ЗАТВЕРДЖЕНО |
{Нову редакцію Розмірів див. у Наказі Міністерства розвитку економіки,
торгівлі та сільського господарства
№ 395 від 25.02.2021}
РОЗМІРИ
плати за послуги, які надаються бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, з питань охорони прав на сорти рослин
№ з/п | Найменування послуги | Одиниця виміру | Розмір оплати, гривень |
І | Проведення | ||
1 | Аналізу біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур та продуктів їх переробки | ||
1.1 | пшениці озимої (ярої) м’якої | проба зерна | 664,25 |
1.2 | пшениці озимої (ярої) твердої | - " - | 637,35 |
1.3 | жита | - " - | 448,75 |
1.4 | ячменю | - " - | 289,63 |
1.5 | тритикале | - " - | 462,93 |
1.6 | вівса | - " - | 250,30 |
1.7 | проса | - " - | 345,64 |
1.8 | гречки | - " - | 419,57 |
1.9 | рису | - " - | 259,27 |
1.10 | гороху | - " - | 260,67 |
1.11 | сої | - " - | 257,76 |
1.12 | ріпаку | - " - | 759,89 |
1.13 | кукурудзи | - " - | 364,21 |
1.14 | картоплі | проба бульби | 482,98 |
1.15 | соняшнику | проба зерна | 614,75 |
1.16 | буряку цукрового, овочевих та баштанних культур | проба насіння | 511,49 |
1.17 | зеленої маси (кормового зерна) | проба | 195,88 |
1.18 | визначення вологості, жиру, клітковини, протеїну у шроті соняшниковому | проба шроту | 241,43 |
1.19 | визначення вологості, жиру, клітковини, протеїну у шроті ріпаковому | - " - | 334,79 |
1.20 | визначення вологості, жиру, клітковини, протеїну, уреази у шроті соєвому | - " - | 294,13 |
2 | Аналізу посівної якості посівного матеріалу | ||
2.1 | визначення сортової чистоти зразка насіння | проба посівного матеріалу | 34,82 |
2.2 | визначення маси 1000 насінин | - " - | 30,56 |
2.3 | визначення схожості, енергії проростання насіння | - " - | 35,70 |
2.4 | визначення вологості зразка насіння | - " - | 32,92 |
2.5 | визначення сортової чистоти сортів рослин методом SDS PAGE електрофорезу білків (пшениця) | проба рослинного матеріалу | 431,32 |
2.6 | визначення сортової чистоти сортів рослин методом Acid PAGE електрофорезу білків (пшениця, тритикале) | - " - | 471,81 |
2.7 | проведення електрофорезу гордеїнів методом розділення у поліакриламідному гелі з буферною системою (мурашина кислота) для сортової ідентифікації та аналізу сортової чистоти ячменю | - " - | 294,67 |
2.8 | проведення електрофорезу гордеїнів методом розділення в поліакриламідному гелі з буферною системою (гліцин-оцтова кислота) для сортової ідентифікації та аналізу сортової чистоти ячменю | - " - | 330,85 |
2.9 | проведення електрофорезу запасних білків методом розділення в поліакриламідному гелі з буферною системою (гліцин-оцтова кислота) для ідентифікації ліній та аналізу ступеня гібридності (кукурудзи та соняшнику) | - " - | 341,58 |
3 | Молекулярно-генетичного аналізу сортів рослин та рослинного матеріалу | ||
3.1 | Виділення ДНК із проб рослинного матеріалу | ||
3.1.1 | зернових культур та паростків кукурудзи | проба посівного матеріалу | 219,47 |
3.1.2 | олійних культур | - " - | 260,43 |
3.1.3 | насіннєвого та рослинного матеріалу | - " - | 261,15 |
3.1.4 | буряку цукрового | - " - | 235,50 |
3.2 | Аналіз сортів рослин та насіннєвого матеріалу на вміст генетичних модифікацій методом полімеразної ланцюгової реакції | ||
3.2.1 | ідентифікація 35S - промотору | - " - | 140,58 |
3.2.2 | ідентифікація nos - термінатора | - " - | 140,58 |
3.2.3 | ідентифікація структурного гена сої | - " - | 140,58 |
3.2.4 | ідентифікація структурного гена кукурудзи | - " - | 140,58 |
3.2.5 | ідентифікація структурного гена ріпаку | - " - | 140,58 |
3.2.6 | ідентифікація структурного гена рослини | - " - | 140,58 |
3.2.7 | ідентифікація цільової послідовності ГМ | - " - | 140,58 |
3.2.8 | ідентифікація інтеграційно-приграничної ділянки | - " - | 140,58 |
3.2.9 | ідентифікація EPSPS - гена | - " - | 140,58 |
3.2.10 | ідентифікація RR сої 40-3-2 | - " - | 139,81 |
3.2.11 | ідентифікація pat - гена в ГМ кукурудзи | - " - | 140,58 |
3.2.12 | ідентифікація pat - гена в ГМ ріпаку | - " - | 140,58 |
3.2.13 | ідентифікація barnase - гена в ГМ ріпаку | - " - | 140,58 |
3.2.14 | ідентифікація oxy - гена в ГМ ріпаку | - " - | 140,58 |
3.2.15 | ідентифікація gox 247- гена в ГМ ріпаку | - " - | 140,58 |
3.2.16 | ідентифікація bar - гена в ГМ кукурудзи | - " - | 140,58 |
3.2.17 | ідентифікація cry1Ab - гена в ГМ кукурудзи | - " - | 140,58 |
3.2.18 | ідентифікація npt II - гена в ГМ кукурудзи | - " - | 140,58 |
3.3 | Виділення ДНК із проб рослинного матеріалу з використанням КІТа | проба рослинного матеріалу | 85,51 |
3.4 | Визначення алельного стану мікросателітного локуса за допомогою ПЛР | - " - | 178,73 |
3.5 | Визначення поліморфізму міжмікросателітних послідовностей за допомогою ПЛР | - " - | 143,48 |
4 | Науково-технічної експертизи сортів рослин | проба посівного матеріалу | 411,74 |
5 | Польового обстеження посівів сільськогосподарських культур, сорти яких занесені до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, та до Державного реєстру прав інтелектуальної власності на сорти рослин, з виїздом на місце | ||
5.1 | для самозапильних культур | 1 га посіву | 29,93 |
5.2 | для перехреснозапильних культур | - " - | 50,05 |
5.3 | Визначення наявності генетичних модифікацій за допомогою імуноферментного аналізу (імунострипів) | ||
5.3.1 | визначення наявності генетичної модифікації стійкості до Раундапу в сої | - " - | 197,81 |
5.3.2 | визначення наявності генетичних модифікацій (стійкості до Раундапу, Cry 1Ab, Cry 1F, Cry 34Ab1, Cry 3A, Cry 3Bb, Cry 9C, Pat) в кукурудзі | - " - | 197,81 |
5.3.3 | визначення наявності генетичних модифікацій (стійкості до Раундапу Ліберті) в ріпаку | - " - | 197,81 |
ІІ | Створення та поширення науково-технічної продукції | одиниця продукції | 171,18 |
ІІІ | Здійснення ґрунтового та лабораторного сортового контролю | одна проба | 1214,22 |
IV | Післяреєстраційне вивчення сортів рослин | ||
1 | злакові озимі | 100 м-2 | 1236,11 |
2 | злакові ярі | - " - | 1148,98 |
3 | ріпак озимий та ярий | - " - | 1163,37 |
4 | бобові | - " - | 795,73 |
5 | картопля | - " - | 1345,34 |
6 | соняшник | - " - | 1015,90 |
7 | кукурудза | - " - | 733,97 |
8 | буряк цукровий | - " - | 806,49 |
9 | буряк кормовий | - " - | 769,01 |
10 | овочеві | - " - | 826,28 |