КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В Авід 24 січня 1997 р. N 61
Київ
Про затвердження Порядку маркуваннявин, коньяків, вермутів та шампанського
вітчизняного виробництва
З метою впорядкування маркування вин, коньяків, вермутів та
шампанського вітчизняного виробництва, які реалізуються в
роздрібній торгівлі, Кабінет Міністрів України
п о с т а н о в л я є :
1. Затвердити Порядок маркування вин, коньяків, вермутів та
шампанського вітчизняного виробництва, що додається.
2. Ця постанова набирає чинності з 1 лютого 1997 року.
Прем'єр-міністр України П.ЛАЗАРЕНКО
Інд. 22ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 січня 1997 р. N 61
ПОРЯДОКмаркування вин, коньяків, вермутів та
шампанського
1. Зовнішнє оформлення упаковки виноробної продукції
передбачає інформування споживачів в доступній для них формі
згідно з вимогами законодавства про мови. З цією метою на кожну
пляшку з вином, коньяком, вермутом та шампанським наклеюється
художньо оформлена етикетка із зазначенням: назви держави - Україна; найменування, місцезнаходження та ідентифікаційного коду
підприємства-виробника, а також товарного знака ( за його
наявності); номера ліцензії на виробництво продукції; назви продукції; місткості пляшки, л; вмісту спирту, % об.; цукристості (крім сухих та ігристих вин, шампанського,
коньяків), % мас.; позначення нормативного документа; національного знака відповідності; дати виготовлення продукції.
2. Термін витримки для марочних вин та позначення "Марочне",
вік коньячних спиртів для марочних коньяків і коньяків спеціальних
назв наводяться на кольєретці.
3. На пляшках з колекційними винами та коньяками наклеюються
додаткові ярлики із зазначенням "Колекційне (колекційний),
додатково витримане (витриманий) в колекції ____ років". На шийку пляшки з колекційним вином наклеюється кольєретка із
зазначенням року урожаю винограду, з якого виготовлене вино.
4. На етикетках пляшок з вином контрольованих за походженням
назв обов'язковий напис "Вино контрольованих за походженням назв",
а на контретикетці - схематичне зображення території району, де
виготовлене вино, із позначенням виноградних ділянок.
5. На пляшці з вермутом повинна бути контретикетка або
додаткова етикетка, на якій наводяться дані про основний склад
компонентів і погоджені з МОЗ рекомендації щодо вживання напою.
6. На упаковках усіх видів виноробної продукції можуть
наклеюватися контретикетки, які несуть додаткову інформацію про
неї.
Джерело:Офіційний портал ВРУ