходи
05.02 Щетина свиняча або з кабана, 15, але не меншеборсуковий волос або інше, 1 євро за 1 кг
використовуване для
виробництва щіткових виробів,
їх відходи
05.03.00.000 Кінський волос та його 15, але не меншевідходи 1 євро за 1 кг
05.04.00.000 Кишки, міхурі та шлунки 15, але не меншетварин (крім риб'ячих) цілі 0,5 євро за 1 кг
або частини
05.05 Шкурки та інші частини птиці 15, але не меншез пір'ям або пухом, пір'я та 1 євро за 1 кг
частини пір'я з підрізаними
або непідрізаними краями та
пух очищені, дезинфіковані
або оброблені для зберігання;
порошок та відходи з пір'я
або його частин
05.06 Кістки та роговий стрижень 15, але не меншенеоброблені, позбавлені жиру, 0,5 євро за 1 кг
первинно оброблені (але не
вирізані за формою),
оброблені кислотою або
дежелатиновані; порошок або
відходи цих продуктів
05.07 Слоняча кістка, панцирі 30, але не меншечерепах, вус кита або інших 5 євро за 1 кг
морських ссавців, роги,
оленячі роги, ратиці, нігті,
кігті, дзьоби необроблені або
первинно оброблені, але не
вирізані за формою; порошок
та відходи цих продуктів
05.08.00.000 Корали та інші подібні 30, але не меншематеріали необроблені або 5 євро за 1 кг
первинно оброблені; черепашки
та панцирі молюсків,
ракоподібних або голкошкірих;
скелетні пластини каракатиць
необроблені або первинно
оброблені, але не вирізані за
формою; порошок та відходи
цих продуктів
05.09.00 Губки натуральні тваринного 5походження
05.10.00.000 Амбра сіра, боброва струмина, 0цивета і мускус, шпанки,
жовч, у тому числі суха,
залози та інші продукти
тваринного походження, що
використовуються у
виробництві фармацевтичних
продуктів та парфумів,
свіжі, охолоджені, морожені
або оброблені іншим способом
для короткотермінового
зберігання
05.11 (крім Продукти тваринного 30, але не менше
05.11.10.000, походження, в іншому місці не 0,2 євро за 1 кг
05.11.99.100, зазначені, померлі тварини,
05.11.99.900) зазначені в групах 1 або 3,не придатні для використання
в їжу
05.11.10.000 Сперма бугаїв 0
05.11.99.100 Жили та сухожилля (тільки для 0медичних цілей)
05.11.99.900 Тільки ембріони 0
Група 6
Дерева, інші рослини; цибулини, кореніта інші аналогічні частини
рослин; зрізані квіти та декоративна зелень
06.01 (крім Цибулини, бульби, кореневі 5, але не менше
06.01.20300) бульби, бульбоцибулини, 0,01 євро за 1 кгрозетки коренів та ризоми,
що знаходяться у стані
вегетативного спокою,
вегетації або цвітіння;
рослини та коріння цикорію,
крім коріння, що
класифікується у товарній
позиції 12.12
06.01.20300 Цибулини, бульби, кореневі 20, але не меншебульби, бульбоцибулини, 0,5 євро за 1 шт.
розетки коренів та ризоми,
що знаходяться у стані
вегетації або цвітіння,
орхідей, гіацинтів, нарцисів
і тюльпанів
06.02 (крім Інші живі рослини (включаючи 20, але не менше
06.02.30, їх коріння), живці, відводки, 0,2 євро за 1 кг
06.02.99.910, міцелій грибів
06.02.99.990)
06.02.30, Рододендрони, квіткові 20, але не менше
06.02.99.910, рослини з квітами або 0,5 євро за 1 шт.
06.02.99.990 бутонами, за виняткомкактусів, рослини інші
06.03 Зрізані квіти та квіткові 30, але не менше:пуп'янки, призначені для
складання букетів або для
інших декоративних цілей,
свіжі, засушені, пофарбовані,
відбілені, просочені або
оброблені іншими
способами
06.03.10.110 Троянди 0,5 євро за 1 шт.
06.03.10.130 Гвоздики 0,3 євро за 1 шт.
06.03.10.150 Орхідеї 1 євро за 1 шт.
06.03.10.210 Гладіолуси 0,5 євро за 1 шт.
06.03.10.250 Хризантеми 0,2 євро за 1 шт.
06.03.10.290 Інші 0,7 євро за 1 шт.
06.04 (крім Листя, гілки та інші частини 30, але не менше
06.04.91) рослин без квітів і 0,2 євро за 1 кгпуп'янків; трави, мохи та
лишайники, придатні для
складання букетів або
декоративних цілей, свіжі,
засушені, пофарбовані,
відбілені, просочені або
оброблені іншими способами
06.04.91 Інші, свіжі 30, але не менше2 євро за 1 шт.
Група 7
Овочі та деякі їстівні коренеплоди та бульбоплоди
07.01 Картопля свіжа або охолоджена 50, але не менше0,2 євро за 1 кг
07.02.00 Томати свіжі або охолоджені 30, але не менше0,3 євро за 1 кг
07.03 Цибуля (ріпчаста, шалот, 30, але не меншепорей), часник, черемша 0,2 євро за 1 кг
та інші цибулиноподібні
овочі свіжі або охолоджені
07.04 Капуста качанна, кольорова, 30, але не меншекольрабі, брунколь та інші 0,2 євро за 1 кг
аналогічні їстівні овочі з
роду Brassika, свіжі або
охолоджені
07.05 Салат латук, цикорій свіжий 30, але не меншеабо охолоджений 0,2 євро за 1 кг
07.06 Морква, ріпа, буряк столовий 30, але не менше(буряк червоний), козелець, 0,2 євро за 1 кг
селера коренева, редис та
інші аналогічні їстівні
коренеплоди свіжі або
охолоджені
07.07.00 Огірки та корнішони свіжі або 30, але не меншеохолоджені 0,3 євро за 1 кг
07.08 Бобові овочі, лущені або 30, але не меншенелущені, свіжі або 0,3 євро за 1 кг
охолоджені
07.09 Інші овочі свіжі або 30, але не меншеохолоджені 0,3 євро за 1 кг
07.10 Овочі (сирі або варені, у 30, але не меншеводі або на пару), морожені 0,2 євро за 1 кг
07.11 Овочі консервовані для 30, але не меншекороткотермінового 0,2 євро за 1 кг
зберігання, не придатні в
такому стані для їжі
07.12 Овочі сушені, цілі, нарізані 30, але не меншешматочками, скибками, 0,6 євро за 1 кг
подрібнені або у вигляді
порошку, але не піддані
подальшій обробці
07.13 Овочі бобові, сушені, лущені, 30, але не меншеочищені від насінної шкірки 0,6 євро за 1 кг
або неочищені, колоті або
неколоті
07.14 Маніок, маранта вестіндська, 30, але не меншесалеп, земляна груша, батат, 0,2 євро за 1 кг
інші подібні коренеплоди та
бульбоплоди з високим вмістом
крохмалю або інуліну, свіжі
або сушені, цілі чи нарізані
скибками або у вигляді
гранул; серцевина сагової
пальми
Група 8
Їстівні плоди та горіхи, шкірки цитрусовихабо баштанних культур
08.01 (крім Горіхи кокосу, бразильські, 20, але не менше
08.01.30.000) кеш'ю свіжі або сушені, 0,2 євро за 1 кг
безпосередньо очищені від шкаралупи або
в упаковках неочищені, зі шкіркою або
чистою вагою без неї
більше 10 кг
08.01.30.000 Горіхи кеш'ю свіжі або 0сушені, очищені від шкаралупи
або неочищені, зі шкіркою або
без неї (безпосередньо в
упаковках чистою вагою більше
10 кг для промислової
переробки)
08.02 (крім Інші горіхи свіжі або 20, але не менше
08.02.11, сушені, очищені від шкара- 0,2 євро за 1 кг
08.02.12, лупи або неочищені, зі
08.02.90.900 шкіркою або без неї
- безпосе-
редньо в упа-
ковках чис-
тою вагою
більше 10 кг)
08.02.11, Мигдаль, інші горіхи, фундук 0
08.02.12, (безпосередньо в упаковках
08.02.90.900 чистою вагою більше 10 кгдля промислової переробки)
08.03.00 Банани, включаючи плантайни, 20, але не меншесвіжі або сушені 0,1 євро за 1 кг
08.04 Фініки, інжир, ананаси, 20, але не меншеавокадо, гуаява, манго та 0,2 євро за 1 кг
мангостан (гарцинія) свіжі
або сушені
08.05 Цитрусові плоди, свіжі або 20, але не меншесушені 0,1 євро за 1 кг
08.06.10 Виноград свіжий 30, але не менше0,3 євро за 1 кг
щорічно з 1 серпня по
1 грудня; 20, але не
менше 0,2 євро за 1 кг
з 1 грудня по 1 серпня
08.06.20 Виноград сушений 0
08.07 Дині, кавуни, папайа свіжі 30, але не менше0,3 євро за 1 кг
08.08 Яблука, груші та айва свіжі 30, але не менше0,5 євро за 1 кг
08.09 Абрикоси, вишня і черешня, 30, але не меншеперсики (включаючи нектарини 0,5 євро за 1 кг
та інші гібриди), сливи і
терен
08.10 Інші плоди свіжі (суниця, 30, але не меншеполуниця, малина, ожина, 0,6 євро за 1 кг
шовковиця, смородина щорічно з 1 травня до
(порічка), агрус, журавлина 31 липня;
(клюква), чорниця, інші ягоди 30, але не менше
виду Vaccinium, інші) 0,2 євро за 1 кг
щорічно з 1 серпня до
30 квітня
08.11 Плоди і горіхи (свіжі або 30, але не меншеварені у воді чи на пару), 0,3 євро за 1 кг
морожені, з додаванням або
без додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин
08.12 Плоди і горіхи, консервовані 20, але не меншедля короткотермінового 0,15 євро за 1 кг
зберігання, не придатні в
такому стані для їжі
08.13 Плоди сушені, крім тих, що 20, але не меншекласифікуються в товарних 0,1 євро за 1 кг
позиціях 08.01-08.06,
суміші горіхів або сушених
плодів
08.14.00.000 Шкірки цитрусових плодів або 20, але не меншебаштанних культур свіжі, 0,1 євро за 1 кг
морожені, сушені або
консервовані для
короткотермінового зберігання
Група 9
Кава, чай, мате (парагвайський чай) і прянощі
09.01 (крім Кава, смажена і несмажена, 0,1 євро за 1 кг
09.01.11000, з кофеїном або без
09.01.12000, кофеїну, плодова м'якоть
09.01.30000) та оболонки зерен кави,замінники кави, які
містять каву в будь-якій
пропорції
09.01.11000, Кава несмажена, плодова 0
09.01.12000, м'якоть та оболонки зерен
09.01.30000 кави для промисловоїпереробки
09.02 Чай ароматизований або 20, але не меншенеароматизований 0,2 євро за 1 кг
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою не більше 10 кг)
09.02 Чай ароматизований або 0неароматизований
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою більше 10 кг для
промислової переробки)
09.03.00.000 Мате 20, але не менше0,2 євро за 1 кг
09.04 Перець сушений, дроблений 0або молотий
09.05.00.000 Ваніль 0
09.06 Кориця та квіти коричного 0дерева
09.07.00.000 Гвоздика 0
09.08 Мускатний горіх, мацис і 0кардамон
09.09, Насіння анісу, бодяну, 0
09.10 фенхелю, коріандру, кмину,ягоди ялівцю, імбир, шафран,
лавровий лист, каррі та інші
прянощі
Група 10
Зернові хліба
10.01 (крім Пшениця і пшенично-житня 30, але не менше
призначених суміш (меслин) 40 євро за 1 т
для посіву)
10.01.10 Пшениця тверда 10, але не менше40 євро за 1 т
10.01.10.100, Пшениця тверда насіннєва, 0
10.01.90.910 пшениця м'яка і пшенично-житня суміш для посіву
10.02.00.000 Жито 30, але не менше20 євро за 1 т
10.03.00 Ячмінь 30, але не менше20 євро за 1 т
10.04.00 Овес 30, але не менше20 євро за 1 т
10.05 (крім Кукурудза 30, але не менше
призначених 20 євро за 1 т
для посіву)
10.05.10 Кукурудза насіннєва, 0включаючи гібридну
10.06 Рис 10, але не менше0,03 євро за 1 кг
10.07.00 Сорго зернові 20, але не менше0,02 євро за 1 кг
10.08 Гречка, просо, інші зернові 30, але не менше0,05 євро за 1 кг
Група 11
Продукція борошномельно-круп'яної промисловості,солод, крохмаль, інулін, пшенична клейковина
11.01.00.000- Борошно пшеничне і 30, але не менше 0,1
11.09.00.000 пшенично-житнє, борошно з євро за 1 кг
(крім інших зернових, крупа і
11.07.10.990- гранули зернових, зерно,
11.07.20.000) оброблене іншими способами,борошно, крупа, пластівці
і гранули картопляні, борошно
і крупа із сушених бобових
овочів, коренеплодів та
клубенеплодів, зазначених у
товарних позиціях 07.13,
07.14, борошно, крупа і
порошок із продуктів,
зазначених у групі 8, солод,
крохмаль, інулін, клейковина
пшенична
11.07.10.990- Солод, підсмажений або 30
11.07.20.000 непідсмажений, інший
Група 12
Олійне насіння і плоди, інше насіння,
плоди і зерно, лікарські рослини і рослини для технічних цілей,солома, фураж
12.01.00 Соя 0
12.02 Арахіс (безпосередньо в 5, але не меншеупаковках чистою вагою не 0,05 євро за 1 кг
більше 10 кг)
12.02 Арахіс (безпосередньо в 0упаковках чистою вагою більше
10 кг для промислової
переробки)
12.03.00.000 Копра 5, але не менше0,03 євро за 1 кг
12.04.00(крім Насіння льону 5, але не менше
12.04.00.100) 0,03 євро за 1 кг
12.04.00.100 Насіння льону для посіву 0
12.05.00(крім Насіння рапсу 5, але не менше
12.05.00.100) 0,02 євро за 1 кг
12.05.00.100 Насіння рапсу для посіву 0
12.06.00(крім Насіння соняшнику 50, але не менше
12.06.00.100) 0,5 євро за 1 кг
12.06.00.100 Насіння соняшнику для посіву 0
12.07 Насіння і плоди інших олійних 30, але не меншекультур 0,3 євро за 1 кг
12.08 Борошно і шрот із насіння або 30, але не меншеплодів олійних культр 0,3 євро за 1 кг
12.08.10.000 Тільки соєвий шрот 0
12.09 (крім Насіння, плоди і спори для посіву 0
12.09.11.000) (буряку, люцерни, конюшини, інших)
12.09.11.000 Насіння цукрових буряків 70
12.10 Хміль 50, але не менше2 євро за 1 кг
12.11 Рослини та їхні частини, що 0використовуються у
фармацевтичних,
інсектицидних, фунгіцидних
та аналогічних цілях, свіжі,
сушені, цілі, дроблені або
молоті
12.12 (крім Боби рожкового дерева, 15, але не менше
12.12.91, морські та інші водорості, 0,05 євро за 1 кг
12.12.92.000) цукрова тростина, кісточки іядра плодів, інші продукти
рослинного походження, в
іншому місці не зазначені
12.12.91 Цукровий буряк свіжий, 30, але не меншесушений або розмелений в 0,15 євро за 1 кг
порошок
12.12.92.000 Цукрова тростина 50, але не менше0,1 євро за 1 кг
12.13.00.000 Солома і м'якуш зернових 30, але не менше0,03 євро за 1 кг
12.14 Фураж 30, але не менше0,01 євро за 1 кг
Група 13
Шелак, камеді, смоли, інші рослинні соки і екстракти
13.01, Шелак, камеді, смоли, 0
13.02 (крім гумісмоли, інші рослинні
13.02.13.000) соки і екстракти
13.02.13.000 Екстракт хмелю 50, але не менше2,5 євро за 1 кг
Група 14
Рослинні матеріали для виготовленняплетених виробів, інші продукти рослинного походження, в
іншому місці не зазначені
14.01-14.04 Рослинні матеріали для 10, але не меншевиготовлення плетених 0,005 євро за 1 кг
виробів, інші продукти
рослинного походження, в
іншому місці не зазначені
Група 15
Жири, масла, олія тваринного або рослинного походження,продукти їх розщеплення, приготовлені харчові жири,
віск тваринного або рослинного походження
15.01.00 Лярд, інший жир свинячий та 30, але не меншежир свійської птиці топлений 0,15 євро за 1 кг
або нетоплений,
екстрагований пресуванням
або за допомогою розчинників
або неекстрагований
15.02.00 Жир великої або невеликої рогатої 0,15 євро
(крім худоби топлений або нетоплений, за 1 кг
15.02.00.100) екстрагований пресуванням абоза допомогою розчинників, або
неекстрагований
15.02.00.100 Для промислового застосування, 0крім виробництва продуктів
харчування для людини (тільки
для виробництва мила)
15.02.00.910 Жир великої рогатої худоби тільки 0топлений екстрагований пресуванням
для виробництва мила туалетного
15.03.00 Лярд-стеарин, лярд-ойль, 30, але не меншеолеостеарин, олеомаргарин, 0,15 євро за 1 кг
технічний маргарин
15.04 Жири, масла та їх фракції з 10, але не меншериб, морських ссавців, 0,05 євро за 1 кг
нерафіновані або рафіновані
15.05 Лій овечий (жиропіт), жирові 30, але не меншеречовини, що одержуються з 0,15 євро за 1 кг
нього
15.06.00.000 Інші жири і масла тваринного 10, але не меншепоходження 0,1 євро за 1 кг
15.07 (крім Олія соєва та її фракції 30, але не менше
15.07.10.100, 0,3 євро за 1 кг
15.07.90.100)
15.08 (крім Олія арахісова та її фракції 30, але не менше
15.08.10.100, 0,5 євро за 1 кг
15.08.90.100)
15.09 Олія оливкова та її фракції 30, але не менше0,5 євро за 1 кг
15.10.00 Інші види олії з маслин 30, але не менше0,5 євро за 1 кг
15.11 Олія пальмова та її 0фракції
15.12 (крім Олія соняшникова, сафлорова 50, але не менше
15.12.11.100, або з бавовни та їх фракції 0,8 євро за 1 кг
15.12.19.100,
15.12.21,
15.12.29)
15.12.11.100, Олія соняшникова або 10
15.12.19.100, сафлорова та їх фракції сирі
15.12.21, та інші для технічного і
15.12.29 промислового використання,крім виробництва продуктів
харчування для людини; олія з
бавовни; інші
15.13 Олія кокосова 0
15.14 (крім Олія з ріпаку, свиріпки, 30, але не менше
15.14.10.100, гірчиці та їх фракції 0,15 євро за 1 кг
15.14.90.100)
15.15 (крім Інші види жирів та олія 30, але не менше
15.15.19.100, рослинного походження та їх 0,15 євро за 1 кг
15.15.30.900, фракції, включаючи олію з
15.15.21, льону, інші
15.15.29.100,
15.15.30.100,
15.15.50.110,
15.15.50.910,
15.15.90.210,
15.15.90.310,
15.15.90.400,
15.15.90.600)
15.15.30.100, Рицинова олія (касторова) 0
15.15.30.900
15.15.21 Олія з кукурудзи 50, але не менше0,8 євро за 1 кг
15.07.10.100, Олія соєва, арахісова, 5
15.07.90.100, сафлорова, бавовняна, лляна,
15.08.10.100, призначені для технічного і
15.08.90.100, промислового використання,
15.14.10.100, крім виробництва продуктів
15.14.90.100, харчування для людини
15.15.19.100,
15.15.29.100,
15.15.50.110,
15.15.50.910,
15.15.90.210,
15.15.90.310,
15.15.90.400,
15.15.90.600
15.16 (крім Жири, масла, олія тваринного 30, але не менше
15.16.20.990- і рослинного походження та 0,12 євро за 1 кг
тільки рос- їх фракції гідрогенізовані,
линні жири інтеретерифіковані,
та їх фракції реетерифіковані або
для виготов- елаїдинізовані
лення харчо-
вих продук-
тів, у тому
числі конди-
терських
виробів)
15.16.20.990 Тільки рослинні жири та їх 0фракції для виготовлення
харчових продуктів, у тому
числі кондитерських виробів
15.17 (крім Маргарин та інші подібні 30, але не менше
15.17.90.990- суміші 1 євро за 1 кг
тільки суміші
рослинних
жирів
для виготов-
лення харчо-
вих продук-
тів, у тому
числі конди-
терських
виробів)
15.17.90.990 Тільки суміші рослинних 0жирів для виготовлення
харчових продуктів, у тому
числі кондитерських виробів
15.18.00(крім Жири, масла, олія 30, але не менше
15.18.00.100) тваринного і рослинного 0,1 євро за 1 кгпоходження та їх фракції, в
іншому місці не зазначені
15.18.00.100 Ліноксин, фіксовані рослинні 5масла рідкі, змішані для
технічного та промислового
використання, крім виробництва
харчових продуктів для людини
15.19 Промислові монокарбонові 5, але не меншежирні кислоти, кислі жири та 0,01 євро за 1 кг
олії, промислові спирти
жирного ряду
15.20 Гліцерин, гліцеринова вода 0та луг
15.21 Воски рослинні, бджолиний та 5, але не меншеінших комах, спермацет, в 0,2 євро за 1 кг
тому числі для
фармацевтичних цілей
15.22.00 Дегра, залишки після обробки 30, але не меншежирових речовин або восків 0,3 євро за 1 кг
рослинного або тваринного
походження
Група 16
Вироби з м'яса, риби, ракоподібних, молюсків та іншихбезхребетних
16.01.00 Ковбаси та аналогічні 30, але не меншепродукти з м'яса, м'ясних 1,2 євро за 1 кг
субпродуктів або крові,
харчові продукти,
виготовлені на їх основі
16.02 Інші готові або консервовані 30, але не меншепродукти з м'яса, м'ясних 0,8 євро за 1 кг
субпродуктів або крові
16.03.00 Екстракти і соки з м'яса, 30, але не меншериби або ракоподібних, 0,8 євро за 1 кг
молюсків або інших водних
безхребетних
16.04 (крім Готові або консервовані 20, але не менше
16.04.30.100, продукти з риби 0,2 євро за 1 кг
16.04.30.900)
16.04.30.100 Ікра осетрових 10 євро за 1 кг(чорна ікра)
16.04.30.900 Замінники ікри, 6 євро за 1 кгвиготовлені з ікринок
інших риб (тільки ікра
лососевих)
16.05.10.000 Краби готові або 6 євро за 1 кгконсервовані
16.05.20.000 Креветки готові або 4 євро за 1 кгконсервовані
16.05.30.000 Омари готові або 8 євро за 1 кгконсервовані
16.05.40.000 Інші ракоподібні 4 євро за 1 кгготові або
консервовані
16.05.90 Молюски та інші водні 20, але не меншебезхребетні 2 євро за 1 кг
Група 17
Цукор і кондитерські вироби з цукру
17.01 Цукор тростинний або з 50, але не меншецукрового буряку і хімічно 0,3 євро за 1 кг
чиста цукроза у твердому стані
17.02 Інші види цукру, включаючи 50, але не меншехімічно чисті лактозу, 0,3 євро за 1 кг
мальтозу, глюкозу і фруктозу
в твердому стані, сиропи
цукрові без додавання
ароматизуючих чи фарбуючих
речовин; штучний мед,
змішаний чи незмішаний з
натуральним, карамельний
кулер
17.03 Меляса, отримана в 50, але не меншерезультаті екстракції або 0,08 євро за 1 кг
рафінування цукру
17.04 Кондитерські вироби з цукру, 30, але не меншещо не містять какао 1 євро за 1 кг
(включаючи білий шоколад)
Група 18
Какао та продукти з нього
18.01.00.000 Какао-боби, цілі та дроблені, 0сирі або смажені
18.02.00.000- Какавелла, какао-олія, 5, але не менше
18.05.00.000 какао-жир та рідка олія з 0,05 євро за 1 кгкакао, какао-паста, у тому
числі знежирена або
незнежирена; какао-порошок
без додавання цукру або
інших підсолоджуючих речовин
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою більше 10 кг
для промислового
використання)
18.05.00.000 Какао-порошок без додавання 30, але не меншецукру або інших 0,6 євро за 1 кг
підсолоджуючих речовин
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою менше 10 кг)
18.06 (крім Шоколад та інші харчові 30, але не менше
18.06.20, продукти з вмістом какао 0,3 євро за 1 кг
18.06.31,
18.06.32,
18.06.90.110-
18.06.90.390,
18.06.90.400)
18.06.20, Харчові продукти з вмістом 0,5 євро за 1 кг
18.06.31, какао, шоколад і шоколадні
18.06.32, продукти з начинкою або
18.06.90.110- без начинки
18.06.90.391
18.06.90.400 Шоколад з начинкою з 0,1 євро за 1 шт.пластикових, паперових та
інших неїстивних іграшок
або сюрпризів та інші нові
форми
Група 19
Вироби із зерна, хлібних злаків, борошна, крохмалю і молока,кондитерські вироби з борошна
19.01-19.05 Вироби із зерна хлібних 30, але не менше
(крім злаків, борошна, крохмалю і 0,5 євро за 1 кг
19.01.10.000) молока, кондитерські виробиз борошна
19.01.10.000 Дитяче харчування, 0розфасоване для роздрібної
торгівлі
Група 20
Продукти переробки овочів, плодів, горіхів або іншихчастин рослин
20.01-20.08 Продукти переробки овочів, 30, але не меншеплодів, горіхів або інших 1 євро за 1 б/кг*
частин рослин (крім соків)
20.09 (крім Соки фруктові (включаючи 30, але не менше
20.09.11.190, виноградне сусло), овочеві, 0,5 євро за 1 л
20.09.11.990, незброджені, без додавання
20.09.19.190, спирту,з додаванням або без
20.09.19.990, додавання цукру чи інших
20.09.20.190, підсолоджуючих речовин
20.09.20.990,
20.09.30.190,
20.09.30.390,
20.09.40.190,
20.09.40.990,
20.09.60.190,
20.09.60.510,
20.09.60.710,
20.09.80.320,
20.09.80.340,
20.09.80.390,
20.09.80.950,
20.09.80.990,
20.09.90.290,
20.09.90.490,
20.09.90.590,
20.09.90.790,
20.09.90.990)
20.09.11.190, Соки тільки концентровані 2, але не менше
20.09.11.990, 0,05 євро за 1 л
20.09.19.190,
20.09.19.990,
20.09.20.190,
20.09.20.990,
20.09.30.190,
20.09.30.390,
20.09.40.190,
20.09.40.990,
20.09.60.190,
20.09.60.510,
20.09.60.710,
20.09.80.320,
20.09.80.340,
20.09.80.390,
20.09.80.950,
20.09.80.990,
20.09.90.290,
20.09.90.490,
20.09.90.590,
20.09.90.790,
20.09.90.990 ____________________*) б/кг - брутто-кілограм (з урахуванням розчинів, соусів та
інших речовин, у яких містяться товари, зазначені в групі 20)
Група 21
Інші різні харчові продукти
21.01-21.06 Інші різні харчові продукти 0,5 євро
(крім за 1 кг
21.01.10
21.04,
21.05,
21.06.90.910,
21.06.90.990)
21.06.90.910, Тільки ароматизатори, емульсії та 2
21.06.90.990 стабілізатори
21.01.10 Екстракти, есенції та 30, але не менше
(крім концентрати кави, вироби 3 євро за 1 кг
21.01.10.110 з таких екстрактів,
- тільки есенцій або концентратів
розчинна
кава)
21.01.10.110 Тільки розчинна кава 3 євро за 1 кг
21.04 Гомогенізовані суміші 5, але не меншехарчових продуктів для 0,5 євро за 1 кг
дитячого і дієтичного
харчування, супи і
бульйони готові
21.05.00 Морозиво, інші види 50, але не меншехарчового льоду без вмісту 3,5 євро за 1 кг
або з вмістом какао
Група 22
Алкогольні і безалкогольні напої та оцет
22.01 Води, включаючи натуральні 30, але не меншеабо штучні мінеральні, 0,6 євро за 1 л
газовані, без додавання
цукру чи інших
підсолоджуючих або
ароматизуючих речовин, лід
та сніг
22.02 Води, включаючи мінеральні 30, але не меншеабо газовані з додаванням 0,6 євро за 1 л
цукру чи інших
підсолоджуючих або
ароматизуючих речовин, крім
соків, класифікованих у
товарній позиції 20.09
22.03.00 Пиво солодове Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
( 313/96-ВР )
22.04 (крім Вина виноградні натуральні, Ставки ввізного мита
22.04.10.110, включаючи ігристі (крім встановлені Законом
22.04.30) шампанських), кріплені, сусло України "Про ставкивиноградне, крім класифікова- акцизного збору і
ного в товарній позиції 20.09 ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
( 178/96-ВР )
22.04.10.110 Вина шампанські із захищеною 50, але не меншеторговою маркою, що включає 10 євро за 1 л
слово "Champagne"
22.04.30 Інші сусла виноградні Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.05 Вермути та інші вина Ставки ввізного митавиноградні натуральні з встановлені Законом
додаванням рослинних або України "Про ставки
ароматизуючих екстрактів акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.06.00 Інші напої зброджені (сидр Ставки ввізного митаяблучний, грушевий, напій встановлені Законом
медовий) України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.07 Спирт етиловий Ставки ввізного митанеденатурований із об'ємним встановлені Законом
вмістом спирту не менше 80 України "Про ставки
відсотків, спирт етиловий та акцизного збору і
інші спиртові напої, ввізного мита на
денатуровані, будь-якої спирт етиловий та
міцності алкогольні напої"
22.08.10 Складові спиртові Ставки ввізного мита
22.08.10.100, напівфабрикати, встановлені Законом
22.08.10.900 використовувані для України "Про ставкивиготовлення напоїв акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.08.20- Міцні спиртові напої, Ставки ввізного мита
22.08.90.790 вироблені в результаті встановлені Закономдистиляції (перегонки) України "Про ставки
виноградного вина або акцизного збору і
виноградних вичавок, віскі, ввізного мита на
ром і тафія, джин і спирт етиловий та
настоянка з ялівцю, інші алкогольні напої"
22.08.90.910, Спирт етиловий Ставки ввізного мита
22.08.90.990 неденатурований з об'ємним встановлені Закономвмістом спирту менше 80 України "Про ставки
відсотків акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.09.00 Оцет та його замінники, отри- 20, але не менше 0,15мані з оцтової кислоти євро за 1 л
Група 23
Залишки та відходи харчосмакової промисловості
23.01-23.09 Залишки та відходи 30, але не менше
(крім харчосмакової 0,4 євро за 1 кг
23.01.10.000, промисловості
23.01.20.000
- тільки
продукти
для годівлі
хутрових
звірів,
23.09.90.990
- тільки
премікси)
23.01.10.000 Борошно, мучка і гранули з 0м'яса або м'ясних
субпродуктів, шкварки
(тільки продукти для
годівлі хутрових звірів)
23.01.20.000 Борошно, мучка і гранули з 0риби або ракоподібних,
молюсків чи інших водних
безхребетних (тільки
продукти для годівлі
хутрових звірів)
23.09.90.990 Тільки премікси 0
Група 24
Тютюн та промислові замінники тютюну
24.02.10.000 Сигари (в тому числі сигари з Ставки ввізного митаобрізаними кінцями), сигарили встановлені Законом
(сигари тонкі), інші України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
( 30/96-ВР )
24.02.20.000 Сигарети з тютюну або його Ставки ввізного митазамінників, цигарки встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.03.10.000 Тютюн для паління (в тому Ставки ввізного митачислі із замінниками або без встановлені Законом
замінників тютюну в України "Про ставки
будь-якій пропорції) акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.03.99.100 Тютюн для жування, тютюн для Ставки ввізного митанюхання встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.01 Тютюнова сировина; тютюнові Ставки ввізного митавідходи встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.03 (крім Інший промислово виготовлений Ставки ввізного мита
24.03.99.100, тютюн і промислові замінники встановлені Законом
24.03.10.000) тютюну України "Про ставкиакцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
( Стаття 6 із змінами, внесеними згідно із Законами N 32/98-ВР
від 16.01.98, N 439-XIV ( 439-14 ) від 18.02.99, N 518-XIV
( 518-14 ) від 18.03.99, N 1214-XIV ( 1214-14 ) від 04.11.99 -
набирає чинності з 01.01.2000, N 1528-III ( 1528-14 ) від
02.03.2000 )
Стаття 7. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня опублікування, крім
статті 6, яка набирає чинності через 45 днів після дня
опублікування цього Закону.
2. Сезонні мита, передбачені статтею 2, застосовуються
починаючи з урожаю 1997 року. Стаття 3 діє до 1 січня 2003 року.
3. З дня набрання чинності цим Законом до 1 січня 1999 року
норми Закону України "Про операції з давальницькою сировиною в
зовнішньоекономічних відносинах" ( 327/95-ВР ) стосовно готової
продукції товарних груп 1-24 Гармонізованої системи опису і
кодування товарів, що вироблена з давальницької сировини резидента
і ввозиться на митну територію України, в частині звільнення від
сплати податку на додану вартість поширюються тільки на готову
продукцію, що ввозиться за договорами, по яких давальницька
сировина була повністю або частково вивезена за межі митної
території України до 1 жовтня 1997 року, а в частині звільнення
від обкладення ввізним митом та непідпадання під режим
ліцензування і квотування - тільки на готову продукцію, що
ввозиться за договорами, по яких давальницька сировина була
повністю або частково вивезена за межі митної території України до
набрання чинності цим Законом. ( Статтю 7 доповнено пунктом 3
згідно із Законом N 644/97-ВР від 19.11.97, в редакції Закону
N 794/97-ВР від 30.12.97 )
4. Квоти на ввезення продукції тваринництва запроваджуються з
дня набрання чинності цим Законом і діють до дня проведення
аукціонів з продажу квот на 1998 рік.
5. Доходи Державного бюджету України, отримані внаслідок
запровадження цього Закону, спрямовуються на фінансування програм
з цінової підтримки сільськогосподарської продукції вітчизняного
виробництва.
6. Норми інших законодавчих актів України діють у частині, що
не суперечить цьому Закону.
7. Кабінету Міністрів України у двомісячний термін з дня
опублікування цього Закону подати на розгляд Верховної Ради
України проекти законодавчих актів, які потребують змін і
доповнень у зв'язку із введенням у дію цього Закону.
8. Тимчасово до 1 серпня 1998 року встановити на томатну
пасту з вмістом сухих речовин більш як 30 відсотків по масі
(тільки в тарі для промислової переробки) ввізне мито за нульовою
ставкою - код товарної групи 20.02.90.900. ( Статтю 7 доповнено
пунктом 8 згідно із Законом N 32/98-ВР від 16.01.98 )
9. Тимчасово до 1 липня 1998 року дозволити фізичним особам
отримувати міжнародні поштові відправлення з харчовими продуктами
(крім підакцизних) вагою до 5 кілограмів без сертифіката
відповідності. ( Статтю 7 доповнено пунктом 9 згідно із Законом
N 32/98-ВР від 16.01.98 )
10. За товари, що імпортуються в Україну в рамках
інвестиційних проектів за рахунок кредитів, наданих під гарантії
Кабінету Міністрів України до 7 жовтня 1997 року, сплачується
ввізне (імпортне) мито відповідно до законодавства, яке діяло до
набрання чинності Законом України "Про державне регулювання
імпорту сільськогосподарської продукції". ( Статтю 7 доповнено
пунктом 10 згідно із Законом N 198/98-ВР від 05.03.98 )
11. Тимчасово до 1 вересня 2000 року встановити на зерно
кукурудзи (тільки для промислової переробки на підприємствах
харчової промисловості) ввізне мито за нульовою ставкою - код
товарної групи 1005. ( Статтю 7 доповнено пунктом 11 згідно із
Законом N 771-XIV ( 771-14 ) від 18.06.99, із змінами, внесеними
згідно із Законом N 1476-III ( 1476-14 ) від 22.02.2000 )
Президент України Л.КУЧМА
м. Київ, 17 липня 1997 рокуN 468/97-ВР
Джерело:Офіційний портал ВРУ