ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
13.07.2009 N 249
Про затвердження національних стандартівта встановлення перехідного періоду
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0179609-09 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 7048:2009 Консерви м'ясорослинні та кров'яні. Загальнітехнічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1416-86
(в частині м'ясорослинних
та кров'яних консервів)
ДСТУ 7049:2009 Консерви м'ясні субпродуктові. Загальнітехнічні умови
- На заміну РСТ УРСР 1416-86
(в частині субпродуктових консервів)
ДСТУ 7050:2009 Консерви м'ясні. Паштети печінкові. Загальнітехнічні умови
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 12314-66,
ГОСТ 12319-77 та ГОСТ 12424-77)
2. Запровадити перехідний період одночасної дії
ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009, ДСТУ 7050:2009, РСТ УРСР 1416-86,
ГОСТ 12314-66, ГОСТ 12319-77 та ГОСТ 12424-77 з 1 січня 2010 року
до 1 квітня 2010 року.
3. Під час перехідного періоду одночасної дії зазначених
нормативних документів:
3.1. Привести технічні умови на консерви м'ясні,
м'ясорослинні та субпродуктові у відповідність до вимог
ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009 та ДСТУ 7050:2009.
3.2. Забезпечити використання залишку пакувальних матеріалів
та етикеток, виконаних з маркуванням відповідно до вимог
РСТ УРСР 1416-86, ГОСТ 12314-66, ГОСТ 12319-77, ГОСТ 12424-77 та
чинних технічних умов.
4. Центрам стандартизації, метрології та сертифікації
Держспоживстандарту України: - поінформувати суб'єкти господарювання про умови
використання залишків пакувальних матеріалів і етикеток, згаданих
у підпункті 3.2 цього наказу; - забезпечити анулювання технічних умов, які не будуть
приведені у відповідність до вимог ДСТУ 7048:2009, ДСТУ 7049:2009
та ДСТУ 7050:2009.
5. Органам з сертифікації харчових продуктів провести
позаплановий технічний нагляд за сертифікованою продукцією з метою
перевірки її на відповідність вимогам ДСТУ 7048:2009,
ДСТУ 7049:2009, ДСТУ 7049:2009 За позитивними результатами технічного нагляду переоформити
сертифікати відповідності.
6. Скасувати чинність нормативних документів з 1 квітня
2010 р.:
РСТ УРСР 1416-86 Консерви субпродуктові, м'ясо-рослинні такров'яні. Загальні технічні умови
ГОСТ 12314-66 Консервы мясные. Паштет "Арктика".Технические условия
ГОСТ 12319-77 Консервы мясные. Паштет печеночный.Технические условия
ГОСТ 12424-77 Консервы мясные. Паштет "Пражский".Технические условия
7. Продовжити термін дії нормативних документів, чинність
яких обмежена пунктом 5 наказу Держспоживстандарту від 31.12.2008
N 525 ( v0525609-08 ), до 1 січня 2010 року:
ДСТУ 4817:2007 Діоксид вуглецю газоподібний і скраплений.Технічні умови
ГОСТ 8050-85 Двуокись углерода газообразная и жидкая.Технические условия.
8. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.),
ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк
Джерело:Офіційний портал ВРУ