open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ

17.07.2024  № 2113


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 серпня 2024 р.
за № 1180/42525

Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 02 листопада 2017 року № 592

Відповідно до пункту 6 частини першої статті 7 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», пункту 913 Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2017 року № 1106, пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 124, НАКАЗУЮ:

1. Преамбулу наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 02 листопада 2017 року № 592 «Про затвердження Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 листопада 2017 року за № 1434/31302, викласти в такій редакції:

«Відповідно до пункту 6 частини першої статті 7 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 124,».

2. Внести до Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 02 листопада 2017 року № 592, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 27 листопада 2017 року за № 1434/31302, такі зміни:

1) у пункті 13:

підпункт 1 після слова «промисловості)» доповнити словами та цифрами «та проводять відповідно до ДСТУ 4623:2023 «Цукор. Технічні умови»»;

підпункти 2, 3 після слова «(ICUMSA))» доповнити словами та цифрами «та проводять відповідно до ДСТУ 4623:2023 «Цукор. Технічні умови»»;

2) після пункту 13 доповнити новим пунктом такого змісту:

«14. Маркування видів цукрів, призначених для споживання людиною, повинно відповідати таким вимогам:

1) терміни, визначені в пунктах 2-12 цих Вимог, є назвами харчових продуктів, використання яких можливо тільки за умови виконання відповідних положень цих Вимог.

Ці назви можуть:

використовуватися як складова частина в назвах інших продуктів за умови, що такі назви не вводять в оману споживача;

бути доповнені уточнюючими термінами за умови, що такі терміни широко використовуються у державах - членах Європейського Союзу;

2) назва харчового продукту «білий цукор (цукор)» може використовуватися для харчового продукту «екстра білий цукор»;

3) на маркуванні фасованих харчових продуктів вагою менше 20 г кількість нетто не зазначається;

4) на маркуванні харчових продуктів, наведених у пунктах 5-7 цих Вимог, зазначається вміст сухої речовини та інвертного цукру;

5) маркування сиропу інвертного цукру, що містить кристали, повинно містити термін «кристалізований»».

3. Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів і продовольчої безпеки забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та вводиться в дію одночасно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 02 листопада 2017 року № 592 «Про затвердження Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27 листопада 2017 року за № 1434/31302.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра аграрної політики та продовольства України згідно з розподілом обов’язків.

Виконуючий обов’язки
Міністра аграрної політики
та продовольства України





Т. Висоцький

ПОГОДЖЕНО:


Голова Державної служби України
з питань безпечності харчових продуктів
та захисту споживачів


Перший віце-прем’єр-міністр України -
Міністр економіки України


Міністр охорони здоров’я України









С. Ткачук




Ю. Свириденко


В. Ляшко

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: