ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
26.12.2008 N 507
Про затвердження національних стандартівта скасування нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державногокомітету України з питань технічного регулювання
та споживчої політики
N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009
N 395 ( v0395609-09 ) від 27.10.2009 }
Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0226609-08 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності а) з 1 травня 2009 р.
ДСТУ 6044:2008 Метрологія. Міжповірочний інтервал засобіввимірювальної техніки. Основні положення і
вимоги до установлення
- Вперше
б) з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 6045:2008 Фрукти, овочі та продукти переробляння,консерви м'ясні та м'ясо-рослинні. Метод
визначання pH
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 26188-84)
ДСТУ 6046:2008 Малеїн. Технічні умови- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14109-82)
ДСТУ 6047:2008 Олія волоського горіха. Технічні умови- Вперше
{ Термін надання чинності ДСТУ 6048:2008 встановлено з 1 січня
2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 )
від 27.10.2009 }
ДСТУ 6048:2008 Жири тваринні і рослинні та олії. Методивизначання мила
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 5480-59)
{ Термін надання чинності ДСТУ 6049:2008 встановлено з 1 січня
2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 )
від 27.10.2009 }
ДСТУ 6049:2008 Жири тваринні і рослинні та олії у твердомустані. Метод визначання густини
- Вперше
{ Термін надання чинності ДСТУ 6050:2008 встановлено з 1 січня
2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 )
від 27.10.2009 }
ДСТУ 6050:2008 Жири тваринні і рослинні та олії. Методвизначання неомильних речовин
- Вперше
(зі скасуванням ГОСТ 5479-64){ Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009 }
в) з 1 жовтня 2009 р.:
ДСТУ 6051:2008 Ветеринарна медицина. ПЛР-лабораторія длямолекулярної діагностики. Загальні вимоги
- Вперше
г) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 6052:2008 Буряки цукрові. Методи визначання ефективностідії гербіцидів на бур'яни
- Вперше
ДСТУ 6053:2008 Буряки цукрові. Садіння коренеплодів маточних.Показники якості та методи їх визначання
- Вперше
ДСТУ 6054:2008 Буряки цукрові. Сівба. Показники якості таметоди їх контролювання
- Вперше
ДСТУ 6055:2008 Буряки цукрові. Методи отримування розсадиклональним мікророзмноженням
- Вперше
ДСТУ 6056:2008 Буряки. Метод визначання живих зміненихорганізмів у насіннєвому та рослинному
матеріалі з використанням полімеразної
ланцюгової реакції
- Вперше
ДСТУ 6057:2008 Буряки цукрові. Методи визначання шкідливостібурякової нематоди
- Вперше
ДСТУ 6058:2008 Буряки цукрові. Методи визначання ураженостіхворобами
- Вперше
ДСТУ 6059:2008 Буряки цукрові. Методи визначання ефективностідії фунгіцидів проти хвороб та інсектицидів
проти шкідників після обприскування
- Вперше
ДСТУ 6060:2008 Консерви. Компоти асорті українські. Технічніумови
- На заміну РСТ УССР 1251-89
д) з 1 січня 2011 р.:
ДСТУ 6061:2008 Ветеринарна медицина. Лабораторна діагностика.Методи виготовлення стандартних позитивних та
негативних сироваток крові для імуноферментного
аналізу
- Вперше
ДСТУ 6062:2008 Фрукти, овочі та продукти переробляння.Ареометричний метод визначання вмісту розчинних
сухих речовин
- Вперше
2. Скасувати чинність нормативних документів а) з 1 липня 2009 р.:
ГОСТ 5479-64 Масла растительные и натуральные жирныекислоты. Метод определения неомыляемых веществ
{ Термін скасування ГОСТ 5480-59 встановлено з 1 січня 2010 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 ) від
27.10.2009 }
ГОСТ 5480-59 Масла растительные и натуральные жирныекислоты. Методы определения мыла
ГОСТ 26188-84 Продукты переработки плодов и овощей, консервымясные и мясорастительные. Метод определения рН
ГОСТ 14109-82{ Підпункт "а" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009 }
б) з 1 січня 2010 р.:
РСТ УССР 1251-89 Консерви. Компоти асорті українські. Технічніумови
3. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.)
та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк
Джерело:Офіційний портал ВРУ