open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Чинна
                             
                             
МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства економіки

України

25.01.2008 N 21

( z0089-08 )
Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

7 лютого 2008 р.

за N 92/14783

ЗМІНИ

до Інструкції про порядок позначення роздрібних

цін на товари народного споживання в підприємствах

роздрібної торгівлі та громадського харчування

( z0004-97 )

1. У назві слова "громадського харчування" замінити словами
"закладах ресторанного господарства".
2. У пункті 1 слова "громадського харчування" замінити
словами "закладах ресторанного господарства".
3. У пункті 2 слова "громадського харчування" замінити
словами "ресторанного господарства".
4. У пункті 5 слова "громадського харчування" замінити
словами "закладів ресторанного господарства".
5. У пункті 6 слова "в підприємствах громадського харчування"
замінити словами "у закладах ресторанного господарства".
6. Абзац одинадцятий пункту 7 викласти в такій редакції: "У закладах ресторанного господарства в меню зазначається
перелік страв, кулінарних, борошняних кондитерських, булочних
виробів та напоїв власного виробництва, вихід і ціна однієї
порції. У прейскуранті зазначається перелік алкогольних і
безалкогольних напоїв, пива, тютюнових, кондитерських виробів та
інших закупних товарів, маса, об'єм і ціна на відповідну одиницю
продукту, крім того, для алкогольних напоїв - ємність пляшки, ціна
за пляшку, за 50 та 100 мілілітрів. У підприємствах з
обслуговуванням офіціантами в бланках рахунків повинні бути
передбачені графи для зазначення назв страв, кількості порцій,
ціни за порцію та підсумкової суми цін відпущеної продукції".
7. У пункті 9: у абзаці першому слова "громадського харчування" замінити
словами "закладах ресторанного господарства"; абзац третій викласти в такій редакції: "У закладах ресторанного господарства меню і прейскурант
мають бути підписані керівником, бухгалтером (калькулятором) та
матеріально-відповідальною особою (завідувач виробництва,
бригадир, буфетник, бармен тощо) і скріплені печаткою суб'єкта
господарювання".
8. В абзаці четвертому пункту 11 слова "громадського
харчування" замінити словами "закладу ресторанного господарства".
9. У пункті 14 слова "В підприємствах громадського
харчування" замінити словами "У закладах ресторанного
господарства".
10. Пункт 16 викласти в такій редакції: "16. Споживач має право на перевірку ціни товару. На вимогу
споживача продавець зобов'язаний надати йому документи, що
підтверджують ціну товару".
11. Пункт 17 викласти в такій редакції: "17. За порушення законодавства про захист прав споживачів
суб'єкт господарювання несе відповідальність згідно із
законодавством".
12. Пункт 18 викласти в такій редакції: "18. Контроль за дотриманням цієї Інструкції здійснюють
органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в межах
їх компетенції відповідно до законодавства".
13. У тексті слово "покупець" в усіх відмінках та числах
замінити словом "споживач" у відповідних відмінках та числах.
Начальник відділу
внутрішньої торгівлі І.А.Дмитренко

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: