open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Попередня
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ

ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
30.07.2007 N 170

Про запровадження перехідного

періоду дії нормативних документів
(Витяг)

Відповідно до Законів України "Про стандартизацію"
( 2408-14 ), "Про стандарти, технічні регламенти та процедури
оцінки відповідності" ( 3164-15 ) та з метою запровадження
перехідного періоду дії нормативних документів для надання
підприємствам харчової промисловості можливості підготувати
виробництво ковбас та іншої м'ясної продукції до вимог
національних стандартів на м'ясну продукцію Н А К А З У Ю:
1. У наказі Держспоживстандарту від 9 червня 2006 р. N 162
( v0162609-06 ) "Про затвердження національних стандартів, змін до
національних та міждержавних стандартів та скасування чинності
нормативних документів" разом зі змінами, внесеними наказом
Держспоживстандарту від 26 березня 2007 р. N 64 ( v0064609-07 ), а
саме: у підпункті "в" пункту 4 термін скасування ГОСТ 16290-86
встановити з 1 липня 2008 р.; у підпункті "г" пункту 4 термін скасування ГОСТ 12186-77,
ГОСТ 12187-66, ГОСТ 12296-66, ГОСТ 12297-66 та ГОСТ 8286-90
встановити з 1 липня 2008 р.
2. У наказі Держспоживстандарту від 15 серпня 2006 р. N 242
( v0242609-06 ) "Про затвердження національних стандартів, зміни
до національного класифікатора України та скасування нормативних
документів", а саме: у підпункті "б" пункту 3 термін скасування РСТ УССР 1850-86,
ГОСТ 16594-85, ГОСТ 17482-85, ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85 та ГОСТ
18256-85 встановити з 1 липня 2008 р.
3. Запровадити перехідний період одночасної дії нормативних
документів, зазначених у пунктах 1 та 2 цього наказу, і
національних стандартів: а) з 1 липня 2007 р. до 1 липня 2008 р.: ДСТУ 4606:2006 "Консерви м'ясні фаршеві. Загальні технічні
умови"; ДСТУ 4607:2006 "Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом.
Загальні технічні умови"; ДСТУ 4668:2006 "Продукти зі свинини варені, копчено-варені,
копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні
технічні умови"; ДСТУ 4670:2006 "Продукти з яловичини та свинини варені,
копчено-варені. Загальні технічні умови"; ДСТУ 4671:2006 "Продукти з яловичини і баранини варені,
копчено-варені, сирокопчені. Загальні технічні умови"; б) з 1 серпня 2007 р. до 1 липня 2008 р. ДСТУ 4591:2006
"Ковбаси варено-копчені. Загальні технічні умови".
4. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених
нормативних документів:
4.1. Привести технічні умови на м'ясну продукцію у
відповідність до вимог ДСТУ 4606:2006, ДСТУ 4607:2006,
ДСТУ 4668:2006, ДСТУ 4670:2006, ДСТУ 4671:2006 та ДСТУ 4591:2006.
4.2. Дозволити використання залишку пакувальних матеріалів та
етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог
ГОСТ 16290-86, ГОСТ 12186-77, ГОСТ 12187-66, ГОСТ 12296-66,
ГОСТ 12297-66, ГОСТ 8286-90, РСТ УССР 1850-86, ГОСТ 16594-85,
ГОСТ 17482-85, ГОСТ 18236-85, ГОСТ 18255-85, ГОСТ 18256-85 та
чинних технічних умов, що відповідають зазначеним стандартам.
5. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації
Держспоживстандарту України поінформувати суб'єкти господарювання
про умови використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток,
згаданих у підпункті 4.2 цього наказу.
6. Органам з сертифікації харчових продуктів провести
позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою
перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 4606:2006,
ДСТУ 4607:2006, ДСТУ 4668:2006, ДСТУ 4671:2006 та ДСТУ 4591:2006. За позитивними результатами технічного нагляду переоформити
сертифікати відповідності.
Голова О.Шнипко

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: