Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 426
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 426 “Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 14, ст. 739; 2004 р., № 21, ст. 1438; 2006 р., № 11, ст. 716, № 50, ст. 3324; 2011 р., № 97, ст. 3541; 2013 р., № 41, ст. 1477; 2014 р., № 47, ст. 1230) зміни, що додаються.
2. Ця постанова набирає чинності через два місяці з дня набрання чинності Указом Президента України, що визначає порядок проходження військової служби (навчання) військовослужбовцями Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, але не раніше дня його офіційного опублікування.
ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2002 р. № 426
1) назву постанови викласти в такій редакції:
“Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту”;
2) абзаци другий і третій пункту 1 викласти в такій редакції:
“норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту;
норми заміни продуктів харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту.”.
2. У нормах, затверджених зазначеною постановою:
1) у примітках до норми № 1 - загальновійськова:
підпункт “л” пункту 1 викласти в такій редакції:
“л) військовослужбовці офіцерського складу, військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, у тому числі військовослужбовці Держспецзв’язку, особи рядового, начальницького складу і працівники авіації ДСНС, Національної гвардії під час несення бойового чергування, добового чергування, варти та у разі призначення до складу добового наряду, перебування в польових умовах (в таборах, на навчаннях, маневрах) під час відпрацювання завдань з бойової (навчально-бойової) підготовки, а військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, крім того під час перебування в навчальних військових частинах (центрах).
У разі призначення військовослужбовців офіцерського складу, військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, у тому числі військовослужбовців Держспецзв’язку, осіб рядового, начальницького складу і працівників авіації ДСНС, Національної гвардії на бойове чергування, добове чергування, до складу варти і добового наряду забезпечення за іншими нормами харчування не проводиться;”;
у підпункті “б” слова “та особам рядового, начальницького складу Держспецзв’язку” замінити словами “, у тому числі Держспецзв’язку”;
підпункт “и” викласти в такій редакції:
“и) 50 г хліба із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту, 100 г хліба з борошна пшеничного першого сорту, 70 г крупів різних, 50 г м’яса, 5 г жирів тваринних топлених (маргарину), 15 г масла, 20 г цукру, 1 г чаю, 10 г овочів усього, в тому числі 5 г моркви, 5 г цибулі - військовослужбовцям строкової служби та військовослужбовцям рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, у тому числі військовослужбовцям Держспецзв’язку, особам рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту у дні призначення їх для несення варти (продукти видаються окремо для приготування їжі (другої вечері, яка повинна складатися з гарячої другої м’ясної страви, гарячого солодкого чаю, хліба і масла). Заміну одних продуктів іншими дозволяється проводити згідно з визначеною нормою;”;
пункт 6 викласти в такій редакції:
“6. Військовослужбовці офіцерського складу, військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, у тому числі військовослужбовці Держспецзв’язку, та особи рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту під час перебування їх у польових умовах та в інших випадках за відсутності підприємств громадського харчування можуть забезпечуватися харчуванням через їдальні військових частин та органів і підрозділів цивільного захисту згідно із загальновійськовою нормою за плату в розмірі, що відповідає розрахунку його вартості. Підставою для зарахування на забезпечення харчуванням у такому разі є наказ командира військової частини, начальника органу, підрозділу цивільного захисту, Голови Держспецзв’язку, начальника територіального органу Адміністрації Держспецзв’язку або територіального підрозділу Держспецзв’язку.”;
2) абзац перший пункту 1 приміток до норми № 8 - додаткова норма харчування донора в день давання крові та (або) її компонентів викласти в такій редакції:
“1. За цією нормою за рахунок держави забезпечуються харчуванням військовослужбовці і працівники Збройних Сил та інших військових формувань, Держспецзв’язку, особи рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту та Державної кримінально-виконавчої служби, які здають кров та (або) її компоненти спеціалізованим установам і закладам переливання крові та відповідним підрозділам закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління Міноборони, незалежно від забезпечення їх харчуванням за основними нормами.”;
3) в абзаці четвертому пункту 1 приміток до норми № 10 - повсякденний набір сухих продуктів слова “особи рядового і начальницького складу” замінити словом “військовослужбовці”.