{Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції
№ 2313/5 від 20.07.2017}
НОРМА
належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і продовольчих складів навчальних закладів Державної кримінально-виконавчої служби України
№ з/п | Найменування виду майна | Одиниця виміру | Кількість предметів на число курсантів | ||||||
до 200 осіб | від 201 до 500 осіб | від 501 до 1000 осіб | понад 1000 осіб | для медпунктів | |||||
з доставкою готової їжі | при самостійному приготуванні їжі | ||||||||
до 50 осіб | понад 50 осіб | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
1 | Ваги настільні циферблатні до 10 кг для: |
|
|
|
|
|
|
|
|
а) кухонних комор; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | |
б) обробних приміщень; | шт. | 1 | 2 | 3 | 4 | - | 1 | 1 | |
в) приміщень для нарізування хліба; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 | |
г) готової продукції | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | - | 1 | |
2 | Ваги товарні шкальні від 100 до 200 кг для кухонь | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | 1 | 1 |
3 | Ваги товарні шкальні від 500 до 1000 кг для: |
|
|
|
|
|
|
|
|
продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | |
приміщень для нарізки хліба; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | |
зважування худоби | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | |
4 | М'ясорубка електромеханічна на 250-350 кг/год | шт. | - | 1 | 1 | 2 | - | - | - |
5 | Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (потреба визначається з розрахунку ємності на одну особу) для приготування: |
|
|
|
|
|
|
|
|
а) перших страв; | л | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | |
б) других страв; | л | 0,6 | 0,6 | 0,6 | 0,6 | - | - | - | |
в) третіх страв; | л | 0,3 | 0,3 | 0,3 | 0,3 | - | - | - | |
г) окропу для чаю | л | - | - | 0,5 | 0,5 | - | - | - | |
6 | Котли стравоварильні електричні або за наявності парові (ємністю 250-400 л) для варіння кісток | шт. | - | - | 1 | 2 | - | - | - |
7 | Картоплечистки механічні потужністю: |
|
|
|
|
|
|
|
|
150-200 кг/год; | шт. | 1 | 2 | - | - | - | - | - | |
250-350 кг/год | шт. | - | - | 2 | 3 | - | - | - | |
8 | Машини для різання варених овочів | шт. | - | - | - | 1 | - | - | - |
9 | Машини для різання сирих овочів | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
10 | Приводи універсальні з комплектами змінюваних механізмів загального призначення або універсальні кухонні машини | компл. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 |
11 | Машини шаткувальні потужністю від 1000 кг/год і більше | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
12 | Машини посудомийні на: |
|
|
|
|
|
|
|
|
700 тарілок на годину; | шт. | 1 | - | - | - | - | - | - | |
1000 тарілок на годину; | шт. | - | 1 | - | - | - | - | - | |
2200 тарілок на годину | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - | |
13 | Хліборізки електромеханічні | шт. | - | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
14 | Плити кухонні з поверхнею розігріву до: |
|
|
|
|
|
|
|
|
1 м2; | шт. | 1 | - | - | - | 1 | 1 | 1 | |
2 м2 | шт. | - | 1 | 1 | 2 | - | - | - | |
15 | Сковороди електричні з чашами ємністю: |
|
|
|
|
|
|
|
|
до 25 л; | шт. | 1 | - | - | - | - | - | - | |
до 75 л | шт. | - | 1 | 2 | 3 | - | - | - | |
16 | Шафи для смажіння | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | 1 | 1 |
17 | Камери холодильні (морозильні) для продовольчих складів об'ємом: |
|
|
|
|
|
|
|
|
6 м3; | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | - | - | - | |
12-18 м3 | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | |
18 | Колоди для розрубування м'яса: |
|
|
|
|
|
|
|
|
для кухонь; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | |
для продовольчих товарів | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | 1 | |
19 | Шафи холодильні для кухонь об'ємом: |
|
|
|
|
|
|
|
|
0,32-0,4 м3; | шт. | 1 | 1 | 2 | 1 | - | - | 1 | |
0,56-0,8 м3; | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | - | - | - | |
1,2-1,4 м3 | шт. | - | 1 | 2 | 6 | - | - | - | |
20 | Холодильники побутові електричні | шт. | 1 | 1 | - | - | 1 | 1 | 1 |
21 | Візки вантажністю 130-400 кг | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | - | - |
22 | Візки для перевезення діжок | шт. | - | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
23 | Візки для котлів наплитних | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - |
24 | Візки для збирання посуду | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - |
25 | Ванни для холодної обробки продуктів | шт. | 3 | 4 | 5 | 7 | - | - | - |
26 | Ванни мийні металеві: |
|
|
|
|
|
|
|
|
трисекційні; | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | |
двосекційні; | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | 1 | 1 | |
односекційні | шт. | 2 | 2 | 2 | 3 | - | 1 | 1 | |
27 | Столи виробничі | шт. | 4 | 8 | 12 | 16 | 2 | 3 | 3 |
28 | Столи обробні металеві для: |
|
|
|
|
|
|
|
|
а) м'яса; | шт. | 1 | 2 | 3 | 4 | - | 1 | 1 | |
б) риби; | шт. | 1 | 2 | 3 | 3 | - | 1 | 1 | |
в) овочів; | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | 1 | 1 | |
г) готової продукції | шт. | 1 | 2 | 2 | 2 | - | - | - | |
29 | Стійки для підвішування м'ясних туш | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
30 | Стелажі для зберігання хліба, посуду | за фактичною потребою | |||||||
| КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР |
|
|
|
|
|
|
|
|
31 | Сотейники алюмінієві ємністю 15 л | шт. | 2 | 3 | 3 | 5 | - | 1 | 1 |
32 | Відра оцинковані або з пластичних мас: |
|
|
|
|
|
|
|
|
для кухонь; | шт. | 4 | 5 | 6 | 6 | - | 2 | 3 | |
для продовольчих складів | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - | |
33 | Каструлі ємністю від 2 до 10 л | шт. | 5 | 7 | 10 | 15 | 3 | 5 | 7 |
34 | Відра емальовані або з пластичних мас: |
|
|
|
|
|
|
|
|
для кухонь; | шт. | 4 | 5 | 6 | 6 | - | 2 | 3 | |
для продовольчих складів | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | - | - | - | |
35 | Виделки кухарські котлові | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | - | 1 | 1 |
36 | Виделки транжирні | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 |
37 | Котли наплитні алюмінієві ємністю 20-40 л | шт. | 7 | 10 | 15 | 20 | - | 6 | 9 |
38 | Ножі жолобкові, корінчасті для чищення картоплі і овочів | шт. | 10 | 15 | 25 | 35 | - | 3 | 5 |
39 | Ножі консервні або пристрої для відкривання консервних банок | шт. | 2 | 3 | 4 | 5 | 1 | 1 | 1 |
40 | Ножі кухонні для: |
|
|
|
|
|
|
|
|
а) обробки м'яса; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | - | 2 | 2 | |
б) обробки риби; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | - | 2 | 2 | |
в) обробки овочів; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | - | 2 | 2 | |
г) нарізання масла | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | |
41 | Ножі м'ясні для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 2 | 3 | - | - | - |
42 | Ножі хліборізальні | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 |
43 | Ножі "Кухарська трійка" | один комплект на кожного штатного кухаря, але не менше 4 комплектів на кухню | |||||||
44 | Ножі-сікачі (рубаки) | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | - | 1 | 1 |
45 | Насоси ручні для олії рослинної | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - |
46 | Психрометри для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання | шт. | 2 | 2 | 2 | 2 | - | - | - |
47 | Тази овальні оцинковані | шт. | 3 | 3 | 5 | 5 | - | 1 | 2 |
48 | Рукомийники однососкові алюмінієві (за відсутності водопроводу): |
|
|
|
|
|
|
|
|
для кухонь; | шт. | 2 | 2 | 2 | 3 | 1 | 1 | 1 | |
для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | - | - | - | |
49 | Сокири для розрубування м'яса: |
|
|
|
|
|
|
|
|
для їдалень; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | |
для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | - | |
50 | Тази круглі оцинковані для: |
|
|
|
|
|
|
|
|
рукомийників; | шт. | 2 | 3 | 3 | 5 | 1 | 1 | 1 | |
інших потреб їдалень | шт. | 1 | 2 | 3 | 5 | 1 | 1 | 1 | |
51 | Термометри складські для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання | шт. | 2 | 2 | 2 | 2 | - | - | - |
52 | Фляги для молока ємністю 36-38 л | шт. | 3 | 7 | 15 | 30 | - | 1 | 2 |
53 | Черпаки кухарські ємністю 2,0 л | шт. | 2 | 3 | 4 | 5 | - | - | 1 |
54 | Шумівки алюмінієві | шт. | 2 | 2 | 3 | 5 | - | 2 | 2 |
55 | Цідилки (друшляки) алюмінієві ємністю 7,0 л | шт. | 2 | 2 | 3 | 4 | - | 1 | 1 |
56 | Маслорозподільник | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 |
| 1 | 1 |
57 | Котломір металевий | шт. | на кожний тип котла та вид приготовленої страви | ||||||
58 | Комплект тари для доставки продуктів харчування зі складу | компл. | 2 | 2 | 2 | 2 | - | 2 | 2 |
59 | Овоскоп | шт. | - | - | 1 | 1 | - | - | - |
60 | Вентиляція механічного спонукання | компл. | на кожний гарячий цех, приміщення для миття посуду та овочесховище | ||||||
61 | Мішки з тканини для зберігання перехідних запасів продовольства до 30 днів | 2 мішки на 10 осіб |
|
|
|
|
|
|
|
62 | Резервні засоби для приготування їжі: |
| |||||||
а) перших страв; | з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину; | ||||||||
б) других страв; | з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину; | ||||||||
в) третіх страв | з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину |
__________ | 1. Кип'ятильники безперервної дiї для приготування окропу для чаю встановлюються з розрахунку 0,5 л води на 1 особу. |
2. Кип'ятильники безперервної дiї для приготування окропу для миття посуду i столових приборiв для навчальних закладiв з чисельнiстю до 200 осiб, а також для лазаретiв медичних пунктiв установлюються з розрахунку 10 л води на 1 особу на добу. | |
3. Навчальнi заклади з чисельнiстю понад 200 осiб забезпечуються посудомийними машинами i гарячим водопостачанням. |
{Норма із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства юстиції № 2313/5 від 20.07.2017}