ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
05.10.2009 N 357
Про затвердження національних стандартів,скасування нормативних документів
та внесення змін до наказів Держспоживстандарту
від 16.05.2009 N 154, від 26.08.2008 N 301
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державногокомітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 474 ( v0474609-09 ) від 25.12.2009 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0179609-09 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності а) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 7064:2009 Туберкулін очищений у стандартномурозчині для птиці. Технічні умови
- Вперше
ДСТУ 2366:2009 Виноград свіжий технічний. Технічні умови- На заміну ДСТУ 2366-94
б) з 1 квітня 2010 р.
ДСТУ 7065:2009 Бринза. Загальні технічні умови- На заміну РСТ УРСР 1602-82
в) з 1 січня 2011 р.
ДСТУ 7066:2009 Генетичні ресурси рослин.Терміни та визначення понять
- Вперше
г) з 1 липня 2011 р.:
ДСТУ 7067:2009 Хміль. Технічні умови- Вперше (зі скасуванням ДСТУ 4097.1-2002,
ДСТУ 4097.2-2002, ДСТУ 4098.1-2002
та ДСТУ 4098.2-2002)
ДСТУ 4099:2009 Хміль. Правила відбирання пробта методи випробовування
- На заміну ДСТУ 4099-2002
ДСТУ 3211:2009/ Брухт і відходи кольорових металів
ГОСТ 1639:2009 і сплавів. Загальні технічні умови- На заміну ДСТУ 3211-95 (ГОСТ 1639-93)
{ Підпункт "г" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 474 ( v0474609-09 ) від 25.12.2009 }
2. Скасувати чинність нормативних документів а) з 1 січня 2010 р.
ДСТУ 2366-94 Виноград свіжий технічний. Технічні умови
б) з 1 квітня 2010 р.
РСТ УССР 1602-82 Бринза гуцульська. Технічні умови
в) з 1 липня 2011 р.:
ДСТУ 4097.1-2002 Хміль гіркий. Частина 1. Хміль-сирець гіркий.Технічні умови
ДСТУ 4097.2-2002 Хміль гіркий. Частина 2. Хміль гіркийспресований. Технічні умови
ДСТУ 4098.1-2002 Хміль ароматичний. Частина 1. Хміль-сирецьароматичний. Технічні умови
ДСТУ 4098.2-2002 Хміль ароматичний. Частина 2. Хміль ароматичнийспресований. Технічні умови
ДСТУ 4099-2002 Хміль. Правила відбирання проб та методивипробовування
ДСТУ 3211-95 Брухт та відходи кольорових металів і сплавів.
(ГОСТ 1639-93) Загальні технічні умови
3. До наказу Держспоживстандарту України від 16 травня
2008 р. N 154 ( v0154609-08 ) "Про затвердження національних
стандартів, змін до національних стандартів та скасування
нормативних документів" внести такі зміни: 3.1.1. У підпункті "а" пункту 1 вилучити слова та цифри:
"ДСТУ 4993:2008 Картопля для промислового переробляння.Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 6014-68, ГОСТ 26832-86)"
3.1.2. Доповнити пункт 1 підпунктом такого змісту: "в) з 1 січня 2010 р.
ДСТУ 4993:2008 Картопля для промислового переробляння.Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні
ГОСТ 6014-68, ГОСТ 26832-86)"
3.2.1. У підпункті "а" пункту 3 вилучити слова та цифри:
"ГОСТ 26832-86 Картофель свежий для переработкина продукты питания. Технические условия
ГОСТ 6014-68 Картофель свежий для переработки.Технические условия"
3.2.2. Доповнити пункт 3 підпунктом такого змісту: "в) з 1 січня 2010 р.:
ГОСТ 26832-86 Картофель свежий для переработкина продукты питания. Технические условия
ГОСТ 6014-68 Картофель свежий для переработки.Технические условия"
4. До наказу Держспоживстандарту України від 26 серпня 2008
N 301 ( v0301609-08 ) "Про затвердження національних стандартів
України, змін до національних стандартів, національного
класифікатора України та скасування нормативних документів" внести
такі зміни:
4.1. У пункті 1 вилучити слова та цифри:
"ДСТУ 5063:2008 Олії. Методи визначання нежировихдомішок і відстою
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5481-89)"
4.2. Доповнити пунктом такого змісту: "1-1. З 1 січня 2010 р.
ДСТУ 5063:2008 Олії. Методи визначання нежировихдомішок і відстою
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5481-89)"
4.3. У пункті 4 вилучити слова та цифри:
"ГОСТ 5481-89 Масла растительные. Методы определениянежировых примесей и отстоя"
4.4. Доповнити пунктом такого змісту: "4-1. З 1 січня 2010 р.
ГОСТ 5481-89 Масла растительные. Методы определениянежировых примесей и отстоя"
5. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.)
та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Керівникам центрів стандартизації, метрології та
сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та
приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог
національних стандартів, що затверджені цим наказом.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк
Джерело:Офіційний портал ВРУ