ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
22.12.2008 N 485
Про затвердження національних стандартів,змін до національних стандартів
та скасування нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітетуУкраїни з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 395 ( v0395609-09 ) від 27.10.2009
N 399 ( v0399609-09 ) від 03.11.2009
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009
Наказом Державної служби технічного регулювання
N 603 ( v0603831-10 ) від 28.12.2010 }
N 603 ( v0603831-10 ) від 28.12.2010 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності а) з 1 квітня 2009 р.:
ДСТУ 6029:2008 Напівфабрикати фруктові та ягідні (подрібненіта пюреподібні) швидкозаморожені. Технічні
умови
- Вперше
ДСТУ 6031:2008 Казеїн харчовий. Технічні умови- Вперше
{ Термін надання чинності ДСТУ 6032:2008 встановлено з 1 січня
2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 )
від 27.10.2009 }
ДСТУ 6032:2008 Олії. Переробляння. Терміни та визначенняпонять
- Вперше
ДСТУ 2333:2008 Жири модифіковані. Виробництво тапереробляння. Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2333-93
ДСТУ 3001:2008 Продукція маргаринова. Виробництво. Терміни тавизначення понять
- На заміну ДСТУ 3001-95
ДСТУ 6033:2008 Консерви. Овочі фаршировані. Загальні технічніумови
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 1016-90, ГОСТ 17472-72){ Підпункт "а" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
а-1) з 1 червня 2010 р.
ДСТУ 6035:2008 Вермути. Технічні умови- Вперше
{ Пункт 1 доповнено підпунктом "а-1" згідно з Наказом Державної
служби технічного регулювання N 603 ( v0603831-10 ) від
28.12.2010 }
б) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 6034:2008 Препарати ветеринарні біологічні. Сікшлунковий натуральний коней. Технічні
умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 21825-76)
ДСТУ 6036:2008 Вина плодово-ягідні. Загальні технічніумови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28616-90)
ДСТУ 6037:2008 Виноматеріали плодово-ягідні оброблені.Загальні технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 28615-90)
ДСТУ 6038:2008 Напої на основі вина. Загальні технічні умови- Вперше
ДСТУ 6039:2008 Вина, коньяки України, напої. Методивизначання повноти наливу у спожиткову тару
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 23943-80)
ДСТУ 6040:2008 Продукція виноробна. Правила приймання таметоди відбирання проб
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14137-74)
ДСТУ 6041:2008 Спирти етилові із виноградної сировини.Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 6042:2008 Продукти харчові. Методи виявленняботулінічних токсинів і CLOSTRIDIUM BOTULINUM
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 10444.7-86)
ДСТУ 6043:2008 Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом тасубпродуктами птиці. Загальні технічні умови
- Вперше
{ Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державної служби технічного регулювання N 603 ( v0603831-10 ) від
28.12.2010 }
в) з 1 липня 2011 р.
ДСТУ 6030:2008 М'ясо. Яловичина та телятина в тушах,півтушах і четвертинах. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 779-55,
ГОСТ 16867-71){ Пункт 1 доповнено підпунктом "в" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009; із змінами,
внесеними згідно з Наказом Державної служби технічного регулювання
N 603 ( v0603831-10 ) від 28.12.2010 }
2. Затвердити зміни до національних стандартів України з
наданням чинності з 1 квітня 2009 р.:
Зміна N 1 ДСТУ Виробництво етилового спирту з харчової
3296-95 сировини. Терміни та визначення
Зміна N 1 ДСТУ Кава натуральна розчинна. Загальні технічні
4394:2005 умови
Зміна N 4 ДСТУ Бензини автомобільні. Технічні умови
4063-2001
3. Скасувати чинність нормативних документів а) з 1 квітня 2009 р.:
ДСТУ 2333-93 Гідрогенізація рослинних олій, жирів та жирнихкислот. Терміни та визначення
ДСТУ 3001-95 Виробництво маргарину. Терміни та визначення
ГОСТ 1016-90 Консервы. Овощи фаршированные в томатномсоусе. Технические условия
ГОСТ 17472-72 Консервы. Голубцы или перец, фаршированныемясом и рисом{ Підпункт "а" пункту 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
б) з 1 січня 2010 р.:
ГОСТ 21825-76 Сок желудочный натуральный "Эквин" (дляветеринарных целей). Технические условия
ГОСТ 28615-90 Виноматериалы плодовые обработанные. Общиетехнические условия
ГОСТ 28616-90 Вина плодовые. Общие технические условия
ГОСТ 23943-80 Вина и коньяки. Методы определения полнотыналива в бутылки
ГОСТ 14137-74 Вина, виноматериалы, коньяки и коньячныеспирты. Правила приемки и методы отбора проб
ГОСТ 10444.7-86 Продукты пищевые. Методы выявленияботулинических токсинов и Clostridium
botulinum
в) з 1 липня 2011 р.
ГОСТ 779-55 Мясо-говядина в полутушах и четвертинах.Технические условия
ГОСТ 16867-71 Мясо-телятина в тушах и полутушах.Технические условия{ Пункт 3 доповнено підпунктом "в" згідно з Наказом Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009; із змінами,
внесеними згідно з Наказом Державної служби технічного регулювання
N 603 ( v0603831-10 ) від 28.12.2010 }
4. Керівникам центрів стандартизації, метрології та
сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та
приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог
національних стандартів, що затверджені цим наказом.
5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.)
та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк
Джерело:Офіційний портал ВРУ