ЗАТВЕРДЖЕНОНаказ Державної податкової
адміністрації України
13.10.2005 N 449
( z1311-05 )
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України
1 листопада 2005 р.
за N 1312/11592
{ Інструкція втратила чинність на підставі Наказу Міністерствафінансів
N 49 ( z0340-16 ) від 11.02.2016 }
N 49 ( z0340-16 ) від 11.02.2016 }
ІНСТРУКЦІЯщодо заповнення форми звіту N 2-РС
"Звіт про обсяги виробництва
та реалізації алкогольних напоїв"
( z1311-05 )
1. Загальні положення
Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв
(далі - Звіт) подають суб'єкти господарювання незалежно від форм
власності, які виробляють алкогольні напої. Інформація подається
за видами алкогольних напоїв, перелік яких зазначено в додатку до
ліцензії. Органи державної податкової служби заповнюють форми
звіту в розрізі підприємств, підсумок - за видами продукції. Графи
2, 3, 4 у розділах 1, 2, 3 суб'єктами підприємницької діяльності
не заповнюються.
2. Порядок заповнення Звіту "Про обсяги виробництвата реалізації алкогольних напоїв"
1. У графі 1 указується дата звітності (порядковий номер
місяця).
2. У графі 2 указується код області, у якій зареєстрований
виробник алкогольних напоїв, згідно з додатком.
3. У графі 3 указується найменування виробника алкогольних
напоїв.
4. У графі 4 указується код за ЄДРПОУ виробника алкогольних
напоїв.
5. У графах 5, 6 указуються відповідно вид та код продукції,
згідно з додатком *.
--------------- * Звітні дані за кодом продукції 16 включають інформацію щодо
лікеро-горілчаних виробів міцністю від 1,2 до 60 %; якщо до складу
зазначеної продукції входять напої міцністю від 1,2 до 8,5 %, -
код продукції 17 та від 8,5 до 25 % - код продукції 18, то їх
необхідно виділяти окремими рядками. Дані щодо горілок, горілок
особливих, лікеро-горілчаних виробів, у тому числі
лікеро-горілчаних напоїв міцністю від 1,2 до 8,5 % та від 8,5 до
25 % уносяться у таблицю в декалітрах безводного спирту та в
декалітрах об'ємних одиниць.
6. У графі 7 указуються одиниці виміру, у яких складається
звіт, а саме: горілка та лікеро-горілчані вироби - дал, горілка та лікеро-горілчані вироби - дал б. с., вино та виноматеріали - дал.
7. У графі 8 указується кількість алкогольних напоїв в місцях
зберігання на початок звітного місяця.
8. У графі 9 указується кількість готової продукції, яка
передана з виробництва до місця її зберігання.
9. У графі 10 указується кількість готової продукції, яка
надійшла в місце зберігання з торговельної мережі тощо.
10. У графі 11 указується загальна кількість реалізованої
продукції.
11. У графі 12 указується кількість продукції, яка
реалізована на внутрішньому ринку.
12. У графі 13 указується кількість виноматеріалів, які
відпущені іншим підрозділом підприємства для виробництва
алкогольних напоїв.
13. У графі 14 указується кількість продукції, яка
реалізовується на експорт.
14. У графі 15 указуються втрати при зберіганні, відпуску
продукції на лабораторні потреби тощо.
15. У графі 16 указується кількість алкогольних напоїв в
місцях зберігання на кінець звітного місяця.
16. У графі 17 надаються пояснення до граф 10 і 15 та інші. Звітні дані за кодом продукції 20 включають інформацію щодо
виноматеріалів виноградних, а окремими рядками необхідно виділити
виноматеріали виноградні столові ординарні - код продукції 21 та
виноматеріали виноградні кріплені ординарні - код продукції 22,
виноматеріали виноградні столові марочні - код продукції 23,
виноматеріали виноградні кріплені марочні - код продукції 24,
виноматеріали шампанські - код продукції 13, виноматеріали
коньячні - код продукції 14. Звітні дані за кодом продукції 26 включають інформацію щодо
вин виноградних, а окремими рядками необхідно виділити вина
виноградні столові сухі ординарні - код продукції 27, вина
виноградні столові напівсухі - код продукції 28, вина виноградні
столові напівсолодкі - код продукції 29, вина виноградні кріплені
міцні ординарні - код продукції 30, вина виноградні кріплені
десертні ординарні - код продукції 31, вина виноградні столові
сухі марочні - код продукції 32, вина виноградні кріплені міцні
марочні - код продукції 33, вина виноградні кріплені десертні
марочні - код продукції 34.
Директор Департаменту з питань
адміністрування акцизного збору
і контролю за виробництвом
та обігом підакцизних товарів
ДПА України І.М.Гончар
Джерело:Офіційний портал ВРУ