open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Л И С Т
11.11.2004 N 31-04200-30-29/21009

Міністерство фінансів України на запит щодо складу виду
діяльності "громадське харчування" повідомляє. Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України
( 254к/96-ВР ) органи державної влади та органи місцевого
самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на
підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені
Конституцією та законами України. Роз'яснення нормативних актів
можуть надаватися лише органами, що їх видали, або за погодженням
з ними іншим органом, якщо інше не встановлено безпосередньо
органом, що видав нормативно-правовий акт. Склад видів економічної діяльності визначає Класифікатор
видів економічної діяльності, затверджений наказом Державного
комітету України стандартизації, метрології і сертифікації від 22
жовтня 1996 року N 441 ( v0441217-96 ). Відповідно до Інструкції про застосування Плану рахунків
бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і
господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої
наказом Міністерства фінансів України від 30 листопада 1999 року
N 291 ( z0893-99 ), підприємства громадського харчування вартість
використаних продуктів (сировини) для виготовлення страв і виробів
за фактичною собівартістю в розрізі об'єктів витрат відображають
на рахунку 23 "Виробництво". Витрати на управління виробництвом і
на обслуговування виробничого процесу страв і виробів відповідно
до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 "Витрати",
затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня
1999 року N 318 ( z0027-00 ), відображаються на рахунку 91
"Загальновиробничі витрати", витрати на збут - на рахунку 93
"Витрати на збут". Виготовлена готова продукція (вироби) за собівартістю з
рахунку 23 "Виробництво" відображається на рахунку 26 "Готова
продукція". Вироби (кондитерські, напівфабрикати, напої тощо), які
передаються з виробництва до буфетів, лотків (інших підрозділів)
для реалізації, з рахунку 26 "Готова продукція" списуються на
рахунок 28 "Товари". Облік товарів ведеться у порядку,
встановленому Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 9
"Запаси", затвердженим наказом Міністерства фінансів України від
20 жовтня 1999 року N 246 ( z0751-99 ) (за собівартістю або ціною
продажу). Відповідно до статті 6 Закону України "Про бухгалтерський
облік та фінансову звітність в Україні" ( 996-14 ) галузеві
особливості застосування положень (стандартів) бухгалтерського
обліку встановлюються методичними рекомендаціями відповідних
міністерств. Питання регулювання діяльності підприємств
громадського харчування Указом Президента України від 23 жовтня
2000 року N 1159/2000 ( 1159/2000 ) віднесені до Міністерства
економіки та з питань європейської інтеграції України.
Заступник Міністра В.Чалий
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: