МІНІСТЕРСТВО ЗОВНІШНІХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗВ'ЯЗКІВІ ТОРГІВЛІ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 252 від 17.05.97 Зареєстровано в Міністерствім.Київ юстиції України
4 червня 1997 р.
vd970517 vn252 за N 204/2008
Про внесення змін і доповнень до Інструкції про порядок позначення роздрібних цін на товари народного споживання в підприємствах роздрібної торгівлі та громадського харчування, затвердженої наказом МЗЕЗторгувід 04.01.97 N 2
З метою надання населенню більш повної інформації про
роздрібні ціни на товари народного споживання Н А К А З У Ю:
1. Пункт 4 Інструкції про порядок позначення роздрібних цін
на товари народного споживання в підприємствах роздрібної
торгівлі та громадського харчування ( z0004-97 ) доповнити
абзацом такого змісту: "Працівники, відповідальні за формування, встановлення і
застосування роздрібних цін, призначаються керівником суб'єкта
господарювання". 2. Пункт 5 доповнити абзацом такого змісту: "Документами, які обгрунтовують сформовані і встановлені ціни
на товари, що надійшли до підприємств роздрібної торгівлі та
громадського харчування, є рахунки-фактури, накладні, квитанції
про прийняття товарів на комісію, заборні листи, калькуляційні
картки, інші супровідні документи, книги надходження товарів, акти
останньої інвентаризації, описи-акти уцінки, дооцінки, оформлені в
установленому порядку". 3. Пункт 8 доповнити абзацами такого змісту: "Підприємства, що здійснюють продаж друкованої продукції,
оформляють ярлики цін (цінники) на її зразках із зазначенням ціни
видання та дати позначення ціни. При продажу періодичних друкованих видань (газети, журнали,
бюлетені) ціни позначаються безпосередньо на їх зразках, що
зберігаються до кінця продажу. При реалізації лікарських препаратів і виробів медичного
призначення через мережу аптечних закладів ціни позначаються
безпосередньо на оригінальній упаковці виробу". 4. Пункт 9 викласти в такій редакції: "У підприємствах роздрібної торгівлі та громадського
харчування, в тому числі в стаціонарній дрібнороздрібній
торговельній мережі, ярлики цін (цінники), прейскуранти цін на
куповані товари, покажчики цін обов'язково підписуються
працівником, відповідальним за формування, встановлення або
застосування цін, і завіряються печаткою або штампом суб'єкта
господарювання із зазначенням дати. Для підприємств споживчої
кооперації печатка або штамп не є обов'язковими. У підприємствах громадського харчування меню та прейскуранти
алкогольних напоїв підписуються керівником підприємства та
бухгалтером (калькулятором) і завіряються печаткою суб'єкта
господарювання". 5. Пункт 10 викласти в такій редакції: "У пересувній дрібнороздрібній торговельній мережі ярлики цін
(цінники), покажчики цін обов'язково підписуються працівником,
відповідальним за формування, встановлення або застосування цін, і
завіряються печаткою суб'єкта господарювання або штампом із
зазначенням дати". 6. Примітку до пункту 10 доповнити словами: "яка підписується керівником та бухгалтером суб'єкта
господарювання і завіряється печаткою". 7. Пункт 11 після слів "відповідального за формування,
встановлення" доповнити словами "або застосування", далі за
текстом. 8. Головному управлінню з питань внутрішньої торгівлі та
громадського харчування (Родіонов Ю.Ф.) спільно з Юридичним
управлінням (Сервінський А.Ю.) зареєструвати цей наказ в
Міністерстві юстиції України. 9. Управлінню інформаційного забезпечення (Загорняк О.В.)
забезпечити публікацію цього наказу в газеті "Урядовий кур'єр".
В.о.Міністра І. В.Подолєв
Перелік мінімальних рівнів індикативних цін на деякітовари, що експортуються з України у червні 1997 р.
(USD/t, FOB порти України)* ————————————————————————————————————————————————————————————————— Продукція | Ціни ————————————————————————————————————————————————————————————————— 1. Чавун переробний 140
2. Чавун переробний /DAF/ 155
3. Чавун ливарний, CIF країни ЄС 149 ECU
4. Чавун ливарний /DAF/ 180
5. Арматура при поставках до країн Близького Сходу(товарна позиція 7214 згідно з ТН ЗЕД ) 230
6. Заготівка квадратна при поставках до Турції 208
7. Гарячекатаний рулон 225при поставках до країн Америки, Індії, Таїланду, Індонезії 235
8. Гарячекатаний листтовщ. 8-50 мм 255
при поставках до США, Канади 320
при поставках до Лат. Америки 275
9. Феросиліцій-65 510
10. ФеросилікомарганецьР-0,35% 470
Р-0,50% 450
Р-0,35% 515 $/БТ*** Р-0,5% 485 $/БТ*** при поставках до країн ЄС, CIF**
С>0,5% 492 ECU C 11. Титанова губка, EXW
ТГ 150-ТГ120 (12х70 мм) 5300-5700 ТГ 100 (12х70 мм) 7100-7450 ТГ 100 (12х25 мм) 7500-7800
12. Карбамід 108
13. Аміак 129
14. Велика рогата худоба (ВРХ) живавагою до 350 кг/гол. 1200-1300 вагою більш 350 кг/гол. 1000-1100
15. Барани та вівці живівагою до 30 кг/гол. 1000-1200 вагою більше 30 кг/гол. 850-950
16. Шкіри ВРХ мокросолені неконтуровані, машинногозйому
1-й сорт 1400-1500 2-й сорт 1250-1350 3-й сорт 1050-1150 4-й сорт 950-1050 Вагою до 10 кг, 1-го сорту 1600-1700
19. Шкіри овечі мокросолені (USD/шт.)1-й сорт 4.5-5.0 2-й сорт 3.8-4.5 3-й сорт 3.0-3.8 4-й сорт 2.0-3.0 _____________________
* - якщо інше не вказано.
** - ціна на умовах FOB визначається різницею в 19,5 ECU від
ціни на умовах CIF. С>0,5% 492 ECU C 11. Титанова губка, EXWТГ 150-ТГ120 (12х70 мм) 5300-5700 ТГ 100 (12х70 мм) 7100-7450 ТГ 100 (12х25 мм) 7500-7800
12. Карбамід 108
13. Аміак 129
14. Велика рогата худоба (ВРХ) живавагою до 350 кг/гол. 1200-1300 вагою більш 350 кг/гол. 1000-1100
15. Барани та вівці живівагою до 30 кг/гол. 1000-1200 вагою більше 30 кг/гол. 850-950
16. Шкіри ВРХ мокросолені неконтуровані, машинногозйому
1-й сорт 1400-1500 2-й сорт 1250-1350 3-й сорт 1050-1150 4-й сорт 950-1050 Вагою до 10 кг, 1-го сорту 1600-1700
19. Шкіри овечі мокросолені (USD/шт.)1-й сорт 4.5-5.0 2-й сорт 3.8-4.5 3-й сорт 3.0-3.8 4-й сорт 2.0-3.0 _____________________
* - якщо інше не вказано.
** - ціна на умовах FOB визначається різницею в 19,5 ECU від
ціни на умовах CIF. *** - БТ - базова тонна.
Джерело:Офіційний портал ВРУ