open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна

МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.05.2015  № 509


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
04 червня 2015 р.
за № 650/27095

Про внесення змін до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства економіки України від 25 вересня 2000 року № 210 (із змінами)

Відповідно до підпункту 151 пункту 4, пункту 9 Положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 459, та з метою дерегуляції господарської діяльності у сфері ресторанного бізнесу НАКАЗУЮ:

1. Унести до Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24 липня 2002 року № 219, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 20 серпня 2002 року за № 680/6968 (із змінами), такі зміни:

1) пункт 1.3 глави 1 доповнити новим абзацом такого змісту:

“технологічна документація на страви та вироби - документація із зазначенням опису технологічного процесу виробництва продукції, переліку продуктів, продовольчої сировини, речовин і супутніх матеріалів, що застосовуються в процесі приготування, даних про норми їх вмісту в кінцевому харчовому продукті, термін придатності до споживання, умов зберігання, способу реалізації (подання) споживачу, вимог до якості страв та виробів.”;

2) у главі 2:

у пункті 2.2:

в абзаці третьому слова “технологічні і калькуляційні карти” замінити словами “технологічну документацію на страви та вироби і калькуляційні карти”;

абзац п’ятий викласти в такій редакції:

“Суб’єкти господарювання можуть самостійно розробляти фірмові страви та вироби. Технологічна документація на фірмові страви та вироби складається у довільній формі та затверджується керівником суб’єкта господарювання у сфері ресторанного господарства.”;

пункт 2.3 викласти в такій редакції:

“2.3. Кухарі та кондитери повинні бути забезпечені на робочих місцях технологічною документацією на страви та вироби.”.

2. Визнати такими, що втратили чинність:

наказ Міністерства економіки України від 25 вересня 2000 року № 210 “Про Порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби у закладах ресторанного господарства”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 12 жовтня 2000 року за № 705/4926;

пункт 13 наказу Міністерства економіки України від 25 січня 2008 року № 21 “Про внесення змін до деяких наказів”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07 лютого 2008 року за № 89/14780.

3. Департаменту розвитку бізнес-клімату (Шевердін І.В.) у встановленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України відповідно до розподілу обов’язків.

Міністр
економічного розвитку
і торгівлі України





Айварас Абромавичус

ПОГОДЖЕНО:


Голова комісії з реорганізації
Держспоживінспекції України


Голова Правління
Укркоопспілки


Голова Державної
регуляторної служби України


Міністр охорони здоров'я України







Ольга Соколова




Ілля Гороховський




К.М. Ляпіна


Олександр Квіташвілі

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: