open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст
Чинна

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 21 травня 1992 р. № 258
Київ

Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

{Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
№ 4 від 05.01.93
№ 931 від 16.09.2005}

{Щодо змін додатково див. Постанову КМ
№ 936 від 20.09.2005}

{Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
№ 211 від 14.02.2007
№ 35 від 25.01.2012}

Відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та з метою забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, продуктами харчування і виплати часткової компенсації їх вартості Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити розроблені Міністерством охорони здоров'я України норми харчування для зазначених громадян у стаціонарах спеціалізованих лікувальних, лікувально-санаторних і курортних закладах, а також дітей у дошкільних і шкільних закладах (додатки № 1-3).

2. Надати Міністерству соціальної політики право визначати виходячи із розроблених Міністерством охорони здоров'я фізіологічних (медичних) норм харчування (додаток № 4) і середніх цін на продукти харчування, що склалися у регіоні, розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування, встановлені вказаним Законом для громадян, віднесених до 1 і 2 категорії, для потерпілих дітей у разі захворювання кровотворних органів (гострі лейкози), щитовидної залози (аденома, рак), злоякісними пухлинами, а також для батьків потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні та шкільні заклади і не забезпечуються продуктами харчування на суму середньої вартості харчування в цих закладах і не перебувають на повному державному забезпеченні.

{Пункт 2 в редакції Постанови КМ № 4 від 05.01.93; із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 211 від 14.02.2007, № 35 від 25.01.2012}

{Пункт 3 втратив чинність на підставі Постанови КМ № 931 від 16.09.2005}

4. Раді Міністрів Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям при забезпеченні продуктами харчування осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до 1 категорії, вагітних жінок і жінок, які годують дітей, керуватися, крім фізіологічних (медичних) норм, також додатковими нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України (додатки № 5 і 6).

Перший
віце-прем'єр-міністр України



К.МАСИК

Міністр
Кабінету Міністрів України



В.ПЄХОТА

Інд. 29



Додаток № 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Додаткові норми
продуктів харчування для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у стаціонарах спеціалізованих лікувальних закладів (відділень)

(на день у грамах)

Найменування продуктiв

На одного хворого вiком

до 1 року

вiд 1 до 6 рокiв

вiд 6 до 10 рокiв

вiд 10 до 14 рокiв

старше 14 рокiв

Молочнi сумiшi, в т. ч. кисломолочнi прдукти

180

200

200

200

200

Соки

-

50

50

50

50

Плодоягiднi консерви

30

50

50

50

50

Буряк червоний

-

10

10

15

20

Капуста

-

-

-

15

30

Цибуля рiпчата

-

-

-

5

5

Цибуля зелена

-

-

-

5

5

Петрушка, крiп

-

-

-

5

5

Морква

-

10

10

15

25

Горох консервований

-

-

-

-

10

Фрукти свiжi

-

100

100

100

50

Сухофрукти

-

10

10

10

15

Яловичина

-

10

15

25

40

Птиця

-

-

-

-

20

Риба та iншi продукти моря

-

15

15

20

30

Сир

-

10

10

10

25

Міністр
Кабінету Міністрів України



В.ПЄХОТА


Додаток № 2
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Норми харчування осіб,
які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в лікувально-курортних закладах

(на день у грамах)

Найменування продуктiв

На одну особу вiком

до 6 рокiв

вiд 6 до 10 рокiв

вiд 10 до 14 рокiв

старше 14 рокiв

Хлiб пшеничний

100

120

150

150

Хлiб житнiй

50

70

100

200

Борошно пшеничне

25

35

50

50

Крохмаль

3

4

5

20

Крупи, макароннi вироби, бобовi

50

60

70

100

Картопля

300

400

450

400

Овочi рiзнi

350

450

550

500

Фрукти свiжi, цитрусовi

300

400

500

300

Соки

100

150

200

250

Фрукти сухi

20

30

40

40

Горiхи

5

7

10

-

Масло вершкове

50

60

65

70

Олiя

10

15

20

20

Молоко

500

500

500

500

Сир

60

80

100

90

Сметана

25

30

35

40

Сир твердий

10

15

20

40

Яйця (штук)

0,75

1

1

1,5

М'ясо

125

160

200

250

Птиця

25

32

40

50

Ковбаси варенi, сосиски, сардельки

10

20

26

60

Ковбаса напiвкопчена

5

10

12

30

Окорок, буженина, карбонат

5

10

12

30

Рибопродукти

80

100

125

150

Мiнеральна вода

-

-

-

500

Цукор

-

-

-

60

Повидло, джем, мармелад

-

-

-

40

Мед

-

-

-

20

Консерви - iкра (чорна, кетова)

-

-

-

10

Субпродукти (печiнка, язик)

-

-

-

30

Пшеничнi висiвки

-

-

-

15

Чай

-

-

-

2

Кава, какао

-

-

-

5

Спецiї

-

-

-

20

Міністр
Кабінету Міністрів України



В.ПЄХОТА


Додаток № 3
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Норми харчування
дітей у дошкільних та шкільних закладах, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

(на день у грамах)

Найменування продуктiв

На одну дитину або учня в залежностi вiд вiку

Дитячi дошкiльнi заклади

Загальноосвiтнi школи*

до 3 рокiв

вiд 3 до 6 рокiв

вiд 6 до 10 рокiв

вiд 10 до 14 рокiв

старше 14 рокiв

Хлiб пшеничний

60

110

125

150

175

Хлiб житнiй

30

60

125

150

175

Борошно пшеничне

16

25

25

30

40

Крохмаль

3

3

4

5

5

Крупи, бобовi, макарони

35

45

50

60

70

Картопля

150

250

300

350

400

Овочi рiзнi

250

300

350

400

400

Фрукти свiжi, цитрусовi

100

150

150

200

250

Соки

50

100

150

150

200

Фрукти сухi

15

15

15

15

15

Цукор

45

50

55

60

65

Мед

3

5

5

7

7

Кондитерськi вироби

10

15

20

25

25

Масло вершкове

25

30

30

35

35

Олiя

8

10

12

15

17

Яйця

1/2

1

1

1

1

Молоко

500

420

400

400

400

Сир

50

40

40

50

60

Сметана

15

15

15

20

20

Сир твердий

5

10

10

15

15

М'ясо, м'ясопродукти

100

120

130

160

200

Риба, рибопродукти

40

50

50

60

70

Чай

0,2

0,2

0,3

0,3

0,3

Какао

1

1

1

1

1

Кава ячмiнна

1

1

2

2

2

Дрiжджi

1

1

1

1

1

Ванiльний цукор

0,01

0,01

0,01

0,01

0,01

Сiль

5

8

8

9

10

Лавровий лист

0,01

0,01

0,02

0,02

0,02

__________
* Цi ж норми встановлюються для учнiв технiкумiв, училищ, професiйно-технiчних закладiв

Міністр
Кабінету Міністрів України



В.ПЄХОТА


Додаток № 4
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Фізіологічні (медичні) норми
забезпечення продуктами харчування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

(на місяць)

Найменування продуктiв

Одиниця вимiру

На одну особу вiком

до 1 року

вiд 1 до 3 рокiв

вiд 3 до 7 рокiв

вiд 7 до 11 рокiв

вiд 11 до 14 рокiв

вiд 14 до 18 рокiв

старше 18 рокiв

Хлiб пшеничний

кг

-

1,09

3,41

3,88

4,65

5,43

8

Хлiб житнiй

-"-

-

-

1,86

3,88

4,65

5,43

2,5

Борошно пшеничне

-"-

-

0,09

0,78

0,78

0,93

1,24

0,75

Крохмаль

-"-

-

0,09

0,09

0,12

0,16

0,16

0,25

Крупи, макарони, бобовi

-"-

0,9

1,09

1,4

1,56

1,86

2,17

1,5

Картопля

-"-

1,24

3,1

7,75

9,30

10,85

12,40

9,6

Овочi рiзнi

-"-

1,56

6,2

10,85

10,85

12,4

13,95

16,3

Соки

лiтрiв

3,1

3,1

3,1

4,65

4,65

6,7

2

Цукор

кг

0,31

1,56

1,56

1,71

1,86

1

2,2

Фрукти сухi

-"-

-

-

0,47

0,47

0,47

0,47

0,66

Фрукти свiжi

-"-

1,56

3,1

4,65

4,65

6,2

7,75

9,6

Мед

-"-

-

-

0,16

0,16

0,22

0,22

0,31

Кондитерськi вироби на пектинi

-"-

-

-

0,47

0,62

0,78

0,78

0,93

Масло вершкове

-"-

0,31

0,31

0,93

0,93

1,09

1,09

0,5

Олiя

-"-

-

-

0,31

0,37

0,47

0,53

0,8

Молоко i кисломолочнi продукти

-"-

17,05

20,15

13,02

12,4

12,4

12,4

11,8

Сир

-"-

1,24

1,56

1,24

1,24

1,56

1,86

0,75

Сметана, вершки

-"-

0,16

0,16

0,47

0,47

0,62

0,51

0,62

Сир твердий

-"-

-

-

0,31

0,31

0,47

0,47

0,45

М'ясо, м'ясопродукти

-"-

-

1,56

3,72

4,03

4,96

6,2

6,7

Риба, рибопродукти

-"-

-

0,31

1,56

1,56

1,86

2,17

1,75

Сумiшi «Малиш», «Вiталакт» тощо

-"-

2,26

-

-

-

-

-

-

Яйця

штук

15

15

31

31

31

31

23

Плодоовочевi консерви

умовних банок

31

31

-

-

-

-

-

М'яснi пюреподiбнi консерви

-"-

15

15

-

-

-

-

-

Чай

грамiв

-

3,2

6,2

9,3

9,3

9,3

9,3

Какао

-"-

-

31

31

31

31

31

31

Кава ячмiнна

-"-

-

31

31

62

62

93

93

Сiль

кг

-

0,12

0,25

0,25

0,25

0,31

0,31

Дрiжджi

грамiв

-

-

31

31

31

31

31

Ванiльний цукор

-"-

-

-

0,3

0,3

0,3

0,3

0,3

Лавровий лист


-

-

0,31

0,62

0,62

0,62

1

Маргарин

кг

-

-

-

-

-

-

0,36

__________
Примітка.





У раціон харчування для населення, яке проживає на забруднених територіях, максимально вводяться продукти, що мають радіопротекторні властивості (гарбузи, морква, продукти з пектиновими добавками, джеми, повидло, мармелад, пюре і соки - вишневий, гарбузовий, гранатовий, абрикосовий, моркв'яний тощо).

Міністр
Кабінету Міністрів України



В.ПЄХОТА


Додаток № 5
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Додатковий набір продуктів харчування,
понад фізіологічні норми, для осіб, віднесених до 1 категорії

(на місяць)

Найменування продуктiв

Одиниця вимiру

Кiлькiсть

Крупа гречана

кiлограмiв

1

Цитрусовi

-"-

2

Мед бджолиний

-"-

1

Яловичина

-"-

2

Ковбаснi вироби

-"-

2

Оселедцi

-"-

0,5

Молоко згущене

-"-

1

Сир твердий

-"-

0,5

Масло вершкове

-"-

1,5

Кава натуральна

грамiв

60

Ікра лососева

банок

1

Консерви «Печiнка трiски»

-"-

2

Шпроти, сардини

-"-

1

Краби (консерви)

-"-

1

М'яснi консерви

-"-

2

Какао

грамiв

100

Чай

-"-

60

Міністр
Кабінету Міністрів України



В.ПЄХОТА


Додаток № 6
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Додатковий набір продуктів харчування,
понад фізіологічні норми, для вагітних і жінок, які годують дітей

(на місяць)

Крупи, макарони, бобовi

360 грамiв

Соки

4,2 лiтра

Олiя

130 грамiв

Яйця

8 штук

Молоко i кисломолочнi продукти

2,15 лiтра

Сметана, вершки

420 грамiв

Сир

2,35 кiлограма

Міністр
Кабінету Міністрів України



В.ПЄХОТА

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: