МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ ТА З ПИТАНЬЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 61 від 28.02.2002 Зареєстровано в Міністерствім. Київ юстиції України
18 березня 2002 р.
за N 265/6553
Про затвердження Порядку отриманняфондів (лімітів) на спирт етиловий
Відповідно до порядків, затверджених постановами Кабінету
Міністрів України від 14 вересня 1998 р. N 1429 ( 1429-98-п ), від
9 березня 1999 р. N 342 ( 342-99-п ), від 31 березня 1999 р. N 498
( 498-99-п ), від 5 липня 1999 р. N 1197 ( 1197-99-п ), та з метою
впорядкування механізму отримання фондів (лімітів) на спирт
етиловий Н А К А З У Ю:
1. Затвердити Порядок отримання фондів (лімітів) на спирт
етиловий, що додається.
2. Управлінню розвитку ринків продовольства та
сільськогосподарської продукції забезпечити державну реєстрацію
цього наказу в Міністерстві юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Державного секретаря Зубарєва В.В.
4. Наказ набирає чинності через 10 днів після державної
реєстрації в Міністерстві юстиції України.
Міністр О.Шлапак
ЗАТВЕРДЖЕНОНаказ Міністерства економіки
та з питань європейської
інтеграції України
28.02.2002 N 61
Зареєстровано в Міністерствіюстиції України
18 березня 2002 р.
отримання фондів (лімітів) на спирт етиловий
1. Цей Порядок установлює механізм отримання фондів (лімітів)
на спирт етиловий.
2. Фонди (ліміти) на спирт етиловий визначають на підставі
звернень заявників: міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, до
сфери управління яких належать суб'єкти підприємницької діяльності
(далі - центральні органи виконавчої влади); суб'єктів підприємницької діяльності, що не належать до сфери
управління центральних органів виконавчої влади (далі - суб'єкти
підприємницької діяльності).
3. До заявки на отримання фондів (лімітів) на спирт етиловий
додають: а) центральні органи виконавчої влади: зведений розрахунок потреби в спирті за напрямами його
використання; копію звіту про надходження та використання спирту; б) суб'єкт підприємницької діяльності, який виробляє вибухові
речовини, парфуми, нітроцелюлозу, пектин, есенції і оцет харчові
та напівфабрикати: спиртовані соки, морси, настої з використанням
спирту етилового, у статуті якого передбачена діяльність,
пов'язана з виробництвом зазначеної продукції: довідку Державного департаменту продовольства Міністерства
аграрної політики України, яка підтверджує, що суб'єкт
підприємницької діяльності є виробником відповідної продукції, із
зазначенням обсягу і мети використання спирту; копію звіту про надходження та використання спирту етилового
з відміткою органу державної податкової служби, засвідчену
печаткою суб'єкта підприємницької діяльності; в) суб'єкт підприємницької діяльності, що використовує спирт
етиловий неденатурований для виготовлення виноградних
виноматеріалів чи сусла, які підлягають реалізації підприємствам
вторинного виноробства (далі - спирт етиловий неденатурований): розрахунок потреби в спирті за напрямами його використання; копію ліцензії на виробництво виноградних виноматеріалів; копію документа, що підтверджує реєстрацію місця зберігання
спирту етилового неденатурованого; копію звіту про надходження та використання спирту етилового
неденатурованого з відміткою органу державної податкової служби,
засвідчену печаткою суб'єкта підприємницької діяльності; г) суб'єкт підприємницької діяльності, який використовує
спирт етиловий денатурований (спирт технічний) для виготовлення
продукції з його вмістом: розрахунок потреби в спирті за напрямами його використання; копію статуту підприємства; копію свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію)
суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи; копію технічних умов на виробництво продукції з вмістом
спирту етилового денатурованого (спирту технічного); копію документа, що підтверджує реєстрацію місця зберігання
спирту етилового денатурованого (спирту технічного); копію звіту про надходження та використання спирту етилового
денатурованого (спирту технічного) з відміткою органу державної
податкової служби, засвідчену печаткою суб'єкта підприємницької
діяльності.
4. Розгляд заявок та підготовку пропозицій щодо отримання
фондів (лімітів) на спирт етиловий здійснює управління розвитку
ринків продовольства та сільськогосподарської продукції.
5. Заявку на отримання фондів (лімітів) на спирт етиловий та
документи, зазначені в пункті 3 цього Порядку, подають комплектно
в одному пакеті і реєструють в Міністерстві економіки та з питань
європейської інтеграції України.
6. Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції
України визначає фонди (ліміти) на спирт етиловий в
п'ятнадцятиденний термін з дня реєстрації заявки.
7. У разі відсутності одного із зазначених у пункті 3 цього
Порядку документів управління розвитку ринків продовольства та
сільськогосподарської продукції повідомляє про це замовника
протягом десяти днів з дня реєстрації поданих документів.
8. Повторний розгляд документів здійснюють у термін,
передбачений пунктом 6 цього Порядку.
9. Фонди (ліміти) на спирт етиловий визначають щокварталу на
підставі балансів виробництва та використання спирту в порядку,
установленому чинним законодавством.
10. Згідно з визначеними фондами (лімітами) кожному замовнику
надсилають повідомлення про отримання фондів (лімітів) на спирт
етиловий за підписом начальника управління розвитку ринків
продовольства та сільськогосподарської продукції.
Керівник департаменту
розвитку ринків А.Кушніренко
Джерело:Офіційний портал ВРУ