Про затвердження Переліку категорій кормових матеріалів, які можуть бути зазначені замість окремих кормових матеріалів при маркуванні кормів для домашніх тварин
Відповідно до абзацу дев’ятого пункту 1 частини першої статті 6 Закону України «Про безпечність та гігієну кормів», пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 124, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Перелік категорій кормових матеріалів, які можуть бути зазначені замість окремих кормових матеріалів при маркуванні кормів для домашніх тварин, що додається.
2. Установити, що корми, які відповідали вимогам законодавства про корми, що діяло до набрання чинності цим наказом, але не відповідають вимогам цього наказу, можуть вироблятися, вводитися в обіг, перебувати в обігу протягом трьох років з дня набрання чинності цим наказом. Зазначені в цьому пункті корми можуть перебувати в обігу до закінчення мінімального строку зберігання.
3. Департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів і продовольчої безпеки забезпечити в установленому законодавством порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Цей наказ набирає чинності через шість місяців з дня його офіційного опублікування.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра згідно з розподілом обов’язків.
ПОГОДЖЕНО: |
|
ПЕРЕЛІК
категорій кормових матеріалів, які можуть бути зазначені замість окремих кормових матеріалів при маркуванні кормів для домашніх тварин
№ з/п | Опис категорій кормових матеріалів | Визначення |
А | 1 | 2 |
1. | М’ясо та продукти тваринного походження | Усі частини м’яса забитих теплокровних наземних тварин, свіжі або збережені відповідною обробкою, всі продукти та побічні продукти переробки туш або частин туш теплокровних наземних тварин |
2. | Молоко та молочні продукти | Усі молочні продукти, свіжі або збережені відповідною обробкою та побічні продукти отримані в ході їх переробки |
3. | Яйця та яєчні продукти | Усі яєчні продукти, свіжі або збережені відповідною обробкою та побічні продукти отримані в ході їх переробки |
4. | Олії та жири | Усі тваринні та рослинні олії та жири |
5. | Дріжджі | Усі висушені дріжджі без ознак життєдіяльності |
6. | Риба та рибні продукти | Риба або частини риби, свіжі або збережені відповідною обробкою та побічні продукти отримані в ході їх переробки |
7. | Зернові або злаки | Усі види зерна незалежно від їх товарного вигляду або продукти, що виготовлені з крохмалистого ендосперму |
8. | Овочі | Усі види овочів і бобових, свіжі або збережені відповідною обробкою |
9. | Продукти рослинного походження | Продукти отримані в результаті переробки рослинної сировини, зокрема зернових, овочів, бобових та насіння олійних культур |
10. | Екстракти рослинного білку або екстракти рослинного протеїну | Усі продукти рослинного походження, в яких білки були сконцентровані шляхом відповідної обробки з метою отримання щонайменше 50% сирого протеїну відносно сухої речовини, і які можуть бути реструктуровані (текстуровані) |
11. | Мінеральні речовини або мінерали | Усі неорганічні речовини, придатні для корму |
12. | Цукри | Усі види цукрів |
13. | Фрукти | Усі види фруктів, свіжі або перероблені |
14. | Горіхи | Усі ядра горіхів без шкарлупи |
15. | Насіння | Усі види насіння, ціле або грубо перероблені |
16. | Водорості | Водорості, свіжі або перероблені |
17. | Молюски і ракоподібні | Усі види молюсків, ракоподібних, мушлі, свіжі або збережені відповідною обробкою та побічні продукти отримані в ході їх переробки |
18. | Комахи | Усі види комах на всіх стадіях їх розвитку |
19. | Хлібобулочні вироби | Усі хлібобулочні вироби, тістечка, печиво та макаронні вироби |