open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст
Нечинна
                             
                             
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А

від 2 червня 2000 р. N 868

Київ
Про деякі питання державного

регулювання виробництва і реалізації цукру

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ

N 1977 ( 1977-2002-п ) від 25.12.2002 )

На виконання Закону України "Про державне регулювання
виробництва і реалізації цукру" ( 758-14 ) Кабінет Міністрів
України п о с т а н о в л я є:
1. Установити граничний розмір квоти поставки цукру на
внутрішній ринок у період з 1 вересня 2000 р. до 1 вересня 2001 р.
1600 тис. тонн.
( Пункт 2 втратив чинність на підставі Постанови КМ N 1977
( 1977-2002-п ) від 25.12.2002 )
3. Установити, що Міністерство аграрної політики та
Міністерство економіки здійснюють повноваження з проведення
заходів щодо регулювання виробництва і реалізації цукру.
4. Затвердити такі, що додаються:
Положення про порядок формування квот поставки цукру на
внутрішній ринок і за міжнародними договорами, визначення та
розподіл обсягів вирощування цукрових буряків і виробництва цукру
в межах цих квот;
Порядок визначення мінімальних цін на цукрові буряки та
цукор.
5. Міністерству аграрної політики, Міністерству економіки і
Міністерству фінансів за погодженням з Національним банком:
розробити і подати у двомісячний термін Кабінетові Міністрів
України проект Порядку кредитування виробників цукрових буряків та
цукру;
для забезпечення поточних розрахунків, пов'язаних з
постачанням та переробкою цукрової сировини, вирішити питання про
відкриття цукровим заводам та бурякосіючим господарствам
спеціальних рахунків з установленням особливого порядку
використання коштів, що накопичуватимуться на цих рахунках.
6. Державному комітетові статистики за поданням Міністерства
аграрної політики розробити і затвердити до 1 вересня 2000 р.
форму державної статистичної звітності щодо стану реалізації цукру
суб'єктами підприємницької діяльності незалежно від форми
власності.
7. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету
Міністрів України від 24 травня 1997 р. N 490 ( 490-97-п ) "Про
регулювання ринку цукру" (Офіційний вісник України, 1997 р., число
21, с. 58) та від 4 серпня 1997 р. N 814 ( 814-97-п ) "Про
внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від
24 травня 1997 р. N 490" (Офіційний вісник України, 1997 р.,
число 32 с. 2).
8. Контроль за виконанням умов виробництва та реалізації
цукру, що встановлені Законом України "Про державне регулювання
виробництва і реалізації цукру", покласти на Міністерство аграрної
політики, Міністерство економіки, Раду міністрів Автономної
Республіки Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські
державні адміністрації.
9. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на
Віце-прем'єр-міністра України Гладія М.В.

Прем'єр-міністр України В.ЮЩЕНКО
Інд. 22
( Додаток втратив чинність на підставі Постанови КМ

N 1977 ( 1977-2002-п ) від 25.12.2002 )

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 2 червня 2000 р. N 868
ПОЛОЖЕННЯ
про порядок формування квот поставки цукру на внутрішній ринок
і за міжнародними договорами, визначення та розподіл обсягів

вирощування цукрових буряків і виробництва цукру

в межах цих квот

1. Це Положення встановлює порядок формування квоти поставки
цукру на внутрішній ринок (квота "А"), квоти поставки цукру за
міжнародними договорами (квота "В") та обсягів цукру, виробленого
понад квоти "А" і "В" і призначеного для реалізації його
власниками виключно за межами країни (квота "С"), визначення та
розподілу обсягів вирощування цукрових буряків для виробництва
цукру в межах квот "А" і "В" та виробництва цукру в межах цих
квот.
2. У цьому Положенні терміни "квота "А", "квота "В" і "квота
"С" вживаються у значеннях Закону України "Про державне
регулювання виробництва і реалізації цукру" ( 758-14 ).
3. Для формування квоти "А" беруться до уваги такі показники:
науково обгрунтовані норми споживання цукру;
очікувані залишки цукру станом на 1 вересня поточного року;
обсяги цукру, що можуть бути реалізовані протягом одного року
з урахуванням попиту внутрішнього ринку;
роздрібна ціна на цукор;
обсяги виробництва цукру в середньому за останні 5 років;
обсяги імпортування цукру та цукровмісних продуктів,
цукрозамінників та підсолоджувачів;
рівень попиту на цукор.
Інформація за такими показниками надається МОЗ,
Держкомстатом, Держмитслужбою в межах їх повноважень Мінекономіки
та Міністерству аграрної політики.
4. Квота "В" формується відповідно до зобов'язань держави на
експортні поставки за міжнародними договорами.
5. Мінекономіки та Міністерство аграрної політики вносять до
Кабінету Міністрів України пропозиції щодо визначення граничних
розмірів квот "А" і "В", що підлягають затвердженню на наступний
рік до 1 грудня поточного року.
6. Обсяги реалізації цукру за квотою "С" формуються його
власниками самостійно з урахуванням необхідних ресурсів для
виконання зобов'язань за квотами "А" і "В".
7. Бурякосіючі господарства подають органам державної
статистики інформацію про обсяги вирощування цукрових буряків,
передбачені договорами, що укладаються з цукровими заводами станом
на 1 червня поточного року.
8. Цукрові заводи щомісяця починаючи з 1 вересня 2000 р.
подають органам державної статистики протягом всього періоду
переробки цукрових буряків інформацію про обсяги виробництва цукру
(квот "А", "В" і "С") для її узагальнення Держкомстатом та
Міністерством аграрної політики.
9. Обсяги вирощування цукрових буряків для виробництва цукру
в межах квот "А" та "В" визначаються щороку Міністерством аграрної
політики.
10. Міністерство аграрної політики виходячи з установлених
Кабінетом Міністрів України граничних розмірів квот "А" і "В"
провадить не пізніше 1 січня наступного року розподіл обсягів
виробництва цукру між цукровими заводами на конкурсних умовах
згідно з поданими заявками та з урахуванням пропозицій обласних
асоціацій цукрової промисловості, погоджених з
облдержадміністраціями.
Розгляд заявок здійснюється з урахуванням таких показників:
забезпечення цукросировиною (не менш як на 45 діб);
розміри витрат на переробку цукрових буряків (не вище
розрахункового для встановленої мінімальної ціни на цукор);
обсяги вирощування цукрових буряків на 1 гектар та
виробленого з них цукру;
обсяги виробництва цукру в середньому за останні 5 років;
ступінь вилучення цукру з цукрових буряків;
потужність заводу;
виробництво цукру згідно з розподіленими обсягами в межах
квоти "А" за попередній рік;
обсяги експортування цукру за попередній рік.
11. Обласні та районні держадміністрації на підставі
доведених цукровим заводам обсягів виробництва цукру розподіляють
між бурякосіючими господарствами обсяги вирощування цукрових
буряків базисної цукристості (16 відсотків) для виробництва цукру
в межах квот "А" і "В" з урахуванням таких показників:
середня урожайність цукрових буряків за останні 5 років;
середня цукристість за останні 5 років;
розмір витрат на вирощування цукрових буряків (не вище
розрахункового для встановленої мінімальної ціни на цукрові
буряки).
12. Бурякосіючі господарства, які виконали свої зобов'язання
за розподіленими обсягами вирощування цукрових буряків для
виробництва цукру в межах квот "А" і "В" та мають їх лишок, можуть
залучатися до забезпечення виконання зобов'язань інших
бурякосіючих господарств за погодженням з ними і цукровими
заводами та з укладенням відповідних договорів.

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 2 червня 2000 р. N 868
ПОРЯДОК

визначення мінімальних цін на цукрові буряки та цукор

1. Цей Порядок установлює основні вимоги щодо визначення і
затвердження мінімальних цін на цукрові буряки, що поставляються
для виробництва цукру в межах квоти його поставки на внутрішній
ринок (квота "А") і за міжнародними договорами (квота "В"), та
мінімальних цін на цукор квоти "А".
2. У цьому Порядку терміни "мінімальна ціна на цукрові
буряки", "мінімальна ціна на цукор", "квота "А" і "квота "В"
вживаються у значеннях Закону України "Про державне регулювання
виробництва і реалізації цукру" ( 758-14 ).
3. Мінімальна ціна на цукрові буряки визначається з
урахуванням нормативних витрат, пов'язаних з виробництвом 1 тонни
цукрових буряків у заліковій вазі базисної цукристості 16
відсотків на умовах франко-поле, і мінімального прибутку та
податку на додану вартість.
Для визначення фактичних мінімальних цін на цукрові буряки у
разі відхилення їх цукристості від базисної застосовуються
коефіцієнти перерахунку цін згідно з додатком.
Для визначення фактичних мінімальних цін на цукрові буряки
заокруглення цін здійснюється відповідно до постанови Кабінету
Міністрів України від 26 серпня 1996 р. N 1002 ( 1002-96-п ) "Про
переоцінку товарів (робіт, послуг) та механізм контролю за
переглядом цін та формуванням вартісних показників в умовах
грошової реформи".
4. Мінімальна ціна на цукор визначається з урахуванням
мінімальної ціни на цукрові буряки з базисною цукристістю 16
відсотків та нормативних витрат, пов'язаних з виробництвом 1 тонни
цукру, що відповідає вимогам установлених стандартів, на умовах
франко-станція відправлення, і з урахуванням мінімального прибутку
та податку на додану вартість.
5. Мінімальна ціна на цукрові буряки, які поставляються для
виробництва цукру квот "А" і "В", та мінімальна ціна на цукор
квоти "А" і умови їх застосування визначаються щороку Кабінетом
Міністрів України за пропозицією Міністерства аграрної політики,
погодженою з Мінекономіки, і встановлюються до 1 січня наступного
року із застосуванням щомісячних індексів інфляції.
Міністерство аграрної політики за погодженням з Мінекономіки
вносить Кабінетові Міністрів України щороку до 1 грудня з
необхідними обгрунтуваннями і розрахунками пропозиції щодо зміни
(перегляду) зазначених мінімальних цін.
6. Затверджені мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор є
обов'язковими для всіх суб'єктів підприємницької діяльності
незалежно від форми власності для визначення ціни на цукрові
буряки та цукор під час укладання угод купівлі-продажу.

Додаток

до Порядку про визначення мінімальних цін

на цукрові буряки та цукор
КОЕФІЦІЄНТИ

перерахунку ціни 1 тонни цукрових буряків

залежно від рівня їх цукристості
------------------------------------------------------------------ укрис-|Коефіцієнт |Цукристість |Коефіцієнт | Цукрис-|Коефіцієнт ість |перерахунку | |перерахунку| тість |перерахунку ----------------------------------------------------------------- 13,0 0,750 15,4 0,950 17,8 1,150
13,1 0,758 15,5 0,958 17,9 1,158
13,2 0,767 15,6 0,967 18,0 1,167
13,3 0,775 15,7 0,975 18,1 1,175
13,4 0,783 15,8 0,983 18,2 1,183
13,5 0,792 15,9 0,992 18,3 1,192
13,6 0,800 16,0 1,000 18,4 1,200
13,7 0,808 16,1 1,008 18,5 1,208
13,8 0,817 16,2 1,017 18,6 1,217
13,9 0,825 16,3 1,025 18,7 1,225
14,0 0,833 16,4 1,033 18,8 1,233
14,1 0,842 16,5 1,042 18,9 1,242
14,2 0,850 16,6 1,050 19,0 1,250
14,3 0,858 16,7 1,058 19,1 1,258
14,4 0,867 16,8 1,067 19,2 1,267
14,5 0,875 16,9 1,075 19,3 1,275
14,6 0,883 17,0 1,083 19,4 1,283
14,7 0,892 17,1 1,092 19,5 1,292
14,8 0,900 17,2 1,100 19,6 1,300
14,9 0,908 17,3 1,108 19,7 1,308
15,0 0,917 17,4 1,117 19,8 1,317
15,1 0,925 17,5 1,125 19,9 1,325
15,2 0,933 17,6 1,133 20,0 1,333
15,3 0,942 17,7 1,142

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • Зміст

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: