ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
15.09.2008 N 328
Про затвердження національнихстандартів України, надання пробному
стандарту статусу національного стандарту,
затвердження зміни до національного класифікатора
України та скасування нормативних документів
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0226609-08 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 5067:2008 Горілки, горілки особливі, напоїлікеро-горілчані. Аналіз органолептичний.
Метод визначання інтенсивності аромату
- Вперше
ДСТУ 5068:2008 Горілки і горілки особливі. Визначанняпрозорості спектрофотометричним методом
- Вперше
ДСТУ 5069:2008 Препарати ферментні для спиртовоговиробництва. Правила приймання, зберігання та
методи відбирання проб
- Вперше
ДСТУ 5070:2008 Горілки і горілки особливі. Метод визначаннямасової концентрації цукру
- Вперше
ДСТУ 5071:2008 Вода підготовлена для лікеро-горілчаноговиробництва. Фотометричний метод визначання
прозорості
- Вперше
ДСТУ 5072:2008 Сировина цукровмісна для спиртовоговиробництва. Біологічний метод визначання
цукру
- Вперше
ДСТУ 5073:2008 Молоко та вершки. Метод визначеннятермостійкості за алкогольною пробою
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 25228-82)
ДСТУ 5077:2008 Енергозбереження. Системи енергетичногоменеджменту промислових підприємств.
Перевірка та контроль ефективності
функціювання
- Вперше
ДСТУ 5078:2008 Енергозбереження. Обладнання промисловоїпризначеності енергоспоживальне. Вимоги до
показників енергетичної ефективності
- Вперше
б) з 1 жовтня 2009 р.:
ДСТУ 5074:2008 Кислоти жирні, соапстоки концентровані. Методякісного визначання наявності мінеральних
кислот
- Вперше
ДСТУ 5075:2008 Комбікорми для контрольної відгодівлі свинейу племінних господарствах. Технічні умови -
- Вперше
в) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 5076:2008 Вироби кондитерські. Методи визначанняступеня подрібнення шоколаду, шоколадної,
кондитерської та жирової глазурі, какао
тертого і шоколаду в порошку
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5902-80
в частині розділу 2)
2. Надати пробному стандарту ДСТУ-П 4704:2006 статус
національного стандарту із заміною позначення, тексту та назви
стандарту з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ 4704:2008 Проведення промислових вибухів. Нормисейсмічної безпеки
- Вперше (зі скасуванням ДСТУ-П 4704:2006)
3. Затвердити зміну до національного класифікатора України з
наданням чинності з дня опублікування в Інформаційному покажчику
"Стандарти":
Зміна N 4 ДК Державний класифікатор продукції та послуг
( va328609-08 ) 016-97 ( v0822217-97 )
4. Скасувати чинність нормативних документів: а) з 1 січня 2009 р.:
ДСТУ-П 4704:2006 Правила проведення гірничих вибухів. Нормибезпечності сейсмічних коливань грунту
б) з 1 липня 2009 р.
ГОСТ 25228-82 Молоко и сливки. Метод определениятермоустойчивости по алкогольной пробе
в) з 1 січня 2010 р.
ГОСТ 5902-80 (в Изделия кондитерские. Методы определения
частині розділу 2) степени измельчения и плотности пористыхизделий
5. Керівникам центрів стандартизації, метрології та
сертифікації у встановленому порядку забезпечити перевірку та
приведення зареєстрованих технічних умов у відповідність до вимог
національних стандартів, що затверджені цим наказом.
6. Державному підприємству "Український науково-дослідний і
навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості"
(Корчевна Л.О.) забезпечити:
опублікування цього наказу у черговому виданні щомісячного
інформаційного покажчика "Стандарти";
видання не пізніше ніж за 90 днів до набрання чинності
затверджених цим наказом національних стандартів.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк