КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В Авід 9 липня 1997 р. N 721
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМN 16 ( 16-2001-п ) від 12.01.2001 )
Про внесення змін до ставок ввізногомита на окремі види товарів
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМN 916 ( 916-97-п ) від 22.08.97
N 352 ( 352-98-п ) від 20.03.98
N 1798 ( 1798-99-п ) від 27.09.99
N 121 ( 121-2000-п ) від 24.01.2000
N 751 ( 751-2000-п ) від 04.05.2000 )
Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Внести зміни до ставок ввізного мита ( 4а-93, 4б-93 ) на
окремі види товарів згідно з додатком.
2. Затвердити зміни, що вносяться до деяких постанов Кабінету
Міністрів України (додаються).
3. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її
опублікування в газеті "Урядовий кур'єр".
Виконуючий обов'язкиПрем'єр-міністра України В. ДУРДИНЕЦЬ
Прем'єр-міністра України В. ДУРДИНЕЦЬ
Інд.52
Додатокдо постанови Кабінету Міністрів України
від 9 липня 1997 р. N 721
ПЕРЕЛІКокремих видів товарів,
на які змінюються ставки ввізного мита————————————————————————————————————————————————————————————————— Код товару | | Ставка мита згідно з ГС| Опис товару згідно з ГС |————————————————————— | |пільгова| повна ————————————————————————————————————————————————————————————————— 01.01 Коні, осли, мули і лошаки живі 10%-1 10%, але не
менш як 0,06
екю-2 за 1 кг ———————————————— 1 - Тут і далі - у відсотках до митної вартості товару.
2 - Екю - тут і далі еквівалент у валюті України.
01.02 Велика рогата худоба жива 10% 10%, але неменш як 0,1
екю за 1 кг
01.03 Свині живі 10% 10%, але неменш як 0,1
екю за 1 кг
01.04 Вівці і кози живі 5% 5%, але неменш як 0,04
екю за 1 кг
01.06 00 Інші тварини живі 10% 10%, але неменш як 0,3
екю за 1 кг
02.03 М'ясо свиней свіже, охолоджене 30% 30%, але неабо морожене менш як 0,5
екю за 1 кг
02.04 М'ясо дрібної рогатої худоби, 30% 30%, але несвіже, охолоджене або морожене менш як 0,3
екю за 1 кг
02.08 Інше м'ясо і субпродукти харчові, 20% 20%, але несвіжі, охолоджені або морожені менш як 2
екю за 1 кг
02.09 00 Свиняче сало, свинячий і пташиний 30% 30%, але нежир (нетоплений), свіжі, охолоджені, менш як 0,3
морожені, солені в розсолі, сушені екю за 1 кг
або копчені 02.10 М'ясо і субпродукти харчові, 30% 30%, але не
солені, в розсолі, сушені або менш як 0,3
копчені; харчове борошно і порошки екю за 1 кг
з м'яса або субпродуктів 03.01 Риба жива 5% 5%, але не
менш як 0,03
екю за 1 кг
03.02 Риба свіжа або охолоджена, 15% 15%, але некрім рибного філе і м'яса риб, менш як 0,15
класифікованих у товарній екю за 1 кг
позиції 03.04 03.05 Риба в'ялена, солена або в 20% 20%, але не
розсолі; риба гарячого або менш як 0,3
холодного копчення; борошно і екю за 1 кг
гранули рибні, харчові 03.07 Молюски, оброблені або 20% 20%, але не
необроблені, живі, свіжі, менш як 0,8
охолоджені, морожені, сушені, екю за 1 кг
солені або в розсолі; інші
водні безхребетні (крім
ракоподібних і молюсків),
живі, свіжі, охолоджені,
морожені, сушені, солені або в
розсолі; борошно і гранули з
інших водних безхребетних,
харчові 04.05 Масло вершкове 30% 30%, але не
менш як 1
екю за 1 кг
04.06 Сири тверді 30% 30%, але неменш як 0,8
екю за 1 кг
04.07 00 Яйця птиці, в шкаралупі, 20% 20%, але несвіжі, консервовані або варені менш як 0,12
екю за 1 кг
04.07 00110 Індичі або гусячі 20% 20%, але неменш як 0,12
екю за 1 кг
04.07 00190 Інші 20% 20%, але неменш як 0,12
екю за 1 кг
04.08 Яйця птиці без шкаралупи і 20% 20%, але нежовтки свіжі, сушені, варені менш як 0,6
або на парі, формовані, екю за 1 кг
морожені або консервовані
іншим методом, з додаванням
або без додавання цукру або
інших підсолоджуючих речовин 05.01 00000 Людське волосся необроблене, 5% 5%, але не
мите або немите, очищене або менш як 0,4
неочищене; його відходи екю за 1 кг
05.03 00000 Кінський волос і його відходи, 15% 15%, але нев тому числі у вигляді полотна менш як 1
на підкладці або без неї екю за 1 кг
05.06 Кістки і роговий стержень, 15% 15%, але ненеоброблені, знежирені, менш як 0,015
первинно оброблені (але не екю за 1 кг
вирізані за формою), оброблені
кислотою або дежелатинізовані;
їх відходи і борошно кісткове
та відходи цих продуктів 05.07 Кістка слонова, панцирі 15% 15% але не
черепах, вус китовий або інших менш як 0,09
морських ссавців, роги, екю за 1 кг
копита, кігті, клюви
необроблені або первинно
оброблені, але не вирізані за
формою; порошок і відходи цих
продуктів 05.08 00000 Корали і аналогічні матеріали, 5% 5%, але не
необроблені або первинно менш як 0,1
оброблені; раковини і панцирі екю за 1 кг
молюсків, ракоподібних або
голкошкірих, скелетні пластини
каракатиць, необроблені або
первинно оброблені, але не
вирізані за формою; порошок і
відходи цих продуктів 05.09 Губки натуральні тваринного 5% 5%, але не
походження менш як 0,03
екю за 1 кг
05.10 00000 Амбра сіра, струмина боброва, 5% 5%, але нецивета і мускус; шпанки; жовч, менш як 0,03
в тому числі суха; залози та екю за 1 кг
інші речовини тваринного
походження, що
використовуються у
фармацевтиці, свіжі,
охолоджені, морожені або
оброблені 08.04 Фініки, інжир, ананаси, 30% 30%, але не
авокадо, гуаява, манго і менш як 0,3
мангостан, свіжі або сушені екю за 1 кг
08.06 Виноград свіжий або сушений 20% 20%, але неменш як 0,2
екю за 1 кг
08.07 Дині, кавуни і папайя, свіжі 20% 20%, але неменш як 0,2
екю за 1 кг
08.09 Абрикоси, вишня і черешня, 30% 30%, але неперсики (включаючи нектарини), менш як 0,3
сливи і терен, свіжі екю за 1 кг
08.11 Плоди і горіхи, свіжі або 30% 30%, але неварені у воді або на парі, менш як 0,3
морожені, з додаванням або без екю за 1 кг
додавання цукру або інших
підсолоджуючих речовин 08.13 Плоди сушені, крім 20% 20%, але не
класифікованих у товарних менш як 0,1
позиціях 08.01-08.06; суміші екю за 1 кг
сушених плодів або горіхів,
класифікованих у даній групі 09.04 Перець роду Piper; перець роду 10% 10%, але не
Capsicum або перець роду менш як 0,12
Pimenta, сушений, дроблений екю за 1 кг
або молотий 09.05 Ванілін 10% 10%, але не
менш як 0,12
екю за 1 кг
09.06 Кориця і квіти коричного 10% 10%, але недерева менш як 0,12
екю за 1 кг
09.07 00000 Гвоздика (цілі плоди, квіти, 10% 10%, але нестебло) менш як 0,1
екю за 1 кг
09.08 Мускатний горіх, лушпиння 10% 10%, але немускатного горіха, мацис і менш як 0,06
кардамон екю за 1 кг
09.09 Насіння анісу, ясенця, 5% 5%, але нефенхелю, кропу, коріандру, менш як 0,03
тмину або ягоди ялівцю екю за 1 кг
09.10 Імбир, шафран, куркума, 10% 10%, але нечебрець, лавровий лист, керрі менш як 0,04
та інші прянощі екю за 1 кг
11.02 Борошно з інших зернових, крім 20% 20%, але непшеничного або менш як 0,03
пшенично-житнього екю за 1 кг
11.03 Крупи і гранули зернових 10% 10%, але неменш як 0,02
екю за 1 кг
12.01 00 Соя, в тому числі подрібнена 10% 10%, але неменш як 0,02
екю за 1 кг
12.03 00000 Копра 2% 2%, але неменш як 0,01
екю за 1 кг
12.07 Насіння і плоди олійних 30% 30%, але некультур, інші, подрібнені або менш як 0,3
неподрібнені екю за 1 кг
13.01 Шелак, природні камеді, смоли, 5% 5%, але негумосмоли і бальзами менш як 0,25
екю за 1 кг
13.02 (крім Соки і екстракти рослинні; пектини, 30% 30%,
13.02 20 пектинати і пектати; агар-агар, клеї та але
13.02 31000) інші згущувачі рослинного походження, невидозмінені або невидозмінені менш
як
0,9
екю
за 1
кг
13.02 20 Пектинові речовини, пектинати та 15% 15%пектати
13.02 31000 Агар-агар 15% 15%
14.01 Матеріали рослинного 10% 10%, але непоходження, що менш як 0,005
використовуються, головним екю за 1 кг
чином, для плетіння (наприклад
бамбук, ротанг, очерет,
ситник, верба, раффія,
очищена, відбілена і
пофарбована солома зернових і
липова кора) 14.02 Матеріали рослинного 10% 10%, але не
походження, що менш як 0,005
використовуються, головним екю за 1 кг
чином, для набивки (капок,
луїзіанський мох, морські
водорості), в тому числі у
вигляді полотнищ на підкладці
з інших матеріалів або без неї 14.04 Сировина рослинна, не 20% 20%, але не
зазначена в іншому місці менш як 0,01
екю за 1 кг
15.04 Жири, масла та їх фракції з 10% 10%, але нериб або морських ссавців, менш як 0,04
нерафіновані або рафіновані, екю за 1 кг
але без зміни їх хімічного
складу 15.04 20900 Риб'ячий жир, масло з риб та 10% 10%, але не
їх фракції, крім масла з менш як 0,04
печінки риб'ячої, інші екю за 1 кг
15.07 Олія соєва та її фракції, 30% 30%, але ненерафіновані або рафіновані, менш як 0,3
але без зміни їх хімічного екю за 1 кг
складу 15.08 Олія арахісова та її фракції, 30% 30%, але не
нерафіновані або рафіновані, менш як 0,4
але без зміни їх хімічного екю за 1 кг
складу 15.12 Олія соняшникова 30% 30%, але не
менш як 0,5
екю за 1 кг
15.16 Жири і масла тваринні або олія 30% 30%, але нерослинна та їх фракції, менш як 0,12
повністю або частково екю за 1 кг
гідрогенізовані,
перестерифіковані,
реетерифіковані або
елідинізовані, нерафіновані чи
рафіновані, але які не зазнали
подальшої обробки 15.17 Маргарин 30% 30%, але не
менш як 1
екю за 1 кг
15.18 00 Тваринні або рослинні жири і 30% 30%, але немасла (олія), їх фракції, менш як 0,1
топлені, окислені, екю за 1 кг
дегідровані, сульфовані,
продуті або полімеризовані
теплом у вакуумі чи в
інертному газі або перероблені
іншим способом, крім
класифікованих в товарній
позиції 15.16; нехарчові
суміші тваринних або рослинних
жирів і масел (олії) та їх
фракцій, не зазначені в іншому
місці 15.19 Кислоти промислові, жирні 10% 10%, але не
монокарбонові; олія окислена менш як 0,03
рафінована; спирти промислові, екю за 1 кг
жирні 15.21 Воски рослинні (крім 30% 30%, але не
тригліцеридів), віск бджолиний менш як 1,2
та інших комах і спермацет, екю за 1 кг
підфарбовані або
непідфарбовані, рафіновані чи
нерафіновані 15.22 00 Дегра; залишки після обробки 10% 10%, але не
жирних речовин, тваринних або менш як 0,1
рослинних восків екю за 1 кг
18.04 00000 Масло-какао, жир і рідке масло 5% 5%, але нез какао менш як 0,25
екю за 1 кг
18.05 00000 Какао-порошок без додавання 5% 5%, але нецукру або інших підсолоджуючих менш як 0,2
речовин екю за 1 кг
20.01 Овочі, фрукти, горіхи та інші 20% 20%, але неїстівні частини рослин, менш як 0,2
приготовлені або консервовані екю за туб
в оцті або оцтовій кислоті 20.05 Інші овочі, приготовлені або 20% 20%, але не
консервовані, без оцту або менш як 0,2
оцтової кислоти, незаморожені екю за туб 20.07 Джеми, желе плодово-ягідне, 20% 20%, але не
мармелади, пюре плодово-ягідні менш як 0,2
чи горіхові, паста екю за туб
плодово-ягідна чи горіхова,
які пройшли теплову обробку, в
тому числі з додаванням цукру
або інших підсолоджуючих
речовин 20.08 Плоди, горіхи та інші їстівні 30% 30%, але не
частини рослин, приготовлені менш як 0,5
або консервовані будь-яким екю за 1 кг
способом, в тому числі з
додаванням цукру або інших
підсолоджуючих речовин чи
спирту, не зазначені в іншому
місці 21.03 Продукти для соусів і соуси 30% 30%, але не
готові; добавки і приправи менш як 0,25
змішані; гірчичний порошок і екю за 1 кг
готова гірчиця 21.04 Супи і бульйони готові і 30% 30%, але не
заготовки для їх приготування; менш як 1,5
гомогенізовані суміші харчових екю за 1 кг
продуктів 22.09 Оцет та його замінники, 20% 20%, але не
отримані з оцтової кислоти менш як 0,15
екю за 1 кг
23.02 Висівки та інші відходи 5% 5%, але непросівання, помолу або інших менш як 0,01
видів обробки зернових чи екю за 1 кг
бобових культур,
негранульовані або
гранульовані 23.03 Відходи виробництва крохмалю і 5% 5%, але не
аналогічні відходи; буряковий менш як 0,003
жом, жмихи цукрової тростини екю за 1 кг
та інші відходи виробництва
цукру; нива чи брага,
негранульовані або
гранульовані 23.04 00000 Жмихи та інші тверді відходи, 5% 5%, але не
отримані внаслідок екстракції менш як 0,003
соєвої олії, неподрібнені або екю за 1 кг
подрібнені, негранульовані або
гранульовані 23.05 00000 Жмихи та інші тверді відходи, 5% 5%, але не
отримані внаслідок екстракції менш як 0,003
арахісової олії, неподрібнені екю за 1 кг
або подрібнені, негранульовані
або гранульовані 23.06 Жмихи або інші тверді відходи, 5% 5%, але не
отримані внаслідок екстракції менш як 0,003
рослинних жирів або олії, крім екю за 1 кг
класифікованих у товарних
позиціях 23.04 або 23.05,
неподрібнені або подрібнені,
негранульовані або
гранульовані 23.07 00000 Винний відстій і винний камінь 30% 30%, але не
менш як 0,3
екю за 1 кг
23.08 Продукти рослинного походження 5% 5%, але неі рослинні відходи, менш як 0,003
напівфабрикати, негранульовані екю за 1 кг
або гранульовані, що
використовуються для годівлі
тварин, не зазначені в іншому
місці
( Додаток із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 916
( 916-97-п ) від 22.08.97, N 352 ( 352-98-п ) від 20.03.98, N 1798
( 1798-99-п ) від 27.09.99, N 121 ( 121-2000-п ) від 24.01.2000,
N 751 ( 751-2000-п ) від 04.05.2000 )
МіністрКабінету Міністрів України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів України
від 9 липня 1997 р. N 721
ЗМІНИ,
що вносяться до деяких постанов Кабінету Міністрів України
1. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів
України від 16 січня 1996 р. N 94 ( 94-96-п )"Про внесення змін до
ставок ввізного мита на окремі види товарів і до деяких рішень
Уряду України" (ЗП України, 1996 р., N 6, ст. 184) такі цифри та
слова:
"04.05 Масло вершкове 30%, але не 30%, але неменш як 1 менш як 1
екю за кг екю за кг
04.06 Сири тверді 30%, але не 30%, але неменш як 0,8 менш як 0,8
екю за кг екю за кг";
"15.12 Олія соняшникова 30%, але не 30%, але неменш як 0,5 менш як 0,5
екю за кг екю за кг
15.17 Маргарин 30%, але не 30%, але неменш як 1 менш як 1
екю за кг екю за кг";
"20.01 Овочі і фрукти консервовані 20%, але не 20%, але не
20.02 менш як 0,2 менш як 0,2
20.04 екю за туб екю за туб"
20.05
20.07
2. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів
України від 27 березня 1996 р. N 360 ( 360-96-п )"Про внесення
змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів та до деяких
рішень Уряду України" (ЗП України, 1996 р., N 9, ст. 274) такі
цифри та слова:
"57.01 - Килими та інші текстильні 30 (але не 30 (але не
57.03 покриття для підлоги менше суми, менше су-еквівалентної ми, екві-
3 доларам валентної
США за 3 доларам
1 кв.метр) США за 1
кв.метр)."
3. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів України
від 8 листопада 1996 р. N 1376 ( 1376-96-п ) "Про внесення змін до
ставок ввізного мита на окремі види товарів" такі цифри та слова:
"60.01 Полотно ворсове (в тому 15 відсотків, 15 відсот-числі з довгим ворсом) і але не менш ків, але
махрове полотно, як 0,5 екю не менш як
трикотажне машинного та за кілограм 0,5 екю за
ручного в'язання кілограм";
"60.02 41000 з вовни або тонкого волосу 15 відсотків, 15 відсот-тварин але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм
з бавовняної пряжі:
60.02 42100 сурове або відбілене 15 відсотків, 15 відсот-але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм 60.02 42300 фарбоване 15 відсотків, 15 відсот-
але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм 60.02 42900 надруковане 15 відсотків, 15 відсот-
але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм";
"61.04 11000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-тварин але не менш ків, але
як 4 екю за не менш як
штуку 4 екю за
штуку 61.04 12000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 1,5 екю не менш як
за штуку 1,5 екю за
штуку"; "61.04 21000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 3 екю за не менш як
штуку 3 екю за
штуку 61.04 22000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 3 екю за не менш як
штуку 3 екю за
штуку"; "61.04 31000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 3 екю за не менш як
штуку 3 екю за
штуку 61.04 32000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку"; "61.04 41000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 4 екю за не менш як
штуку 4 екю за
штуку 61.04 42000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку"; "61.04 51000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку 61.04 52000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку";
"з вовни або тонкого
волосу тварин:
61.04 61100 брюки і бриджі 30 відсотків, 30 відсот-але не менш ків, але
як 0,7 екю не менш як
за штуку 0,7 екю за
штуку
з бавовни:
61.04 62100 брюки і бриджі 30 відсотків, 30 відсот-але не менш ків, але
як 0,8 екю не менш як
за штуку 0,8 екю за
штуку"; "61.05 10000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 1,2 екю не менш як
за штуку 1,2 екю за
штуку"; "61.06 10000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 1,2 екю не менш як
за штуку 1,2 екю за
штуку"; "61.07 11000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 0,25 екю не менш як
за штуку 0,25 екю
за штуку";
"61.07 22000 з хімічних ниток 30 відсотків, 30 відсот-але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку"; "61.07 91000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку";
"з інших текстильних
матеріалів:
61.08 19100 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-але не менш ків, але
як 0,3 екю не менш як
за штуку 0,3 екю за
штуку"; "61.08 21000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 0,3 екю не менш як
за штуку 0,3 екю за
штуку";
"нічні сорочки та піжами з
бавовни:
61.08 31100 нічні сорочки 30 відсотків, 30 відсот-але не менш ків, але
як 1,8 екю не менш як
за штуку 1,8 екю за
штуку 61.08 31900 піжами 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 1,8 екю не менш як
за штуку 1,8 екю за
штуку"; "61.08 91000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку"; "61.09 10000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 0,3 екю не менш як
за штуку 0,3 екю за
штуку
з інших текстильних
матеріалів
61.09 90100 з вовни чи тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-тварин але не менш ків, але
як 1,2 екю не менш як
за штуку 1,2 екю за
штуку";
"інші:
для чоловіків і хлопчиків:
61.10 10310 з вовни 30 відсотків, 30 відсот-але не менш ків, але
як 3 екю за не менш як
штуку 3 екю за
штуку 61.10 10390 з тонкого волосу тварин 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 0,8 екю не менш як
за штуку 0,8 екю за
штуку
для жінок і дівчаток:
61.10 10910 з вовни 30 відсотків, 30 відсот-але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку 61.10 10990 з тонкого волосу тварин 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку
з бавовни:
61.10 20100 легкі джемпери і пуловери 30 відсотків, 30 відсот-тонкі з м'яким або високим але не менш ків, але
коміром як 0,8 екю не менш як
за штуку 0,8 екю за
штуку"; "61.12 11000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 1,8 екю не менш як
за штуку 1,8 екю за
штуку"; "62.09 Дитячий одяг та речі до 30 відсотків, 30 відсот-
нього але не менш ків, але
як 1 екю за не менш як
штуку 1 екю за
штуку."
4. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів
України від 8 листопада 1996 р. N 1378 ( 1378-96-п ) "Про внесення
змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів" такі цифри і
слова:
"01.01 Коні, осли, мули і лошаки 10%-1, але не 10%, але неживі менш як 0,06 менш як 0,06
екю-2 за 1 кг екю за 1 кг
01.02 Велика рогата худоба жива 10%, але не 10%, але неменш як 0,1 менш як 0,1
екю за 1 кг екю за
1 кг";
"01.03 Свині живі 10%, але не 10%, але неменш як 0,1 менш як 0,1
екю за 1 кг екю за
1 кг";
"01.04 Вівці і кози живі 5%, але не 5%, але неменш як менш як 0,04
0,04 екю за екю за
1 кг 1 кг";
"01.06 00 Інші тварини живі 10%, але не 10%, але неменш як 0,3 менш як 0,3
екю за 1 кг екю за
1 кг";
"02.03 М'ясо свиней свіже, 30%, але не 30%, але неохолоджене або морожене менш як 0,5 менш як 0,5
екю за 1 кг екю за 1 кг
02.04 М'ясо дрібної рогатої 30%, але не 30%, але нехудоби, свіже, охолоджене менш як 0,3 менш як 0,3
або морожене екю за 1 кг екю за
1 кг";
"02.08 Інше м'ясо і субпродукти 20%, але не 20%, але нехарчові, свіжі, охолоджені менш як 2 менш як 2
або морожені екю за 1 кг екю за 1 кг
02.09 00 Свиняче сало, свинячий і 30%, але не 30%. але непташиний жир (нетоплений), менш як 0,3 менш як 0,3
свіжі, охолоджені, екю за 1 кг екю за 1 кг
морожені, солені в
розсолі, сушені або
копчені
02.10 М'ясо і субпродукти 30%, але не 30%, але нехарчові, солені, в менш як 0,3 менш як 0,3
розсолі, сушені або екю за 1 кг екю за 1 кг
копчені; харчове борошно і
порошки з м'яса або
субпродуктів
03.01 Риба жива 5%, але не 5%, але неменш як 0,03 менш як 0,03
екю за 1 кг екю за 1 кг
03.02 Риба свіжа або охолоджена, 15%, але не 15%, але некрім рибного філе і м'яса менш як 0,15 менш як 0,15
риб, класифікованих в екю за 1 кг екю за
товарній позиції 03.04 1 кг";
"03.05 Риба в'ялена, солена або в 20%, але не 20%, але нерозсолі; риба гарячого або менш як 0,3 менш як 0,3
холодного копчення; екю за 1 кг екю за
борошно і гранули рибні, 1 кг";
харчові
"03.07 Молюски, оброблені або 20%, але не 20%, але ненеоброблені, живі, свіжі, менш як 0,8 менш як 0,8
охолоджені, морожені, екю за 1 кг екю за
сушені, солені або в 1 кг";
розсолі; інші водні
безхребетні (крім
ракоподібних і молюсків),
живі, свіжі, охолоджені,
морожені, сушені, солені
або в розсолі; борошно і
гранули з інших водних
безхребетних, харчові
"04.07 00 Яйця птиці, в шкаралупі, 20%, але не 20%, але несвіжі, консервовані або менш як 0,12 менш як 0,12
варені екю за 1 кг екю за 1 кг
04.07 00110 Індичі або гусячі 20%, але не 20%, але неменш як 0,12 менш як 0,12
екю за 1 кг екю за 1 кг
04.07 00190 Інші 20%, але не 20%, але неменш як 0,12 менш як 0,12
екю за 1 кг екю за 1 кг
04.08 Яйця птиці без шкаралупи і 20%, але не 20%, але нежовтки свіжі, сушені, менш як 0,6 менш як 0,6
варені або на парі, екю за 1 кг екю за
формовані, морожені або 1 кг";
консервовані іншим
методом, з додаванням або
без додавання цукру або
інших підсолоджуючих
речовин
"05.0100000 Людське волосся 5%, але не 5%, але ненеоброблене, мите або менш як 0,4 менш як 0,4
немите, очищене або екю за 1 кг екю за
неочищене; його відходи 1 кг";
"05.0300000 Кінський волос і його 15%, але не 15%, але невідходи, в тому числі у менш як 1 менш як 1
вигляді полотна на екю за 1 кг екю за
підкладці або без неї 1 кг";
"05.06 Кістки і роговий стержень, 15%, але не 15%, але ненеоброблені, знежирені, менш як менш як
первинно оброблені (але не 0,015 екю за 0,015 екю
вирізані за формою), 1 кг за 1 кг
оброблені кислотою або
дежелатинізовані; їх
відходи і борошно кісткове
та відходи цих продуктів
05.07 Кістка слонова, панцирі 15%, але не 15%, але нечерепах, вус китовий або менш як 0,09 менш як 0,09
інших морських ссавців, екю за 1 кг екю за 1 кг
роги, копита, кігті, клюви
необроблені або первинно
оброблені, але не вирізані
за формою; порошок і
відходи цих продуктів
05.08 00000 Корали і аналогічні 5%, але не 5%, але нематеріали, необроблені або менш як 0,1 менш як 0,1
первинно оброблені; екю за 1 кг екю за 1 кг
раковини і панцирі
молюсків, ракоподібних або
голкошкірих, скелетні
пластини каракатиць,
необроблені або первинно
оброблені, але не вирізані
за формою: порошок і
відходи цих продуктів
05.09 Губки натуральні 5%, але не 5%, але нетваринного походження менш як 0,03 менш як 0,03
екю за 1 кг екю за 1 кг
05.10 00000 Амбра сіра, струмина 5%, але не 5%, але небоброва, цивета і мускус; менш як 0,03 менш як 0,03
шпанки; жовч, в тому числі екю за 1 кг екю за
суха; залози та інші 1 кг";
речовини тваринного
походження, що
використовуються у
фармацевтиці, свіжі,
охолоджені, морожені або
оброблені
"08.04 Фініки, інжир, ананаси, 30%, але не 30%, але неавокадо, гуаява, манго і менш як 0,3 менш як 0,3
мангостан, свіжі або екю за 1 кг екю за
сушені 1 кг";
"08.06 Виноград свіжий або 20%, але не 20%, але несушений менш як 0,2 менш як 0,2
екю за 1 кг екю за 1 кг
08.07 Дині, кавуни і папайя, 20%, але не 20%, але несвіжі менш як 0,2 менш як 0,2
екю за 1 кг екю за
1 кг";
"08.09 Абрикоси, вишня і черешня, 30%, але не 30%, але неперсики (включаючи менш як 0,3 менш як 0,3
нектарини), сливи і терен, екю за 1 кг екю за
свіжі 1 кг";
"08.11 Плоди і горіхи, свіжі або 30%, але не 30%, але неварені у воді або на парі, менш як 0,3 менш як 0,3
морожені, з додаванням або екю за 1 кг екю за
без додавання цукру або 1 кг";
інших підсолоджуючих
речовин
"08.13 Плоди сушені, крім 20%, але не 20%, але некласифікованих у товарних менш як 0,1 менш як 0,1
позиціях 08.01-08.06; екю за 1 кг екю за
суміші сушених плодів або 1 кг";
горіхів, класифікованих у
даній групі
"09.04 Перець роду Piper; перець 10%, але не 10%, але нероду Capsicum або перець менш як менш як 0,12
роду Pimenta, сушений, 0,12 екю за екю за
дроблений або молотий 1 кг 1 кг";
"09.05 Ванілін 10%, але не 10%, але неменш як менш як 0,12
0,12 екю за екю за 1 кг
1 кг
09.06 Кориця і квіти коричного 10%, але не 10%, але недерева менш як 0,12 менш як 0,12
екю за 1 кг екю за 1 кг
09.07 00000 Гвоздика (цілі плоди, 10%, але не 10%, але неквіти, стебло) менш як 0,1 менш як 0,1
екю за 1 кг екю за 1 кг
09.08 Мускатний горіх, лушпиння 10%, але не 10%, але немускатного горіха, мацис і менш як менш як 0,06
кардамон 0,06 екю за екю за 1 кг
1 кг
09.09 Насіння анісу, ясенця, 5%, але не 5%, але нефенхелю, кропу, коріандру, менш як менш як
тмину або ягоди ялівцю 0,03 екю за 0,03 екю за
1 кг 1 кг
09.10 Імбир, шафран, куркума, 10%, але не 10%, але нечебрець, лавровий лист, менш як менш як
керрі та інші пряності 0,04 екю за 0,04 екю за
1 кг 1 кг";
"11.02 Борошно з інших зернових, 20%, але не 20%, але некрім пшеничного або менш як менш як
пшенично-житнього 0,03 екю за 0,03 екю за
1 кг 1 кг
11.03 Крупи і гранули зернових 10%, але не 10%, але неменш як менш як
0,02 екю за 0,02 екю за
1 кг 1 кг";
"12.01 00 Соя, в тому числі 10%, але не 10%, але неподрібнена менш як менш як
0,02 екю за 0,02 екю за
1 кг 1 кг
12.03 00000 Копра 2%, але не 2%, але неменш як менш як
0,01 екю за 0,01 екю за
1 кг 1 кг";
"12.07 Насіння і плоди олійних 30%, але не 30%, але некультур, інші, подрібнені менш як менш як 0,3
або неподрібнені 0,3 екю за екю за
1 кг 1 кг";
"13.01 Шелак, природні камеді, 05%, але не 5%, але несмоли, гумосмоли і менш як менш як
бальзами 0,25 екю за 0,25 екю за
1 кг 1 кг
13.02 Соки і екстракти рослинні; 30%, але не 30%, але непектини, пектинати і менш як менш як 0,5
пектати; агар-агар, клеї 0,9 екю за екю за 1 кг
та інші згущувачі 1 кг
рослинного походження,
видозмінені або
невидозмінені
14.01 Матеріали рослинного 10%, але не 10%, але непоходження, що менш як менш як
використовуються, головним 0,005 екю за 0,005 екю за
чином, для плетіння 1 кг 1 кг
(наприклад бамбук, ротанг,
очерет, ситник, верба,
раффія, очищена, відбілена
і пофарбована солома
зернових і липова кора)
14.02 Матеріали рослинного 10%, але не 10%, але непоходження, що менш як менш як
використовуються, головним 0,005 екю за 0,005 екю за
чином, для набивки (капок, 1 кг 1 кг
луїзіанський мох, морські
водорості), в тому числі у
вигляді полотнищ на
підкладці з інших
матеріалів або без неї
14.04 Сировина рослинна, не 20%, але не 20%, але незазначена в іншому місці менш як менш як
0,01 екю за 0,01 екю за
1 кг 1 кг";
"15.04 Жири, масла та їх фракції 10%, але не 10%, але нез риб або морських менш як менш як
ссавців, нерафіновані або 0,04 екю за 0,04 екю за
рафіновані, але без зміни 1 кг 1 кг
їх хімічного складу
15.04 20900 Риб'ячий жир, масло з риб 10%, але не 10%, але нета їх фракції, крім масла менш як менш як
з печінки риб'ячої, інші 0,04 екю за 0,04 екю за
1 кг 1 кг";
"15.07 Олія соєва та її фракції, 30%, але не 30%, але ненерафіновані або менш як менш як 0,3
рафіновані, але без зміни 0,3 екю за екю за 1 кг
їх хімічного складу 1 кг
15.08 Олія арахісова та її 30%, але не 30%, але нефракції, нерафіновані або менш як менш як 0,4
рафіновані, але без зміни 0,4 екю за екю за
їх хімічного складу 1 кг 1 кг";
"15.16 Жири і масла тваринні або 30%, але не 30%, але неолія рослинна та їх менш як менш як
фракції, повністю або 0,12 екю за 0,12 екю за
частково гідрогенізовані, 1 кг 1 кг
перестерифіковані,
реетерифіковані або
елідинізовані,
нерафіновані чи
рафіновані, але які не
зазнали подальшої обробки
15.18 00 Тваринні або рослинні жири 30%, але не 30%, але неі масла (олія), їх менш як 0,1 менш як 0,1
фракції, топлені, екю за 1 кг екю за 1 кг
окислені, дегідровані,
сульфовані, продуті або
полімеризовані теплом у
вакуумі чи в інертному
газі або перероблені іншим
способом, крім
класифікованих в товарній
позиції 15.16; нехарчові
суміші тваринних або
рослинних жирів і масел
(олії) та їх фракцій, не
зазначені в іншому місці
15.19 Кислоти промислові, жирні 10%, але не 10%, але немонокарбонові; олія менш як менш як
окислена рафінована; 0,03 екю за 0,03 екю за
спирти промислові, жирні 1 кг 1 кг";
"15.21 Воски рослинні (крім 30%, але не 30%, але нетригліцеридів), віск менш як менш як 1,2
бджолиний та інших комах і 1,2 екю за екю за 1 кг
спермацет, підфарбовані 1 кг
або непідфарбовані,
рафіновані чи нерафіновані
15.22 00 Дегра; залишки після 10%, але не 10%, але необробки жирних речовин, менш як менш як 0,1
тваринних або рослинних 0,1 екю за екю за
восків 1 кг 1 кг";
"18.0400000 Масло-какао, жир і рідке 5%, але не 5%, але немасло з какао менш як менш як
0,25 екю за 0,25 екю за
1 кг 1 кг
18.05 00000 Какао-порошок без 5%, але не 5%, але недодавання цукру або інших менш як менш як 0,2
підсолоджуючих речовин 0,2 екю за екю за
1 кг 1 кг";
"20.08 Плоди, горіхи та інші 30%, але не 30%, але неїстівні частини рослин, менш як менш як 0,5
приготовлені або 0,5 екю за екю за
консервовані будь-яким 1 кг 1 кг";
способом, в тому числі з
додаванням цукру або інших
підсолоджуючих речовин чи
спирту, не зазначені в
іншому місці
"21.03 Продукти для соусів і 30%, але не 30%, але несоуси готові; добавки і менш як менш як
приправи змішані; 0,25 екю за 0,25 екю за
гірчичний порошок і готова 1 кг 1 кг
гірчиця 21.04 Супи і бульйони готові і 30%, але не 30%, але не
заготовки для їх менш як 1,5 менш як 1,5
приготування; екю за 1 кг екю за
гомогенізовані суміші 1 кг";
харчових продуктів
"22.09 Оцет та його замінники, 20%, але не 20%, але неотримані з оцтової кислоти менш як менш як
0,15 екю за 0,15 екю за
1 кг 1 кг";
"23.02 Висівки та інші відходи 5%, але не 5%, але непросівання, помолу або менш як менш як
інших видів обробки 0,01 екю за 0,01 екю за
зернових чи бобових 1 кг 1 кг
культур, негранульовані
або гранульовані
23.03 Відходи виробництва 5%, але не 5%, але некрохмалю і аналогічні менш як менш як
відходи, буряковий жом, 0,003 екю за 0,003 екю за
жмихи цукрової тростини та 1 кг 1 кг
інші відходи виробництва
цукру; нива чи брага,
негранульовані або
гранульовані
23.04 00000 Жмихи та інші тверді 5%, але не 5%, але невідходи, отримані менш як менш як
внаслідок екстракції 0,003 екю за 0,003 екю за
соєвої олії, неподрібнені 1 кг 1 кг
або подрібнені,
негранульовані або
гранульовані
23.05 00000 Жмихи та інші тверді 5%, але не 5%, але невідходи, отримані менш як менш як
внаслідок екстракції 0,003 екю за 0,003 екю за
арахісової олії, 1 кг 1 кг
неподрібнені або
подрібнені, негранульовані
або гранульовані
23.06 Жмихи або інші тверді 5%, але не 5%, але невідходи, отримані менш як менш як
внаслідок екстракції 0,003 екю за 0,003 екю за
рослинних жирів або олії, 1 кг 1 кг
крім класифікованих у
товарних позиціях 23.04
або 23.05, неподрібнені
або подрібнені,
негранульовані або
гранульовані
23.07 00000 Винний відстій і винний 30%, але не 30%, але некамінь менш як менш як 0,3
0,3 екю за екю за 1 кг
1 кг
23.08 Продукти рослинного 5%, але не 5%, але непоходження і рослинні менш як менш як
відходи, напівфабрикати, 0,003 екю за 0,003 екю за
негранульовані або 1 кг 1 кг."
гранульовані, що
використовуються для
годівлі тварин, не
зазначені в іншому місці
Джерело:Офіційний портал ВРУ