З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про державне регулювання імпортусільськогосподарської продукції
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1997, N 44, ст.281 )
Цей Закон встановлює порядок тарифного і нетарифного
регулювання імпорту сільськогосподарської сировини та продуктів її
переробки (далі - сільськогосподарська продукція) для створення
рівних умов конкуренції між продукцією вітчизняного виробництва та
продукцією нерезидентів, а також деякі методи цінової підтримки
сільськогосподарських товаровиробників України.
Стаття 1. Тарифне регулювання імпорту сільськогосподарськоїпродукції
Ввізні (імпортні) мита на товари, визначені у статті 6 цього
Закону, встановлюються та змінюються Верховною Радою України. Повні ставки ввізного (імпортного) мита на товари, визначені
у статті 6 цього Закону (крім підакцизних), встановлюються у
подвійному розмірі до розміру пільгових ставок ввізного
(імпортного) мита. Повні ставки ввізного (імпортного) мита на підакцизні товари
встановлюються на рівні пільгових ставок. При ввезенні товарів, зазначених у статті 6 цього Закону, не
дозволяються: відстрочення сплати мита та податку на додану вартість; звільнення від сплати ввізного (імпортного) мита фізичних або
юридичних осіб, які мають пільги зі сплати ввізного мита згідно з
іншими законодавчими актами України.
Стаття 2. Сезонні мита на ввезення сільськогосподарськоїпродукції
Сезонні ввізні (імпортні) мита запроваджуються щорічно на
рівні повних ставок ввізного мита на сільськогосподарську
продукцію груп Товарної номенклатури зовнішньоекономічної
діяльності, визначених у частині п'ятій цієї статті, протягом
строку збирання і закладення на зберігання аналогічної продукції
українського виробництва. Сезонні мита вважаються винятком з преференційних або
пільгових режимів, у тому числі з угод про вільну торгівлю, митні
союзи, виробничу кооперацію та інших подібних міжнародних угод,
якщо це передбачено такими угодами. Сезонні мита протягом часу їх
дії заміщують ввізні (імпортні) мита, встановлені статтею 6 цього
Закону. Кабінет Міністрів України встановлює терміни дії сезонних мит
на сільськогосподарську продукцію та оприлюднює свої рішення за 45
днів до дня їх запровадження. Сезонні мита встановлюються на строк, що не може бути меншим
60 та більшим 120 послідовних календарних днів. Сезонні мита встановлюються щодо сільськогосподарської
продукції, що підпадає під визначення сьомої - дванадцятої груп
Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності та
оподатковується ввізним митом за пільговою ставкою, яка дорівнює
або перевищує 30 відсотків згідно зі статтею 6 цього Закону.
Стаття 3. Нетарифне регулювання імпорту продукціїтваринництва
З метою підтримання конкурентоспроможності вітчизняних
виробників продукції тваринництва Кабінет Міністрів України
встановлює щорічні квоти (кількісні обмеження) на ввезення
продукції, що підпадає під визначення першої та другої груп
Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності (коди:
01.02, крім 01.02.10.000, 01.03, крім 01.03.10.000, 01.05, крім
01.05.11.000, 01.06.00, 02.01, 02.02, 02.03, 02.04, 02.05.00.000,
02.06, 02.07, крім 02.07.39.130, 02.07.39.230, 02.07.41.510,
02.07.39.130, 02.07.39.230, 02.07.41.510, 02.08, 02.09.00, 02.10)
та оподатковується ввізним митом за пільговою ставкою, яка
дорівнює або перевищує 30 відсотків згідно зі статтею 6 цього
Закону. Квоти у поточному році діють до дня проведення аукціону з їх
продажу на наступний рік та поширюються на імпортні поставки
продукції тваринництва з усіх країн. При цьому
сільськогосподарська продукція, що підлягає квотуванню, не
звільняється від обкладення ввізним (імпортним) митом. Обсяг квоти стосовно окремого виду (типу, сорту) продукції
тваринництва не може перевищувати 10 відсотків від обсягу
виробництва аналогічної продукції в Україні року, що передує
поточному. Конкретний обсяг квоти в межах зазначених 10 відсотків
визначається Кабінетом Міністрів України відповідно до обсягів
вітчизняного виробництва окремого виду продукції тваринництва та
обсягів її споживання (включаючи імпортовану) у році, що передує
поточному. Квоти вважаються винятком з преференційних або пільгових
режимів, у тому числі з угод про вільну торгівлю, митні союзи,
виробничу кооперацію та інших подібних міжнародних угод, якщо це
передбачено такими угодами. Щорічні квоти на ввезення імпортної продукції тваринництва
реалізуються за кошти на аукціонах, які проводяться Міністерством
сільського господарства і продовольства України протягом 60
календарних днів з дня оприлюднення статистичних даних щодо
фактичних обсягів вітчизняного виробництва продукції тваринництва
та обсягів її споживання (включаючи імпортовану) у році, що
передує поточному. Квоти, що залишаються нереалізованими протягом
зазначеного строку, подальшій реалізації або використанню не
підлягають. За проведення аукціону з покупців імпортних квот
стягується державне мито у розмірі, передбаченому законодавством.
Доходи, отримані від продажу квот, зараховуються до Державного
бюджету України. Інформація щодо дати запровадження та розміру квот на
продукцію тваринництва, а також відомості щодо проведення
аукціонів з продажу таких квот оприлюднюються в офіційних
періодичних виданнях Верховної Ради України та Кабінету Міністрів
України не пізніше ніж за 30 календарних днів до дня проведення
відповідного аукціону. Квота вважається реалізованою тільки після повної сплати її
вартості особою, що виграла аукціон. Подальший перепродаж квот не дозволяється, при цьому
вантажоодержувачем імпортної продукції, що підлягає квотуванню,
може бути виключно особа, яка виграла аукціон. Квоти встановлюються на ввезення кожного виду продукції
окремої чотиризначної товарної позиції груп першої та другої,
згідно з Товарною номенклатурою зовнішньоекономічної діяльності, і
підрозділяються на лоти, кожний з яких має становити один відсоток
від загального обсягу квоти на таку товарну позицію. Для проведення аукціону Міністерство сільського господарства
і продовольства України створює з числа своїх працівників, які
мають статус державних службовців, аукціонну комісію, що діє від
імені та за дорученням зазначеного Міністерства. Участь в аукціонах з продажу квот може взяти будь-яка особа,
що подала аукціонній комісії заявку про свою участь за формою,
встановленою Міністерством сільського господарства і продовольства
України, внесла реєстраційну плату та заставний внесок у сумах, що
визначаються Міністерством сільського господарства і продовольства
України. Встановлення додаткових вимог до учасників аукціонів з
продажу квот, обмеження їх кількості або відмова у допуску їх до
участі в аукціоні з інших причин не дозволяється. Реєстраційна плата встановлюється на рівні, достатньому для
покриття витрат Міністерства сільського господарства і
продовольства України з організації та проведення аукціону в
розрахунку на одного учасника. Реєстраційна плата не підлягає
поверненню учасникам аукціону або врахуванню у ціні продажу квоти. Заставний внесок підлягає поверненню учасникам, які не
перемогли в аукціонних торгах, або враховується при зменшенні суми
вартості придбаної квоти для переможців аукціонних торгів.
Заставний внесок не повертається переможцю аукціонних торгів, який
протягом п'яти робочих днів, наступних за днем проведення
аукціонних торгів, не сплачує повну вартість придбаної квоти. При
цьому сума заставного внеску такого учасника спрямовується до
Державного бюджету України. З урахуванням положень цієї статті Кабінет Міністрів України
встановлює порядок проведення аукціонів з продажу квот на ввезення
продукції тваринництва на територію України та оприлюднює його. Спори між покупцями ввізних квот та Міністерством сільського
господарства і продовольства України вирішуються в судовому
порядку. Кабінет Міністрів України подає Верховній Раді України до 1
березня чергового року письмовий звіт про виконання вимог цієї
статті стосовно продажу квот на поточний рік.
Стаття 4. Сертифікація та контроль за ввезенням імпортноїсільськогосподарської продукції
Сільськогосподарська продукція, яка ввозиться на митну
територію України, у тому числі на митні (консигнаційні) склади
(крім випадків її транзиту), підлягає обов'язковій сертифікації,
санітарно-епідеміологічному, радіологічному, а в разі ввезення
товарів першої та другої груп Товарної номенклатури
зовнішньоекономічної діяльності - ветеринарному контролю. При
цьому сертифікати, видані уповноваженими органами нерезидентів,
беруться до уваги виключно у випадках, коли взаємне визнання таких
сертифікатів передбачено нормами відповідних міжнародних угод.
Кабінет Міністрів України може тимчасово обмежувати ввезення
сільськогосподарської продукції походженням з країн, де був
оголошений або стосовно яких був оголошений Україною або іншими
країнами карантин. Рішення щодо зазначеного обмеження має бути
оприлюдненим. Продукти, призначені для продажу населенню, що підпадають під
визначення другої - двадцять першої груп Товарної номенклатури
зовнішньоекономічної діяльності, можуть бути ввезені в Україну з
країн, вільних від карантину, за умови наявності на тарі (коробах,
упаковках, розфасовках), а у випадках, визначених Кабінетом
Міністрів України, безпосередньо на продукті, відомостей про назву
продукту, масу (об'єм), склад, із зазначенням переліку
використаних у процесі виготовлення інших продуктів харчування,
харчових добавок (консервантів), барвників тощо, вмісту хімічних
речовин або сполук. Окремо наводяться відомості про
енергомісткість, дату граничного строку використання, побічні
ефекти споживання або про їх відсутність, назву харчових добавок
(консервантів) за їх наявності, місце виготовлення, найменування й
адресу виробника таких продуктів та посилання на власника торгової
марки за його наявності, а по віднесених до підакцизних товарів -
відомості зазначаються згідно із законами України. Зазначені
відомості мають бути виконані українською мовою, за винятком
торгової марки, логотипу компанії чи її назви або власної назви
продукту, що можуть виконуватися іноземними мовами. Продукти, які продаються населенню із порушенням вимог,
встановлених цією статтею, вважаються такими, що були ввезені в
Україну із порушенням митних правил. Ввезення сільськогосподарської продукції, що підпадає під
визначення першої - двадцять першої груп Товарної номенклатури
зовнішньоекономічної діяльності, громадянами на митну територію
України у межах неторгового (туристичного) обороту у будь-яких
обсягах без сертифіката встановленого зразка не дозволяється. Кабінет Міністрів України визначає та оприлюднює перелік
харчових добавок (консервантів), продукти із вмістом яких не
можуть бути ввезені на територію України.
Стаття 5. Захист прав власності на сільськогосподарськупродукцію, прав на вільний вибір переробників та
покупців сільськогосподарської продукції
З метою запобігання створенню штучного дефіциту
сільськогосподарської продукції в Україні та спекулятивного
збільшення цін на продукти першої необхідності забороняється
введення обмежень на вільне переміщення сільськогосподарської
продукції вітчизняного виробництва на всій території України,
визначення сільськогосподарському товаровиробнику конкретних
переробників або споживачів, а також встановлення обов'язкових
мінімальних цін їх реалізації (продажу). Рішення органів виконавчої влади або органів місцевого
самоврядування, прийняті всупереч положенням цієї статті, не
підлягають виконанню. Посадові особи зазначених органів за видання
(підписання) рішень, що суперечать положенням цієї статті, несуть
відповідальність згідно із законами України.
Стаття 6. Розмір ввізних (імпортних) мит насільськогосподарську продукцію
Розділи I-IV (групи перша - двадцять четверта) Єдиного
митного тарифу України ( 4а-93, 4б-93, 4в-93 ), затвердженого
Декретом Кабінету Міністрів України від 11 січня 1993 року N 4-93
"Про Єдиний митний тариф України" (Відомості Верховної Ради
України, 1993 р., N 12, ст.107; 1997 р., N 20, ст. 144) викласти
у такій редакції:
————————————————————————————————————————————————————————————————— Код | Опис товарів | Пільгова ставка мита | | (у відсотках до мит- | | ної вартості та у фік- | | сованих розмірах до | | одиниці ваги або | | кількості) ————————————————————————————————————————————————————————————————— Група 1
Живі тварини
01.01 (крім Коні, віслюки, мули й лошаки 10, але не менше
01.01.11.000) живі 0,2 екю за 1 кг живоїваги 01.01.11.000 Коні, віслюки, мули й лошаки 0
живі чистопородні (чистокровні)
племінні
01.02 (крім Велика рогата худоба жива 30, але не менше
01.02.10.000) 0,2 екю за 1 кг живоїваги 01.02.10.000 Чистопородна племінна велика 0
рогата худоба жива
01.03 (крім Свині живі 30, але не менше
01.03.10.000) 0,3 екю за 1 кг живоїваги 01.03.10.000 Чистопородні племінні тварини 0
(свині)
01.04 (крім Вівці та кози живі 10, але не менше
01.04.10.100) 0,15 екю за 1 кгживої ваги
01.04.10.100 Вівці живі чистопородні 0племінні
01.05 (крім Свійська птиця жива 30, але не менше
01.05.11.000) 0,15 екю за 1 кгживої ваги
01.05.11.000 Свійська птиця жива вагою не 0більш як 185 г: курчата
племінні або на відгодівлю
(виду Gallus domesticus)
01.06.00 Інші тварини живі (кролики, 30, але не меншеголуби, інші), крім тварин, 1 екю за 1 кг живої
що поставляються для ваги
зоопарків
01.06.00 Тільки тварини, що 0поставляються для зоопарків
Група 2
М'ясо та харчові субпродукти
02.01 М'ясо великої рогатої худоби 30, але не меншесвіже або охолоджене 0,5 екю за 1 кг
02.02 М'ясо великої рогатої худоби 30, але не меншеморожене 1 екю за 1 кг
02.03 Свинина свіжа, охолоджена 30, але не меншеабо морожена 1 екю за 1 кг
02.04 Баранина або козлятина 30, але не меншесвіжа, охолоджена або 0,5 екю за 1 кг
морожена
02.05.00.000 М'ясо коней, віслюків, мулів 30, але не меншета лошаків свіже, охолоджене 0,5 екю за 1 кг
або морожене
02.06 Харчові субпродукти великої 30, але не меншерогатої худоби, свиней, 0,5 екю за 1 кг
овець, кіз i цапів, коней,
віслюків, мулів або лошаків
свіжі, охолоджені або
морожені
02.07 (крім М'ясо та харчові субпродукти 30, але не менше
02.07.39.130, свійської птиці, зазначеної 1,5 екю за 1 кг
02.07.39.230, в товарній позиції 01.05,
02.07.41.510) свіжі, охолоджені абоморожені
02.07.39.130, Частини тушок свійської Ставки ввізного мита
02.07.39.230, птиці (окорочки, половинки, встановлені Законом
02.07.41.510 четвертинки) свіжі, України "Про ставкиохолоджені або морожені акцизного збору і
ввізного мита на деякі
товари (продукцію)"
02.08 Інші м'ясо та харчові м'ясні 30, але не меншесубпродукти, свіжі, 3 екю за 1 кг
охолоджені або морожені
(у тому числі зайці, жаб'ячі
лапки та інші)
02.09.00 Свинячий жир, відокремлений 30, але не меншевід м'яса, та жир свійської 0,5 екю за 1 кг
птиці (нетоплені) свіжі,
охолоджені, морожені,
солоні, у розсолі (ропі),
сушені або копчені
02.10 М'ясо та харчові м'ясні 30, але не меншесубпродукти солоні, у розсолі 0,5 екю за 1 кг
(ропі), сушені або копчені;
харчова мука з м'яса або
м'ясних субпродуктів
Група 3
Риби і ракоподібні, молюски (мушлі)та інші водні безхребетні *
______________* Сплата мита за визначені у групі 3 продукти, добуті
суднами, що належать підприємствам риболовецького флоту України,
здійснюється в порядку, встановленому законодавством для сплати
податку на додану вартість.
03.01.10 Жива декоративна риба 20, але не менше0,1 екю за 1 шт.
Інша жива риба: 20, але не менше:03.01.91.000 форель 0,2 екю за 1 кг
03.01.92.000 вугор 0,5 екю за 1 кг
03.01.93.000 короп 0,5 екю за 1 кг
03.01.99.110 лососеві 1 екю за 1 кг
03.01.99.190 інша прісноводна риба 0,5 екю за 1 кг
03.01.99.900 морська риба 0,2 екю за 1 кг
03.02 Риба свіжа або охолоджена, за 20, але не менше:винятком рибного філе та
іншого м'яса риб, що
підпадають під класифікацію
товарної позиції 03.04 03.02.11.000 форель 0,2 екю за 1 кг
03.02.12.000 лососеві 0,5 екю за 1 кг
03.02.19.000 інші: камбалоподібні 0,5 екю за 1 кг
03.02.21 палтус 0,5 екю за 1 кг
03.02.22.000 камбала морська 0,5 екю за 1 кг
03.02.23.000- морський язик, інші, тунець, 0,2 екю за 1 кг
03.02.65 оселедець, тріска, сардина,кілька, шпроти, пікша, сайда,
скумбрія, акула
03.02.66.000 вугор 0,5 екю за 1 кг
03.02.69 інша риба 0,2 екю за 1 кг
03.02.70.000 печінка, ікра та молочко 0,5 екю за 1 кг
03.03 Риба морожена, за винятком 20, але не менше:рибного філе та іншого м'яса
риб, що підпадають під
класифікацію товарної позиції
03.04
03.03.10.000 лосось тихоокеанський (за ви- 0,5 екю за 1 кгнятком печінки, ікри та
молочка)
03.03.21.000 форель 0,2 екю за 1 кг
03.03.22.000 лосось атлантичний та 0,5 екю за 1 кгдунайський
03.03.29.000 інші: камбалоподібні 0,5 екю за 1 кг
03.03.31 палтус 0,5 екю за 1 кг
03.03.32.000 камбала морська 0,5 екю за 1 кг
03.03.33.000- морський язик, інші, тунець, 0,2 екю за 1 кг
03.03.75 оселедець, тріска, сардина,кілька, шпроти, пікша, сайда,
скумбрія, акула
03.03.76.000 вугор 0,5 екю за 1 кг
03.03.77.000- інша риба 0,2 екю за 1 кг
03.03.79
03.03.80.000 печінка, ікра та молочко 0,5 екю за 1 кг
03.04 Філе рибне та інше м'ясо риб 20, але не менше:(включаючи фарш) свіжі,
охолоджені та морожені
03.04.10.110, форель 0,4 екю за 1 кг
03.04.20.110
03.04.10.130, лосось тихоокеанський, 1 екю за 1 кг
03.04.20.130 атлантичний та дунайський
03.04.10.190, інші прісноводні риби 0,4 екю за 1 кг
03.04.20.190
03.04.10.310- філе інших риб 0,4 екю за 1 кг
03.04.10.980,
03.04.20.210-
03.04.90.980
03.05 (крім Риба сушена, солона або в 20, але не менше
03.05.10.000, розсолі, риба гарячого або 0,5 екю за 1 кг
03.05.41.000- холодного копчення
03.05.49.900)
03.05.41.000- Риба копчена, включаючи філе 20, але не менше
03.05.49.900 (лосось, оселедець, палтус, 1 екю за 1 кгскумбрія, форель, вугор,
інша)
03.05.10.000 Рибне борошно і гранули з 5риби
03.06 (крім Ракоподібні розібрані або 20, але не менше
03.06.29.900) нерозібрані, живі, свіжі, 1 екю за 1 кгохолоджені, морожені, сушені,
у розсолі (ропі); ракоподібні
нерозібрані варені на пару
або в окропі, охолоджені або
неохолоджені, морожені,
сушені, солоні або в розсолі
(ропі)
03.06.29.900 Борошно і гранули з 5ракоподібних
03.07 (крім Молюски розібрані або 20, але не менше
03.07.10.100- нерозібрані, живі, свіжі, 1 екю за 1 кг
03.07.39.100, охолоджені, морожені, сушені,
03.07.99.900) солоні або в розсолі (ропі);інші водні безхребетні,
відмінні від ракоподібних та
молюсків, живі, свіжі,
охолоджені, морожені, сушені,
солоні або в розсолі (ропі)
03.07.10.100- Тільки устриці, гребінці та 20, але не менше
03.07.39.100 мідії зі стулками 0,2 екю за 1 кг
03.07.99.900 Борошно і гранули з 5безхребетних
Група 4
Молоко і молочні продукти, яйця птиці,мед натуральний, харчові продукти тваринного походження,
в іншому місці не зазначені
04.01 Молоко і вершки незгущені та 20, але не меншебез додавання цукру або 0,1 екю за 1 л
інших підсолоджуючих речовин
04.02 Молоко і вершки згущені або з 20, але не меншедодаванням цукру або інших 0,5 екю за 1 л
підсолоджуючих речовин
04.03 Маслянка, зсідені молочні 30, але не меншепродукти, кефір та інші 0,5 екю за 1 л
ферментовані або квашені
молоко та вершки згущені або
незгущені, з додаванням або
без додавання цукру або інших
підсолоджуючих речовин,
ароматизовані або
неароматизовані, з додаванням
або без додавання фруктів,
горіхів або какао
04.04 Молочна сироватка, згущена 30, але не меншеабо незгущена, з додаванням 0,2 екю за 1 л
або без додавання цукру чи
інших підсолоджуючих речовин,
продукти з натуральних
компонентів молока з
додаванням або без додавання
цукру або інших
підсолоджуючих речовин
04.05.00 Вершкове масло та інші 50, але не меншемолочні жири 1,5 екю за 1 кг
04.06 Сири, крім твердих, із 20, але не меншевмістом жиру менше 48 0,2 екю за 1 кг
відсотків
04.06 Тверді сири 30, але не менше0,8 екю за 1 кг
04.07.00(крім Яйця птиці у шкаралупі свіжі, 30, але не менше
04.07.00.110) консервовані або варені 0,05 екю за 1 шт.
04.07.00.110 Яйця індички та гуски 30, але не менше0,08 екю за 1 шт.
04.08 Яйця птиці без шкаралупи та 30, але не меншеяєчні жовтки, свіжі, сушені, 1 екю за 1 кг
варені на пару або в окропі,
формовані, морожені або
консервовані іншим способом
з додаванням цукру або без
додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин
04.09.00.000 Мед натуральний 30, але не менше0,8 екю за 1 кг
04.10.00.000 Інші продукти тваринного 20, але не меншепоходження 0,2 екю за 1 кг
Група 5
Продукти тваринного походження,в іншому місці не зазначені
05.01.00.000 Людське волосся необроблене, 5, але не меншемите чи немите, очищене або 0,4 екю за 1 кг
неочищене, його відходи
05.02 Щетина свиняча або з кабана, 15, але не меншеборсуковий волос або інше, 1 екю за 1 кг
використовуване для
виробництва щіткових виробів,
їх відходи
05.03.00.000 Кінський волос та його 15, але не меншевідходи 1 екю за 1 кг
05.04.00.000 Кишки, міхурі та шлунки 15, але не меншетварин (крім риб'ячих) цілі 0,5 екю за 1 кг
або частини
05.05 Шкурки та інші частини птиці 15, але не меншез пір'ям або пухом, пір'я та 1 екю за 1 кг
частини пір'я з підрізаними
або непідрізаними краями та
пух очищені, дезинфіковані
або оброблені для зберігання;
порошок та відходи з пір'я
або його частин
05.06 Кістки та роговий стрижень 15, але не меншенеоброблені, позбавлені жиру, 0,5 екю за 1 кг
первинно оброблені (але не
вирізані за формою),
оброблені кислотою або
дежелатиновані; порошок або
відходи цих продуктів
05.07 Слоняча кістка, панцирі 30, але не меншечерепах, вус кита або інших 5 екю за 1 кг
морських ссавців, роги,
оленячі роги, ратиці, нігті,
кігті, дзьоби необроблені або
первинно оброблені, але не
вирізані за формою; порошок
та відходи цих продуктів
05.08.00.000 Корали та інші подібні 30, але не меншематеріали необроблені або 5 екю за 1 кг
первинно оброблені; черепашки
та панцирі молюсків,
ракоподібних або голкошкірих;
скелетні пластини каракатиць
необроблені або первинно
оброблені, але не вирізані за
формою; порошок та відходи
цих продуктів
05.09.00 Губки натуральні тваринного 5походження
05.10.00.000 Амбра сіра, боброва струмина, 0цивета і мускус, шпанки,
жовч, у тому числі суха,
залози та інші продукти
тваринного походження, що
використовуються у
виробництві фармацевтичних
продуктів та парфумів,
свіжі, охолоджені, морожені
або оброблені іншим способом
для короткотермінового
зберігання
05.11 (крім Продукти тваринного 30, але не менше
05.11.10.000, походження, в іншому місці не 0,2 екю за 1 кг
05.11.99.100, зазначені, померлі тварини,
05.11.99.900) зазначені в групах 1 або 3,не придатні для використання
в їжу
05.11.10.000 Сперма бугаїв 0
05.11.99.100 Жили та сухожилля (тільки для 0медичних цілей)
05.11.99.900 Тільки ембріони 0
Група 6
Дерева, інші рослини; цибулини, кореніта інші аналогічні частини
рослин; зрізані квіти та декоративна зелень
06.01 (крім Цибулини, бульби, кореневі 5, але не менше
06.01.20300) бульби, бульбоцибулини, 0,01 екю за 1 кгрозетки коренів та ризоми,
що знаходяться у стані
вегетативного спокою,
вегетації або цвітіння;
рослини та коріння цикорію,
крім коріння, що
класифікується у товарній
позиції 12.12
06.01.20300 Цибулини, бульби, кореневі 20, але не меншебульби, бульбоцибулини, 0,5 екю за 1 шт.
розетки коренів та ризоми,
що знаходяться у стані
вегетації або цвітіння,
орхідей, гіацинтів, нарцисів
і тюльпанів
06.02 (крім Інші живі рослини (включаючи 20, але не менше
06.02.30, їх коріння), живці, відводки, 0,2 екю за 1 кг
06.02.99.910, міцелій грибів
06.02.99.990)
06.02.30, Рододендрони, квіткові 20, але не менше
06.02.99.910, рослини з квітами або 0,5 екю за 1 шт.
06.02.99.990 бутонами, за виняткомкактусів, рослини інші
06.03 Зрізані квіти та квіткові 30, але не менше:пуп'янки, призначені для
складання букетів або для
інших декоративних цілей,
свіжі, засушені, пофарбовані,
відбілені, просочені або
оброблені іншими
способами
06.03.10.110 Троянди 0,5 екю за 1 шт.
06.03.10.130 Гвоздики 0,3 екю за 1 шт.
06.03.10.150 Орхідеї 1 екю за 1 шт.
06.03.10.210 Гладіолуси 0,5 екю за 1 шт.
06.03.10.250 Хризантеми 0,2 екю за 1 шт.
