Про затвердження Переліку референс-методик відбору зразків та їх досліджень (випробувань), що повинні застосовуватись в арбітражних дослідженнях об’єктів санітарних заходів
Відповідно до частини сьомої статті 11 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" та пункту 8 Положення про Міністерство аграрної політики та продовольства України, затвердженого Указом Президента України від 23 квітня 2011 року № 500, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Перелік референс-методик відбору зразків та їх досліджень (випробувань), що повинні застосовуватись в арбітражних дослідженнях об’єктів санітарних заходів, що додається.
2. Департаменту тваринництва забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Міністра Краснопольського Я.В.
ПОГОДЖЕНО: |
|
ПЕРЕЛІК
референс-методик відбору зразків та їх досліджень (випробувань), що повинні застосовуватись в арбітражних дослідженнях об’єктів санітарних заходів
№ з/п | Категорія | Параметр, який досліджується | Назва референс-методики |
1 | 2 | 3 | 4 |
1 | Харчові продукти | Сальмонела | ДСТУ ISO 6579:2006 |
2 | Харчові продукти | Лістерія моноцитогенез | ДСТУ ISO 11290-1:2003 |
3 | Харчові продукти | Лістерія моноцитогенез | ДСТУ ISO 11290-2:2003 |
4 | Неперероблені харчові продукти та харчові продукти тваринного і рослинного походження | Свинець, кадмій, ртуть, неорганічне олово, 3-МСРD та бензопірен | ГОСТ 30178-96 ДСТУ 7670:2014 ГОСТ 26930-86 ДСТУ 4689:2006 |
5 | Неперероблені харчові продукти та харчові продукти тваринного і рослинного походження | Недіоксиноподібні ПХБ | ДСТУ EN 1528-1-2002 |
6 | Неперероблені харчові продукти та харчові продукти тваринного і рослинного походження | Залишкові кількості пестицидів | ДСТУ EN 1528-1-2002 ДСТУ 4514:2006 ДСТУ EN 12393-1:2003 ДСТУ EN 12393-2:2003 ДСТУ EN 12393-3:2003 ДСТУ EN 12396-2:2003 |
7 | Харчові продукти | Ешеріхія колі | ДСТУ ISO 7251:2006 |
8 | Харчові продукти | Коагулазо-позитивні стафілококи | ДСТУ ISO 6888-1:2003 |
9 | Харчові продукти | Коагулазо-позитивні стафілококи | ДСТУ ISO 6888-2:2003 |
10 | Харчові продукти | Бацилус цереус | ДСТУ ISO 7932:2007 |
11 | Харчові продукти | Генетично модифіковані організми | ДСТУ ISO 21569:2008 |
12 | Харчові продукти | Генетично модифіковані організми | ДСТУ ISO 21570:2008 |
13 | Харчові продукти | Ієрсинія ентероколітика | ДСТУ ISO 10273:2007 |
14 | Харчові продукти | Ієрсинія ентероколітика | ДСТУ ISO 6887-1:2003 |
15 | Харчові продукти | Ієрсинія ентероколітика | ДСТУ ISO 6887-2:2003 |
16 | Бобові | Домішки, сторонні запахи, шкідники, розмір, біологічний вид та сортова належність | ДСТУ ISO 605:2007 |
17 | Жири та олії тваринні і рослинні | Метилові ефіри жирних кислот | ДСТУ ISO 5508-2001 ДСТУ ISO 5509-2002 |
18 | Жири та олії тваринні і рослинні | Зола | ДСТУ ISO 6884-2002 |
19 | Жири та олії тваринні і рослинні. Жир молочний | Стерини. | ДСТУ ISO 3594-2001 ДСТУ ISO 3595-2007 ДСТУ ISO 6799-2002 |
20 | Зерно та продукти із зернових культур | Охратоксин А | ДСТУ EN ISO 15141-1-2001 |
21 | Зернові і бобові | Приховане заселення комахами | ДСТУ ISO 6639-1:2007 |
22 | Зернові і бобові | Приховане заселення комахами | ДСТУ ISO 6639-2:2007 |
23 | Зернові і бобові | Приховане заселення комахами | ДСТУ ISO 6639-3:2007 |
24 | Зернові культури, фрукти з твердою шкіркою та похідні від них продукти | Афлатоксин В1 та сума афлатоксинів В1, В2, G1 та G2 | ДСТУ EN 12955-2001 |
25 | Казеїн кислотний | Жир | ДСТУ ISO 5543:2005 |
26 | Казеїн кислотний | Коліформи | ДСТУ ISO 4831:2006 |
27 | Казеїн сичужний | Жир | ДСТУ ISO 5543:2005 |
28 | Казеїн сичужний | Коліформи | ДСТУ ISO 4831:2006 |
29 | Казеїнати | Жир | ДСТУ ISO 5543:2005 |
30 | Казеїнати | Коліформи | ДСТУ ISO 4831:2006 |
31 | Масло несолоне | Кислотність жиру | ДСТУ ISO 1740:2005 (IDF 6:2004) |
32 | Масло несолоне | Коліформи | ДСТУ ISO 4831:2006 |
33 | Молоко сухе | Титрована кислотність | ДСТУ ISO 6091:2007 |
34 | М’ясо та м’ясні продукти | Азот | ДСТУ ISO 937:2005 |
35 | М’ясо та м’ясні продукти | рН | ДСТУ ISO 2917:2001 |
36 | М’ясо та м’ясні продукти | Нітрит | ДСТУ ISO 2918:2005 |
37 | М’ясо та м’ясні продукти | Фосфор | ДСТУ ISO 2294:2005 |
38 | М’ясні продукти | Крохмаль | ДСТУ ISO 5554:2005 |
39 | Продукти на основі фруктів і овочів | Етанол | ДСТУ ISO 2448:2003 |
40 | Сир альбумінний | Суха речовина | ДСТУ ISO 2920:2005 |
41 | Соя | Генетично модифіковані організми | ДСТУ 5021-1:2008 |
42 | Фрукти, овочі та продукти перероблення | Сухі речовини, не розчинні у воді | ДСТУ ISO 751:2004 |
43 | Харчові продукти і корм для тварин | Клостридія перфрінгенс | ДСТУ ISO 7937:2006 |
44 | Харчові продукти і корм для тварин | Кампілобактерії | ДСТУ ISO 10272-1:2007 |
45 | Харчові продукти і корм для тварин | Мікроскопічні гриби та дріжджі | ДСТУ ISO 7954:2006 |