НОРМА
належності столового посуду та інвентарю для їдалень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів
№ з/п | Найменування виду майна | Одиниця виміру | Їдальні засуджених | ||||||||
загальні їдальні установ виконання покарань та слідчих ізоляторів | їдальні лікарень та стаціонарів медчастин | виховні установи виконання покарань | |||||||||
загальні їдальні | їдальні стаціонарів медчастин | ||||||||||
кіль- | кіль- | кількість пред- | кількість осіб | кількість предметів | кількість осіб | кількість предметів | кількість осіб | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
1 | Бачки алюмінієві литі ємністю: | ||||||||||
8,0 л; | шт. | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - | ||
5,0 л | 1 | 10 | - | - | 1 | 10 | - | - | |||
2 | Кухлі питні ємністю 0,25 л | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
3 | Клейонка столова | м | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | 3 | 10 | |
4 | Ложки розливальні ємністю 0,2 л | шт. | 1 | 10 | - | - | 2 | 4 | - | - | |
5 | Ложки столові металеві | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
6 | Ложки металеві чайні | шт. | - | - | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
7 | Миски металеві | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | - | - | |
8 | Миски емальовані | шт. | - | - | - | - | - | - | 1 | 1 | |
9 | Підставки під бачки і чайники | шт. | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | |
10 | Солонки пластмасові | шт. | 1 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | |
11 | Тарілки металеві діаметром 200 мм: | ||||||||||
для других страв; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||
для хліба | шт. | 2 | 10 | 1 | 4 | 1 | 4 | 1 | 4 | ||
12 | Чайники алюмінієві литі ємністю: | ||||||||||
до 5 л; | шт. | 1 | 10 | - | - | 1 | 8 | - | - | ||
до 3,5 л | шт. | - | - | 1 | 8 | - | - | 1 | 8 | ||
13 | Піднос універсальний із заглибленнями під їжу | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
__________ | 1. Під час роздачі їжi в мисках i тарілках бачки i ложки розливальнi не видаються. У цьому разі дозволяється мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 1 піднос на 20 осіб. |
2. Для роздачi готової їжi в слiдчих iзоляторах і приміщеннях камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки на кожний поверх належить мати: ложки розливальнi ємнiстю 0,2 i 0,5 л; ємнiсть для доставки хлiба, вiзки вантажнi вантажністю 130-400 кг за фактичною потребою. | |
3. Клейонка столова застосовується за вiдсутностi на обiднiх столах гiгiєнiчного покриття. | |
4. У разі функціонування лінії самообслуговування із використанням підносів універсальних із заглибленнями під їжу пункти 1, 4, 7, 8, 9, 11 і 12 цієї норми не застосовуються. | |
5. У разі функціонування лінії самообслуговування із використанням підносів без універсальних заглиблень під їжу пункти 1, 4, 9, 11, 12 і 13 цієї норми не застосовуються. У цьому разі необхідно мати пiдноси для рознесення їжi з розрахунку 2 підноси на одне посадкове місце в їдальні. | |
6. Для створення поточного запасу на складі установи повинно утримуватись 20 % посуду, приборів та інвентарю від загальної потреби згідно з цією Нормою. |