ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
25.06.2009 N 233
Про затвердження національних стандартів,скасування нормативних документів та внесення
змін до наказу Держспоживстандарту
від 30.07.2007 N 167
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0179609-09 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності а) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 7041:2009 Вироби хлібобулочні сухарні. Загальнітехнічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 30317-95)
ДСТУ 7042:2009 Вироби хлібобулочні бубличні. Загальнітехнічні умови
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 30354-96)
ДСТУ 7043:2009 Вироби макаронні. Загальні технічні умови- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 875-92)
ДСТУ 7044:2009 Вироби хлібобулочні. Правила приймання,методи відбирання проб, методи визначання
органолептичних показників і маси виробів
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5667-65)
ДСТУ 7045:2009 Вироби хлібобулочні. Методи визначанняфізико-хімічних показників
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 5668-68,
ГОСТ 5669-96, ГОСТ 5670-96, ГОСТ 5672-68,
ГОСТ 5698-51 та ГОСТ 21094-75)
ДСТУ 7046:2009 Вироби хлібобулочні. Укладання,зберігання і транспортування
- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 8227-56).
б) з 1 січня 2011 р.
ДСТУ 7047:2009 Молоко та молочні продукти. Визначаннявмісту афлатоксину М методом рідинної
1
хроматомас-спектрометрії
- Вперше.
2. Скасувати чинність нормативних документів з 1 січня
2010 р.:
ГОСТ 30317-95 Изделия хлебобулочные сухарные. Общиетехнические условия
ГОСТ 30354-96 Изделия хлебобулочные бараночные. Общиетехнические условия
ГОСТ 5667-65 Хлеб и хлебобулочные изделия. Правилаприемки, методы отбора образцов,
методы определения органолептических
показателей и массы изделий
ГОСТ 5668-68 Хлеб и хлебобулочные изделия. Методыопределения массовой доли жира
ГОСТ 5669-96 Хлебобулочные изделия. Методопределения пористости
ГОСТ 5670-96 Хлебобулочные изделия. Методыопределения кислотности
ГОСТ 5672-68 Хлеб и хлебобулочные изделия. Методыопределения массовой доли сахара
ГОСТ 5698-51 Хлеб и хлебобулочные изделия. Методыопределения массовой доли поваренной соли
ГОСТ 21094-75 Хлеб и хлебобулочные изделия. Методопределения влажности
ГОСТ 8227-56 Хлеб и хлебобулочные изделия. Укладывание,хранение и транспортирование
ГОСТ 875-92 Изделия макаронные. Общиетехнические условия.
3. Внести зміну до наказу Держспоживстандарту України від
30 липня 2007 р. N 167 ( v0167609-07 ) "Про затвердження
національних стандартів, скасування нормативних документів та
внесення зміни до наказу Держспоживстандарту", а саме:
3.1. У підпункті "б" пункту 1 вилучити слова:
"ДСТУ 4816:2007 Продукти харчові. Методивизначення вмісту загального йоду
- Вперше".
3.2. Доповнити пункт 1 підпунктом такого змісту: "в) з 1 вересня 2009 р.
ДСТУ 4816:2007 Продукти харчові. Методи визначеннявмісту загального йоду
- Вперше".
4. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.)
та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк
Джерело:Офіційний портал ВРУ