open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ

ТЕХНІЧНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ТА СПОЖИВЧОЇ ПОЛІТИКИ
Н А К А З
26.12.2008 N 507

Про затвердження національних стандартів

та скасування нормативних документів
{ Із змінами, внесеними згідно з Наказами Державного

комітету України з питань технічного регулювання

та споживчої політики

N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009

N 395 ( v0395609-09 ) від 27.10.2009 }

Відповідно до Закону України "Про стандартизацію" ( 2408-14 )
та на виконання Плану національної стандартизації ( v0226609-08 )
Н А К А З У Ю:
1. Затвердити національні стандарти України з наданням
чинності а) з 1 травня 2009 р.
ДСТУ 6044:2008 Метрологія. Міжповірочний інтервал засобів

вимірювальної техніки. Основні положення і

вимоги до установлення

- Вперше
б) з 1 липня 2009 р.:
ДСТУ 6045:2008 Фрукти, овочі та продукти переробляння,

консерви м'ясні та м'ясо-рослинні. Метод

визначання pH

- Вперше

(зі скасуванням ГОСТ 26188-84)
ДСТУ 6046:2008 Малеїн. Технічні умови

- Вперше (зі скасуванням ГОСТ 14109-82)
ДСТУ 6047:2008 Олія волоського горіха. Технічні умови

- Вперше
{ Термін надання чинності ДСТУ 6048:2008 встановлено з 1 січня
2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 )
від 27.10.2009 }
ДСТУ 6048:2008 Жири тваринні і рослинні та олії. Методи

визначання мила

- Вперше

(зі скасуванням ГОСТ 5480-59)
{ Термін надання чинності ДСТУ 6049:2008 встановлено з 1 січня
2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 )
від 27.10.2009 }
ДСТУ 6049:2008 Жири тваринні і рослинні та олії у твердому

стані. Метод визначання густини

- Вперше
{ Термін надання чинності ДСТУ 6050:2008 встановлено з 1 січня
2010 р. згідно з Наказом Державного комітету України з питань
технічного регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 )
від 27.10.2009 }
ДСТУ 6050:2008 Жири тваринні і рослинні та олії. Метод

визначання неомильних речовин

- Вперше

(зі скасуванням ГОСТ 5479-64){ Підпункт "б" пункту 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009 }
в) з 1 жовтня 2009 р.:
ДСТУ 6051:2008 Ветеринарна медицина. ПЛР-лабораторія для

молекулярної діагностики. Загальні вимоги

- Вперше
г) з 1 січня 2010 р.:
ДСТУ 6052:2008 Буряки цукрові. Методи визначання ефективності

дії гербіцидів на бур'яни

- Вперше
ДСТУ 6053:2008 Буряки цукрові. Садіння коренеплодів маточних.

Показники якості та методи їх визначання

- Вперше
ДСТУ 6054:2008 Буряки цукрові. Сівба. Показники якості та

методи їх контролювання

- Вперше
ДСТУ 6055:2008 Буряки цукрові. Методи отримування розсади

клональним мікророзмноженням

- Вперше
ДСТУ 6056:2008 Буряки. Метод визначання живих змінених

організмів у насіннєвому та рослинному

матеріалі з використанням полімеразної

ланцюгової реакції

- Вперше
ДСТУ 6057:2008 Буряки цукрові. Методи визначання шкідливості

бурякової нематоди

- Вперше
ДСТУ 6058:2008 Буряки цукрові. Методи визначання ураженості

хворобами

- Вперше
ДСТУ 6059:2008 Буряки цукрові. Методи визначання ефективності

дії фунгіцидів проти хвороб та інсектицидів

проти шкідників після обприскування

- Вперше
ДСТУ 6060:2008 Консерви. Компоти асорті українські. Технічні

умови

- На заміну РСТ УССР 1251-89
д) з 1 січня 2011 р.:
ДСТУ 6061:2008 Ветеринарна медицина. Лабораторна діагностика.

Методи виготовлення стандартних позитивних та

негативних сироваток крові для імуноферментного

аналізу

- Вперше
ДСТУ 6062:2008 Фрукти, овочі та продукти переробляння.

Ареометричний метод визначання вмісту розчинних

сухих речовин

- Вперше
2. Скасувати чинність нормативних документів а) з 1 липня 2009 р.:
ГОСТ 5479-64 Масла растительные и натуральные жирные

кислоты. Метод определения неомыляемых веществ
{ Термін скасування ГОСТ 5480-59 встановлено з 1 січня 2010 р.
згідно з Наказом Державного комітету України з питань технічного
регулювання та споживчої політики N 395 ( v0395609-09 ) від
27.10.2009 }
ГОСТ 5480-59 Масла растительные и натуральные жирные

кислоты. Методы определения мыла
ГОСТ 26188-84 Продукты переработки плодов и овощей, консервы

мясные и мясорастительные. Метод определения рН
ГОСТ 14109-82{ Підпункт "а" пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом
Державного комітету України з питань технічного регулювання та
споживчої політики N 146 ( v0146609-09 ) від 14.04.2009 }
б) з 1 січня 2010 р.:
РСТ УССР 1251-89 Консерви. Компоти асорті українські. Технічні

умови
3. Департаменту стандартизації та метрології (Нелепов А.А.)
та ДП "Український науково-дослідний і навчальний центр проблем
стандартизації, сертифікації та якості" (Корчевна Л.О.)
забезпечити оприлюднення цього наказу на веб-порталі
Держспоживстандарту України та опублікування у черговому виданні
щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Голови Черепкова С.Т.
Голова Л.Лосюк

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: