НОРМА
належності посуду та інвентарю для їдалень навчальних закладів, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України
№ з/п | Найменування виду майна | Одиниця виміру | На чотиримісний стіл | |||
загальна їдальня | їдальня медичного пункту | |||||
кількість предметів | кількість осіб | кількість предметів | кількість осіб | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
1 | Блюдця форфорові (порцелянові) чайні | шт. | - | - | 1 | 1 |
2 | Вази скляні (пластмасові) для хліба | шт. | 1 | 4 | 1 | 4 |
3 | Каструлі глибокі емальовані або алюмінієві ємністю: | |||||
3,5 л для перших страв; | шт. | 1 | 4 | - | - | |
2,0 л для других страв | шт. | 1 | 4 | - | - | |
4 | Виделки столові з нержавіючої сталі | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
5 | Ложки столові з нержавіючої сталі | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
6 | Ложки чайні з нержавіючої сталі | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
7 | Ложки розливальні металеві ємністю 0,2 л | шт. | 2 | 4 | - | - |
8 | Клейонка столова | м | 0,35 | 1 | 0,35 | 1 |
9 | Чашки фарфорові без ручок або склянки | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
10 | Миски з нержавіючої сталі або тарілки фарфорові глибокі діаметром 240 мм | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
11 | Миски з нержавіючої сталі або тарілки фарфорові глибокі діаметром 200 мм | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
12 | Ножі столові з нержавіючої сталі | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
13 | Тарілки фарфорові неглибокі діаметром 175 мм для: | |||||
закусок; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | |
масла; | шт. | 1 | 4 | 1 | 4 | |
цукру | шт. | 1 | 4 | 1 | 4 | |
14 | Підноси для рознесення їжі (при рознесенні їжі у мисках, тарілках) | шт. | 1 | 20 | 1 | 20 |
15 | Підстаканники з нержавіючої сталі | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 |
16 | Підставки під каструлі і чайники | шт. | 1 | 4 | 2 | на залу |
17 | Прибор скляний для води (графин або глечик, дві склянки, піднос) | компл. | - | - | 1 | на залу |
18 | Серветки паперові з розрахунку на один день | шт. | 2 | 1 | 2 | 1 |
19 | Склянки (вази фарфорові або пластмасові) для серветок | шт. | 1 | 4 | 1 | 4 |
20 | Чайники алюмінієві або емальовані ємністю 2-4 л | шт. | 1 | 8 | 2 | на залу |
21 | Чайники фарфорові для заварювання чаю | шт. | - | - | 2 | на залу |
__________ | 1. У разі функціонування лінії самообслуговування без використання підносів універсальних із заглибленнями під їжу пункти 3, 7, 14, 16 і 20 цієї Норми не застосовуються. У цьому разі необхідно мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 2 підноси на одне посадкове місце в їдальні. |
2. Для створення поточного запасу на складі повинно утримуватись 20% посуду, приборів та інвентарю від загальної потреби згідно з цією Нормою. |