Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 324
Кабінет Міністрів України постановляє:
Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 324 “Про затвердження натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, навчальних та санаторних закладах сфери управління Міністерства соціальної політики” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 12, ст. 592; 2012 р., № 7, ст. 249) зміни, що додаються.
ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. № 324
1. Абзац четвертий пункту 1 викласти в такій редакції:
“для громадян, які відпочивають у санаторіях.”.
2. Натуральні добові норми харчування відпочиваючих у санаторіях сфери управління Мінсоцполітики, затверджені зазначеною постановою, викласти в такій редакції:
“ЗАТВЕРДЖЕНО |
НАТУРАЛЬНІ ДОБОВІ НОРМИ ХАРЧУВАННЯ
громадян, які відпочивають у санаторіях сфери управління Мінсоцполітики
Перелік продуктів харчування | Норма на одного громадянина |
Хліб житній | 100 |
Хліб пшеничний | 200 |
Борошно пшеничне | 25 |
Крохмаль | 2 |
Крупи, макаронні вироби, бобові | 150 |
Картопля | 400 |
Овочі | 500 |
Фрукти свіжі, в тому числі цитрусові | 200 |
Фрукти сушені | 20 |
Соки | 150 |
Цукор | 55 |
Мед | 5 |
Кондитерські вироби | 40 |
М’ясо, м’ясопродукти | 190 |
Птиця | 90 |
Риба, рибопродукти | 90 |
Молоко, кисломолочні продукти | 500 |
Сир кисломолочний | 80 |
Сир твердий | 45 |
Сметана | 25 |
Масло вершкове | 40 |
Олія | 35 |
Яйця, штук | 1 |
Кава натуральна розчинна, злакова, какао | 4 |
Чай | 3 |
Спеції | 0,2 |
Сіль | 10 |
Хімічний склад | |
Білки | 123 |
у тому числі тваринні | 83 |
Жири | 120 |
у тому числі олія | 35 |
Вуглеводи | 405 |
Енергія, ккал | 3216 |
Додатковий перелік продуктів харчування для випікання кондитерських виробів | |
Борошно пшеничне | 50 |
Маргарин | 20 |
Дріжджі | 2 |
__________ |
|
2. У разі відсутності необхідних продуктів харчування можна проводити їх заміну згідно із затвердженими МОЗ нормами заміни продуктів. | |
3. Для квашення овочів (огірків, помідорів, капусти тощо) та консервування овочів і фруктів використовують сіль, цукор і спеції згідно з рецептурами понад добову норму. | |
4. Для посипки колоди для рубання м’яса використовують сіль понад добову норму. | |
5. Застосування натуральних добових норм щодо борошна пшеничного, маргарину та дріжджів, зазначених у додатковому переліку продуктів харчування, передбачити лише у разі забезпечення у санаторії можливостей випікання кондитерських виробів.”. |