open
Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
Попередня
                             
                             
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ПО СТАНДАРТИЗАЦІЇ, МЕТРОЛОГІЇ ТА

СЕРТИФІКАЦІЇ
Н А К А З
N 968 від 10.12.98 Зареєстровано в Міністерстві

м.Київ юстиції України

30 грудня 1998 р.

за N 851/3291

Про внесення змін до Правил обов'язкової сертифікації алкогольних напоїв, затверджених наказом Держстандарту України від 13.09.96 N 379, та Порядку проведення атестації виробництва спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, затвердженого наказом Держстандарту України

від 29.02.96 N 85

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від
16.11.98 N 1809 ( 1809-98-п ) "Про додаткові заходи щодо
недопущення імпорту неякісних лікеро-горілчаних виробів"
Н А К А З У Ю:
1. Внести до Правил обов'язкової сертифікації алкогольних
напоїв, затверджених наказом Державного комітету України по
стандартизації, метрології та сертифікації від 13 вересня
1996 року N 379 ( z0570-96 ) і зареєстрованих у Міністерстві
юстиції України 4 жовтня 1996 року за N 570/1595, зі змінами,
внесеними до них наказом Державного комітету України по
стандартизації, метрології та сертифікації від 31 жовтня 1996 року
N 458 ( z0666-96 ), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України
15 листопада 1996 року за N 666/1691, такі зміни: У пункті 1.1 слова "із вмістом етилового спирту понад 8,5
відсотка" замінити на "із вмістом етилового спирту понад 1,2
відсотка"; далі - за текстом. Пункт 1.6 викласти в такій редакції: "1.6. Рішення про проведення обов'язкової сертифікації всіх
видів алкогольної імпортної продукції в Системі має прийматись
акредитованим органом із сертифікації відповідно до Законів
України "Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом
етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими
виробами" ( 481/95-ВР ), "Про державне регулювання імпорту
сільськогосподарської продукції" ( 468/97-ВР ), "Про якість та
безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини"
( 771/97-ВР ), постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.98
N 1809 ( 1809-98-п ) "Про додаткові заходи щодо недопущення
імпорту неякісних лікеро-горілчаних виробів", цих Правил та
Порядку митного оформлення імпортних товарів (продукції), що
підлягають обов'язковій сертифікації в Україні, затвердженого
постановою Кабінету Міністрів України N 1211 ( 1211-97-п ) від
04.11.97 та Порядку проведення робіт із сертифікації продукції
іноземного виробництва, що виготовляється серійно, затвердженого
наказом Державного комітету України по стандартизації, метрології
та сертифікації від 18 серпня 1998 року N 633 ( z0657-98 )". Пункт 1.7 викласти в такій редакції: "1.7. Вартість усіх робіт, пов'язаних з обов'язковою
сертифікацією продукції, визначається в договорі між замовником та
виконавцем". Пункт 2.1.1 за текстом доповнити словами: "та для імпортних
лікеро-горілчаних виробів. У заявці зазначається орієнтовна
кількість копій сертифікатів відповідності, які потрібні
заявнику". Пункт 2.1.4 викласти в такій редакції: "2.1.4. Якщо на сертифікацію заявляється імпортна продукція,
як така, що не може бути класифікована за нормативними документами
(стандартами), чинними в Україні, то в графі "назва та позначення
нормативного документа виробника" зазначається N та дата видачі
висновку державної санітарно-гігієнічної експертизи Міністерства
охорони здоров'я України, оформленого згідно з вимогами Закону
України "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої
сировини" ( 771/97-ВР ). Абзаци другий-четвертий пункту 2.3.2 викласти в такій
редакції: "Обов'язкова сертифікація лікеро-горілчаних виробів (код ТН
ЗЕД 2208, крім 220820), у тому числі окремих партій, проводиться
за схемою з атестацією виробництва. Порядок проведення робіт із сертифікації продукції іноземного
виробництва, що виготовляється серійно, встановлений наказом
Державного комітету України по стандартизації, метрології та
сертифікації від 18 серпня 1998 року N 633 і зареєстрований у
Міністерстві юстиції України 14 жовтня 1998 року за N 657/3097. До складу комісій включаються співробітники органу із
сертифікації харчової продукції, аудитор із сертифікації харчової
продукції та аудитор з атестації виробництва". Пункт 2.4.7 викласти в такій редакції: "2.4.7. Пляшки (інша тара) з продукцією повинні мати марки
акцизного збору, а також чітке маркування українською мовою згідно
з чинним законодавством". Пункт 2.4.7.1 вилучити. У пункті 2.4.8 вилучити слова: "або без листа, передбаченого
пунктом 2.4.7.1 цих Правил". У пункті 2.4.9.1 замінити: "ГОСТ 7208-84" на "ГСТУ
202.002-96"; "пункту 2.3 ГОСТ 7208-84" на "пункту 4.2.1 ГСТУ
202.002-96"; "пункту 2.4 ГОСТ 7208-84" на "пункту 4.2.2, 4.2.3
ГСТУ 202.002-96". У пункті 2.4.9.4 перше речення доповнити словами "або ГСТУ
202.004-98 "Вина виноградні газовані. Загальні технічні умови";
друге речення доповнити словами "або пункту 3.2.1 ГСТУ
202.004-98". Пункт 2.5 доповнити підпунктами: "2.5.2. Атестація виробництва лікеро-горілчаних виробів у
Системі проводиться згідно з вимогами ДСТУ 3414-96 "Система
сертифікації УкрСЕПРО. Атестація виробництва. Порядок здійснення". До складу комісії з атестації виробництва алкогольних виробів
обов'язково залучається представник Держспецмонополії України. 2.5.3. Атестація виробництва лікеро-горілчаних виробів згідно
з Порядком проведення атестації виробництва спирту етилового,
коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів,
затвердженим наказом Держстандарту України від 29.02.96 N 85
( z0291-96 ), та змінами до нього, внесеними наказом Держстандарту
України від 20.08.96 N 348 ( z0510-96 ), здійснюється лише з метою
отримання ліцензії новоствореними в Україні підприємствами". Абзац другий пункту 2.7.2 викласти в такій редакції: "вина виноградні щодо вмісту вільної та загальної сірчистої
кислоти мають відповідати пункту 4.2.5 ГСТУ 202.002-96, а щодо
вмісту токсичних елементів - вимогам пункту 4.2.7 ГСТУ
202.002-96". Абзац п'ятий пункту 2.7.2 доповнити словами: "або пунктів
3.2.6 та 3.2.8 ГСТУ 202.004-98". Пункт 2.9.4 доповнити абзацом: "у реквізиті "атестація виробництва" зазначається
реєстраційний номер атестата виробництва в Реєстрі Системи". По всьому тексту замінити слово "сірчанистої" на "сірчистої".
2. Внести такі зміни до наказу Державного комітету України по
стандартизації, метрології та сертифікації від 29.02.96 N 85 "Про
затвердження Порядку проведення атестації виробництва спирту
етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових
виробів", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 червня
1996 року за N 291/1316 ( z0291-96 ). Абзац третій пункту 2 наказу Державного комітету України по
стандартизації, метрології та сертифікації від 29.02.96 N 85 "Про
затвердження Порядку проведення атестації виробництва спирту
етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових
виробів" вилучити. 3. Внести такі зміни до Порядку проведення атестації
виробництва спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних
напоїв та тютюнових виробів, затвердженого наказом Державного
комітету України по стандартизації, метрології та сертифікації від
29 лютого 1996 року N 85 ( z0291-96 ) і зареєстрованого в
Міністерстві юстиції України 12 червня 1996 року за N 291/1316, із
змінами до нього, внесеними наказом Державного комітету України по
стандартизації, метрології та сертифікації від 20 серпня 1996 року
N 348 ( z0510-96 ), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України
10 вересня 1996 року за N 510/1535. Пункт 1.3 доповнити словами "з обов'язковим залученням
представників Держспецмонополії України за їх поданням". Пункт 2.3 викласти в такій редакції: "2.3. Підприємство, що має намір атестувати виробництво
продукції, здійснює контроль виробів та вхідних матеріалів (при
потребі) у власній або сторонній (за договором) випробувальній
(вимірювальній) лабораторії, яка акредитована відповідно до вимог
статті 32 Закону України "Про метрологію та метрологічну
діяльність" ( 113/98-ВР ). Підпункт 9 пункту 3.4.1 доповнити словами: "(якщо
підприємство до моменту проведення атестації проводило виробництво
продукції)". У додатку 1 "Код ОКПО" замінити на "код ЄДРПОУ". 4. Управлінню стандартизації, сертифікації та державного
нагляду сировини, товарів народного споживання та харчової
продукції (І.Квітко) Державного комітету України по
стандартизації, метрології і сертифікації в місячний термін подати
цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. 5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника
голови Держстандарту України Є.Верещагу.
Голова Держстандарту України Т.Кисільова

  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено: