open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Нечинна
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА

СЕРТИФІКАЦІЇ УКРАЇНИ
N 534 від 01.11.2001 Зареєстровано в Міністерстві

м.Київ юстиції України

18 квітня 2002 р.

за N 376/6664
ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Держстандарту України

01.11.2001 N 534 ( z0375-02 )

{ Порядок втратив чинність на підставі Наказу Міністерства

економічного розвитку і торгівлі

N 224 ( z0295-16 ) від 10.02.2016 }

Порядок

подання призначеними органами з оцінки відповідності

інформації про видані сертифікати відповідності та

свідоцтва про визнання відповідності до державного

реєстру сертифікатів відповідності та

свідоцтв про визнання
{ У тексті Порядку слова "уповноважені органи із сертифікації",
"Держстандарт" у всіх відмінках та числах замінено відповідно
словами "призначені органи з оцінки відповідності",
"Держспоживстандарт" у відповідних відмінках та
числах згідно з Наказом Державного комітету України з
питань технічного регулювання та споживчої політики
N 66 ( z0322-06 ) від 03.03.2006 }

1. Інформація про видані сертифікати відповідності та
свідоцтва про визнання відповідності (далі -
сертифікати/свідоцтва) подається призначеними органами з оцінки
відповідності до державного реєстру сертифікатів відповідності та
свідоцтв про визнання відповідності (далі - Реєстр) щоденно за
встановленим графіком електронною поштою.
2. Ведення Реєстру здійснює Держспоживстандарт або за його
дорученням - підвідомча йому організація.
3. Інформація про видані сертифікати/свідоцтва, що надається
до Реєстру, загалом повинна містити: реєстраційний номер сертифіката або свідоцтва про визнання; назву продукції; код за ДКПП (для вітчизняної продукції); код за УКТ ЗЕД ( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14, )
(для продукції іноземного виробництва) (шість цифр); кількість продукції (тільки для партії продукції); найменування виробника продукції та його адресу; код країни-виробника за ДСТУ ISO 3166-1-2000 (код Альфа-2); найменування заявника та його адресу; код за ЄДРПОУ; дату реєстрації сертифіката/свідоцтва; термін дії сертифіката/свідоцтва; позначення нормативних документів, вимогам яких відповідає
продукція; найменування випробувальних лабораторій, де проводились
випробування продукції; номери протоколів випробувань та дати їх затвердження.
4. Структура реєстраційного номера сертифіката/свідоцтва, що
надсилається до Реєстру, повинна складатись з: позначення латинським шрифтом двох літер UA; умовного позначення походження продукції (одна цифра): 1 -
для вітчизняної продукції; 2 - для продукції іноземного
виробництва; 3 - для свідоцтва про визнання; умовного позначення схеми (моделі) сертифікації продукції
(одна цифра): 4 - сертифікація одиничного виробу або окремої
партії продукції; 5 - сертифікація за результатами випробувань;
6 - сертифікація з обстеженням виробництва; 7 - за схемою з
сертифікацією системи управління якістю; 8 - з оцінкою системи
управління якістю; ідентифікаційного номера призначеного органу з оцінки
відповідності, який здійснював оцінку відповідності (три цифри); літери "Х" (проставляється після ідентифікаційного номера
органу з сертифікації тільки для харчової та сільськогосподарської
продукції); реєстраційного номера сертифіката відповідності або свідоцтва
про визнання (5 цифр); року його видачі (дві цифри).
5. Призначений орган з оцінки відповідності щомісяця
підтверджує інформацію про видані сертифікати/свідоцтва шляхом
подання завірених ним копій зазначених документів до Реєстру та до
Мінекономіки.
6. Термін зберігання в Реєстрі інформації про видані
сертифікати/свідоцтва в електронному вигляді - 10 років, а їх
паперових копій - 1 рік після закінчення терміну дії
сертифіката/свідоцтва.
Начальник Управління держнагляду
та підтвердження відповідності О.Баб'як

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: