open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ

ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
12.12.2007 N 357

Про затвердження національних стандартів,

національного класифікатора України, затвердження

змін до національних стандартів, скасування

нормативних документів та внесення змін

до наказів Держспоживстандарту
{ Щодо змін додатково див. Наказ Державного комітету

України з питань технічного регулювання

та споживчої політики

N 525 ( v0525609-08 ) від 31.12.2008 }
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного

комітету України з питань технічного регулювання

та споживчої політики

N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009

Наказами Державної служби технічного регулювання

N 596 ( v0596831-10 ) від 28.12.2010

N 240 ( v0240831-11 ) від 01.07.2011

Наказами Міністерства економічного

розвитку і торгівлі

N 9 ( v0009731-12 ) від 05.01.2012

N 843 ( v0843731-12 ) від 20.07.2012

N 886 ( v0886731-13 ) від 01.08.2013

N 1240 ( v1240731-13 ) від 17.10.2013 }

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації на 2007 рік
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності: а) з 1 жовтня 2008 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 4894:2007|Риба та рибні продукти. Фотометричний метод | | |визначення гістаміну | | |- Вперше | |--------------+-------------------------------------------------| |ДСТУ 4895:2007|Риба та рибні продукти. Метод бактеріоскопічного | | |оцінювання | | |- Вперше | |--------------+-------------------------------------------------| |ДСТУ 4896:2007|Розроблення родовищ нафти та газу. Терміни та | | |визначення понять | | |- Вперше | ------------------------------------------------------------------
б) з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 4897:2007 |Риба та рибні продукти. Ваговий метод | | |визначення жиру в умовах промислу | | |- Вперше | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4898:2007 |Консерви. Фрукти потерті або подрібнені. | | |Технічні умови | | |- Вперше (зі скасуванням в Україні | | |ГОСТ 22371-77) | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4899:2007 |Варення. Загальні технічні умови | | |- Вперше (зі скасуванням в Україні | | |ГОСТ 7061-88) | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4900:2007 |Джеми. Загальні технічні умови | | |- Вперше (зі скасуванням в Україні | | |ГОСТ 7009-88) | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4901:2007 |Напівфабрикати овочеві пюреподібні | | |швидкозаморожені. Технічні умови | | |- Вперше | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4902.1:2007|Протипожежна техніка. Інструмент для проведення| | |пожежно-рятувальних робіт. Частина 1. | | |Немеханізований переносний інструмент. | | |Загальні технічні вимоги та методи | | |випробування | | |- Вперше | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4902.2:2007|Протипожежна техніка. Інструмент для проведення| | |пожежно-рятувальних робіт. Частина 2. | | |Механізований переносний інструмент з | | |пневматичним приводом. Загальні технічні вимоги| | |та методи випробування | | |- Вперше | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4902.3:2007|Протипожежна техніка. Інструмент для проведення| | |пожежно-рятувальних робіт. Частина 3. | | |Механізований переносний інструмент з | | |гідравлічним приводом. Загальні технічні вимоги| | |та методи випробування | | |(EN 13204:2004, NEQ) | | |- Вперше | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 4903:2007 |Лісокористування рекреаційне. Терміни та | | |визначення понять | | |- Вперше | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 2567:2007 |Цукрове виробництво. Терміни та визначення | | |понять | | |- На заміну ДСТУ 2567-94 | |----------------+-----------------------------------------------| |ДСТУ 3231:2007 |Метрологія. Еталони одиниць вимірювань | | |державні, первинні та вторинні. Основні | | |положення, порядок розроблення, затвердження, | | |реєстрації, зберігання та застосування | | |- На заміну ДСТУ 3231-95 | ------------------------------------------------------------------
2. Затвердити національний класифікатор України з наданням
чинності з 1 серпня 2008 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДК 008:2007 |Класифікатор корисних копалин (ККК) | | |(va357609-07) | | |- На заміну ДК 008-96 | ------------------------------------------------------------------
2. Затвердити зміни до національних стандартів з наданням
чинності з 1 лютого 2008 р.:
------------------------------------------------------------------ |зміна N 1 |Маси і глазурі фарфорові та фаянсові. Загальні | |ДСТУ 4137.0-2002|вимоги до методів хімічного аналізування | |----------------+-----------------------------------------------| |зміна N 1 |Маси і глазурі фарфорові та фаянсові. Метод | |ДСТУ 4137.2-2002|визначення втрат маси під час прожарювання | ------------------------------------------------------------------
3. Скасувати чинність нормативних документів: а) з 1 серпня 2008 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДК 008-96 |Класифікатор корисних копалин та підземних вод | ------------------------------------------------------------------
б) з 1 січня 2009 р.:
------------------------------------------------------------------ |ДСТУ 2567-94 |Цукрове виробництво. Терміни та визначення | |---------------+------------------------------------------------| |ДСТУ 3231-95 |Метрологія. Еталони державні та вторинні одиниць| | |вимірювань. Основні положення, порядок | | |розроблення, затвердження, реєстрації, | | |зберігання та застосування | |---------------+------------------------------------------------| |ГОСТ 7009-88 |Джемы. Общие технические условия | |---------------+------------------------------------------------| |ГОСТ 7061-88 |Варенье. Общие технические условия | |---------------+------------------------------------------------| |ГОСТ 22371-77 |Консервы. Плоды и ягоды протертые или дробленые.| | |Технические условия | ------------------------------------------------------------------
4. На виконання досягнутих домовленостей на засіданні
експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти і
нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості від 12
липня 2013 р. продовжити строк дії ДСТУ 3868-99 "Паливо дизельне.
Технічні умови" до 1 липня 2014 р.{ Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Наказами Державної служби
технічного регулювання N 596 ( v0596831-10 ) від 28.12.2010, N 240
( v0240831-11 ) від 01.07.2011; в редакції Наказу Міністерства
економічного розвитку і торгівлі N 886 ( v0886731-13 ) від
01.08.2013; із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства
економічного розвитку і торгівлі N 1240 ( v1240731-13 ) від
17.10.2013 }
{ Пункт 5 вилучено на підставі Наказу Державного комітету
України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
{ Пункт 6 вилучено на підставі Наказу Державного комітету
України з питань технічного регулювання та споживчої політики
N 483 ( v0483609-09 ) від 30.12.2009 }
7. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Цициліано О.Д.) забезпечити: опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти"; видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова О.Шнипко

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: