Про затвердження норм харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби
Кабінет Міністрів України постановляє:
норми харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби, згідно з додатком 1;
норми заміни продуктів під час харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби, згідно з додатком 2.
2. Державній міграційній службі здійснити в межах кошторисних призначень перерозподіл бюджетних коштів з метою забезпечення фінансування витрат, пов’язаних з харчуванням іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців зазначеної Служби.
НОРМИ
харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби
Норма № 1 - харчування дітей іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців, віком до одного року
(кількість на одну дитину на добу, грамів)
Найменування продукту | Вік дитини, місяців | |||
від 0 до 3 | від 4 до 5 | від 6 до 7 | від 8 до 12 | |
Сухі адаптовані молочні суміші або рідкі адаптовані молочні суміші | 80-100 | 90-120 | 75-80 | 30-60 |
700-900 | 900-1000 | 900-800 | 600-500 | |
Хліб житній | 5-10 | |||
Хліб пшеничний | 5-10 | |||
Крохмаль | 1 | 2 | ||
Крупи, бобові, макаронні вироби | 20 | 25-30 | ||
Картопля | 50 | 85 | ||
Овочі | 120 | 180 | ||
Фрукти свіжі, цитрусові | 10-60 | 70-120 | ||
Соки | 30-50 | 50-100 | ||
Фрукти сушені | 1-4 | 4-6 | ||
Кондитерські вироби (сухарики, печиво) | 3-15 | |||
Цукор | 30 | 30 | ||
Масло вершкове | 1-4 | 4-6 | ||
Олія | 1-3 | 3-6 | ||
Яйце, штук | 1/5 жовтка | 1/4-1/2 жовтка | ||
Молоко, кисломолочні продукти | 100-200 | 300-380 | ||
Сир кисломолочний | 10-30 | 30-50 | ||
М’ясо, м’ясопродукти | 50-90 | |||
Риба, рибопродукти | 15-25 | |||
Кава злакова, цикорій | 1 | |||
Какао | 1 | |||
Чай | 0,1 | |||
Сіль, сіль йодована | 1 | 2 | ||
Білки | 15 | 19 | 23 | 32 |
у тому числі тваринні | 15 | 19 | 22 | 25 |
Жири | 30 | 38 | 53 | 61 |
у тому числі рослинні | 3 | 6 | ||
Вуглеводи | 66 | 77 | 115 | 143 |
Енергоцінність зазначених продуктів, ккал | 660 | 730 | 1029 | 1249 |
__________ |
|
Норма № 2 - харчування дітей іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців, віком старше одного року
(кількість на одну дитину на добу, грамів)
Найменування продукту | Вік дитини, років | ||||
від 1 до 3 | від 3 до 6 | від 6 до 10 | від 10 до 13 | від 13 до 18 | |
Хліб житній | 30 | 100 | 150 | 200 | 200 |
Хліб пшеничний | 65 | 130 | 180 | 250 | 250 |
Борошно пшеничне | 15 | 30 | 40 | 45 | 50 |
Крохмаль | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
Крупи, бобові, макаронні вироби | 40 | 45 | 65 | 90 | 100 |
Картопля | 130 | 300 | 350 | 400 | 420 |
Овочі різні свіжі | 180 | 350 | 400 | 450 | 470 |
Фрукти свіжі, цитрусові | 45 | 250 | 300 | 300 | 300 |
Соки | 50 | 150 | 180 | 200 | 200 |
Фрукти сушені | 10 | 20 | 15 | 15 | 15 |
Кондитерські вироби | 5 | 30 | 30 | 35 | 40 |
Цукор | 35 | 50 | 60 | 70 | 70 |
Мед, медопродукти | 1 | 3 | 4 | 5 | 7 |
Масло вершкове | 20 | 40 | 45 | 50 | 50 |
Олія | 6 | 12 | 15 | 18 | 20 |
Сало | 2 | 2 | 4 | 6 | 8 |
Яйце, штук | 1/4 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Молоко, кисломолочні продукти | 350 | 500 | 500 | 500 | 500 |
Сир кисломолочний | 40 | 40 | 50 | 70 | 70 |
Сир твердий | 3 | 12 | 15 | 20 | 20 |
Сметана | 5 | 15 | 20 | 25 | 25 |
М’ясо (м’ясопродукти), птиця | 60 | 125 | 130 | 160 | 160 |
Ковбасні вироби | 2 | 20 | 25 | 40 | |
Риба, рибопродукти | 20 | 75 | 85 | 100 | 100 |
Кава злакова, цикорій | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Какао | 1 | ||||
Чай | 0,2 | 0,1 | 0,2 | 0,5 | 0,5 |
Сіль, сіль йодована | 2 | 6 | 8 | 10 | 10 |
Дріжджі | 1 | 1 | 2 | 3 | 3 |
Лавровий лист | 0,05 | 0,02 | 0,02 | 0,02 | 0,02 |
Сухарі панірувальні | 2 | 2 | 4 | 3 | 4 |
Томатна паста | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 |
Ванільний цукор | 0,1 | 0,1 | 0,1 | 0,1 | 0,1 |
Кислота лимонна | 0,1 | 0,1 | 0,1 | 0,1 | 0,2 |
Білки | 52,1 | 74 | 87 | 153 | 157 |
у тому числі тваринні | 29,1 | 37 | 43 | 51 | 53 |
Жири | 54,2 | 67 | 77 | 147 | 157 |
у тому числі рослинні | 8,4 | 24 | 28 | 15 | 16 |
Вуглеводи | 355,1 | 355 | 400 | 836 | 846 |
Енергоцінність, ккал | 1540 | 2319 | 2641 | 2800 | 3200 |
__________ |
|
Норма № 3 - харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців, віком старше 18 років
Найменування продукту | Кількість на одну особу на добу, грамів |
Хлібопродукти: | |
хліб житній | 100 |
хліб пшеничний | 200 |
борошно пшеничне першого ґатунку | 20 |
Крупи: | |
рисові | 20 |
пшоняні | 20 |
ячні | 30 |
вівсяні | 20 |
Бобові | 15 |
Макаронні вироби | 15 |
Картопля | 300 |
Овочі: | |
капуста | 100 |
морква | 50 |
буряк | 50 |
цибуля | 50 |
інші (квашені огірки, помідори) | 50 |
Фрукти свіжі | 100 |
Соки/фрукти сушені | 100/15 |
Цукор | 65 |
Олія | 25 |
Маргарин | 10 |
Яйця, штук | 1 |
Молоко, молокопродукти: | |
молоко | 130 |
спред | 10 |
сир м’який | 27 |
сметана | 10 |
М’ясо: | |
яловичина, баранина | 30 |
птиця домашня | 25 |
Субпродукти | 25 |
Ковбасні вироби | 20 |
Риба, рибопродукти | 60 |
Чай | 3 |
Сіль | 8 |
Спеції (перець мелений, лавровий лист) | 0,8 |
Томатна паста | 3 |
Енергетична цінність, ккал | 2537 |
Білки | 84 |
Жири | 67 |
Вуглеводи | 392 |
__________ |
|
НОРМИ
заміни продуктів під час харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців Державної міграційної служби
Норма № 1 - заміни продуктів за енергоцінністю під час харчування дітей іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців
Найменування продукту | Маса, кілограмів брутто | Найменування продукту-замінника | Маса, кілограмів брутто | Примітка |
Масло вершкове | 1 | олія | 0,73 | |
масло вершкове топлене | 0,8 | |||
Олія | 1 | олія (соняшникова, кукурудзяна) | 1 | |
Молоко коров’яче пастеризоване | 1 | молоко коров’яче сухе | 0,11 | |
вершки сухі | 0,12 | |||
молоко згущене стерилізоване | 0,46 | |||
молоко згущене з цукром | 0,39 | |||
вершки згущені з цукром | 0,35 | |||
кисломолочні продукти (наприклад, кефір) | 1 | |||
сир кисломолочний напівжирний | 0,2 | |||
сир твердий | 0,11 | |||
Хліб житній | 1 | хліб пшеничний | 0,66 | |
борошно пшеничне | 0,46 | |||
Хліб пшеничний | 1 | хліб житній | 1,5 | |
борошно пшеничне | 0,7 | |||
сухарі (з борошна першого сорту) | 0,75 | |||
Чай чорний | 1 | чай чорний плитковий | 1 | |
чай зелений | 1 | |||
Картопля (30 відсотків відходів) | 1 | пюре картопляне сухе | 0,25 | |
капуста білокачанна | 1,11 | |||
капуста цвітна | 0,8 | |||
квасоля, горох свіжі | 0,52 | |||
Бобові (зерно) | 1 | горох, квасоля свіжі | 4,2 | |
кукурудза консервована | 4,44 | |||
горошок зелений консервований | 6,6 | |||
Морква (буряк) свіжа | 1 | морква (буряк) для гарніру (консерви) | 1,4 | |
Томати свіжі | 1 | томати консервовані | 1,04 | |
томатний сік | 1,14 | |||
томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків | 0,42 | |||
Капуста свіжа | 1 | капуста білокачанна квашена | 1,15 | |
капуста білокачанна рання | 1 | |||
капуста цвітна | 1 | |||
капуста брюссельська | 1,3 | |||
Цибуля-порей | 1 | цибуля свіжа зелена | 0,95 | |
Огірки (томати) солені | 1 | огірки (томати) консервовані | 1,64 | |
Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків | 1 | сік томатний натуральний | 2,66 | |
томатне пюре із вмістом сухих речовин 20 відсотків | 0,66 | |||
томати свіжі | 2,38 | |||
Яблука свіжі | 1 | яблука консервовані | 0,41 | |
сік яблучний | 0,92 | |||
сік сливовий | 0,53 | |||
сік виноградний | 0,65 | |||
інші соки плодові натуральні | 0,9 | |||
яблука сушені | 0,2 | |||
сливи сушені | 0,2 | |||
абрикоси сушені | 0,17 | |||
родзинки | 0,15 | |||
фрукти (ягоди) свіжі (груші, айва, персики, сливи, черешні, вишні, абрикоси, банани) | 1 | |||
виноград | 0,8 | |||
компоти консервовані | 0,5 | |||
Яблука сушені | 1 | яблука свіжі | 5 | |
груші сушені | 1 | |||
фрукти, ягоди сушені (курага, чорнослив, урюк, родзинки) | 0,5 | |||
Дріжджі хлібопекарські | 1 | дріжджі хлібопекарські сухі | 0,3 | |
Кури патрані першої категорії | 1 | яловичина, свинина | 1 | |
кури напівпатрані першої категорії | 1,34 | |||
курчата патрані | 1 | |||
курчата напівпатрані | 1,5 | |||
стегенця курячі | 0,8 | |||
філе куряче | 0,6 | |||
консерви з курятини | 0,75 | за медичними показаннями | ||
М’ясо (яловичина, свинина нежирна) | 1 | печінка | 1 | |
серце | 1,77 | |||
м’ясо птиці патраної першої категорії | 1 | |||
ковбаса варена | 0,8 | |||
консерви м’ясні (у тому числі з курятини) | 0,75 | за медичними показаннями | ||
риба | 1,15 | |||
сир кисломолочний напівжирний | 1,2 | |||
Риба (охолоджена, морожена) | 1 | оселедець солений із головою | 1 | |
рибне філе | 0,7 | |||
консерви рибні | 0,8 | за медичними показаннями | ||
яловичина | 0,87 | |||
яйце, штук | 0,9 | |||
Яйце, штук | 1 | сир кисломолочний напівжирний | 0,031 | |
яловичина | 0,1 | |||
молоко | 0,18 | |||
сир твердий | 0,02 |
Норма № 2 - заміни продуктів під час виготовлення страв для іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців
Найменування продукту | Маса, кілограмів брутто | Найменування продукту-замінника | Маса, кілограмів брутто | Найменування страв і виробів, під час приготування яких використовується продукт-замінник |
Яйця без шкаралупи | 1 | яєчний меланж заморожений | 1 | страви з яєць, запіканки, борошняні вироби |
Яйця без шкаралупи | 1 | яєчний порошок | 0,28 | страви з яєць, запіканки, борошняні вироби |
Масло коров’яче несолоне | 1 | масло селянське | 1,13 | усі кулінарні вироби і страви (крім заправлення страв під час відпуску) |
Масло коров’яче несолоне | 1 | масло коров’яче любительське | 1,06 | усі кулінарні вироби і страви (крім заправлення страв під час відпуску) |
Масло коров’яче несолоне | 1 | масло коров’яче солоне (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,02 кілограма) | 1 | фарші, млинці, оладки |
Масло коров’яче несолоне | 1 | масло коров’яче топлене | 0,84 | фарші, млинці, оладки і для заправлення кулінарних виробів |
Олія соняшникова | 1 | олія арахісова, кукурудзяна, соєва, бавовняна, оливкова | 1 | холодні страви, борошняні вироби, маринади, страви з риби |
Олія соняшникова рафінована | 1 | олія соняшникова нерафінована | 1 | маринади, деякі соуси, холодні, овочеві, рибні страви, борошняні вироби |
Молоко коров’яче пастеризоване незбиране | 1 | молоко коров’яче пастеризоване нежирне (із збільшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,04 кілограма) | 1 | супи, соуси, страви з яєць, солодкі страви, борошняні вироби, каші |
Молоко коров’яче пастеризоване незбиране | 1 | молоко коров’яче незбиране сухе | 0,12 | супи, соуси, страви з яєць, борошняні вироби, овочеві, солодкі страви, напої тощо |
Молоко коров’яче пастеризоване незбиране | 1 | молоко коров’яче знежирене сухе (із збільшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,04 кілограма) | 0,09 | супи, соуси, страви з яєць, солодкі страви, борошняні вироби, каші |
Молоко коров’яче пастеризоване незбиране | 1 | вершки сухі (із зменшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,042 кілограма) | 0,16 | молочні каші |
Молоко коров’яче пастеризоване незбиране | 1 | молоко незбиране згущене з цукром (із зменшенням у рецептурі кількості цукру на 0,17 кілограма) | 0,38 | солодкі страви, напої |
Молоко коров’яче пастеризоване незбиране | 1 | молоко згущене стерилізоване в банках | 0,46 | супи, соуси, солодкі страви, борошняні вироби і напої |
Молоко коров’яче пастеризоване незбиране | 1 | вершки згущені з цукром (із зменшенням у рецептурі кількості масла коров’ячого несолоного на 0,07 кілограма і цукру на 0,18 кілограма) | 0,48 | молочні каші, борошняні вироби |
Цукор-пісок | 1 | мед натуральний | 1,25 | напої, киселі, муси, желе |
Цукор-пісок | 1 | цукрова пудра | 1 | солодкі страви, запіканки, пудинги |
Повидло, джем | 1 | мармелад фруктово-ягідний (різний) | 0,84 | солодкі страви |
Повидло, джем | 1 | варення без кісточок | 1 | солодкі страви |
Крохмаль картопляний сухий (20 відсотків вологості) | 1 | крохмаль картопляний (сирець 50 відсотків вологості) | 1,6 | киселі, солодкі супи |
Крохмаль картопляний | 1 | крохмаль кукурудзяний | 1,5 | молочні киселі, желе |
Дріжджі хлібопекарські пресовані | 1 | дріжджі хлібопекарські сухі | 0,25 | напої, борошняні вироби |
Чай чорний байховий не розфасований | 1 | чай чорний плитковий | 1 | напої |
Кава натуральна смажена | 1 | кава натуральна розчинна | 0,35 | напої |
Ванілін | 1 | ванільний цукор | 20 | солодкі страви |
Ванілін | 1 | ванільна есенція | 12,7 | солодкі страви |
Желатин | 1 | агароїд | 0,7 | солодкі желейні страви |
Горошок зелений (консервований) | 1 | горох овочевий (лопатка) свіжий | 0,82 | холодні страви, супи, овочеві страви, гарніри |
Горошок зелений (консервований) | 1 | квасоля овочева (лопатка) свіжа | 0,82 | холодні страви, супи, овочеві страви, гарніри |
Горошок зелений (консервований) | 1 | зелений горошок свіжий, заморожений | 0,71 | холодні страви, супи, овочеві страви, гарніри |
Зелень кропу, петрушки, селери, свіжа | 1 | зелень кропу, петрушки, селери гілочками, солона (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,29 кілограма) | 1 | для ароматизації бульйонів, супів, соусів |
Зелень кропу, петрушки, селери, свіжа | 1 | зелень кропу, петрушки, селери, подрібнена солона (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,22 кілограма) | 0,76 | для ароматизації бульйонів, супів, соусів |
Корінь пастернаку, петрушка, селера, кореневі свіжі | 1 | білий корінь петрушки, селери і пастернаку, сушені | 0,15 | супи, соуси, тушковане м’ясо |
Щавель свіжий | 1 | пюре із щавлю (консерви) | 0,4 | супи з використанням щавлю |
Шпинат свіжий | 1 | пюре із шпинату | 0,4 | супи з використанням шпинату, в овочевих стравах |
Томати свіжі | 1 | томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків | 0,46 | супи, соуси, тушковані овочі |
Томати свіжі | 1 | томатне пюре із вмістом сухих речовин 15 відсотків | 0,37 | супи, соуси, тушковані овочі |
Томати свіжі | 1 | сік томатний натуральний | 1,22 | супи, соуси, тушковані овочі |
Томати свіжі | 1 | томати натуральні цілі (плоди округлої форми) консервовані | 1,7 | холодні страви і гарніри |
Томати свіжі | 1 | томати натуральні цілі (плоди сливовидні) консервовані | 1,42 | холодні страви і гарніри |
Цибуля-порей свіжа | 1 | цибуля зелена свіжа | 0,95 | супи, холодні страви, гарніри, страви з овочів |
Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків | 1 | сік томатний натуральний | 2,66 | супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі |
Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків | 1 | томатне пюре із вмістом сухих речовин 15 відсотків | 0,8 | супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі |
Томатне пюре із вмістом сухих речовин 12 відсотків | 1 | томатна паста із вмістом сухих речовин 25-30 відсотків | 0,4 | супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі |
Томатне пюре з вмістом сухих речовин 12 відсотків | 1 | томатна паста із вмістом сухих речовин 35-40 відсотків | 0,3 | супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі |
Томатне пюре з вмістом сухих речовин 12 відсотків | 1 | томатна паста солона із вмістом сухих речовин 37 відсотків (із зменшенням у рецептурі кількості солі на 0,03 кілограма) | 0,3 | супи, соуси, тушковані м’ясо, риба, овочі |
Яблука свіжі | 1 | яблука цілі, половинками, четвертинками (бланшовані в цукровому сиропі) швидкозаморожені | 0,8* | солодкі страви |
Брусниця свіжа | 1 | журавлина свіжа | 1 | салати з капусти і солодкі страви |
Урюк | 1 | курага, каіса | 0,75 | пудинги, солодкі соуси і страви |
Виноград сушений (родзинки, сабза) | 1 | цукати, каіса, курага | 1 | пудинги, солодкі соуси і страви |
Ядро мигдалю солодкого | 1 | ядро волоського горіха, фундука, арахісу | 1 | солодкі страви |
Кислота лимонна харчова | 1 | кислота винна харчова | 1 | страви, під час приготування яких використовується лимонна кислота |
Кислота лимонна харчова | 1 | сік лимона | 8 | страви, під час приготування яких використовується лимонна кислота |
__________
* Маса яблук у разі розморожування напівфабрикату на повітрі.
** Маса яблук у разі розморожування напівфабрикату в цукровому сиропі.
*** Маса яблук, бланшованих у цукровому сиропі.
Норма № 3 - заміни продуктів за білками і вуглеводами під час харчування іноземців та осіб без громадянства, що розміщуються в пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, пунктах тимчасового розміщення біженців
Найменування продукту | Кількість продукту | Хімічний склад | Додати до добового раціону (+) або виключити з нього (–) | |||
білків | жирів | вуглеводів | ||||
Заміна хліба (за білками і вуглеводами) | ||||||
Хліб пшеничний з борошна першого ґатунку | 100 | 7,6 | 0,9 | 49,7 | ||
Хліб житній простий формовий | 150 | 8,26 | 1,5 | 48,1 | ||
Борошно пшеничне першого ґатунку | 70 | 7,42 | 0,84 | 48,16 | ||
Макарони, вермішель першого ґатунку | 70 | 7,49 | 0,91 | 48,72 | ||
Крупи манні | 70 | 7,91 | 0,49 | 50,12 | ||
Крупи пшеничні | 70 | 8,05 | 2,31 | 46,55 | ||
Заміна картоплі (за вуглеводами) | ||||||
Картопля | 100 | 2 | 0,4 | 17,3 | ||
Буряк | 190 | 2,85 | 17,29 | |||
Морква | 240 | 3,12 | 0,24 | 17,04 | ||
Капуста (без качана) | 370 | 6,66 | 0,37 | 17,39 | ||
Макарони, вермішель першого ґатунку | 25 | 2,67 | 0,32 | 17,4 | ||
Крупи манні | 25 | 2,82 | 0,17 | 17,9 | ||
Хліб пшеничний першого ґатунку | 35 | 2,66 | 0,31 | 17,39 | ||
Хліб житній простий формовий | 55 | 3,05 | 0,55 | 17,64 | ||
Заміна свіжих яблук (за вуглеводами) | ||||||
Яблука свіжі | 100 | 0,4 | 9,8 | |||
Яблука сушені | 15 | 0,48 | 9,69 | |||
Курага без кісточок | 15 | 0,78 | 8,25 | |||
Чорнослив | 15 | 0,34 | 8,67 | |||
Заміна молока (за білками) | ||||||
Молоко | 100 | 2,8 | 3,2 | 4,7 | ||
Сир нежирний | 20 | 3,34 | 1,8 | 0,26 | ||
Сир жирний | 20 | 2,8 | 3,6 | 0,57 | ||
Сир твердий | 10 | 2,68 | 2,73 | |||
Яловичина першої категорії | 15 | 2,79 | 2,1 | |||
Яловичина другої категорії | 15 | 3 | 1,24 | |||
Риба філе тріски | 20 | 3,2 | 0,12 | |||
Заміна м’яса (за білками) | ||||||
Яловичина першої категорії | 100 | 18,6 | 14 | |||
Яловичина другої категорії | 90 | 18 | 7,47 | масло + 6 г | ||
Сир нежирний | 110 | 18,3 | 9,9 | 1,43 | масло + 4 г | |
Сир жирний | 130 | 18,2 | 23,4 | 3,7 | масло – 9 г | |
Риба філе тріски | 120 | 19,2 | 0,72 | масло + 13 г | ||
Яйце | 145 | 18,4 | 16,67 | 1,01 | ||
Заміна риби (за білками) | ||||||
Риба філе тріски | 100 | 16 | 0,6 | 1,3 | ||
Яловичина першої категорії | 85 | 15,81 | 11,9 | масло – 11 г | ||
Яловичина другої категорії | 80 | 16 | 6,64 | масло – 6 г | ||
Сир нежирний | 100 | 16,7 | 0 | 1,3 | масло – 8 г | |
Сир жирний | 115 | 16,1 | 20,7 | 3,27 | масло – 20 г | |
Яйце | 125 | 15,87 | 14,37 | 0,87 | масло – 13 г | |
Заміна сиру (за білками) | ||||||
Сир нежирний | 100 | 16,7 | 9 | 1,3 | ||
Яловичина першої категорії | 90 | 16,7 | 12,6 | масло – 3 г | ||
Яловичина другої категорії | 85 | 17 | 7,47 | |||
Риба філе тріски | 100 | 16 | 0,6 | масло + 9 г | ||
Яйце | 130 | 16,51 | 14,95 | 0,91 | масло – 5 г | |
Заміна яєць (за білками) | ||||||
Яйце одна штука | 40 | 5,08 | 4,6 | 0,28 | ||
Сир нежирний | 30 | 5,01 | 2,7 | 0,39 | ||
Сир жирний | 35 | 4,9 | 6,3 | 0,99 | ||
Сир твердий | 20 | 5,36 | 5,46 | |||
Яловичина першої категорії | 30 | 5,58 | 4,2 | |||
Яловичина другої категорії | 25 | 5 | 2,07 | |||
Риба філе тріски | 35 | 5,6 | 0,73 |
__________ |
|