open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст
Чинна
                             
                             
РАДА МІНІСТРІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР
П О С Т А Н О В А

від 2 серпня 1988 р. N 212

Київ
Про схему управління галуззю хлібопродуктів

Рада Міністрів Української РСР відзначає, що вдосконалення
організаційної структури, підвищення ефективності роботи та
прискорене технічне переозброєння підприємств і організацій
Міністерства хлібопродуктів УРСР, своєчасне виконання ними
договірних зобов'язань, підвищення рівня концентрації виробництва
і перехід на дволанкову систему управління галуззю є важливою
частиною комплексу заходів щодо перетворення в життя рішень
червневого (1987 р.) Пленуму ЦК КПРС про докорінну перебудову
управління економікою.
Міністерство хлібопродуктів УРСР зобов'язано в нових умовах
господарювання забезпечити відповідно до Продовольчої програми
СРСР найбільш повне задоволення потреб народного господарства й
населення в хлібі, хлібобулочних і макаронних виробах, борошні,
крупах, комбікормах, зосередити свою діяльність на кардинальному
підвищенні ефективності роботи підприємств, об'єднань і
організацій, всемірному зміцненні принципів повного господарського
розрахунку і самофінансування, послідовній реалізації положень
Закону СРСР "Про державне підприємство (об'єднання)"
( v7284400-87 ). Активно використовуючи економічні методи
управління, Міністерство повинно зміцнити основну ланку
виробництва, широко використовувати ініціативу і творчу активність
трудових колективів, проводити науково-технічну та інвестиційну
політику, посилити роботу по прискоренню соціального розвитку і
зміцненню кадрів галузі, поліпшенню умов праці і техніки безпеки.
З метою ефективного поєднання нових методів господарювання і
прогресивних організаційних структур управління та на виконання
постанови ЦК КПРС і Ради Міністрів СРСР від 8 липня 1988 р. N 822
"Про генеральну схему управління народним господарством
Української РСР" Рада Міністрів Української РСР
п о с т а н о в л я є:
1. Затвердити і ввести у дію в 3-місячний строк розроблену
Міністерством хлібопродуктів УРСР і погоджену з Міністерством
хлібопродуктів СРСР схему управління галуззю, що передбачає:
по основній ланці
зміцнення підприємств, підвищення рівня концентрації
виробництва, укрупнення діючих і створення 25 виробничих об'єднань
елеваторної та зернопереробної промисловості згідно з додатком
N 1; створення Київського виробничого об'єднання макаронної
промисловості на базі Київської макаронної фабрики, а також
територіального виробничого об'єднання хлібопекарської і
макаронної промисловості "Укрхлібмакаронпром". До складу
територіального виробничого об'єднання можуть входити відповідно
до постанови Ради Міністрів СРСР від 22 червня 1988 р. N 776
самостійні виробничі об'єднання, що користуються правами,
передбаченими Законом СРСР "Про державне підприємство
(об'єднання)" ( v7284400-87 ).
Виробничі об'єднання повинні стати провідною ланкою галузі,
забезпечувати високу ефективність робіт, оновлення та підвищення
якості продукції, здійснювати науково-технічний, виробничий,
соціальний розвиток і господарську діяльність на принципах повного
господарського розрахунку, самофінансування та самоуправління;
скорочення загальної кількості об'єктів управління на 588,
або на 80 процентів;
по системі управління галуззю
перехід на дволанкову систему управління: Міністерство
хлібопродуктів УРСР - територіальне виробниче об'єднання,
виробниче об'єднання, підприємство, організація;
ліквідацію республіканських промислових об'єднань
"Укрхлібпром" і "Укрмакаронпром" і обласних виробничих управлінь
хлібопродуктів;
по центральному апарату Міністерства
ліквідацію 12 структурних підрозділів, у тому числі 4
головних управлінь, та перехід до побудови структури центрального
апарату Міністерства за функціональним принципом;
створення 3 технологічних управлінь основних спеціалізованих
підгалузей промисловості з покладенням на них функцій по
проведенню технічної політики, координації питань розвитку і
технічного переозброєння об'єднань та підприємств відповідного
профілю;
зміцнення провідних функціональних підрозділів Міністерства
хлібопродуктів УРСР, і перш за все: науково-технічного - як
єдиного центру по керівництву науково-технічним прогресом у
галузі; планово-економічного - що зосереджує роботу по плануванню,
договірно-правових і юридичних питаннях, економічному аналізу;
фінансового, бухгалтерського обліку, звітності та контролю - що
зосереджує роботу по фінансах, бухгалтерському обліку і контролю;
капітального будівництва - з покладенням на нього функцій
забезпечення технічного переозброєння, реконструкції і розширення
діючого виробництва, експертизи проектів і кошторисів.
2. Прийняти пропозицію Міністерства хлібопродуктів УРСР про
скорочення за рахунок перебудови управління в галузі чисельності
працівників апарату органів управління на 1725 одиниць, або на 72
проценти, в тому числі працівників центрального апарату та
республіканських організацій - на 150 одиниць, або на 42 проценти.
Взяти до відома, що чисельність працівників Республіканського
інформаційно-обчислювального центру буде скорочено на 43 одиниці,
або на 15 процентів.
Скорочення апарату органів управління здійснювати в суворій
відповідності з законодавством про працю, зокрема з постановою ЦК
КПРС, Ради Міністрів СРСР і ВЦРПС від 22 грудня 1987 р. N 1457
"Про забезпечення ефективної зайнятості населення, вдосконалення
системи працевлаштування і посилення соціальних гарантій для
трудящих", в умовах гласності, з наданням вивільнюваним
працівникам встановлених пільг і компенсацій.
Міністерству хлібопродуктів УРСР розробити програму
використання спеціалістів, вивільнюваних у зв'язку з проведенням
реорганізації управління, направити їх переважно для
комплектування апарату створюваних та зміцнення діючих підприємств
і об'єднань.
3. Дозволити Міністерству хлібопродуктів УРСР мати 4
заступників Міністра, в тому числі одного першого, та колегію в
складі 11 чоловік.
4. Затвердити структуру центрального апарату Міністерства
хлібопродуктів УРСР згідно з додатком N 2.
Міністерству фінансів УРСР разом з Міністерством
хлібопродуктів УРСР подати до Ради Міністрів УРСР пропозиції щодо
фонду оплати праці працівників центрального апарату Міністерства
хлібопродуктів УРСР, виходячи з граничної чисельності працівників
у кількості 207 одиниць.
5. Визнати таким, що втратив чинність, пункт 3 постанови Ради
Міністрів УРСР від 10 березня 1986 р. N 82 ( 82-86-п ).

Голова

Ради Міністрів УРСР В.МАСОЛ
Ради Міністрів УРСР В.МАСОЛ
Керуючий Справами

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО
Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО
інд. 22, 19

Додаток N 1

до постанови Ради Міністрів УРСР

від 2 серпня 1988 р. N 212
ПЕРЕЛІК

створюваних виробничих об'єднань елеваторної і

зернопереробної промисловості Мінхлібопродукту УРСР

Вінницьке виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Волинське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості, м. Луцьк
Ворошиловградське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Дніпропетровське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Донецьке виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Житомирське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Закарпатське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості, м. Ужгород
Запорізьке виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Івано-Франківське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Київське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Кіровоградське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Кримське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості, м. Сімферополь
Львівське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Миколаївське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Одеське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Полтавське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Ровенське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Сумське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Тернопільське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Харківське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Херсонське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Хмельницьке виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Черкаське виробниче об'єднання елеваторної і зернопереробної
промисловості
Чернівецьке виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості
Чернігівське виробниче об'єднання елеваторної і
зернопереробної промисловості

Керуючий Справами

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО

Додаток N 2

до постанови Ради Міністрів УРСР

від 2 серпня 1988 р. N 212
СТРУКТУРА

центрального апарату Мінхлібопродукту УРСР

Головне технологічне управління по заготівлях, зберіганню
зерна, насіння олійних культур та державних насіннєвих ресурсів
Головне планово-економічне управління
Головне науково-технічне управління
Головне управління хлібофуражного постачання і транспорту
Головне управління матеріально-технічного постачання і
комплектації обладнання
Головне управління проектування і капітального будівництва
Технологічне управління борошномельно-круп'яної промисловості
Технологічне управління комбікормової промисловості
Управління фінансів, бухгалтерського обліку, звітності і
контролю
Управління організації праці, заробітної плати і соціального
розвитку
Управління кадрів і навчальних закладів
Державна хлібна інспекція (на правах управління)
Спецуправління
Управління справами

Керуючий Справами

Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО
Ради Міністрів УРСР К.БОЙКО

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: