ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
15.07.2005 N 175
Про затвердження національних стандартів,змін до національних стандартів та скасування
нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного комітетуз питань технічного регулювання та споживчої політики
N 190 ( v0190609-06 ) від 04.07.2006
N 278 ( v0278609-06 ) від 13.09.2006
N 306 ( v0306609-06 ) від 23.10.2006
N 367 ( v0367609-06 ) від 25.12.2006 }
N 367 ( v0367609-06 ) від 25.12.2006 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" від
17 травня 2001 р. N 2408 ( 2408-14 ) і на виконання планів
державної стандартизації на 2003 та 2004 роки Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності: з 1 липня 2006 р.:
ДСТУ 2407:2005 Суміші з борошна для млинців і оладок.Загальні технічні умови - На заміну ДСТУ
2407-94
ДСТУ 4438:2005 Олеїн пальмовий. Загальні технічні умови -Вперше
ДСТУ 4439:2005 Стеарин пальмовий. Загальні технічні умови -Вперше
ДСТУ 4440:2005 Креветки морожені. Технічні умови - Вперше(зі скасуванням ГОСТ 20845-75)
ДСТУ 4441:2005 Енергозбереження. Енергетичне маркуванняелектроустатковання побутової призначеності.
Визначання енергетичної ефективності
електричних ламп - Вперше
ДСТУ 4442:2005 Пожежна техніка. Установки аерозольногопожежогасіння. Генератори вогнегасного
аерозолю. Загальні технічні вимоги та методи
випробування - Вперше
з 1 січня 2007 р.
ДСТУ 4430:2005 Сальтисони. Технічні умови - На заміну РСТУРСР 1433-84 і РСТ УРСР 1825-84 у частині
сальтисонів
ДСТУ 4431:2005 Продукти делікатесні з м'яса поросят і телят.Технічні умови - Вперше
ДСТУ 4432:2005 Паштети м'ясні. Технічні умови - Вперше
ДСТУ 4433:2005 Ковбаси смажені. Загальні технічні умови - Назаміну РСТ УРСР 1840-84 у частині смажених
ковбас (зі скасуванням ГОСТ 16351-86 у
частині смажених ковбас)
ДСТУ 4434:2005 Бульйони харчові. Технічні умови - Вперше
ДСТУ 4435:2005 Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови- На заміну РСТ УРСР 1840-84 у частині
напівкопчених ковбас (зі скасуванням ГОСТ
16351-86 у частині напівкопчених ковбас)
ДСТУ 4436:2005 Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хлібим'ясні. Загальні технічні умови - На заміну
РСТ УРСР 950-89 (зі скасуванням ГОСТ
23670-79)
ДСТУ 4437:2005 Напівфабрикати м'ясні та м'ясорослиннісічені. Технічні умови - Вперше
{ Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 190 ( v0190609-06 ) від 04.07.2006, N 278 ( v0278609-06 ) від
13.09.2006 }
2. Затвердити зміни до національних стандартів України з
1 листопада 2005 р.:
зміна N 1 ДСТУ Горілки і горілки особливі. Технічні умови
4256:2003
зміна N 2 ДСТУ Дорожній транспорт. Знаки номерні
4278:2004 транспортних засобів. Загальні вимоги.Правила застосування
зміна N 1 ДСТУ Сіль для промислового переробляння. Технічні
4246:2003 умови
3. Скасувати в Україні чинність нормативних документів з
1 липня 2006 р.:
ДСТУ 2407-94 Суміші з борошна для млинців і оладків.Загальні технічні умови
ГОСТ 20845-75 Креветки мороженые. Технические условия
{ Пункт 3 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного
комітету України з питань технічного регулювання та споживчої
політики N 306 ( v0306609-06 ) від 23.10.2006, N 367
( v0367609-06 ) від 25.12.2006 }
4. Скасувати в Україні чинність нормативних документів з
1 січня 2007 р.:
РСТ УРСР 1433-84 Вироби кров'яні м'ясні. Технічні умови (участині сальтисонів)
РСТ УРСР 1825-84 Ковбаси ліверні, паштети, сальтисони,холодці. Загальні технічні умови (у частині
сальтисонів)
{ Наказ доповнено пунктом 4 згідно з Наказом Державного комітету
України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 306 ( v0306609-06 ) від 23.10.2006, із змінами, внесеними згідно
з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 367 ( v0367609-06 ) від
25.12.2006 }
5. Скасувати чинність нормативних документів з 1 січня
2008 р.:
ГОСТ 16351-86 Колбасы полукопченые. Технические условия
ГОСТ 23670-79 Колбасы вареные, сосиски и сардельки, хлебымясные. Технические условия
РСТ УРСР 950-89 Ковбаси варені, сосиски, сардельки(український асортимент). Загальні технічні
умови
РСТ УРСР 1840-84 Ковбаси напівкопчені. Технічні умови.{ Наказ доповнено пунктом 5 згідно з Наказом Державного комітету
України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 367 ( v0367609-06 ) від 25.12.2006 }
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Задирайко В.Г.) забезпечити опублікування інформації щодо
затверджених національних стандартів, змін до національних
стандартів України та скасування нормативних документів у
черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика
"Стандарти".
7. Відповідальність за виконання цього наказу покласти на
Департамент технічного регулювання (Баб'як О.М.).
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Вівчарика В.П.
Голова М.Негрич
Джерело:Офіційний портал ВРУ