open
  • PDF
  • DOC
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Чинний
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ

ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
22.06.2009 N 226

Про затвердження національних стандартів,

змін до національних стандартів, скасування

нормативних документів та внесення змін до наказів

Держспоживстандарту від 04.08.2008 N 269,

від 22.05.2009 N 193

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0179609-09 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 7033:2009 Буряк столовий свіжий. Технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1722-85,

ГОСТ 26766-85)
ДСТУ 7034:2009 Буряк столовий молодий свіжий

з листками. Технічні умови

- На заміну РСТ УРСР 287-89
ДСТУ 7035:2009 Морква свіжа. Технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1721-85,

ГОСТ 26767-85)
ДСТУ 7036:2009 Диня свіжа. Технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 7178-85)
ДСТУ 7037:2009 Капуста білоголова свіжа. Технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 1724-85,

ГОСТ 26768-85).
б) з 1 січня 2011 р.:
ДСТУ 7038:2009 Саджанці кущових ягідних культур.

Технологія вирощування. Загальні вимоги

- Вперше
ДСТУ 7039:2009 Саджанці зерняткових культур.

Технологія вирощування. Загальні вимоги

- Вперше
ДСТУ 7040:2009 Фрукти, овочі та продукти їх переробляння,

консерви м'ясні та м'ясо-рослинні.

Готування проб до лабораторних аналізів

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 26671-85).
2. Затвердити зміни до національних стандартів України з
надання чинності з 1 серпня 2009 р.:
Зміна N 1 Шампанське України. Технічні умови
ДСТУ 4800:2007
Зміна N 1 Виноматеріали для шампанського України
ДСТУ 4804:2007 та вин ігристих. Технічні умови
Зміна N 1 Виноматеріали оброблені. Загальні
ДСТУ 4805:2007 технічні умови
Зміна N 1 Вина. Загальні технічні умови
ДСТУ 4806:2007
Зміна N 1 Вина ігристі. Технічні умови.
ДСТУ 4807:2007
3. Скасувати чинність нормативних документів а) з 1 січня 2010 р.:
РСТ УРСР 287-89 Буряки столові молоді свіжі з зеленню.

Технічні умови
ГОСТ 1721-85 Морковь столовая свежая заготовляемая

и поставляемая. Технические условия
ГОСТ 1722-85 Свекла столовая свежая заготовляемая

и поставляемая. Технические условия
ГОСТ 1724-85 Капуста белокачанная свежая заготовляемая

и поставляемая. Технические условия
ГОСТ 7178-85 Дыни свежие. Технические условия
ГОСТ 26766-85 Свекла столовая свежая, реализуемая

в розничной торговой сети.

Технические условия
ГОСТ 26767-85 Морковь столовая свежая, реализуемая

в розничной торговой сети.

Технические условия
ГОСТ 26768-85 Капуста белокачанная свежая, реализуемая

в розничной торговой сети.

Технические условия.
б) з 1 січня 2011 р.
ГОСТ 26671-85 Продукты переработки плодов и овощей,

консервы мясные и мясорастительные.

Подготовка проб для лабораторных анализов.
4. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
4 серпня 2008 року N 269 ( v0269609-08 ) "Про затвердження
національних стандартів, змін до національного стандарту та
скасування нормативних документів", а саме: у підпункті "а" пункту 1 слова
"ДСТУ 5040:2008 Соломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні
умови - Вперше"
замінити на слова
"ДСТУ 5040:2008 Саломаси нерафіновані та рафіновані. Технічні
умови - Вперше".
5. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
22 травня 2009 року N 193 ( v0193609-09 ) "Про затвердження
національних стандартів, змін до національних стандартів та
скасування нормативних документів", а саме: пункт 3 доповнити
ДСТУ 3500-97 Макулатура паперова і картонна.

Технічні умови.
6. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.)
та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк

  • Друкувати
  • PDF
  • DOC
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: