ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ ПО ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
Н А К А З
N 16 від 11.03.97 Зареєстровано в Міністерстві
м.Київ юстиції України23 червня 1997 р.
vd970311 vn16 за N 225/2029
( Наказ втратив чинність на підставі НаказуМіністерства аграрної політики
N 428 ( z1064-05 ) від 26.08.2005 )
Про затвердження Порядку перевірки технологічних умоввиробництва у суб'єктів підприємницької діяльності
( Щодо скасування Наказу додатково див. НаказМіністерства аграрної політики
N 332 ( v0332555-05 ) від 21.07.2005 )
( Про зупинення з 08.10.2005 дії Наказу додатково див.Повідомлення Державного комітету з питань регуляторної
політики та підприємництва ( n0009563-05 ) від 02.11.2005 )
Керуючись Законом України "Про державне регулювання
виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим,
алкогольними напоями та тютюновими виробами" ( 481/95-ВР ),
постановами Кабінету Міністрів від 30 липня 1996 року N 855
( 855-96-п ) "Про впорядкування видачі суб'єктам підприємницької
діяльності спеціальних дозволів (ліцензій) на виробництво спирту,
алкогольних напоїв і тютюнових виробів" та від 2 грудня 1996 року
N 1439 ( 1439-96-п ) "Про внесения змін і доповнень до Положения
про порядок видачі спеціальних дозволів (ліцензій) суб'єктам
підприємницької діяльності на виробництво спирту, алкогольних
напоїв і тютюнових виробів", Н А К А З У Ю:
1. Затвердити Порядок перевірки технологічних умов
виробництва у суб'єктів підприємницької діяльності, які отримали
ліцензію або подали заяву на отримання ліцензії на право
виробництва спирту етилового, алкогольних напоїв, пива та
тютюнових виробів (додається). 2. Спеціальні дозволи (ліцензії) видавати суб'єктам
підприємницької діяльності при наявності пакета документів,
визначених зазначеними постановами Кабінету Міністрів, а також
акта перевірки спеціалістами Держхарчопрому відповідності
технологічних умов виробництва у суб'єктів підприємницької
діяльності діючим вимогам. 3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника
голови комітету Ю.Жихарева.
Голова Держхарчопрому Л.Сватков
Затвердженонаказом Держхарчопрому України
від 11.03.97 р. N 16
Порядок перевірки технологічних умов виробництва у суб'єктів підприємницької діяльності, які отримали ліцензію або подали заяву на отримання ліцензії на право виробництва спирту етилового, алкогольних напоїв,пива та тютюнових виробів
1. Суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форми
власності, які отримали ліцензію або подали заяву на отримання
ліцензії на право виробництва спирту етилового, алкогольних
напоїв, пива та тютюнових виробів, підлягають обов'язковій
перевірці спеціалістами Держхарчопрому України на відповідність
технологічних умов названого виробництва діючим вимогам. 2. Перевірка технологічних умов виробництва у суб'єктів
підприємницької діяльності, що мають ліцензії на виробництво,
здійснюється згідно з квартальними графіками, які затверджуються
головою Держхарчопрому або його заступником за поданням Управління
по контролю за виробництвом спирту етилового і лікеро-горілчаних
виробів. 3. Обстеження технологічних умов виробництва у суб'єктів
підприємницької діяльності, що подали заяву на отримання ліцензії,
проводиться в тридцятиденний термін з моменту подачі заяви.
4. З метою визначення відповідності технологічного і
технічного стану виробництва здійснюється перевірка з таких
питань: 4.1. Забезпеченість виробництва спирту етилового, алкогольних
напоїв, пива та тютюнових виробів проектною, нормативною і
технологічною документацією. 4.2. Наявність матеріалів органів Держстандарту України з
атестації виробництва та лабораторії. 4.3. Відповідність обладнання місць зберігання спирту
етилового вимогам раціональної схеми переміщення та зберігання
спирту етилового, яка затверджена Держхарчопромом. Відповідність приміщень спиртосховищ діючим будівельним,
технологічним, протипожежним, техніки безпеки та санітарним нормам
і правилам. Наявність довідки про реєстрацію місць зберігання спирту в
Державній податковій адміністрації. 4.4. Дотримання умов зберігання допоміжних матеріалів,
інгредієнтів та готової продукції відповідно до діючих
технологічних вимог. 4.5. Наявність сертифікатів якості на сировину, допоміжні
матеріали та інградієнти. 4.6. Оснащення виробництва спирту етилового, алкогольних
напоїв, пива та тютюнових виробів необхідним обладнанням, яке
забезпечує дотримання технологічного режиму відповідно до стадій
технологічного процесу. 4.7. Наявність приладів, що здійснюють автоматичний облік
готової продукції. 4.8. Забезпеченість виробництва контрольно-вимірювальною
апаратурою, лабораторним обладнанням і реактивами для проведення
контролю якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції в
обсязі, що передбачений діючою нормативно-технічною документацією. 4.9. Наявність рецептур на алкогольні вироби, технічних умов
на пиво та тютюнові вироби, що виробляють або передбачають
виробляти суб'єкти підприємницької діяльності, які розроблені,
затверджені та зареєстровані у встановленому порядку
уповноваженими на це органами. 4.10. Дотримання при виробництві алкогольних напоїв, пива та
тютюнових виробів асортименту, що визначений в додатку до
ліцензії. 4.11. Відповідність виробництва вимогам техніки безпеки та
виробничої санітарії.
5. Результати перевірок виробництв оформлюються актом, який в
десятиденний термін подається на розгляд керівництву
Держхарчопрому.
Джерело:Офіційний портал ВРУ