open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 711/10563/16-п

П О С Т А Н О В А

15 березня 2017 року Суддя Придніпровського районного суду м.Черкаси Кучеренко В.Г., розглянувши адміністративні матеріали, які надійшли з управління патрульної поліції в м.ЧеркасиДепартаменту патрульної поліції про притягнення:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, працюючого ФОП Борис, -

до адміністративної відповідальності за ст.124 КпАП України, -

В С Т А Н О В И В :

В проваджені Придніпровського районного суду м.Черкаси знаходяться адміністративні матеріали, які надійшли з Відділу ДАІ з обслуговування м. Черкаси при УДАІ УМВС України в Черкаській області про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст.124 КпАП України.

Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 30.11.2016 року о 01:20 год. в м.Черкаси по вул. Свято Макарівській в напрямку вул. Благовісної, керуючи автомобілем НОМЕР_1 не впевнився в безпечності руху, не врахував дорожню обстановку та здійснив рух на заборонений сигнал світлофору (червоний), внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

ОСОБА_1 в судовому засіданні вину у вчиненні адміністративного правопорушення категорично не визнав та пояснив, що 30.11.2016 року о 01 год. 20 хв. керував технічно справним автомобілем НОМЕР_1 по вул. Свято Макарівській від вул.. ОСОБА_2 в напрямку вул.. Благовісна. Їхав зі швидкістю близько 50 км/год, по правій смузі, побачивши зелений мигаючий сигнал світлофору почав гальмувати, але в зв’язку з слизькою дорогою моє авто винесло на перехрестя і відбулось зіткнення з іншим автомобілем.

ОСОБА_3 в судове в судове засідання не з?явився, про час і місце проведення був належним чином повідомлений, причини неявки суду не відомі.

Відповідно до ст.245 КУпАП завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання, а також виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Відповідно до абзацу 1 пункту 1 частини 1 ст.255 КУпАП у справах про адміністративні правопорушення, що розглядаються районними у містах судами, зазначеними в статті 221 цього Кодексу, протоколи про правопорушення мають право складати уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ (стаття 124 КУпАП).

Відповідно до вимог КУпАП встановлення всіх обставин справи покладено на орган, який складає протокол про адміністративне правопорушення, в даному випадку - на працівників управління патрульної поліції в м.Черкаси Департаменту патрульної служби.

Як вбачається з матеріалів адміністративної справи не лише в діях водія ОСОБА_3 може бути склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП, а тому матеріали необхідно повернути в управління патрульної поліції в м.Черкаси для дооформлення, в ході якого необхідно встановити іншого учасника пригоди та скласти протокол про адміністративне правопорушення.

Керуючись ст.ст.124, 256 КУпАП, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративні матеріали, які надійшли з управління патрульної поліції в м.Черкаси Департаменту патрульної поліції про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст.124 КУпАП повернути для дооформлення.

Суддя:

ОСОБА_4

Джерело: ЄДРСР 65563358
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку