ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
09.06.2006 N 162
Про затвердження національних стандартів,змін до національних та міждержавних стандартів
та скасування чинності нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державногокомітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 227 ( v0227609-06 ) від 01.08.2006
N 372 ( v0372609-06 ) від 26.12.2006
N 64 ( v0064609-07 ) від 26.03.2007
N 76 ( v0076609-07 ) від 04.04.2007
N 105 ( v0105609-07 ) від 18.05.2007
N 170 ( v0170609-07 ) від 30.07.2007
N 176 ( v0176609-07 ) від 02.08.2007 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від 17
травня 2001 р. N 2408-III ( 2408-14 ) та на виконання плану
державної стандартизації на 2005 рік Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності: а) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ |Пожежна безпека. Терміни та визначення основних | |2272:2006 |понять - На заміну ДСТУ 2272-93 | ------------------------------------------------------------------{ Підпункт "а" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 76 ( v0076609-07 ) від 04.04.2007 }
б) з 1 квітня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------{ Термін надання чинності ДСТУ 4589:2006 встановлено з 1 серпня
2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 64 ( v0064609-07 )
від 26.03.2007 }
|ДСТУ |Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного ||4589:2006 |ділення яловичини за кулінарним призначенням. | | |Технічні умови - Вперше | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4590:2006 встановлено з 1 серпня
2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 64 ( v0064609-07 )
від 26.03.2007 }
|ДСТУ |Напівфабрикати м'ясні натуральні від комплексного ||4590:2006 |ділення свинини за кулінарним призначенням. | | |Технічні умови - Вперше | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4591:2006 встановлено з 1 серпня
2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 64 ( v0064609-07 )
від 26.03.2007 }
|ДСТУ |Ковбаси варено-копчені. Загальні технічні умови - ||4591:2006 |Вперше (зі скасуванням ГОСТ 16290-86) | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4592:2006 встановлено з 1 липня
2007 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 76 ( v0076609-07 )
від 04.04.2007 }
|ДСТУ |Масло вершкове з наповнювачами. Технічні умови - ||4592:2006 |Вперше | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4593:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 105 ( v0105609-07 )
від 18.05.2007 }
|ДСТУ |Шрот соєвий харчовий. Технічні умови - Вперше (зі ||4593:2006 |скасуванням ГОСТ 8056-96) | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4594:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 )
від 02.08.2007 }
|ДСТУ |Грена шовковичного шовкопряда. Технічні умови - ||4594:2006 |Вперше | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4595:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 105 ( v0105609-07 )
від 18.05.2007 }
|ДСТУ |Білок соєвий. Технічні умови - Вперше ||4595:2006 | | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4596:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 105 ( v0105609-07 )
від 18.05.2007 }
|ДСТУ |Білок соняшниковий. Технічні умови - Вперше ||4596:2006 | | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4597:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 105 ( v0105609-07 )
від 18.05.2007 }
|ДСТУ |Концентрат соєвий харчовий. Технічні умови - ||4597:2006 |Вперше | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4598:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 )
від 02.08.2007 }
|ДСТУ |Олія гірчична. Технічні умови - Вперше (зі ||4598:2006 |скасуванням в Україні ГОСТ 8807-94) | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4599:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 )
від 02.08.2007 }
|ДСТУ |Жири рослинні та їхні композиції для виробництва ||4599:2006 |спредів і сумішей жирових. Номенклатура та вимоги | | |до показників якості та безпеки - Вперше | ------------------------------------------------------------------
в) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ |Макухи та шроти. Методи визначення металевих | |4600:2006 |домішок - Вперше (зі скасуванням ГОСТ 13979.5-68 в| | |частині, що стосується макухи та шротів) |
|-------------+--------------------------------------------------| |ДСТУ |Насіння олійних культур. Методи відбирання проб - | |4601:2006 |Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10852-86 в частині | | |методів відбирання проб) | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4602:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 )
від 02.08.2007 }
|ДСТУ |Олії. Методи визначення воскоподібних речовин - ||4602:2006 |Вперше | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4603:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 )
від 02.08.2007 }
|ДСТУ |Олії. Методи визначення масової частки вологи та ||4603:2006 |летких речовин - Вперше (зі скасуванням ГОСТ | | |11812-66) | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4604:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 )
від 02.08.2007 }
|ДСТУ |Олії, натуральні жирні кислоти, какао-масло і його||4604:2006 |замінники. Метод визначення числа омилення - | | |Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5478-90) | |-------------+--------------------------------------------------| |ДСТУ |Насіння кормових буряків. Посівні якості. Технічні| |4605:2006 |умови - На заміну ДСТУ 2240-93 (в частині насіння | | |кормових буряків) | |-------------+--------------------------------------------------| |ДСТУ |Консерви м'ясні фаршеві. Загальні технічні умови -| |4606:2006 |Вперше (зі скасуванням ГОСТ 12186-77; ГОСТ | | |12187-66; ГОСТ 12296-66; ГОСТ 12297-66) | |-------------+--------------------------------------------------| |ДСТУ |Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні | |4607:2006 |технічні умови - Вперше (зі скасуванням ГОСТ | | |8286-90) | |-------------+--------------------------------------------------| |ДСТУ |Чипси і снеки картопляні. Загальні технічні умови | |4608:2006 |- Вперше | |-------------+--------------------------------------------------| |ДСТУ |Сировина пір'яно-пухова. Технічні умови - Вперше | |4609:2006 | | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін надання чинності ДСТУ 4610:2006 встановлено з 1 січня
2008 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 )
від 02.08.2007 }
|ДСТУ |Деодистилят (олія скруберна, олія кисла). Технічні||4610:2006 |умови - Вперше | ------------------------------------------------------------------
2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням
чинності з 1 вересня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------ |зміна N 2 |Паливо дизельне. Технічні умови | |ДСТУ 3868-99 | | |-------------+--------------------------------------------------| |зміна N 4 |Цукерки. Загальні технічні умови | |ДСТУ | | |4135-2002 | | ------------------------------------------------------------------
3. Затвердити національні зміни до міждержавних стандартів з
наданням чинності: а) з 1 липня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------ |національна |Колеса суцільнокатані. Технічні умови | |зміна N 1 | | |ДСТУ ГОСТ | | |10791-2006 | | ------------------------------------------------------------------
б) з 1 вересня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------ |національна |"Застежка текстильная. Общие технические условия" | |зміна N 1 | | |ДСТУ 2057-92 | | |(ГОСТ | | |30019.1-93) | | ------------------------------------------------------------------{ Підпункт "б" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 372 ( v0372609-06 ) від 26.12.2006 }
в) з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------ |національна зміна N 1 | Электроконфорки чугунные. Технические | |ГОСТ 14163-88 | условия | ------------------------------------------------------------------{ Пункт 3 доповнено підпунктом згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 372 ( v0372609-06 ) від 26.12.2006 }
4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів: а) з 1 вересня 2006 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 2448-94 |Кисневе різання. Вимоги безпеки | ------------------------------------------------------------------
б) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 2272-93 |Система стандартів безпеки праці. Пожежна безпека.| | |Терміни та визначення | ------------------------------------------------------------------{ Підпункт "б" пункту 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 76 ( v0076609-07 ) від 04.04.2007 }
в) з 1 квітня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------{ Термін скасування ГОСТ 16290-86 встановлено з 1 серпня 2007 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 64 ( v0064609-07 ) від
26.03.2007 }
{ Термін скасування ГОСТ 16290-86 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 16290-86|"Колбасы варено-копченые. Технические условия" ||-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 8056-96 встановлено з 1 січня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 105 ( v0105609-07 ) від
18.05.2007 }
|ГОСТ 8056-96 |"Шрот соевый пищевой. Технические условия" ||-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 8807-94 встановлено з 1 січня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 ) від
02.08.2007 }
|ГОСТ 8807-94 |"Масло горчичное. Технические условия" |------------------------------------------------------------------
г) з 1 липня 2007 р.:
------------------------------------------------------------------ |ГОСТ |"Жмыхи, шроты и горчичный порошок. Методы | |13979.5-68 |определения металлопримесей" в частині, що | | |стосується макухи та шротів | |-------------+--------------------------------------------------| |ГОСТ 10852-86|"Семена масличные. Правила приемки и методы отбора| | |проб" в частині методів відбирання проб | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 11812-66 встановлено з 1 січня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 ) від
02.08.2007 }
|ГОСТ 11812-66|"Масла растительные. Методы определения влаги и || |летучих веществ" | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 5478-90 встановлено з 1 січня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 176 ( v0176609-07 ) від
02.08.2007 }
|ГОСТ 5478-90 |"Масла растительные и натуральные жирные кислоты. || |Метод определения числа омыления" | |-------------+--------------------------------------------------| |ДСТУ 2240-90 |Насіння сільськогосподарських культур. Сортові та | | |посівні якості. Технічні умови в частині насіння | | |кормових буряків | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 12186-77 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 12186-77|"Консервы мясные. Фарш свиной сосисочный. || |Технические условия" | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 12187-66 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 12187-66|"Консервы мясные. Колбасный фарш || |ветчинно-рубленый. Технические условия" | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 12296-66 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 12296-66|"Консервы мясные. Колбасный фарш отдельный. || |Технические условия" | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 12297-66 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 12297-66|"Консервы мясные. Колбасный фарш любительский. || |Технические условия" | |-------------+--------------------------------------------------|{ Термін скасування ГОСТ 8286-90 встановлено з 1 липня 2008 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 170 ( v0170609-07 ) від
30.07.2007 }
|ГОСТ 8286-90 |"Консервы мясо-растительные. Каша с мясом. || |Технические условия" | ------------------------------------------------------------------
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від 28
лютого 2005 року N 54а ( v054a609-05 ), а саме: у пункті 1
замінити у назвах ДСТУ 4375:2005 "Ґрунти. Метод визначення
калій-буферності ґрунту" та ДСТУ 4376:2005 Ґрунти. Оцінювання
придатності земель (ґрунтів) для вирощування пивоварного ячменю"
слово "ґрунти" на "Якість ґрунту".{ Пункт 5 з змінами, внесеними згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 227 ( v0227609-06 ) від 01.08.2006 }
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Філіпчук Г.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо
затвердження національних стандартів, змін до національних та
міждержавних стандартів та скасування нормативних документів у
черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика
"Стандарти".
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова О.Висоцький
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua
Джерело:Офіційний портал ВРУ