ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
04.08.2008 N 269
Про затвердження національних стандартів,змін до національного стандарту та скасування
нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державногокомітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 424 ( v0424609-08 ) від 26.11.2008
N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009
N 226 ( v0226609-09 ) від 22.06.2009 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0087609-07 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності а) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 5040:2008 Саломаси нерафіновані та рафіновані. Технічніумови
- Вперше
ДСТУ 5041:2008 Якість ґрунту. Оцінювання придатності земель длямеліоративної плантажної оранки
- Вперше
{ Термін надання чинності ДСТУ 5042:2008 встановлено з 1 липня
2009 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 146 ( v0146609-09 )
від 14.04.2009 }
ДСТУ 5042:2008 Спирт етиловий - сирець. Технічні умови- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 131-67)
ДСТУ 5043:2008 Спирт етиловий та спиртовмісні рідини. Методивідбирання проб
- На заміну ДСТУ 4181:2003 в частині 5
"Відбирання проб"
{ Підпункт "а" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказами
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 424 ( v0424609-08 ) від 26.11.2008, N 226
( v0226609-09 ) від 22.06.2009 }
б) з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 5044:2008 Перець і баклажан. Технологія вирощування.Загальні вимоги
- Вперше
ДСТУ 5045:2008 Кавун, диня, гарбуз. Технологія вирощування.Загальні вимоги
- Вперше
в) з 1 жовтня 2009 р.:
ДСТУ 5046:2008 Насіння кавуна, дині, гарбуза. Технологіявирощування. Загальні вимоги
- Вперше
ДСТУ 5047:2008 Консерви. Фрукти та овочі в кавуновій заливі.Загальні технічні умови
- Вперше
ДСТУ 5048:2008 Часник. Технологія вирощування. Загальні вимоги- Вперше
ДСТУ 5049:2008 Соя. Технологія вирощування. Загальні вимоги- Вперше
г) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 5050:2008 Продукти харчові. Визначання підсолоджувачів,консервантів та кофеїну методом високоефективної
рідинної хроматографії
- Вперше
ДСТУ 5051:2008 Продукти харчові. Визначання синтетичниххарчових барвників методом високоефективної
рідинної хроматографії
- Вперше
ДСТУ 5052:2008 Напівфабрикати із сиру кисломолочного. Загальнітехнічні умови
- Вперше (зі скасуванням РСТ УССР 1508-79 в
частині вареників із кисломолочним сиром)
ДСТУ 5053:2008 Борошно цеолітове. Меліорант комплексної діїдля легких ґрунтів. Загальні технічні вимоги
- Вперше
2. Затвердити зміну до національного стандарту України з
наданням чинності з 1 листопада 2008 р.:
національна зміна N 1 до Цукор. Правила приймання і
ДСТУ 3824-98 (ГОСТ 12569-99) методи відбирання проб
3. Скасувати чинність нормативних документів а) з 1 січня 2009 р.:
{ Термін скасування ГОСТ 131-67 встановлено з 1 липня 2009 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від
14.04.2009 }
ГОСТ 131-67 Спирт этиловый - сырец.Технические условия
ДСТУ 4181:2003 Спирт етиловий ректифікований та
(в частині 5 "Відбирання проб") спирт етиловий - сирець. Правилаприймання і методи випробувань
б) з 1 січня 2010 р.:
РСТ УССР 1508-79 (в частині Вареники морожені. Технічні
вареників із кисломолочним умови
сиром)
4. Керівникам центрів стандартизації, метрології та
сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та
приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог
національних стандартів, що затверджені цим наказом.
5. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Корчевна Л.О.) забезпечити: опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк
Джерело:Офіційний портал ВРУ