МІНІСТЕРСТВО ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 80 від 16.05.2000 Зареєстровано в Міністерствім.Київ юстиції України
10 серпня 2000 р.
vd20000516 vn80 за N 495/4716
Про внесення доповнень до Інструкції про порядокпозначення роздрібних цін на товари народного
споживання в підприємствах роздрібної торгівлі
та громадського харчування
Відповідно до Закону України "Про захист прав споживачів"
( 1023-12 ), постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.95
N 108 ( 108-95-п ) "Про порядок заняття торговельною діяльністю і
правила торговельного обслуговування населення", з метою надання
населенню більш повної інформації про роздрібні ціни на товари
народного споживання та враховуючи особливості роботи підприємств
роздрібної торгівлі, що застосовують електронні системи контролю
та управління товарно-грошовим обігом, Н А К А З У Ю:
1. Пункт 9 Інструкції про порядок позначення роздрібних цін
на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі
та громадського харчування, затвердженої наказом МЗЕЗторгу від
04.01.97 N 2 ( z0004-97 ) і зареєстрованої в Міністерстві юстиції
України 20.01.97 за N 4/1808 (із змінами та доповненнями),
викласти в такій редакції: "9. У підприємствах роздрібної торгівлі та громадського
харчування, у тому числі в стаціонарній дрібнороздрібній
торговельній мережі (крім зазначених в абзаці другому цього
пункту), ярлики цін (цінники), прейскуранти цін на куповані
товари, покажчики цін обов'язково підписуються працівником,
відповідальним за формування, установлення або застосування цін, і
завіряються печаткою або штампом суб'єкта господарювання із
зазначенням дати підписання. Для підприємств споживчої кооперації,
крім розташованих у містах, печатка або штамп не є обов'язковими. У підприємствах роздрібної торгівлі, що при розрахунках з
покупцями застосовують сучасну технологію автоматизованої
ідентифікації товарів за їх штриховими кодами, а значення цін
товарів зберігається в пам'яті ЕККА або комп'ютера, завірення
ярликів цін (цінників) підписом з датою та печаткою або штампом не
обов'язкове. У відділах та секціях торговельних залів таких
підприємств у доступному для покупців місці повинен бути
прейскурант цін, завірений підписом працівника, відповідального за
формування, установлення або застосування цін, та печаткою із
зазначенням дати підписання. У підприємствах громадського харчування меню та прейскуранти
на алкогольні напої і тютюнові вироби підписуються керівником
підприємства та бухгалтером (калькулятором) і завіряються печаткою
суб'єкта господарювання".
2. Управлінню з питань торговельної діяльності (Жовтуха В.О.)
зареєструвати цей наказ у Міністерстві юстиції України та
забезпечити опублікування цього наказу в газеті "Урядовий кур'єр".
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
Міністра економіки Гончарука А.І.
Міністр С.Тігіпко
Джерело:Офіційний портал ВРУ