НОРМА
належності обладнання, посуду та інвентарю для кухонь і продовольчих складів установ виконання покарань та слідчих ізоляторів
№ з/п | Найменування виду майна | Одиниця виміру | Кількість предметів на число осіб | ||||
до 300 осіб | від 301 до 500 осіб | від 501 до 1000 осіб | від 1001 до 2000 осіб | понад 2001 особу | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
1 | Ваги настільні циферблатні до 10 кг для: | ||||||
а) кухонних комор; | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | |
б) обробних приміщень; | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | |
в) приміщень для нарізування хліба; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
г) продовольчих складів, на кожне окреме приміщення (комору) зберігання; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
ґ) готової продукції | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | |
2 | Ваги товарні шкальні від 100 до 200 кг для кухонь | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
3 | Ваги товарні шкальні від 500 до 1000 кг для: | ||||||
продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
хліборізок | шт. | - | - | - | - | 1 | |
4 | Кип’ятильники безперервної дії для кімнат тривалих побачень для приготування окропу для: | ||||||
чаю; | шт. | з розрахунку 0,5 л води на 1 ліжко-місце на добу | |||||
миття посуду і столових приборів | шт. | з розрахунку 10 л води на 1 ліжко-місце | |||||
5 | Кип’ятильники безперервної дії для приготування окропу для: | шт. | забезпечуються посудомийними машинами і гарячим водопостачанням | ||||
чаю; | з розрахунку 0,5 л води на 1 людину на добу | ||||||
миття посуду і столових приборів | шт. | з розрахунку 10 л води на 1 людину на добу | |||||
6 | Котли стравоварильні електричні або за наявності парові для приготування: | ||||||
а) перших страв; | з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину; | ||||||
б) других страв; | з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину; | ||||||
в) третіх страв; | з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину; | ||||||
г) окропу для чаю; | з розрахунку 0,5 л ємності на одну людину; | ||||||
ґ) для виварювання кісток (котли ємністю 250-400 л) | шт. | - | - | 1 | 1 | 2 | |
7 | Картоплечистки механічні потужністю: | ||||||
150-200 кг/год; | шт. | 1 | 1 | - | - | - | |
250-350 кг/год; | шт. | - | - | 1 | 2 | 1 | |
600 кг/год. | шт. | - | - | - | - | 1 | |
8 | Машини шаткувальні потужністю від 1000 кг/год. і більше | шт. | - | - | 1 | 1 | 1 |
9 | Машини для різання варених овочів | шт. | - | - | 1 | 1 | 1 |
10 | Сковороди електричні з чашами ємністю: | ||||||
до 25 л; | шт. | 1 | - | 1 | 1 | 1 | |
до 75 л | шт. | - | 1 | 1 | 2 | 3 | |
11 | Машини для різання сирих овочів | шт. | - | - | 1 | 1 | 2 |
12 | Приводи універсальні з комплектами змінюваних механізмів загального призначення або універсальні кухонні машини | компл. | 1 | 1 | - | - | - |
13 | Машини посудомийні на: | ||||||
700 тарілок на годину; | шт. | - | 1 | - | - | - | |
1000 тарілок на годину; | шт. | - | - | 1 | - | - | |
2200 тарілок на годину | шт. | - | - | - | 1 | 1 | |
14 | М’ясорубки електромеханічні потужністю: | ||||||
150-200 кг/год; | шт. | - | - | 1 | - | - | |
250-350 кг/год. | шт. | - | - | - | 1 | 1 | |
15 | М’ясорубка ручна побутова | шт. | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 |
16 | Хліборізки електромеханічні | шт. | - | 1 | - | - | - |
17 | Плити кухонні з поверхнею розігріву до: | ||||||
1 м2; | шт. | 1 | 1 | 3 | 1 | - | |
2 м2 | шт. | - | - | - | 2 | 3 | |
18 | Плити кухонні для кімнат для тривалих побачень з поверхнею розігріву до: | ||||||
1 м2; | шт. | 1 | 2 | 1 | 2 | 2 | |
2 м2 | шт. | 1 | 1 | 2 | |||
19 | Камери холодильні (морозильні) для продовольчих складів об’ємом: | ||||||
6 м3; | шт. | - | 1 | 1 | - | 1 | |
12-18 м3 | шт. | 1 | 1 | - | 1 | 1 | |
20 | Холодильники стаціонарні для продовольчих складів ємністю 5-25 т | шт. | - | - | 1 | 1 | 1 |
21 | Шафи холодильні для кухонь об’ємом: | ||||||
0,32-0,4 м3; | шт. | 1 | - | - | - | - | |
0,56-0,8 м3; | шт. | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | |
1,2-1,4 м3. | шт. | - | - | 1 | 2 | 3 | |
Шафи холодильні для кімнат тривалих побачень об’ємом 0,32-0,4 м3 | шт. | 1 | 1 | 1-2 | 1-2 | 2 | |
22 | Візки вантажністю 130-400 кг | шт. | - | 1 | 1 | 2 | 2 |
23 | Візки для перевезення діжок | шт. | - | 1 | 1 | 1 | 1 |
24 | Ванни мийні металеві: | ||||||
трисекційні; | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | |
двосекційні; | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | |
односекційні | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | |
25 | Столи виробничі | шт. | 3 | 5 | 7 | 10 | 15 |
26 | Столи обробні металеві | шт. | 3 | 5 | 7 | 10 | 15 |
27 | Колоди для розрубування м’яса: | ||||||
для кухонь; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР | |||||||
28 | Відра оцинковані або з пластичних мас: | ||||||
для кухонь; | шт. | 2 | 3 | 5 | 8 | 10 | |
для продовольчих складів | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | |
29 | Відра емальовані або з пластичних мас: | ||||||
для кухонь; | шт. | 2 | 3 | 4 | 5 | 7 | |
для продовольчих складів | шт. | 1 | 2 | 2 | 3 | 3 | |
30 | Виделки кухарські котлові | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
31 | Виделки транжирні | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 |
32 | Каструлі алюмінієві глибокі ємністю від 1,5 до 12 л | шт. | 5 | 7 | 10 | 12 | 15 |
33 | Каструлі (сотейники) алюмінієві ємністю 10-15 л з довгими ручками | шт. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
34 | Котли наплитні алюмінієві ємністю 20-40 л | шт. | 5 | 7 | 10 | 15 | 20 |
35 | Ложки розливальні алюмінієві ємністю 0,2 л | шт. | 2 | 3 | 4 | 5 | 5 |
36 | Ножі жолобкові, корінчасті для чищення картоплі і овочів | шт. | 10 | 15 | 20 | 30 | 50 |
37 | Ножі консервні або пристрої для відкривання консервних банок | шт. | 2 | 2 | 3 | 5 | 7 |
38 | Ножі м’ясні для продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
39 | Ножі “Кухарська трійка” | один комплект на кожного штатного кухаря, але не менше 4 комплектів на кухню | |||||
40 | Ножі кухонні для: | ||||||
а) обробки м’яса; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | 6 | |
б) обробки риби; | шт. | 2 | 2 | 4 | 6 | 6 | |
в) обробки овочів; | шт. | 4 | 5 | 7 | 10 | 10 | |
г) нарізання масла | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | |
41 | Ножі хліборізні | шт. | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 |
42 | Ножі-сікачі (рубаки) | шт. | - | 1 | 2 | 3 | 4 |
43 | Сокири для розрубування м’яса для: | ||||||
кухонь; | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |
продовольчих складів | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | |
44 | Черпаки кухарські алюмінієві литі ємністю 2,0 л | шт. | 2 | 2 | 3 | 4 | 5 |
45 | Фляги для молока ємністю 36-38 л | шт. | 5 | 7 | 9 | 11 | 14 |
46 | Цідилки (друшляки) алюмінієві ємністю 7,0 л | шт. | 1 | 1 | 2 | 2 | 3 |
47 | Термоси алюмінієві або з нержавіючої сталі зі стаканами ємністю: | розраховуються, виходячи із потреби: | |||||
12 л; | шт. | ||||||
36 л | шт. | ||||||
48 | Стелажі металеві для зберігання посуду | шт. | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
49 | Термометри складські для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання | шт. | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
50 | Насоси ручні для олії рослинної | шт. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
51 | Психрометри для продовольчих складів на кожне окреме приміщення (комору) зберігання | шт. | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
52 | Маслорозподільник | шт. | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 |
53 | Овоскоп | шт. | - | - | 1 | 1 | 1 |
54 | Котломір металевий | шт. | на кожний тип котла та вид приготовленої страви | ||||
55 | Комплект тари для доставки продуктів харчування зі складу | компл. | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
56 | Вентиляція механічного спонукання | компл. | на кожний гарячий цех, приміщення для миття посуду та овочесховище | ||||
57 | Резервні засоби приготування їжі на твердому паливі | компл. | за фактичною потребою |
__________ | 1. У лікувальних закладах кухні для стерилiзацiї посуду повиннi мати додатково до норми котли стравоварильнi належної ємностi. |
2. Кухні будинкiв дитини, кiмнат для тривалих побачень, вартових приміщень, дільниць соціальної реабілітації забезпечуються належним обладнанням, посудом, приборами та iнвентарем за фактичною потребою. | |
3. Термоси призначенi для доставки їжi в приміщення камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки, камери слiдчих iзоляторiв, арештних домів, дисциплінарних iзоляторiв виправних колоній, виховних колоній, у стацiонари лікувальних закладів та інфекційні ізолятори медичних частин установ. Кількість термосів повинна бути достатньою для забезпечення доставки необхідної кількості їжі окремо по кожній страві. | |
4. Стелажами для зберігання продуктів харчування продовольчі склади та їдальні забезпечуються за наявною потребою. | |
5. Приміщення для миття посуду в режимних корпусах слідчих ізоляторів та відділень лікувальних закладів забезпечуються ваннами для миття посуду, стелажами для зберігання чистого посуду, котлами для нагрівання води, виходячи із фактичної потреби. |