open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Нечинна
                             
                             
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А

від 30 липня 1998 р. N 1186

Київ
Про порядок звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій з надання послуг з харчування у закладах

(установах) охорони здоров'я

На виконання підпункту 5.1.10 Закону України "Про податок на
додану вартість" ( 168/97-ВР ) Кабінет Міністрів України
п о с т а н о в л я є:
Затвердити такі, що додаються:
Порядок надання послуг з харчування громадян у закладах
(установах) охорони здоров'я, операції з яких звільняються від
податку на додану вартість;
грошові норми витрат на харчування, в межах яких операції з
надання послуг з харчування громадян у закладах (установах)
охорони здоров'я звільняються від обкладення податком на додану
вартість.

Перший

віце-прем'єр-міністр України А.ГОЛУБЧЕНКО
Інд.28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 30 липня 1998 р. N 1186
ПОРЯДОК
надання послуг з харчування громадян у закладах (установах)
охорони здоров'я, операції з яких звільняються від податку

на додану вартість
1. Цей Порядок поширюється: на послуги з харчування громадян у закладах (установах)
охорони здоров'я державної та комунальної форм власності у
випадках, коли ці послуги надаються у процесі подання медичної
допомоги за рахунок бюджетного фінансування, а також у складі
платних послуг з охорони здоров'я, зазначених у розділі I
переліку, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України
від 17 вересня 1996 р. N 1138 ( 1138-96-п ) (ЗП України, 1996 р.,
N 18, ст. 501; Офіційний вісник України, 1997 р., число 20,
с. 74); на послуги з харчування громадян, що надаються у складі
послуг з охорони здоров'я у приватних закладах (установах) охорони
здоров'я.
2. Харчування громадян у закладах (установах) охорони
здоров'я може бути організовано на базі блоків харчування цих
закладів (установ) або на базі підприємств громадського
харчування.
3. Відповідальність за організацію харчування громадян у
закладах (установах) охорони здоров'я державної та комунальної
форм власності покладається на керівників цих закладів (установ),
у приватних - на їх власників.
4. При організації харчування громадян у закладах (установах)
охорони здоров'я враховуються затверджені Кабінетом Міністрів
України грошові норми витрат на харчування, в межах яких операції
з надання послуг з харчування цих громадян звільняються від
обкладення податком на додану вартість (далі - грошові норми
витрат на харчування).
5. Харчування громадян у закладах (установах) охорони
здоров'я державної та комунальної форм власності за рахунок
бюджетних асигнувань здійснюється в межах грошових норм витрат на
харчування та коштів, передбачених кошторисами на утримання цих
закладів (установ).
6. Вартість харчування працівників закладів (установ) охорони
здоров'я та громадян, яким медична допомога в даному закладі
(установі) не подається, не звільняється від обкладення податком
на додану вартість. Оплата харчування громадян у складі платних медичних послуг
провадиться безпосередньо через касу цього закладу (установи) або
через відділення банку на підставі рахунку, виданого закладом
(установою) в установленому порядку, за фактичними цінами без
урахування сум податку на додану вартість у межах грошових норм
витрат на харчування. Суми податку, сплачені (нараховані) у зв'язку з придбанням
сировини для приготування страв та інших продуктів харчування,
вартість яких включається до складу валових витрат виробництва
страв та інших продуктів харчування для громадян у закладах
(установах) охорони здоров'я, включаються відповідно до складу
валових витрат виробництва готових страв та інших продуктів
харчування і не включаються до суми податкового кредиту.
7. Послуги з продажу готових страв та інших продуктів
харчування громадян у закладах (установах) охорони здоров'я понад
затверджені Кабінетом Міністрів України грошові норми витрат на
харчування не звільняються від обкладення податком на додану
вартість.
8. У разі одночасного надання послуг із забезпечення
харчування громадян у закладах (установах) охорони здоров'я,
операції з яких звільняються від обкладення податком на додану
вартість, і послуг, які не мають таких пільг з оподаткування,
облік операцій з придбання сировини для приготування страв та
інших продуктів харчування (з виконання робіт, надання послуг), їх
реалізації ведеться окремо.

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 30 липня 1998 р. N 1186
ГРОШОВІ НОРМИ
витрат на харчування, в межах яких операції з надання послуг
з харчування громадян у закладах (установах) охорони здоров'я

звільняються від обкладення податком на додану вартість

Середньодобова грошова норма витрат на харчування у закладах
(установах) охорони здоров'я в розрахунку на одного хворого - 4,05
гривні.
Середньодобова грошова норма витрат на харчування хворих на
туберкульоз у профільних санаторіях у розрахунку на одного хворого
- 7,06 гривні.
___________________

Примітка. Грошові норми витрат обчислено виходячи з вартості

натурального середньодобового набору продуктів

харчування для одного хворого за існуючими

роздрібними цінами згідно з даними Держкомстату

станом на квітень 1998 року.

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: