КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В Авід 15 липня 1997 р. N 787
Київ
Про внесення змін до ставок ввізногомита на окремі види товарів
Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Внести зміни до ставок ввізного мита на окремі види
товарів ( 4а-93, 4б-93 ) згідно з додатком.
2. Затвердити зміни, що вносяться до деяких рішень Кабінету
Міністрів України щодо ставок, ввізного мита на окремі види
товарів (додаються).
3. Ця постанова набирає чинності через 10 днів після її
опублікування у газеті "Урядовий кур'єр".
Виконуючий обов'язкиПрем'єр-міністра України В.ДУРДИНЕЦЬ
Прем'єр-міністра України В.ДУРДИНЕЦЬ
Інд.52
Додатокдо постанови Кабінету Міністрів України
від 15 липня 1997 р. N 787
ПЕРЕЛІКокремих видів товарів, на які змінюються
ставки ввізного мита———————————————————————————————————————————————————————————————— Код товару | Опис товару згідно з ГС | Ставка мита згідно з ГС | |———————————————————— | |пільгова| повна ———————————————————————————————————————————————————————————————— 01.05 Птиця жива домашня (півні, 5%(1) 5%, але не
кури, качки, гуси, індики і менш як 0,04
цесарки) екю (2) за 1
кг ————————————————— (1) Тут і далі у відсотках до митної вартості товару. (2) Екю - тут і далі еквівалент у валюті України.
02.01 М'ясо великої рогатої худо- 20% 20%, але неби, свіже або охолоджене менш як 0,25
екю за 1 кг
02.02 М'ясо великої рогатої худоби, 30% 30%, але неморожене менш як 0,4
екю за 1 кг
02.05 00000 М'ясо коней, ослів, мулів і 20% 20%, але нелошаків, свіже, охолоджене менш як 0,2
або морожене екю за 1 кг
02.06 Субпродукти великої рогатої 20% 20%, але нехудоби, свиней, дрібної ро- менш як 0,1
гатої худоби, коней, ослів, екю за 1 кг
мулів або лошаків, харчові,
свіжі, охолоджені або моро-
жені
03.06 Ракоподібні, оброблені або 20% 20%, але нене оброблені, живі, свіжі, менш як 0,8
охолоджені, морожені, суше- екю за 1 кг
ні, солені або в розсолі;
ракоподібні необроблені, ва-
рені у воді або на парі,
охолоджені або неохолоджені,
морожені, сушені, солені або
в розсолі; борошно і гранули
з ракоподібних, харчові
04.01 Молоко і вершки, незгущені, 20% 20%, але небез додавання цукру або ін- менш як 0,1
ших підсолоджуючих речовин екю за 1 л
04.09 Мед натуральний 30% 30%, але неменш як 0,8
екю за 1 кг
04.10 00 Харчові продукти тваринного 30% 30%, але непоходження, не зазначені в менш як 0,2
іншому місці екю за 1 кг
05.02 Щетина свиняча або кабаняча, 15% 15%, але неборсуковий або інший волос, менш як 0,9
який використовується для екю за 1 кг
виробництва щіткових виро-
бів; їх відходи
05.04 00000 Кишки, міхурі і шлунки тва- 15% 15%, але нерин (крім риб'ячих), цілі і менш як 0,015
в кусках екю за 1 кг
05.05 Шкурки та інші частини птиці 15% 15%, але нез пір'ям або пухом; пір'я та менш як 0,015
його частини (підрізані і екю за 1 кг
непідрізані) і пух, неочище-
ні або очищені, дезинфікова-
ні або оброблені для збері-
гання; порошок або відходи
пір'я та його частин
06.01 Цибулини, бульби, бульбовид- 15% 15%, але нене коріння, розетки коренів, менш як 0,04
кореневища квіткових і лис- екю за 1 кг
тяних рослин у стані вегета-
тивного спокою, вегетації,
цвітіння; рослини і коріння
цикорію, крім коріння, кла-
сифікованого в товарній по-
зиції 12.12
06.02 Рослини живі інші (включаючи 15% 15%, але неїх коріння), живець і прище- менш як 0,2
па; міцелій грибний екю за 1 кг
06.04 Листя, гілки і інші частини 15% 15%, але нерослин без квітів і бутонів; менш як 0,02
трави, мохи, лишайники при- екю за 1 кг
датні для складання букетів
або декоративних цілей, сві-
жі, засушені, відбілені, по-
фарбовані, просочені або об-
роблені іншими способами
07.02 00 Томати свіжі або охолоджені 30% 30%, але неменш як 0,3
екю за 1 кг
07.03 Цибуля, цибуля-шалот, цибу- 30% 30%, але неля-порей, часник та інші ци- менш як 0,1
булинні культури, свіжі або екю за 1 кг
охолоджені
07.04 Капуста головчаста, кольоро- 15% 15%, але нева, махрова, кольрабі та ін- менш як 0,15
ші харчові продукти роду екю за 1 кг
BRASSICA, свіжі або охолод-
жені
07.05 Салат-латук і цикорій, сві- 15% 15%, але нежий або охолоджений менш як 0,15
екю за 1 кг
07.06 Морква, ріпа, буряк столо- 30% 30%, але невий, козелець, селера коре- менш як 0,2
неплідна, редис та інші ана- екю за 1 кг
логічні харчові коренеплоди,
свіжі або охолоджені
07.07 00 Огірки і корнішони, свіжі 30% 30%, але неабо охолоджені менш як 0,1
екю за 1 кг
07.08 Бобові культури, в стручках 30% 30%, але неабо очищені, свіжі або охо- менш як 0,25
лоджені екю за 1 кг
07.09 Інші овочі, свіжі або охо- 30% 30%, але нелоджені менш як 0,3
екю за 1 кг
07.10 Овочі (сирі або варені у во- 30% 30%, але неді або на парі), заморожені менш як 0,06
екю за 1 кг
07.11 Овочі, консервовані для ко- 30% 30%, але нероткочасного зберігання менш як 0,2
(наприклад, двоокисом сірки, екю за 1 кг
в розсолі, сірчистій воді
або в іншому тимчасово кон-
сервуючому розчині), але в
такому вигляді не придатні
для безпосереднього спожи-
вання
07.12 Овочі сушені, цілі, розріза- 30% 30%, але нені, нарізані шматочками, менш як 0,6
подрібнені або у вигляді по- екю за 1 кг
рошку, без подальшої обробки
іншим способом
07.13 Овочі, бобові сушені, в 30% 30%, але нестручках або без стручків, у менш як 0,6
тому числі лущені або под- екю за 1 кг
рібнені
07.14 Маніок, маранта, салеп, гру- 30% 30%, але неша земляна, батат та інші менш як 0,1
аналогічні коренеплоди, екю за 1 кг
бульбоплоди з високим вміс-
том крохмалю або інгуліну,
свіжі або сушені, цілі,
настругані, в гранулах; сер-
цевина сагової пальми
08.03 00 Банани, включаючи банани 20% 20%, але нерайські, свіжі або сушені менш як 0,1
екю за 1 кг
08.05 Цитрусові, свіжі або сушені 20% 20%, але неменш як 0,2
екю за 1 кг
08.08 Яблука, груші та айва, свіжі 30% 30%, але неменш як 0,3
екю за 1 кг
08.10 Інші плоди, свіжі 30% 30%, але неменш як 0,3
екю за 1 кг
08.12 Плоди і горіхи, консервовані 20% 20%, але недля короткочасного зберіган- менш як 0,15
ня (наприклад, двоокисом екю за 1 кг
сірки, у розсолі, сірчистій
воді або в іншому тимчасово
консервуючому розчині), але
в такому вигляді не придатні
для безпосереднього спожи-
вання
08.14 00000 Шкірки цитрусових або баш- 10% 10%, але нетанних культур, свіжі, моро- менш як 0,01
жені, сушені або консервова- екю за 1 кг
ні для короткочасного збері-
гання в розсолі, сірчистій
воді, або в іншому тимчасово
консервуючому розчині
09.02 Чай 5% 5%, але неменш як 0,04
екю за 1 кг
09.03 00000 Мате 10% 10%, але неменш як 0,08
екю за 1 кг
10.01 (крім Пшениця 15% 15%, але не
10.01 10100, менш як 0,3
10.01 90100, екю за 1 кг
10.01 90910)
10.02 00000 Жито 10% 10%, але неменш як 0,01
екю за 1 кг
10.03 Ячмінь 10% 10%, але неменш як 0,01
екю за 1 кг
10.04 Овес 10% 10%, але неменш як 0,01
екю за 1 кг
10.05 Кукурудза 10% 10%, але неменш як 0,01
екю за 1 кг
10.06 Рис 10% 10%, але неменш як 0,03
екю за 1 кг
10.07 00 Сорго 10% 10%, але неменш як 0,01
екю за 1 кг
10.08 Гречка, просо і канаркове 10% 10%, але ненасіння; інші зернові менш як 0,03
екю за 1 кг
11.04 Зерно, оброблене іншими спо- 30% 30%, але несобами (наприклад, лущене, менш як 0,06
плющене, перероблене у плас- екю за 1 кг
тівці, обрушене, у вигляді
січки чи подрібнене), крім
рису, зазначеного в товарній
позиції 10.06; зародки зер-
нових, цілі, плющені, у виг-
ляді пластівців або молоті
11.06 Борошно та крупа з сушених 10% 10%, але небобових культур (позиція менш як 0,04
07.13), із серцевини сагової екю за 1 кг
пальми, з коренеплодів або
бульбоплодів (07.14); борош-
но, крупа і порошок з про-
дуктів, класифікованих в
групі 08
11.08 Крохмаль, інулін 10% 10%, але неменш як 0,06
екю за 1 кг
11.09 00000 Клейковина пшенична, суха або 10% 10%, але несира менш як 1
екю за 1 кг
12.04 00 Насіння льону, подрібнене або 5% 5%, але ненеподрібнене менш як 0,03
екю за 1 кг
12.05 00 Насіння рапсу, подрібнене або 5% 5%, але ненеподрібнене менш як 0,02
екю за 1 кг
12.06 00 Насіння соняшнику, подрібнене 2% 20%, але неабо неподрібнене менш як 0,01
екю за 1 кг
12.08 Борошно з насіння або плодів 5% 5%, але неолійних культур, крім насіння менш як 0,05
гірчиці екю за 1 кг
12.12 Плоди ріжкового дерева, во- 15% 15%, але недяні рослини, буряк цукро- менш як 0,012
вий, цукрова тростина, свіжі екю за 1 кг
або сушені, подрібнені або
неподрібнені; кісточки і яд-
ра плодів, інші продукти
рослинного походження (вклю-
чаючи несмажене коріння ци-
корію виду "CICHORIUM
INTUBUS SATIVUM"), викорис-
товувані головним чином для
харчування людей і не зазна-
чені в іншому місці
12.13 00000 Солома і м'якуш зернових, 5% 5%, але неподрібнена або неподрібнена, менш як 0,005
розмелена або нерозмелена, екю за 1 кг
пресована або в гранулах
14.03 Матеріали рослинного поход- 15% 15%, але неження, що використовуються менш як 0,3
головним чином для виробниц- екю за 1 кг
тва щіткових виробів і міте-
лок (наприклад, сорго, пирій
і тапіока) у в'язках, пучках
або навалом
15.01 00 Лярд, інший жир свинячий і 30% 30%, але нежир домашньої птиці, топле- менш як 0,15
ний або нетоплений, екстра- екю за 1 кг
гований під тиском чи з до-
помогою розчинників або не-
екстрагований
15.02 00 Жир великої і дрібної рога- 30% 30%, але нетої худоби, топлений або не- менш як 0,15
топлений, екстрагований під екю за 1 кг
тиском чи з допомогою роз-
чинників або неекстрагований
15.03 00 Стеарин із жиру свинячого, 30% 30%, але неяловичого або баранячого і менш як 0,15
олеостеарин, олеомаргарин із екю за 1 кг
свинячого сала, яловичого чи
баранячого жиру, несмульго-
ваний, незмішаний або не
приготовлений будь-яким ін-
шим способом
15.05 Овечий жиропіт і жирові речо- 30% 30%, але невини, одержувані з нього менш як 0,1
(включаючи ланолін) екю за 1 кг
15.06 Жири і масла тварин та їх 30% 30%, але нефракції, в тому числі нера- менш як 0,1
фіновані або рафіновані, але екю за 1 кг
без зміни їх хімічного скла-
ду
15.09 Олія маслинова та її фрак- 30% 30%, але неції, нерафіновані або рафі- менш як 1,5
новані, але без зміни їх хі- екю за 1 кг
мічного складу
15.10 00 Інші види олії та фракцій, 30% 30%, але неотримані тільки з маслин, менш як 1,5
нерафіновані чи рафіновані, екю за 1 кг
але без зміни їх хімічного
складу, суміші цих видів
олій або фракцій з олією або
фракціями, класифікованими в
товарній позиції 15.09
15.14 Олія ріпакова, свиріпова або 30% 30%, але негірчична та їх фракції, не- менш як 0,15
рафіновані або рафіновані, екю за 1 кг
але без зміни їх хімічного
складу
16.03 00 Екстракти та соки з м'яса, 10% 10%, але нериби або ракоподібних, мо- менш як 0,3
люсків або інших водних екю за 1 кг
безхребетних
16.04, крім Готові продукти і консерви з 20% 20%, але не
16.04 30100, риби; ікра осетрових (чорна менш як 0,2
16.04 30900 ікра) та її замінники, виго- екю за 1 кгтовлені з ікри інших риб
17.03 Меляса, отримана в результа- 30% 30%, але неті екстракції або рафінуван- менш як 0,03
ня цукру екю за 1 кг
5% 5%, але не 18.02 00000 Шкаралупа, плівка, шкірка та менш як 0,02
інші відходи какао екю за 1 кг
30% 30%, але не
18.03 Какао-паста, в тому числі менш як 1знежирена або незнежирена екю за 1 кг
30% 30%, але не
19.01 Екстракт солодовий; харчові менш як 0,1продукти з борошна, крупи, екю за 1 кг
крохмалю або солодового екс-
тракту, без вмісту або із
вмістом за масою менш як 50%
какао, не зазначені в іншому
місці, харчові продукти із
сировини, зазначеної в пози-
ціях 04.01- 04.04, без вміс-
ту або із вмістом за масою
менше як 40% какао
19.03 00000 Тапіока та її замінники, 30% 30%, але неприготовлені з крохмалю у менш як 0,45
формі пластівців, зерен, екю за 1 кг
крупи або висівок, або ана-
логічних формах
19.04 Готові харчові продукти, от- 30% 30%, але неримані шляхом здуття або менш як 0,5
обсмажування зернових (нап- екю за 1 кг
риклад, кукурудзяні пластів-
ці); інші зернові, крім ку-
курудзи, у вигляді зерен,
попередньо відварені, обжа-
рені або приготовлені іншим
способом
20.02 Томати, приготовлені або 20% 20%, але неконсервовані без додавання менш як 0,2
цукру або оцтової кислоти екю за туб
20.03 Гриби, включаючи трюфелі, 20% 20%, але неприготовлені або консервова- менш як 0,3
ні без оцту або оцтової кис- екю за 1 кг
лоти
20.04 Інші овочі, приготовлені або 20% 20%, але неконсервовані без оцту або менш як 0,2
оцтової кислоти, морожені екю за туб
20.06 00 Плоди, горіхи, шкірка плодів 30% 30%, але нета інші частини рослин, кон- менш як 0,5
сервовані в цукрі (сушені, екю за 1 кг
зацукровані або глазуровані)
20.09 Соки фруктові (включаючи ви- 30% 30%, але неноградне сусло), соки овоче- менш як 0,3
ві, незброджені та без дода- екю за 1 л
вання спирту, з додаванням
або без додавання цукру чи
інших підсолоджуючих речовин
21.01 (крім Екстракти, есенції, концент- 30% 30%, але не
21.01 10110) рати кави, чаю або мате і менш як 0,4вироби на таких основах чи екю за 1 кг
на основі кави, чаю або ма-
те; цикорій обсмажений та
інші обсмажені замінники ка-
ви і екстракти, есенції та
концентрати з них
21.02 Дріжджі (активні і неактив- 20% 20%, але нені); інші неактивні одноклі- менш як 0,1
тинні мікроорганізми (крім екю за 1 кг
вакцин, класифікованих у то-
варній позиції 30.02); гото-
ві пекарські порошки
21.06 Харчові продукти, не зазна- 30% 30%, але нечені в іншому місці менш як 0,3
екю за 1 кг
23.09 Продукти, що використовують- 5% 5%, але неся для годівлі тварин менш як 0,04
екю за 1 кг
43.04 Хутро штучне і вироби з нь- 25% 25%, але неого менш як 0,4
екю за 1 кв.м
62.01 Пальта, включаючи плащі з 30% 30%, але некапюшоном, куртки теплі менш як 8
(включаючи лижні), вітрівки, екю за 1
штормівки та інший верхній штуку
одяг для чоловіків і для
хлопчиків, крім виробів,
класифікованих у товарній
позиції 62.03
62.02 Пальто, включаючи плащі з 30% 30%, але некапюшоном, куртки теплі менш як 7
(включаючи лижні), вітрівки, екю за 1
штормівки та інший верхній штуку
одяг для жінок і дівчаток,
крім виробів, класифікованих
у товарній позиції 62.04
62.05 Сорочки для чоловіків і 30% 30%, але нехлопчиків менш як 0,6
екю за 1
штуку
62.06 Блузки, сорочки і батники 30% 30%, але недля жінок і дівчаток менш як 1,8
екю за 1
штуку 63.02 Білизна постільна, столова, 30% 30%, але не
туалетна або кухонна менш як 1,8
екю за 1
штуку
64.03 (крім Взуття на підошві з гуми, 30% 30%, але не
64.03 20000, полімерного матеріалу, нату- менш як 5
64.03 59500, ральної чи штучної шкіри з екю за 1 пару
64.03 99500) шкіряним верхом
64.04 (крім Взуття на підошві з гуми, 30% 30%, але не
64.04 20100) пластмаси, натуральної чи менш як 2штучної шкіри або шкіряних екю за 1 пару
волокон та з верхом із текс-
тильних матеріалів, взуття
на підошві з натуральної чи
штучної шкіри
64.05 (крім Інше взуття 30% 30%, але не
64.05 20910) менш як 3екю за 1 пару
65.03 Капелюхи та інші головні 25% 25%, але неубори фетрові, виготовлені з менш як 0,6
капелюхових напівфабрикатів екю за 1
або плоских заготовок, кла- штуку
сифікованих у товарній пози-
ції 65.01, з підкладкою або
без підкладки, з оздобленням
або без оздоблення
65.04 Капелюхи та інші головні 25% 25%, але неубори, плетені або виготов- менш як 0,6
лені шляхом з'єднання смужок екю за 1
з різних матеріалів, з підк- штуку
ладкою або без підкладки, з
оздобленням або без оздоб-
лення
65.05 Капелюхи та інші головні 25% 25%, але неубори трикотажні, з мережива менш як 0,6
та інших текстильних матері- екю за 1
алів, виговлених з одного штуку
шматка (але не смужок), з
підкладкою або без підклад-
ки, з оздобленням або без
оздоблення; сітка для волос-
ся з будь-якого матеріалу з
підкладкою або без підклад-
ки, з оздобленням або без
оздоблення
МіністрКабінету Міністрів України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів України
від 15 липня 1997 р. N 787
ЗМІНИщо вносяться до деяких рішень Кабінету Міністрів України
1. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів
України від 16 січня 1996 р. N 94 ( 94-96-п ) "Про внесення змін
до ставок ввізного мита на окремі види товарів і до деяких рішень
Уряду України" (ЗП України, 1996 р., N 6, ст. 184) такі цифри та
слова:
"04.09 00000 Мед натуральний 30 відсотків, 30 відсотків,але не менш але не менш
як 0,8 екю як 0,8 екю
за кг за кг
07.03 Цибуля, цибуля-шалот, 30 відсотків, 30 відсотків,цибуля-порей, часник та але не менш але не менш
інші цибулинні культури як 0,1 екю як 0,1 екю
свіжі або охолоджені за кг за кг
10.01 (крім Пшениця 15 відсотків, 15 відсотків,
10.01 10100, але не менш але не менш
10.01 90100, як 40 екю як 40 екю
10.01 90910) за тонну за тонну
20.02, Овочі і фрукти консер- 20 відсотків, 20 відсотків,
20.04 вовані але не менш але не меншяк 0,2 екю як 0,2 екю
за туб за туб".
2. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів
України від 8 листопада 1996 р. N 1376 ( 1376-96-п ) "Про внесення
змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів" такі цифри та
слова:
"43.04 Хутро штучне і вироби 25 відсотків, 25 відсотків,з нього але не менш але не менш
як 0,4 екю як 0,4 екю
за кв.м за кв.м
62.01 Пальта, включаючи 30 відсотків, 30 відсотків,плащі з капюшоном, але не менш але не менш
куртки теплі як 8 екю як 8 екю
(включаючи лижні), за штуку за штуку
вітрівки, штормівки,
та інший верхній одяг
для чоловіків і
хлопчиків, крім
виробів, класифікованих
у товарній позиції 62.03
62.02 Пальта, включаючи 30 відсотків, 30 відсотків,плащі з капюшоном, але не менш але не менш
куртки теплі як 7 екю як 7 екю
(включаючи лижні), за штуку за штуку
вітрівки, штормівки та
інший верхній одяг для
жінок і дівчаток, крім
виробів, класифікованих
у товарній позиції 62.04
62.05 Сорочки для чоловіків 30 відсотків, 30 відсотків,і хлопчиків але не менш але не менш
як 0,6 екю як 0,6 екю
за штуку за штуку
62.06 Блузки, сорочки і 30 відсотків, 30 відсотків,батники для жінок і але не менш але не менш
дівчаток як 1,8 екю як 1,8 екю
за штуку за штуку
63.02 Білизна постільна, 30 відсотків, 30 відсотків,столова, туалетна або але не менш але не менш
кухонна як 1,8 екю як 1,8 екю
за штуку за штуку
64.03 (крім Взуття на підошві з 30 відсотків, 30 відсотків,
64.03 20000 гуми, полімерного але не менш але не менш
64.03 59500 матеріалу, натуральної як 5 екю як 5 екю
64.03 9950) чи штучної шкіри з за пару за парушкіряним верхом
64.04 (крім Взуття на підошві з 30 відсотків, 30 відсотків,
64.04 20100) гуми, пластмаси, але не менш але не меншнатуральної чи штучної як 2 екю як 2 екю
шкіри або шкіряних за пару за пару
волокон та з верхом із
текстильних матеріалів,
взуття на підошві з
натуральної чи штучної
шкіри
64.05 (крім Інше взуття 30 відсотків, 30 відсотків,
64.05 20910) але не менш але не меншяк 3 екю як 3 екю
за пару за пару
65.03 Капелюхи та інші 25 відсотків, 25 відсотків,головні убори фетрові, але не менш але не менш
виготовлені з як 0,6 екю як 0,6 екю
капелюхових за штуку за штуку
напівфабрикатів або
плоских заготовок,
класифікованих у
товарній позиції
65.01, з підкладкою
або без, з оздобленням
або без
65.04 Капелюхи та інші 25 відсотків, 25 відсотків,головні убори, плетені але не менш але не менш
або виготовлені шляхом як 0,6 екю як 0,6 екю
з'єднання смужок з за штуку за штуку
різних матеріалів, з
підкладкою або без, з
оздобленням або без
65.05 Капелюхи та інші 25 відсотків, 25 відсотків,головні убори але не менш але не менш
трикотажні, з мережив як 0,6 екю як 0,6 екю
та інших текстильних за штуку за штуку".
матеріалів,
виготовлених з одного
шматка (але не
смужок), з підкладкою
або без підкладки, з
оздобленням або без
оздоблення, сітки для
волосся з будь-якого
матеріалу з підкладкою
або без підкладки, з
оздобленням або без
оздоблення
3. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів
України від 8 листопада 1996 р. N 1378 ( 1378-96-п ) "Про внесення
змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів" такі цифри та
слова:
"01.05 Птиця жива домашня 5%, але не 5%, але не(півні, кури, качки, менш як 0,04 менш як 0,04
гуси, індики і цесарки) екю за 1 кг екю за 1 кг
02.01 М'ясо великої рогатої 20%, але не 20%, але нехудоби, свіже або охо- менш як 0,25 менш як 0,25
лоджене екю за 1 кг екю за 1 кг
02.02 М'ясо великої рогатої 30%, але не 30%, але нехудоби, морожене менш як 0,4 менш як 0,4
екю за 1 кг екю за 1 кг
02.05 00000 М'ясо коней, ослів, му- 20%, але не 20%, але нелів і лошаків, свіже, менш як 0,2 менш як 0,2
охолоджене або морожене екю за 1 кг екю за 1 кг
02.06 Субпродукти великої ро- 20%, але не 20%, але негатої худоби, свиней, менш як 0,1 менш як 0,1
дрібної рогатої худоби, екю за 1 кг екю за 1 кг
коней, ослів, мулів або
лошаків, харчові, сві-
жі, охолоджені або мо-
рожені
03.06 Ракоподібні, оброблені 20%, але не 20%, але неабо необроблені, живі, менш як 0,8 менш як 0,8
свіжі, охолоджені, мо- екю за 1 кг екю за 1 кг
рожені, сушені, солені
або в розсолі; ракопо-
дібні необроблені варе-
ні у воді або на парі,
охолоджені або неохо-
лоджені, морожені, су-
шені, солені або в роз-
солі; борошно і гранули
з ракоподібних, харчові
04.01 Молоко і вершки незгу- 20%, але не 20%, але нещені, без додавання менш як 0,1 менш як 0,1
цукру або інших підсо- екю за 1 л екю за 1 л
лоджуючих речовин
04.10 00 Продукти харчового тва- 30%, але не 30%, але неринного походження, не менш як 0,2 менш як 0,2
зазначені в іншому міс- екю за 1 кг екю за 1 кг
ці
05.02 Щетина свиняча або ка- 15%, але не 15%, але небаняча, борсукове або менш як 0,9 менш як 0,9
інше волосся, яке вико- екю за 1 кг екю за 1 кг
ристовується для вироб-
ництва щіткових виро-
бів; їх відходи
05.04 00000 Кишки, міхурі і шлунки 15%, але не 15%, але нетварин (крім риб'ячих), менш як 0,015 менш як 0,015
цілі або в кусках екю за 1 кг екю за 1 кг
05.05 Шкурки та інші частини 15%, але не 15%, але нептиці з пір'ям або пу- менш як 0,015 менш як 0,015
хом; пір'я та його час- екю за 1 кг екю за 1 кг
тини (підрізані і не-
підрізані) і пух, нео-
чищені або очищені, де-
зинфіковані або оброб-
лені для збереження;
порошок або відходи
пір'я та його частин
06.01 Цибулини, бульби, буль- 15%, але не 15%, але небовидне коріння, розет- менш як 0,04 менш як 0,04
ки коренів, кореневища екю за 1 кг екю за 1 кг
квіткових і листяних
рослин у стані вегета-
тивного спокою, вегета-
ції, цвітіння; рослини
і коріння цикорію, крім
коріння, класифіковано-
го в товарній позиції
12.12
06.02 Рослини живі інші 15%, але не 15%, але не(включаючи їх коріння), менш як 0,2 менш як 0,2
живець і прищепа; міце- екю за 1 кг екю за 1 кг
лій грибний
06.04 Листя, гілки та інші 15%, але не 15%, але нечастини рослин без кві- менш як 0,02 менш як 0,02
тів і бутонів; трави, екю за 1 кг екю за 1 кг
мохи, лишайники для бу-
кетів або декоративних
цілей, свіжі, засушені,
відбілені, пофарбовані,
просочені або оброблені
іншими способами
07.02 00 Томати свіжі або охоло- 30%, але не 30%, але неджені менш як 0,3 менш як 0,3
екю за 1 кг екю за 1 кг
07.04 Капуста головчаста, 15%, але не 15%, але некольорова, махрова, менш як 0,15 менш як 0,15
кольрабі та інші харчо- екю за 1 кг екю за 1 кг
ві продукти роду
BRASSICA, свіжі або
охолоджені
07.05 Салат-латук (Lactuca 15%, але не 15%, але неSativa) і цикорій менш як 0,15 менш як 0,15
(Cichorium Spp.), сві- екю за 1 кг екю за 1 кг
жий або охолоджений
07.06 Морква, ріпа, буряк 30%, але не 30%, але нестоловий, козелець, се- менш як 0,2 менш як 0,2
лера коренеплідна, ре- екю за 1 кг екю за 1 кг
дис та інші аналогічні
харчові коренеплоди,
свіжі або охолоджені
07.07 00 Огірки і корнішони, 30%, але не 30%, але несвіжі або охолоджені менш як 0,1 менш як 0,1
екю за 1 кг екю за 1 кг
07.08 Бобові культури, в 30%, але не 30%, але нестручках або очищені, менш як 0,25 менш як 0,25
свіжі або охолоджені екю за 1 кг екю за 1 кг
07.09 Овочі інші, свіжі або 30%, але не 30%, але неохолоджені менш як 0,3 менш як 0,3
екю за 1 кг екю за 1 кг
07.10 Овочі (сирі або варені 30%, але не 30%, але неу воді або на парі), менш як 0,06 менш як 0,06
заморожені екю за 1 кг екю за 1 кг
07.11 Овочі консервовані для 30%, але не 30%, але некороткочасного збері- менш як 0,2 менш як 0,2
гання (наприклад, двоо- екю за 1 кг екю за 1 кг
кисом сірки, в розсолі,
сірчистій воді або в
іншій тимчасово консер-
вуючій рідині), але не
придатні для викорис-
тання в їжу
07.12 Овочі сушені, цілі, 30%, але не 30%, але нерозрізані, нарізані менш як 0,6 менш як 0,6
шматочками, подрібнені екю за 1 кг екю за 1 кг
або у вигляді порошку,
без подальшої обробки
іншим способом
07.13 Овочі, бобові сушені, в 30%, але не 30%, але нестручках або без струч- менш як 0,6 менш як 0,6
ків, в тому числі луще- екю за 1 кг екю за 1 кг
ні або подрібнені
07.14 Маніок, маранта, салеп, 30%, але не 30%, але негруші земляні, батат та менш як 0,1 менш як 0,1
інші аналогічні коре- екю за 1 кг екю за 1 кг
неплоди, бульбоплоди з
високим вмістом крохма-
лю або інгуліну, свіжі
або сушені, цілі, наст-
ругані, в гранулах;
серцевина сагової паль-
ми
08.03 00 Банани, включаючи бана- 20%, але не 20%, але нени райські, свіжі або менш як 0,1 менш як 0,1
сушені екю за 1 кг екю за 1 кг
08.05 Цитрусові свіжі або су- 20%, але не 20%, але нешені менш як 0,2 менш як 0,2
екю за 1 кг екю за 1 кг
08.08 Яблука, груші та айва, 30%, але не 30%, але несвіжі менш як 0,3 менш як 0,3
екю за 1 кг екю за 1 кг
08.10 Плоди свіжі інші 30%, але не 30%, але неменш як 0,3 менш як 0,3
екю за 1 кг екю за 1 кг
08.12 Плоди і горіхи, тимча- 20%, але не 20%, але несово консервовані (нап- менш як 0,15 менш як 0,15
риклад двоокисом сірки, екю за 1 кг екю за 1 кг
у солоній або сірчистій
воді, чи в іншій тимча-
сово консервуючій ріди-
ні), але не готові для
безпосереднього спожи-
вання
08.14 00000 Шкурки цитрусових або 10%, але не 10%, але небаштанних культур, сві- менш як 0,01 менш як 0,01
жі, морожені, сушені екю за 1 кг екю за 1 кг
або тимчасово консерво-
вані в солоній або сір-
чистій воді, чи в іншій
тимчасово консервуючій
рідині
09.02 Чай 5%, але не 5%, але неменш як 0,04 менш як 0,04
екю за 1 кг екю за 1 кг
09.03 00000 Мате 10%, але не 10%, але неменш як 0,08 менш як 0,08
екю за 1 кг екю за 1 кг
10.02 00000 Жито 10%, але не 10%, але неменш як 0,01 менш як 0,01
екю за 1 кг екю за 1 кг
10.03 Ячмінь 10%, але не 10%, але неменш як 0,01 менш як 0,01
екю за 1 кг екю за 1 кг
10.04 Овес 10%, але не 10%, але неменш як 0,01 менш як 0,01
екю за 1 кг екю за 1 кг
10.05 Кукурудза 10%, але не 10%, але неменш як 0,01 менш як 0,01
екю за 1 кг екю за 1 кг
10.06 Рис 10%, але не 10%, але неменш як 0,03 менш як 0,03
екю за 1 кг екю за 1 кг
10.07 00 Сорго 10%, але не 10%, але неменш як 0,01 менш як 0,01
екю за 1 кг екю за 1 кг
10.08 Гречка, просо і канар- 10%, але не 10%, але некове насіння; інші зер- менш як 0,03 менш як 0,03
нові екю за 1 кг екю за 1 кг
11.04 Зерно, оброблене іншими 30%, але не 30%, але неспособами (наприклад менш як 0,06 менш як 0,06
лущене, плющене, пере- екю за 1 кг екю за 1 кг
робнене у пластівці,
обвалене, у вигляді
січки чи подріблене),
крім рису, зазначеного
в товарній позиції
10.06; зародки зерно-
вих, цілі, плющені, у
вигляді пластівців або
молоті
11.06 Борошно та крупа з су- 10%, але не 10%, але нешених бобових культур менш як 0,04 менш як 0,04
(позиція 07.13), з сер- екю за 1 кг екю за 1 кг
цевини сагової пальми,
з коренеплодів або
бульбоплодів (07.14);
борошно, крупа і поро-
шок з продуктів, класи-
фікованих в групі 08
11.08 Крохмаль, інулін 10%, але не 10%, але неменш як 0,06 менш як 0,06
екю за 1 кг екю за 1 кг
11.09 00000 Клейковина пшенична ви- 10%, але не 10%, але несушена або сира менш як 1 менш як 1
екю за 1 кг екю за 1 кг
12.04 00 Насіння льону подрібне- 5%, але не 5%, але нене або неподрібнене менш як 0,03 менш як 0,03
екю за 1 кг екю за 1 кг
12.05 00 Насіння рапсу подрібне- 5%, але не 5%, але нене або неподрібнене менш як 0,02 менш як 0,02
екю за 1 кг екю за 1 кг
12.06 00 Насіння соняшнику бите 2%, але не 2%, але неабо ціле менш як 0,01 менш як 0,01
екю за 1 кг екю за 1 кг
12.08 Борошно з насіння або 5%, але не 5%, але неплодів олійних культур, менш як 0,05 менш як 0,05
крім гірчичного насіння екю за 1 кг екю за 1 кг
12.12 Плоди ріжкового дерева, 15%, але не 15%, але неводяні рослини, буряк менш як 0,012 менш як 0,012
цукровий, цукрова трос- екю за 1 кг екю за 1 кг
тина, свіжі або сушені,
подрібнені або непод-
рібнені, кісточки і яд-
ра плодів, інші продук-
ти рослинного походжен-
ня (включаючи нежарене
коріння цикорію виду
"Cichorium Intubus
Sativum"), використову-
вані головним чином для
харчування людей, не
зазначені в іншому міс-
ці
12.13 00000 Солома і м'якуш зерно- 5%, але не 5%, але невих, необроблена, ціла менш як 0,005 менш як 0,005
або подрібнена, розме- екю за 1 кг екю за 1 кг
лена або нерозмелена,
пресована або в грану-
лах 14.03 Матеріали рослинного 15%, але не 15%, але не
походження, що викорис- менш як 0,01 менш як 0,01
товуються, головним чи- екю за 1 кг екю за 1 кг
ном, для виробництва
щіткових виробів і мі-
телок (наприклад сорго,
пирій і тампіоко) у
в'язках, пучках або на-
валом
15.01 00 Лярд, інший жир свиня- 30%, але не 30%, але нечий і жир домашньої менш як 0,15 менш як 0,15
птиці, топлений або не- екю за 1 кг екю за 1 кг
топлений, екстрагований
під тиском чи з допомо-
гою розчинників чи не-
екстрагований
15.02 00 Жир великої і дрібної 30%, але не 30%, але нерогатої худоби, нетоп- менш як 0,15 менш як 0,15
лений чи топлений, екс- екю за 1 кг екю за 1 кг
трагований під тиском
чи з допомогою розчин-
ників чи неекстрагова-
ний
15.03 00 Стеарин із жиру свиня- 30%, але не 30%, але нечого, яловичого або ба- менш як 0,15 менш як 0,15
ранячого і олеостеарин, екю за 1 кг екю за 1 кг
олеомаргарин із свиня-
чого сала, яловичого чи
баранячого жиру, нес-
мульгований, незмішаний
або неприготовлений
будь-яким іншим спосо-
бом
15.05 Овечий жиропіт і жирові 30%, але не 30%, але неречовини, одержувані з менш як 0,1 менш як 0,1
нього (включаючи лано- екю за 1 кг екю за 1 кг
лін)
15.06 Жири і масла тварин та 30%, але не 30%, але неїх фракції, в тому чис- менш як 0,1 менш як 0,1
лі нерафіновані, або екю за 1 кг екю за 1 кг
рафіновані, але без
зміни їх хімічного
складу
15.09 Олія маслинова та її 30%, але не 30%, але нефракції, нерафіновані менш як 1,5 менш як 1,5
або рафіновані, але без екю за 1 кг екю за 1 кг
зміни їх хімічного
складу
15.10 00 Інші види олії та фрак- 30%, але не 30%, але нецій, отримані тільки із менш як 1,5 менш як 1,5
маслин, нерафіновані чи екю за 1 кг екю за 1 кг
рафіновані, але без
зміни їх хімічного
складу, суміші цих ви-
дів олій або фракцій з
олією або фракціями,
класифікованими в то-
варній позиції 15.09
15.14 Олія ріпакова, свиріпо- 30%, але не 30%, але нева або гірчична та їх менш як 0,15 менш як 0,15
фракції, нерафіновані екю за 1 кг екю за 1 кг
або рафіновані, але без
зміни їх хімічного
складу
16.03 00 Екстракти та соки з 10%, але не 10%, але нем'яса, риби або ракопо- менш як 0,3 менш як 0,3
дібних, молюсків або екю за 1 кг екю за 1 кг
інших водних безхребет-
них
16.04, крім Готові продукти і кон- 20%, але не 20%, але не
16.04 30100, серви з риби; ікра менш як 0,2 менш як 0,2
16.04 30900 осетрових (чорна ікра) екю за 1 кг екю за 1 кгта її замінники, виго-
товлені з ікринок інших
риб
17.03 Меляса, отримана в ре- 30%, але не 30%, але незультаті екстракції або менш як 0,03 менш як 0,03
рафінування цукру екю за 1 кг екю за 1 кг
18.02 00000 Шкаралупа, плівка, 5%, але не 5%, але нешкірка та інші відходи менш як 0,02 менш як 0,02
какао екю за 1 кг екю за 1 кг
18.03 Какао-паста, в тому 30%, але не 30%, але нечислі знежирена або менш як 1 менш як 1
незнежирена екю за 1 кг екю за 1 кг
19.01 Екстракт солодовий; 30%, але не 30%, але нехарчові продукти з бо- менш як 0,1 менш як 0,1
рошна, крупи, крохмалю екю за 1 кг екю за 1 кг
або солодового екстрак-
ту без вмісту або з
вмістом за масою менше
як 50% какао, не зазна-
чені в іншому місці,
харчові продукти із си-
ровини, вказаної в по-
зиціях 04.01 - 04.04,
без вмісту або з вміс-
том за масою менше 40%
какао
19.03 00000 Тапіока та її замінни- 30%, але не 30%, але неки, приготовлені з менш як 0,45 менш як 0,45
крохмалю у формі плас- екю за 1 кг екю за 1 кг
тівців, зерен, крупи
або висівок, або анало-
гічних формах
19.04 Готові харчові продук- 30%, але не 30%, але нети, отримані шляхом менш як 0,5 менш як 0,5
здуття або обжарювання екю за 1 кг екю за 1 кг
зернових (наприклад,
кукурудзяні пластівці);
інші зернові, крім ку-
курудзи у вигляді зе-
рен, попередньо відва-
рені, обжарені або при-
готовлені іншим спосо-
бом
20.03 Гриби, включаючи трюфе- 20%, але не 20%, але нелі, приготовлені або менш як 0,3 менш як 0,3
консервовані без оцту екю за 1 кг екю за 1 кг
або оцтової кислоти
20.06 00 Плоди, горіхи, шкурка 30%, але не 30%, але неплодів та інші частини менш як 0,5 менш як 0,5
рослин, консервовані в екю за 1 кг екю за 1 кг
цукрі (сушені, зацукро-
вані, або глазуровані)
20.09Соки фруктові 30%, але не 30%, але не
(включаючи менш як 0,3 екю менш як 0,3
виноградне сусло), за 1 л екю за 1 л
соки овочеві,
незброджені
та без додавання
спирту, з
додаванням або без
додавання цукру
чи інших
підсолоджуючих
речовин
21.01, крім Екстракти, есенції, 30%, але не 30%, але не
21.01 10110 концентрати кави, чаю менш як 0,4 менш як 0,4або мате і вироби на екю за 1 кг екю за 1 кг
таких основах чи на ос-
нові кави, чаю або ма-
те; цикорій обсмажений
та інші обсмажені за-
мінники кави і екстрак-
ти, есенції та концент-
рати з них
21.02 Дріжджі (активні і не- 20%, але не 20%, але неактивні); інші неактив- менш як 0,1 менш як 0,1
ні одноклітинні мікро- екю за 1 кг екю за 1 кг
організми (крім вакцин,
класифікованих у товар-
ній позиції 30.02); го-
тові пекарські порошки
21.06 Харчові продукти, не 30%, але не 30%, але незазначені в іншому міс- менш як 0,3 менш як 0,3
ці екю за 1 кг екю за 1 кг
23.09 Продукти, що використо- 5%, але не 5%, але невуються для годівлі менш як 0,04 менш як 0,04
тварин екю за 1 кг екю за 1 кг"
МіністрКабінету Міністрів України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
Джерело:Офіційний портал ВРУ