06.03.10.290 Інші 0,7 екю за 1 шт.
06.04 (крім Листя, гілки та інші частини 30, але не менше
06.04.91) рослин без квітів і 0,2 екю за 1 кгпуп'янків; трави, мохи та
лишайники, придатні для
складання букетів або
декоративних цілей, свіжі,
засушені, пофарбовані,
відбілені, просочені або
оброблені іншими способами
06.04.91 Інші, свіжі 30, але не менше2 екю за 1 шт.
Група 7
Овочі та деякі їстівні коренеплоди та бульбоплоди
07.01 Картопля свіжа або охолоджена 50, але не менше0,2 екю за 1 кг
07.02.00 Томати свіжі або охолоджені 30, але не менше0,3 екю за 1 кг
07.03 Цибуля (ріпчаста, шалот, 30, але не меншепорей), часник, черемша 0,2 екю за 1 кг
та інші цибулиноподібні
овочі свіжі або охолоджені
07.04 Капуста качанна, кольорова, 30, але не меншекольрабі, брунколь та інші 0,2 екю за 1 кг
аналогічні їстівні овочі з
роду Brassika, свіжі або
охолоджені
07.05 Салат латук, цикорій свіжий 30, але не меншеабо охолоджений 0,2 екю за 1 кг
07.06 Морква, ріпа, буряк столовий 30, але не менше(буряк червоний), козелець, 0,2 екю за 1 кг
селера коренева, редис та
інші аналогічні їстівні
коренеплоди свіжі або
охолоджені
07.07.00 Огірки та корнішони свіжі або 30, але не меншеохолоджені 0,3 екю за 1 кг
07.08 Бобові овочі, лущені або 30, але не меншенелущені, свіжі або 0,3 екю за 1 кг
охолоджені
07.09 Інші овочі свіжі або 30, але не меншеохолоджені 0,3 екю за 1 кг
07.10 Овочі (сирі або варені, у 30, але не меншеводі або на пару), морожені 0,2 екю за 1 кг
07.11 Овочі консервовані для 30, але не меншекороткотермінового 0,2 екю за 1 кг
зберігання, не придатні в
такому стані для їжі
07.12 Овочі сушені, цілі, нарізані 30, але не меншешматочками, скибками, 0,6 екю за 1 кг
подрібнені або у вигляді
порошку, але не піддані
подальшій обробці
07.13 Овочі бобові, сушені, лущені, 30, але не меншеочищені від насінної шкірки 0,6 екю за 1 кг
або неочищені, колоті або
неколоті
07.14 Маніок, маранта вестіндська, 30, але не меншесалеп, земляна груша, батат, 0,2 екю за 1 кг
інші подібні коренеплоди та
бульбоплоди з високим вмістом
крохмалю або інуліну, свіжі
або сушені, цілі чи нарізані
скибками або у вигляді
гранул; серцевина сагової
пальми
Група 8
Їстівні плоди та горіхи, шкірки цитрусовихабо баштанних культур
08.01 (крім Горіхи кокосу, бразильські, 20, але не менше
08.01.30.000) кеш'ю свіжі або сушені, 0,2 екю за 1 кг
безпосередньо очищені від шкаралупи або
в упаковках неочищені, зі шкіркою або
чистою вагою без неї
більше 10 кг
08.01.30.000 Горіхи кеш'ю свіжі або 0сушені, очищені від шкаралупи
або неочищені, зі шкіркою або
без неї (безпосередньо в
упаковках чистою вагою більше
10 кг для промислової
переробки)
08.02 (крім Інші горіхи свіжі або сушені, 20, але не менше
08.02.11, очищені від шкаралупи або 0,2 екю за 1 кг
08.02.12) неочищені, зі шкіркою або без
безпосередньо неї
в упаковках
чистою вагою
більше 10 кг
08.02.11, Мигдаль (безпосередньо в 0
08.02.12 упаковках чистою вагою більше10 кг для промислової
переробки)
08.03.00 Банани, включаючи плантайни, 30, але не меншесвіжі або сушені 0,2 екю за 1 кг
08.04 Фініки, інжир, ананаси, 30, але не меншеавокадо, гуаява, манго та 0,5 екю за 1 кг
мангостан (гарцинія) свіжі
або сушені
08.05 Цитрусові плоди свіжі або 20, але не меншесушені 0,2 екю за 1 кг
08.06.10 Виноград свіжий 30, але не менше0,3 екю за 1 кг
щорічно з 1 серпня по
1 грудня; 20, але не
менше 0,2 екю за 1 кг
з 1 грудня по 1 серпня
08.06.20 Виноград сушений 20, але не менше0,2 екю за 1 кг
08.07 Дині, кавуни, папайа свіжі 30, але не менше0,3 екю за 1 кг
08.08 Яблука, груші та айва свіжі 30, але не меше0,5 екю за 1 кг
08.09 Абрикоси, вишня і черешня, 30, але не меншеперсики (включаючи нектарини 0,5 екю за 1 кг
та інші гібриди), сливи і
терен
08.10 Інші плоди свіжі (суниця, 30, але не меншеполуниця, малина, ожина, 0,6 екю за 1 кг
шовковиця, смородина щорічно з 1 травня до
(порічка), агрус, журавлина 31 липня;
(клюква), чорниця, інші ягоди 30, але не менше
виду Vaccinium, інші) 0,2 екю за 1 кг
щорічно з 1 серпня до
30 квітня
08.11 Плоди і горіхи (свіжі або 30, але не меншеварені у воді чи на пару), 0,3 екю за 1 кг
морожені, з додаванням або
без додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин
08.12 Плоди і горіхи, консервовані 20, але не меншедля короткотермінового 0,15 екю за 1 кг
зберігання, не придатні в
такому стані для їжі
08.13 Плоди сушені, крім тих, що 20, але не меншекласифікуються в товарних 0,1 екю за 1 кг
позиціях 08.01-08.06,
суміші горіхів або сушених
плодів
08.14.00.000 Шкірки цитрусових плодів або 20, але не меншебаштанних культур свіжі, 0,1 екю за 1 кг
морожені, сушені або
консервовані для
короткотермінового зберігання
Група 9
Кава, чай, мате (парагвайський чай) і прянощі
09.01 (крім Кава, смажена і несмажена, з Ставки ввізного мита
09.01.11000, кофеїном або без кофеїну, встановлені Законом
09.01.12000, плодова м'якоть та оболонки України "Про ставки
09.01.30000) зерен кави, замінники кави, акцизного збору іякі містять каву в будь-якій ввізного мита на
пропорції деякі товари
(продукцію)"
(313/96-ВР)
09.01.11000, Кава несмажена, плодова 0
09.01.12000, м'якоть та оболонки зерен
09.01.30000 кави для промисловоїпереробки
09.02 Чай ароматизований або 20, але не меншенеароматизований 0,2 екю за 1 кг
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою не більше 10 кг)
09.02 Чай ароматизований або 0неароматизований
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою більше 10 кг для
промислової переробки)
09.03.00.000 Мате 20, але не менше0,2 екю за 1 кг
09.04 Перець сушений, дроблений 0або молотий
09.05.00.000 Ваніль 0
09.06 Кориця та квіти коричного 0дерева
09.07.00.000 Гвоздика 0
09.08 Мускатний горіх, мацис і 0кардамон
09.09, Насіння анісу, бодяну, 0
09.10 фенхелю, коріандру, кмину,ягоди ялівцю, імбир, шафран,
лавровий лист, каррі та інші
прянощі
Група 10
Зернові хліба
10.01 (крім Пшениця і пшенично-житня 30, але не менше
призначених суміш (меслин) 40 екю за 1 т
для посіву)
10.01.10 Пшениця тверда 10, але не менше40 екю за 1 т
10.01.10.100, Пшениця тверда насіннєва, 0
10.01.90.910 пшениця м'яка і пшенично-житня суміш для посіву
10.02.00.000 Жито 30, але не менше20 екю за 1 т
10.03.00 Ячмінь 30, але не менше20 екю за 1 т
10.04.00 Овес 30, але не менше20 екю за 1 т
10.05 (крім Кукурудза 30, але не менше
призначених 20 екю за 1 т
для посіву)
10.05.10 Кукурудза насіннєва, 0включаючи гібридну
10.06 Рис 10, але не менше0,03 екю за 1 кг
10.07.00 Сорго зернові 20, але не менше0,02 екю за 1 кг
10.08 Гречка, просо, інші зернові 30, але не менше0,05 екю за 1 кг
Група 11
Продукція борошномельно-круп'яної промисловості,солод, крохмаль, інулін, пшенична клейковина
11.01.00.000- Борошно пшеничне і 30, але не менше 0,1
11.09.00.000 пшенично-житнє, борошно з екю за 1 кг
(крім інших зернових, крупа і
11.07.10.990- гранули зернових, зерно,
11.07.20.000) оброблене іншими способами,борошно, крупа, пластівці
і гранули картопляні, борошно
і крупа із сушених бобових
овочів, коренеплодів та
клубенеплодів, зазначених у
товарних позиціях 07.13,
07.14, борошно, крупа і
порошок із продуктів,
зазначених у групі 8, солод,
крохмаль, інулін, клейковина
пшенична
11.07.10.990- Солод, підсмажений або 30
11.07.20.000 непідсмажений, інший
Група 12
Олійне насіння і плоди, інше насіння,
плоди і зерно, лікарські рослини і рослини для технічних цілей,солома, фураж
12.01.00 Соя 0
12.02 Арахіс (безпосередньо в 5, але не меншеупаковках чистою вагою не 0,05 екю за 1 кг
більше 10 кг)
12.02 Арахіс (безпосередньо в 0упаковках чистою вагою більше
10 кг для промислової
переробки)
12.03.00.000 Копра 5, але не менше0,03 екю за 1 кг
12.04.00(крім Насіння льону 5, але не менше
12.04.00.100) 0,03 екю за 1 кг
12.04.00.100 Насіння льону для посіву 0
12.05.00(крім Насіння рапсу 5, але не менше
12.05.00.100) 0,02 екю за 1 кг
12.05.00.100 Насіння рапсу для посіву 0
12.06.00(крім Насіння соняшнику 50, але не менше
12.06.00.100) 0,5 екю за 1 кг
12.06.00.100 Насіння соняшнику для посіву 0
12.07 Насіння і плоди інших олійних 30, але не меншекультур 0,3 екю за 1 кг
12.08 Борошно і шрот із насіння або 30, але не меншеплодів олійних культр 0,3 екю за 1 кг
12.08.10.000 Тільки соєвий шрот 0
12.09 Насіння, плоди і спори для 0посіву (буряку, люцерни,
конюшини, інших)
12.10 Хміль 50, але не менше2 екю за 1 кг
12.11 Рослини та їхні частини, що 0використовуються у
фармацевтичних,
інсектицидних, фунгіцидних
та аналогічних цілях, свіжі,
сушені, цілі, дроблені або
молоті
12.12 (крім Боби рожкового дерева, 15, але не менше
12.12.91, морські та інші водорості, 0,05 екю за 1 кг
12.12.92.000) цукрова тростина, кісточки іядра плодів, інші продукти
рослинного походження, в
іншому місці не зазначені
12.12.91 Цукровий буряк свіжий, 30, але не меншесушений або розмелений в 0,15 екю за 1 кг
порошок
12.12.92.000 Цукрова тростина 50, але не менше0,1 екю за 1 кг
12.13.00.000 Солома і м'якуш зернових 30, але не менше0,03 екю за 1 кг
12.14 Фураж 30, але не менше0,01 екю за 1 кг
Група 13
Шелак, камеді, смоли, інші рослинні соки і екстракти
13.01, Шелак, камеді, смоли, 0
13.02 (крім гумісмоли, інші рослинні
13.02.13.000) соки і екстракти
13.02.13.000 Екстракт хмелю 50, але не менше2,5 екю за 1 кг
Група 14
Рослинні матеріали для виготовленняплетених виробів, інші продукти рослинного походження, в
іншому місці не зазначені
14.01-14.04 Рослинні матеріали для 10, але не меншевиготовлення плетених 0,005 екю за 1 кг
виробів, інші продукти
рослинного походження, в
іншому місці не зазначені
Група 15
Жири, масла, олія тваринного або рослинного походження,продукти їх розщеплення, приготовлені харчові жири,
віск тваринного або рослинного походження
15.01.00 Лярд, інший жир свинячий та 30, але не меншежир свійської птиці топлений 0,15 екю за 1 кг
або нетоплений,
екстрагований пресуванням
або за допомогою розчинників
або неекстрагований
15.02.00 Жир великої або невеликої 30, але не меншерогатої худоби топлений або 0,15 екю за 1 кг
нетоплений, екстрагований
пресуванням або за допомогою
розчинників або
неекстрагований
15.03.00 Лярд-стеарин, лярд-ойль, 30, але не меншеолеостеарин, олеомаргарин, 0,15 екю за 1 кг
технічний маргарин
15.04 Жири, масла та їх фракції з 10, але не меншериб, морських ссавців, 0,05 екю за 1 кг
нерафіновані або рафіновані
15.05 Лій овечий (жиропіт), жирові 30, але не меншеречовини, що одержуються з 0,15 екю за 1 кг
нього
15.06.00.000 Інші жири і масла тваринного 10, але не меншепоходження 0,1 екю за 1 кг
15.07 (крім Олія соєва та її фракції 30, але не менше
15.07.10.100, 0,3 екю за 1 кг
15.07.90.100)
15.08 (крім Олія арахісова та її фракції 30, але не менше
15.08.10.100, 0,5 екю за 1 кг
15.08.90.100)
15.09 Олія оливкова та її фракції 30, але не менше0,5 екю за 1 кг
15.10.00 Інші види олії з маслин 30, але не менше0,5 екю за 1 кг
15.11 (крім Олія пальмова та її фракції 10, але не менше
15.11.10.100, 0,1 екю за 1 кг
15.11.90.990)
15.12 (крім Олія соняшникова, сафлорова 50, але не менше
15.12.11.100, або з бавовни та їх фракції 0,8 екю за 1 кг
15.12.19.100,
15.12.21,
15.12.29)
15.12.11.100, Олія соняшникова або 10
15.12.19.100, сафлорова та їх фракції сирі
15.12.21, та інші для технічного і
15.12.29 промислового використання,крім виробництва продуктів
харчування для людини; олія з
бавовни; інші
15.13 (крім Олія кокосова 10, але не менше
15.13.11.100, 0,2 екю за 1 кг
15.13.19.300,
15.13.21.110,
15.13.21.190,
15.13.29.300)
15.14 (крім Олія з ріпаку, свиріпки, 30, але не менше
15.14.10.100, гірчиці та їх фракції 0,15 екю за 1 кг
15.14.90.100)
15.15 (крім Інші види жирів та олія 30, але не менше
15.15.19.100, рослинного походження та їх 0,15 екю за 1 кг
15.15.21, фракції, включаючи олію з
15.15.29.100, льону, кукурудзи, рицини
15.15.30.100, (касторова), інші
15.15.50.110,
15.15.50.910,
15.15.90.210,
15.15.90.310,
15.15.90.400,
15.15.90.600)
15.15.21 Олія з кукурудзи 50, але не менше0,8 екю за 1 кг
15.07.10.100, Олія соєва, арахісова, 5
15.07.90.100, пальмова, сафлорова,
15.08.10.100, бавовняна, лляна, рицинова
15.08.90.100, (касторова), кокосова,
15.11.10.100, призначені для технічного і
15.11.90.990, промислового використання,
15.13.11.100, крім виробництва продуктів
15.13.19.300, харчування для людини
15.13.21.110,
15.13.21.190,
15.13.29.300,
15.14.10.100,
15.14.90.100,
15.15.19.100,
15.15.29.100,
15.15.30.100,
15.15.50.110,
15.15.50.910,
15.15.90.210,
15.15.90.310,
15.15.90.400,
15.15.90.600
15.16 Жири, масла, олія 30, але не меншетваринного та рослинного 0,12 екю за 1 кг
походження та їх фракції
гідрогенізовані,
інтеретерифіковані,
реетерифіковані або
елаїдинізовані
15.17 Маргарин та інші подібні 30, але не меншесуміші 1 екю за 1 кг
15.18.00(крім Жири, масла, олія 30, але не менше
15.18.00.100) тваринного і рослинного 0,1 екю за 1 кгпоходження та їх фракції, в
іншому місці не зазначені
15.18.00.100 Ліноксин, фіксовані рослинні 5масла рідкі, змішані для
технічного та промислового
використання, крім виробництва
харчових продуктів для людини
15.19 Промислові монокарбонові 5, але не меншежирні кислоти, кислі жири та 0,01 екю за 1 кг
олії, промислові спирти
жирного ряду
15.20 Гліцерин, гліцеринова вода 0та луг
15.21 Воски рослинні, бджолиний та 5, але не меншеінших комах, спермацет, в 0,2 екю за 1 кг
тому числі для
фармацевтичних цілей
15.22.00 Дегра, залишки після обробки 30, але не меншежирових речовин або восків 0,3 екю за 1 кг
рослинного або тваринного
походження
Група 16
Вироби з м'яса, риби, ракоподібних, молюсків та іншихбезхребетних
16.01.00 Ковбаси та аналогічні 30, але не меншепродукти з м'яса, м'ясних 1,2 екю за 1 кг
субпродуктів або крові,
харчові продукти,
виготовлені на їх основі
16.02 Інші готові або консервовані 30, але не меншепродукти з м'яса, м'ясних 0,8 екю за 1 кг
субпродуктів або крові
16.03.00 Екстракти і соки з м'яса, 30, але не меншериби або ракоподібних, 0,8 екю за 1 кг
молюсків або інших водних
безхребетних
16.04 (крім Готові або консервовані 20, але не менше
16.04.30.100, продукти з риби 0,2 екю за 1 кг
16.04.30.900)
16.04.30.100 Ікра осетрових (чорна ікра) Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
( 313/96-ВР )
16.04.30.900 Замінники ікри, виготовлені з Ставки ввізного митаікринок інших риб встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
16.05.10.000 Краби готові або консервовані Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
16.05.20.000 Креветки готові або Ставки ввізного митаконсервовані встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
16.05.30.000 Омари готові або консервовані Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
16.05.40.000 Інші ракоподібні Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
16.05.90 Молюски та інші водні 20, але не меншебезхребетні 2 екю за 1 кг
Група 17
Цукор і кондитерські вироби з цукру
17.01 Цукор тростинний або з 50, але не меншецукрового буряку і хімічно 0,3 екю за 1 кг
чиста цукроза у твердому
стані
17.02 Інші види цукру, включаючи 50, але не меншехімічно чисті лактозу, 0,3 екю за 1 кг
мальтозу, глюкозу і фруктозу
в твердому стані, сиропи
цукрові без додавання
ароматизуючих чи фарбуючих
речовин; штучний мед,
змішаний чи незмішаний з
натуральним, карамельний
кулер
17.03 Меляса, отримана в 50, але не меншерезультаті екстракції або 0,08 екю за 1 кг
рафінування цукру
17.04 Кондитерські вироби з цукру, 30, але не меншещо не містять какао 1 екю за 1 кг
(включаючи білий шоколад)
Група 18
Какао та продукти з нього
18.01.00.000 Какао-боби, цілі та дроблені, 0сирі або смажені
18.02.00.000- Какавелла, какао-олія, 5, але не менше
18.05.00.000 какао-жир та рідка олія з 0,05 екю за 1 кгкакао, какао-паста, у тому
числі знежирена або
незнежирена; какао-порошок
без додавання цукру або
інших підсолоджуючих речовин
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою більше 10 кг
для промислового
використання)
18.05.00.000 Какао-порошок без додавання 30, але не меншецукру або інших 0,6 екю за 1 кг
підсолоджуючих речовин
(безпосередньо в упаковках
чистою вагою менше 10 кг)
18.06 (крім Шоколад та інші харчові 30, але не менше
18.06.90.110- продукти із вмістом какао 0,3 екю за 1 кг
18.06.90.390)
18.06.90.110- Шоколад і шоколадні продукти Ставки ввізного мита
18.06.90.390 з начинкою або без начинки встановлені ЗакономУкраїни "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
Група 19
Вироби із зерна, хлібних злаків, борошна, крохмалю і молока,кондитерські вироби з борошна
19.01-19.05 Вироби із зерна хлібних 30, але не менше
(крім злаків, борошна, крохмалю і 0,5 екю за 1 кг
19.01.10.000) молока, кондитерські виробиз борошна
19.01.10.000 Дитяче харчування, 0розфасоване для роздрібної
торгівлі
Група 20
Продукти переробки овочів, плодів, горіхів або іншихчастин рослин
20.01-20.08 Продукти переробки овочів, 30, але не меншеплодів, горіхів або інших 1 екю за 1 б/кг*
частин рослин (крім соків)
20.09 (крім Соки фруктові (включаючи 30, але не менше
20.09.11.190, виноградне сусло), овочеві, 0,5 екю за 1 л
20.09.20.190, незброджені, без додавання
20.09.40.190) спирту, з додаванням або бездодавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин
20.09.11.190, Соки тільки концентровані 5, але не менше
20.09.20.190, 0,05 екю за 1 л
20.09.40.190 _______________________* б/кг - брутто-кілограм (з урахуванням розчинів, соусів та
інших речовин, у яких містяться товари, зазначені в групі 20)
Група 21
Інші різні харчові продукти
21.01-21.06 Інші різні харчові продукти 30, але не менше
(крім 0,5 екю за 1 кг
21.01.10,
21.04)
21.01.10 Екстракти, есенції та 30, але не меншеконцентрати кави, вироби з 3 екю за 1 кг
таких екстрактів, есенцій або
концентратів
21.01.10.110 Розчинна кава 0
21.04 Гомогенізовані суміші 5, але не меншехарчових продуктів для 0,5 екю за 1 кг
дитячого і дієтичного
харчування, супи і бульйони
готові
Група 22
Алкогольні і безалкогольні напої та оцет
22.01 Води, включаючи натуральні 30, але не меншеабо штучні мінеральні, 0,6 екю за 1 л
газовані, без додавання
цукру чи інших
підсолоджуючих або
ароматизуючих речовин, лід
та сніг
22.02 Води, включаючи мінеральні 30, але не меншеабо газовані з додаванням 0,6 екю за 1 л
цукру чи інших
підсолоджуючих або
ароматизуючих речовин, крім
соків, класифікованих у
товарній позиції 20.09
22.03.00 Пиво солодове Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
деякі товари
(продукцію)"
( 313/96-ВР )
22.04 (крім Вина виноградні натуральні, Ставки ввізного мита
22.04.10.110, включаючи ігристі (крім встановлені Законом
22.04.30) шампанських), кріплені, сусло України "Про ставкивиноградне, крім класифікова- акцизного збору і
ного в товарній позиції 20.09 ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
( 178/96-ВР )
22.04.10.110 Вина шампанські із захищеною 50, але не меншеторговою маркою, що включає 10 екю за 1 л
слово "Champagne"
22.04.30 Інші сусла виноградні Ставки ввізного митавстановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.05 Вермути та інші вина Ставки ввізного митавиноградні натуральні з встановлені Законом
додаванням рослинних або України "Про ставки
ароматизуючих екстрактів акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.06.00 Інші напої зброджені (сидр Ставки ввізного митаяблучний, грушевий, напій встановлені Законом
медовий) України "Про ставки
акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.07 Спирт етиловий Ставки ввізного митанеденатурований із об'ємним встановлені Законом
вмістом спирту не менше 80 України "Про ставки
відсотків, спирт етиловий та акцизного збору і
інші спиртові напої, ввізного мита на
денатуровані, будь-якої спирт етиловий та
міцності алкогольні напої"
22.08.10 Складові спиртові Ставки ввізного мита
22.08.10.100, напівфабрикати, встановлені Законом
22.08.10.900 використовувані для України "Про ставкивиготовлення напоїв акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.08.20- Міцні спиртові напої, Ставки ввізного мита
22.08.90.790 вироблені в результаті встановлені Закономдистиляції (перегонки) України "Про ставки
виноградного вина або акцизного збору і
виноградних вичавок, віскі, ввізного мита на
ром і тафія, джин і спирт етиловий та
настоянка з ялівцю, інші алкогольні напої"
22.08.90.910, Спирт етиловий Ставки ввізного мита
22.08.90.990 неденатурований з об'ємним встановлені Закономвмістом спирту менше 80 України "Про ставки
відсотків акцизного збору і
ввізного мита на
спирт етиловий та
алкогольні напої"
22.09.00 Оцет та його замінники, отри- 20, але не менше 0,15мані з оцтової кислоти екю за 1 л
Група 23
Залишки та відходи харчосмакової промисловості
23.01-23.09 Залишки та відходи харчо- 30, але не менше 0,4смакової промисловості екю за 1 кг
Група 24
Тютюн та промислові замінники тютюну
24.02.10.000 Сигари (в тому числі сигари з Ставки ввізного митаобрізаними кінцями), сигарили встановлені Законом
(сигари тонкі), інші України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
( 30/96-ВР )
24.02.20.000 Сигарети з тютюну або його Ставки ввізного митазамінників, цигарки встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.03.10.000 Тютюн для паління (в тому Ставки ввізного митачислі із замінниками або без встановлені Законом
замінників тютюну в України "Про ставки
будь-якій пропорції) акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.03.99.100 Тютюн для жування, тютюн для Ставки ввізного митанюхання встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.01 Тютюнова сировина; тютюнові Ставки ввізного митавідходи встановлені Законом
України "Про ставки
акцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
24.03 (крім Інший промислово виготовлений Ставки ввізного мита
24.03.99.100, тютюн і промислові замінники встановлені Законом
24.03.10.000) тютюну України "Про ставкиакцизного збору та
ввізного мита на
тютюнові вироби"
Стаття 7. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня опублікування, крім
статті 6, яка набирає чинності через 45 днів після дня
опублікування цього Закону.
2. Сезонні мита, передбачені статтею 2, застосовуються
починаючи з урожаю 1997 року. Стаття 3 діє до 1 січня 2003 року.
3. Квоти на ввезення продукції тваринництва запроваджуються з
дня набрання чинності цим Законом і діють до дня проведення
аукціонів з продажу квот на 1998 рік.
4. Доходи Державного бюджету України, отримані внаслідок
запровадження цього Закону, спрямовуються на фінансування програм
із цінової підтримки сільськогосподарської продукції вітчизняного
виробництва.
5. Норми інших законодавчих актів України діють у частині, що
не суперечить цьому Закону.
6. Кабінету Міністрів України у двомісячний термін з дня
опублікування цього Закону подати на розгляд Верховної Ради
України проекти законодавчих актів, які потребують змін і
доповнень у зв'язку із введенням у дію цього Закону.
Президент України Л.КУЧМА
м. Київ, 17 липня 1997 рокуN 468/97-ВР
Джерело:Офіційний портал ВРУ