Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв
{Назва Постанови із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 1307 від 21.12.2011}
{Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
№ 1055 від 23.09.2009
№ 1186 від 29.10.2009
№ 1428 від 23.12.2009
№ 819 від 03.08.2011
№ 850 від 10.08.2011
№ 1307 від 21.12.2011
№ 1017 від 07.11.2012
№ 849 від 21.11.2013
№ 177 від 11.06.2014
№ 426 від 17.06.2015
№ 828 від 09.11.2016
№ 634 від 09.08.2017
№ 969 від 13.12.2017
№ 748 від 05.09.2018
№ 17 від 13.01.2021}
Відповідно до частини десятої статті 18 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Установити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв згідно з додатком.
{Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 1307 від 21.12.2011}
2. Державній податковій службі, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям установити в межах своїх повноважень контроль за дотриманням:
{Абзац перший пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 850 від 10.08.2011, № 849 від 21.11.2013, № 426 від 17.06.2015, № 828 від 09.11.2016, № 17 від 13.01.2021}
державної дисципліни цін суб'єктами підприємницької діяльності всіх форм власності, які здійснюють оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями за наявності у них ліцензій.
{Абзац третій пункту 2 виключено на підставі Постанови КМ № 17 від 13.01.2021}
3. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня опублікування.
Додаток |
РОЗМІР
мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв
Код виробів згідно з УКТЗЕД | Опис товару | Мінімальна ціна за 1 літр 100-відсоткового спирту, гривень | Роздрібна ціна, гривень | ||
оптово-відпускна | роздрібна | ||||
2208 60, | Горілка та лікеро- горілчані вироби, інші | 321 | 447 | ||
2208 30 | Віскі | 682 | 895 | ||
2208 40 | Ром та інші спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки зброджених продуктів з цукрової тростини | 682 | 895 | ||
2208 50 | Джин та ялівцева настоянка | 682 | 895 | ||
2208 20 | Спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду: | ||||
коньяк (бренді) три зірочки | 412,5 | 641,6 | |||
коньяк (бренді) чотири зірочки | 455,2 | 696,7 | |||
коньяк (бренді) п’ять зірочок | 481,6 | 758,3 | |||
інші спиртові дистиляти та спиртні напої, в тому числі | 412,5 | 641,6 | |||
бренді ординарні, горілки виноградні | 387,7 | 593 | |||
2206 (крім | Інші зброджені напої, суміші із зброджених напоїв та суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями | 381 | 500 | ||
2206 00 31 00, | Сидр і перрі (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л | 29,8 | |||
2206 00 59 00, | Тільки зброджені напої, одержані виключно в результаті природного (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово- ягідних соків, з вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) у тарі місткістю 1 л | 29,8 | |||
2204 | Вина виноградні натуральні у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л | 42 | |||
2204 | Вина виноградні натуральні з доданням спирту | 49 | |||
2205 | Вермути та інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів у скляній тарі місткістю 0,7 л, в інший тарі місткістю 1 л | 49 | |||
2204 10, | Вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані), фактична міцність яких вища за 1,2 відсотка об’ємних одиниць етилового спирту, але не вища за 15 відсотків об’ємних одиниць етилового спирту, за умови, що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має повністю ферментне (ендогенне) походження, які розливаються у пляшки, закорковані спеціальними пробками для таких напоїв типу “гриб”, що утримуються на місці за допомогою стяжок або застібок, та/або мають надмірний тиск, спричинений наявністю діоксиду вуглецю у розчині на рівні не менше 1 бар при температурі 20°С у скляній тарі місткістю 0,7 л та 0,75 л | 109 |
__________ |
|
{Додаток в редакції Постанов КМ № 1055 від 23.09.2009, № 1186 від 29.10.2009, № 1428 від 23.12.2009, № 819 від 03.08.2011; із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 1307 від 21.12.2011; в редакції Постанов КМ № 1017 від 07.11.2012, № 177 від 11.06.2014, № 426 від 17.06.2015, № 828 від 09.11.2016, № 634 від 09.08.2017; із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 969 від 13.12.2017; в редакції Постанови КМ № 748 від 05.09.2018; із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 17 від 13.01.2021}