Про внесення змін до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства економіки України від 25 вересня 2000 року № 210 (із змінами)
Відповідно до підпункту 151 пункту 4, пункту 9 Положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 459, та з метою дерегуляції господарської діяльності у сфері ресторанного бізнесу НАКАЗУЮ:
1. Унести до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24 липня 2002 року № 219, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 20 серпня 2002 року за № 680/6968 (із змінами), такі зміни:
1) пункт 1.3 глави 1 доповнити новим абзацом такого змісту:
“технологічна документація на страви та вироби - документація із зазначенням опису технологічного процесу виробництва продукції, переліку продуктів, продовольчої сировини, речовин і супутніх матеріалів, що застосовуються в процесі приготування, даних про норми їх вмісту в кінцевому харчовому продукті, термін придатності до споживання, умов зберігання, способу реалізації (подання) споживачу, вимог до якості страв та виробів.”;
в абзаці третьому слова “технологічні і калькуляційні карти” замінити словами “технологічну документацію на страви та вироби і калькуляційні карти”;
абзац п’ятий викласти в такій редакції:
“Суб’єкти господарювання можуть самостійно розробляти фірмові страви та вироби. Технологічна документація на фірмові страви та вироби складається у довільній формі та затверджується керівником суб’єкта господарювання у сфері ресторанного господарства.”;
пункт 2.3 викласти в такій редакції:
“2.3. Кухарі та кондитери повинні бути забезпечені на робочих місцях технологічною документацією на страви та вироби.”.
2. Визнати такими, що втратили чинність:
наказ Міністерства економіки України від 25 вересня 2000 року № 210 “Про Порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби у закладах ресторанного господарства”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12 жовтня 2000 року за № 705/4926;
пункт 13 наказу Міністерства економіки України від 25 січня 2008 року № 21 “Про внесення змін до деяких наказів”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 лютого 2008 року за № 89/14780.
3. Департаменту розвитку бізнес-клімату (Шевердін І.В.) у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України відповідно до розподілу обов’язків.