open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Попередня
                             
                             
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А

від 15 жовтня 2001 р. N 1348

Київ
{ Позначку "Не для друку"

знято Розпорядженням КМ

N 490-р ( 490-2008-р )

від 19.03.2008 }
Про норми годування штатних тварин

військових частин, закладів, установ і організацій

Збройних Сил, інших військових формувань,

органів внутрішніх справ та установ

кримінально-виконавчої системи

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Затвердити такі, що додаються:
норми годування штатних тварин військових частин, закладів,
установ і організацій Збройних Сил, інших військових формувань,
органів внутрішніх справ та установ кримінально-виконавчої системи
(далі - штатні тварини);
норми заміни продуктів і фуражу під час їх видачі для
годування штатних тварин військових частин, закладів, установ і
організацій Збройних Сил, інших військових формувань, органів
внутрішніх справ та установ кримінально-виконавчої системи.
2. Міністерству оборони, іншим центральним органам виконавчої
влади, що здійснюють керівництво військовими формуваннями,
Міністерству внутрішніх справ та Державному департаменту з питань
виконання покарань проводити за погодженням з Міністерством
фінансів та Міністерством економіки, у разі зміни цін на
продовольство і фураж, уточнення розміру вартості норм годування
штатних тварин за діючими середніми цінами, але не частіше одного
разу на квартал.

Прем'єр-міністр України А.КІНАХ
Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 15 жовтня 2001 р. N 1348
НОРМИ

годування штатних тварин військових частин,

закладів, установ і організацій Збройних Сил,

інших військових формувань, органів внутрішніх справ

та установ кримінально-виконавчої системи

1. Норма годування коней
------------------------------------------------------------------ | Вид тварин |Кількість на одну тварину на добу,| | | грамів | | |----------------------------------| | | овес | сіно | сіль | |-----------------------------+-----------+-----------+----------| |Верхові та в'ючні коні | 4500 | 4500 | 25 | |-----------------------------+-----------+-----------+----------| |Обозні коні | 5000 | 6000 | 25 | |-----------------------------+-----------+-----------+----------| |Лошата віком: | | | | |-----------------------------+-----------+-----------+----------| | до 1 року | 2000 | 3000 | 10 | |-----------------------------+-----------+-----------+----------| | від 1 до 1,5 року | 2500 | 4500 | 10 | |-----------------------------+-----------+-----------+----------| | від 1,5 до 2 років | 3200 | 5000 | 10 | ------------------------------------------------------------------
_______________

Примітки:
1. Щодобово на підстилку видається соломи для коней і лошат -
1,6 кілограма.
2. Замість зазначеного у даній нормі фуражу видається для
годування одного коня на добу:
а) під час утримання на пунктах прийому коней та перевезення
їх наземними і водними транспортними засобами: сіна - 13 кг;
соломи - 1,5 кг; а в період з 1 жовтня до 1 квітня у разі
перевезення на відстань більш як 1000 кілометрів: сіна - 15 кг;
соломи - 1,5 кілограма;
б) для штатних коней кінно-спортивних команд: сіна - 6 кг;
вівса - 5 кг; висівок пшеничних - 1 кг; кукурудзи подрібненої -
1 кг; борошна трав'яного - 1 кг; меляси - 0,5 кг; льняного
насіння - 0,05 кг; підкорму "Старт" - 0,5 кг; солі -
0,05 кілограма.
3. Додатково до цієї норми видається на одного коня на добу:
а) для штатних коней кінно-спортивних команд у період
підготовки і проведення змагань - 0,5 кг підкорму "Старт",
"Успіх", "Крєпиш";
б) для коней, яких передано військовим частинам для
відновлення їх штатної кількості, протягом перших трьох місяців
перебування у військах - 1 кг сіна;
в) для хворих коней у період їх перебування в закладах
ветеринарної медицини - 3 кг коренеплодів і 1 кг висівок;
г) для обозних коней під час роботи на лісозаготівлі у період
з 1 жовтня до 1 квітня - 1 кг вівса;
ґ) у місцевості на висоті 1000 метрів і вище над рівнем
моря - 1,5 кг вівса.
2. Норма годування службових собак
------------------------------------------------------------------ |Назва продукту | Кількість на одного собаку на добу за видами, | | | грамів | | |------------------------------------------------| | |племінні | розшукові, |вартові | цуценята до | | | | сторожові, | | 4-місячного | | | | спеціальні | | віку | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Крупи вівсяні | 420 | 450 | 400 | 30-200 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Пшоно | 230 | 200 | 200 | 20-100 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |М'ясо другої | 700 | 600 | 500 | 20-300 | |категорії або | | | | | |конина | | | | | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |або м'ясні | 1750 | 1500 | 1250 | 40-800 | |субпродукти | | | | | |другої | | | | | |категорії | | | | | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Молоко | | | | 150-800 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Яйце куряче, | | | | 1 | |штук | | | | | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Жир тваринний | 20 | 20 | 15 | 10 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Картопля | 200 | 200 | 200 | 80 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Буряки | 20 | 20 | 20 | 20 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Морква | 20 | 20 | 20 | 20 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Сіль | 15 | 15 | 15 | 15 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Риб'ячий жир | | | | 5-20 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |М'ясо-кісткове | 15 | 15 | 15 | | |борошно | | | | | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Крейда | | | | 1-2 | |---------------+---------+--------------+--------+--------------| |Глюконат або | | | | по 1-2 | |гліцерофосфат | | | | таблетки 3 | |кальцію | | | |рази на день | |----------------------------------------------------------------| | Вітамінне підгодовування (в осінньо-зимовий період) | |----------------------------------------------------------------| |Ундевіт |дорослим собакам по 3 |цуценятам 1-1,5 | | |таблетки 1 раз на день |таблетки 1 раз на день | |---------------+------------------------+-----------------------| |Вітамін "D" в |дорослим собакам по 8 |цуценятам 1-4 краплі | |олії |крапель 1 раз на день |1 раз на день | ------------------------------------------------------------------
_______________

Примітки:
1. Дозволяється (за висновками спеціалістів ветеринарної
служби) додатково видавати на добу:
а) для хворих собак - 500 г молока, а також замість 200 г
круп вівсяних або пшона таку само кількість рису;
б) для щінних самок - 100 г м'яса або 250 г субпродуктів
другої категорії і 250 г молока;
в) для самок-годувальниць (до відлучення цуценят) - 200 г
м'яса (500 г субпродуктів), а також 600 г молока.
2. Для цуценят до 4-місячного віку видається:
а) крупи вівсяні, пшоно починаючи з 3-тижневого віку по 50 г
із щотижневим збільшенням на 20 грамів;
б) м'ясо починаючи з 28-денного віку по 20 г із щотижневим
збільшенням на 20 грамів;
в) молоко починаючи з 10-денного віку по 150 г із щотижневим
збільшенням на 20 грамів;
г) риб'ячий жир починаючи з місячного віку з 5 г із
збільшенням до 30 грамів до 4 місяців.
3. На термін понад 12 годин і на кожну добу перебування у
дорозі замість продуктів, передбачених цією нормою, видається
700 г хліба із суміші житнього обдирного і пшеничного борошна
першого сорту і 700 г м'ясо-рослинних консервів.
4. Для собак, що охороняють шкідливі для їх здоров'я об'єкти,
видається 500 г молока на добу.
5. У період карантинно-настановних (навчально-методичних)
зборів (курсів) інструкторів розшукових (спеціальних),
інспекторів-кінологів, вожатих сторожових і службових собак і
занять з дресирування собак у школі підготовки інструкторів
службових собак додатково видається по 150 г м'яса другої
категорії або конини на одного собаку на добу як ласощі.
6. Для племінних собак і цуценят дозволяється додатково
замість 50 г м'яса другої категорії або конини (125 г субпродуктів
другої категорії) видавати 1 яйце куряче на добу.
7. Для цуценят, старших 4-місячного віку, видається 1 яйце
куряче на тиждень.
8. У разі відсутності мінеральних речовин і вітамінів, що
входять до норми годування службових собак, дозволяється заміняти
їх іншими препаратами.
9. Замість продуктів, що входять до норми годування службових
собак, дозволяється застосовувати концентровані сухі корми, м'ясні
і м'ясо-рослинні консерви.
10. Для підстилки видається соломи на добу:
на дорослого собаку - 800 грамів;
на цуценя - 400 грамів.
3. Норми добового раціону морських тварин
------------------------------------------------------------------ | Вид тварин, |Середня добова| Вміст компонентів у раціоні, | | стать |норма годівлі,| відсотків | | | (КО)* | | | |--------------+------------------------------| | |літня |зимова |риба |молюски |ракопо-|морські| | | | | | |дібні |їжаки | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Білуха | 9,0 | 10,8 | 94 | 5 | до 1 | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Азовка | 1,5 | 1,8 | 99 | 1 | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Афаліна | 4,8 | 5,76 | 98 | 2 | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Білобочка | 3,6 | 4,9 | 99 | 1 | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Сивуч: самець |10,5 | 12,6 | 85 | 15 | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| | самка | 4,5 | 5,4 | 85 | 15 | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Ларга | 1,8 | 2,16 | 90 | 8 | до 2 | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Калан | 0,9 | 1,08 | 12 | 55 | до 8 |до 25 | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Морський котик: | | | | | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| | самець | 2,4 | 2,9 | 85 | 15 | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| | самка |0,75 | 0,9 | 85 | 15 | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Лахтак сірий, | 2,0 | 2,2 | 90 | 8 | до 2 | | |тюлень | | | | | | | |------------------+------+-------+-----+--------+-------+-------| |Акіба, нерпа | 0,7 | 0,84 | 90 | 8 | до 2 | | ------------------------------------------------------------------
*КО (кормова одиниця) - харчова цінність кормового продукту,
еквівалентна кормовій цінності 1 кілограма ставриди океанічної.
_______________

Примітки:
1. Добові раціони розраховані на середню дорослу морську
тварину у разі годування розмороженою рибою та іншими
морепродуктами.
2. Добові раціони з включенням до них вітамінів,
мікроелементів складаються спеціалістом ветеринарної медицини для
кожного тваринного стада виходячи з умов зовнішнього середовища,
фізіологічного і клінічного стану та робочого навантаження, а
також залежно від складу і харчової цінності корму.
3. Добові раціони повинні містити не менше 3-5 видів риби.
4. Спеціалістам ветеринарної медицини дозволяється:
а) встановлювати індивідуальний добовий раціон для кожної
морської тварини;
б) збільшувати добовий раціон до 0,25 КО на кожні 10 кг ваги
хворим тваринам і тим, що видужують, вагітним самкам або
самкам-годувальницям, молодим (підростаючим) тваринам, під час
збільшення психофізичного навантаження на організм тварин, а також
у період їх адаптації після зняття підвищеного навантаження або у
період адаптації до умов нового середовища перебування;
в) зменшувати добовий раціон від 1 до 100 відсотків хворим
тваринам, у період гону, під час транспортування, у разі низької
індивідуальної активності тощо.

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 15 жовтня 2001 р. N 1348
НОРМИ

заміни продуктів і фуражу під час їх видачі

для годування штатних тварин військових частин,

закладів, установ і організацій Збройних Сил,

інших військових формувань, органів внутрішніх справ

та установ кримінально-виконавчої системи

------------------------------------------------------------------ | Найменування продукту | Кількість продукту, грамів | | |----------------------------| | | що підлягає | замінник | | | заміні | | |-----------------------------------+---------------+------------| |Крупи вівсяні або пшоно | 100 | | |-----------------------------------+---------------+------------| |висівками пшеничними | | 150 | |-----------------------------------+---------------+------------| |картоплею свіжою | | 500 | |-----------------------------------+---------------+------------| |овочами свіжими (капустою, | | 500 | |буряками, морквою) | | | |-----------------------------------+---------------+------------| |Молоко незбиране | 100 | | |-----------------------------------+---------------+------------| |молоком незбираним сухим | | 15 | |-----------------------------------+---------------+------------| |Яйце куряче, штук | 1 | | |-----------------------------------+---------------+------------| |порошком яєчним | | 15 | |-----------------------------------+---------------+------------| |Сіно | 100 | | |-----------------------------------+---------------+------------| |вівсом, ячменем, кукурудзою, | | 50 | |висівками пшеничними | | | |-----------------------------------+---------------+------------| |комбікормом брикетним | | 75 | ------------------------------------------------------------------
--------------- Примітка. У разі надходження на забезпечення нових видів
продуктів, фуражу у кожному конкретному випадку норми їх заміни
визначаються Міноборони, іншими центральними органами виконавчої
влади, що здійснюють керівництво військовими формуваннями, МВС та
Державним департаментом з питань виконання покарань.

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: